Seriale

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1490
Kibicuję: WIDZEW

Seriale

Post autor: NoName1989 »

Jebać "Stamtąd" :nein:
Bez kiboli nie ma goli.
Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1160
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Seriale

Post autor: fillion »

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 913

Seriale

Post autor: Nebula RN »

O takie Mobland my walczyli :lol2:
Zły to znak, kiedy ludzie przestają rozumieć ironię, alegorię, żart.
Awatar użytkownika
7lechus
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2552
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Seriale

Post autor: 7lechus »

Czekam z nadzieją, zwłaszcza że to od Apple'a.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1317

Seriale

Post autor: dias »

Skończyłem sezon 4. "From" @Leszek i nie mam najmniejszej ochoty oglądać piątego. Co za badziew :?
#MioduskiWon
Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2127

Seriale

Post autor: venomik »

On jajkoś bardzo obnizyl loty?
Dirty mind
Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Seriale

venomik pisze: 02 lip 2026, 10:49 On jajkoś bardzo obnizyl loty?
Wiesz co... nawet nie wiem jak to nazwać. W zasadzie od 2 sezonu nie dzieje się nic, co zbliżałoby do rozwiązania zagadki, a powstaje coraz więcej pytań. Jest tyle wątków, tyle dziwnych zdarzeń, że jak to sensownie zamkną w ostatnim, piątym sezonie, to będzie prawdziwy cud kinematografii. W dodatku akcja jest coraz głupsza, dialogi nic nie wnoszące, od 2 sezonów tracę czas.
#MioduskiWon
Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 294

Seriale

Post autor: Leszek »

dias pisze: 02 lip 2026, 10:48 Skończyłem sezon 4. "From" @Leszek i nie mam najmniejszej ochoty oglądać piątego. Co za badziew :?
Dzięki że znów mnie wywołałeś do tablicy bo ja również w poniedziałek skończyłem ten sezon ale znów nie umiałem się zmotywować by zrobić tu wpis.

No ciężko powiedzieć coś pozytywnego. Nuda była jak cholera przez cały sezon. Nie mówię że wątek faceta w żółci jest zły, ale po ciekawym początku to również ta historia się tak wlekła do końca sezonu że brak słów.

Nie wiem czy się ze mną zgodzisz ale jedyne w miarę ciekawe z tego sezonu to jednak te wizja ojca Henrego (ojca Wiktora) gdy się niby przebudzał tam w szpitalu, jako że to niby właśnie tamto jest prawdziwe życie a nie to co w tajemniczej miejscowości grozy. Ten wątek akurat mi się podobał. Ten ogarnięty bardziej charyzmatyczny Wiktor :wink: Trzeba jednak pamiętać że Henry dołączył do obsady dopiero od trzeciego sezonu więc moim zdaniem nie ma ch**a żeby to się na koniec wszystkiego okazało że to wszystko to jakaś jego wizja, śpiączka, sen a prawdziwe życie jest to po przebudzeniu no bo przez pierwsze dwa sezony nawet nie znaliśmy Henrego którego dopiero Tabita przywiozła do miejsca grozy karetką :wink:

No ale to chyba jedyny plusik że to było ciekawe. Reszta taka beznadzieja że żal komentarza. Sezon na 3/10.

Czy obejrzę piąty? Raczej tak. Ale bardziej z kronikarskiego obowiązku.
Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Seriale

@Leszek
Spoiler:
#MioduskiWon
Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Seriale

Post autor: Vol'jin »

X-men 97 s2 trzyma dalej świetny poziom

Zabawa z openingiem
Spoiler:
Dużo też mniejszych/większych easter eggów, a 4 odcinek emocjonalnie to taki 5 odcinek z pierwszego sezonu
Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1160
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Seriale

Post autor: fillion »

Chandlerr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 112
Kibicuję: AC Milan

Seriale

Post autor: Chandlerr »

@FROM No niestety, z zajebistego 1 i bardzo dobrego 2 sezonu, zrobilo sie totalne gowno, ktorego tak naprawdę mogloby nie byc, bo wiecej jest idiotyzmow niz wprowadzania czegos ciekawego. Obawiam sie ze 5 sezon bedzie taki jak ostatni sezon the boys. Nic sie za wiele nie bedzie dzialo, a zakonczenie bedzie niesamowicie [ch**].
forzamilan
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Seriale

Post autor: sickstick »

From powinno od 4 sezonu zacząć domykać wątki, a oni postanowili pootwierać kolejne co jest strzałem w stopę. A ponadto uważam że pojedynczy sezon powinien mieć jakąś klamrę, w jakiś sposób odznaczać się odbrębnością na tle innych sezonów. A tutaj mamy otwarcie kilku wątków, ups już 10. odcinek, no to trudno zajmiemy się nimi w kolejnym sezonie. To sprawia że ciężko ten sezon w ogóle nazwać sezonem, ot 10 odcinków fabuły umieszone pomiędzy tym co wypuszczono rok temu, a tym co wypuszczą za rok.

Tego typu seriale gdzie po 3 sezonie mogą pójść drogą Dark albo Lost Zagubieni i niestety poszli w tym drugim kierunku.

Mnie zastanawia czy twórcy serialu już od 1. sezonu mają jakiś zamysł na zakończenie, czy tak sobie po prostu lecą z nowymi pomysłami na bieżąco - wygląda mi to trochę na tą drugą opcję.
Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Seriale

Niczym to się nie różni od wenezuelskiej telenoweli, gdzie z kazdym odcinkiem wprowadzają nowe postaci i nowe wątki i czasem gdzieś po drodze o nich zapominają.
#MioduskiWon
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Seriale

Post autor: Rezus »

To mnie przekonaliście żeby nie oglądać, a jestem gdzieś w połowie pierwszego sezonu.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”