Nie wiem co to za folia, wycinali w salonie, wpisując model. Nie jest matowa, tylko jakiś inny rodzaj. Mat ma coś takiego w Nord 4, że się zsuwał szybko. Mówili mi czemu, ale już nie pamiętam. Prawdopodobnie też było to 3mk, bo teraz spojrzałem na logo, maszyna była nim obrandowana. Może innej firmy by się tak nie zachowywało? Niedługo pójdę wymienić obecne i może zrobię taki test.
Telefony komorkowe (zbiorczy)
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2866
Ogólnie to na tym nord 4 zwykłe szkło też mi się ruszało. Stare prywatyzujące słabo się trzyma (mat), czekam na inne a jak nie to wrócę do zwykłej hybrydy.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
- Zygmunt-1
- Gwiazda

- Reputacja: 1414
- Kibicuję: od czasu do czasu
Pytanie do posiadaczy Nord 4, bo kilku ich tu jest. Jak długo trzyma Wam bateria? Ja zbliżam się do 2 lat używania i w ostatnich tygodniach mam wrażenie, że jest wyraźna różnica na minus. Pytanie czy to kwestia aktualizacji. Oczywiście nie ma tragedii, ale dość wyraźny spadek wytrzymałości zauważyłem i to w krótkim czasie 
- Rezus
- Legenda Futbolu

Raz dziennie ląduję, ale sporo korzystam.
- Keres
- Gwiazda

- Reputacja: 1510
- Kibicuję: FC Barcelona
Raz dziennie ląduje pod ładowarką*
"Kiedy oglądam Barcelonę, widzę sztukę." - Arsene Wenger.
Hard work beats talent, but when talent works hard it’s game over. That’s Messi.
Hard work beats talent, but when talent works hard it’s game over. That’s Messi.
- Rezus
- Legenda Futbolu

To akurat SwiftKey ale fakt, nie popatrzyłem.
- Zygmunt-1
- Gwiazda

A to u mnie tak samo. Nie jest jakoś bardzo źle, ale jak używam więcej to mam wrażenie, że schodzi bateria szybciej niż jeszcze niedawno. Czytałem na jakiejś grupie niedawno, że ludzie po aktualizacji zaczęli mieć takie dolegliwości, ale wygląda na to, że to normalna sprawa.
Coraz wiecej informacji, ze OnePlus jako firma bedzie rozwiazana, a wszystko bedzie pod marka Oppo. Fatalna informacja, jesli sie to potwierdzi. Nie chce wracac do mulacych Samsungow, Apple nieszczegolnie lubie ze wzgledu na system, Google Pixel sa slabe pod katem baterii. Nie za dobrze by bylo.
Bateria w nordzie ciągle sztos, kilkanaście minut ładowania i spokój na cały dzień.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- Rezus
- Legenda Futbolu

Do tego te wszystkie argumenty, mnie kupił.
- Zygmunt-1
- Gwiazda

O zawirowaniach z OP było już wcześniej, teraz mała aktualizacja:
Trzeba będzie się zastanowić, bo ze swojego OP jestem bardzo zadowolony i jeśli zmieniałbym telefon to chętnie rozważyłbym inny model tej samej marki. W ostatnim czasie jedynie pojawił się mały problem z szybkim ładowaniem - to znaczy nie zaskakuje ono od razu. Czasem muszę kilka razy podłączyć ładowarkę. Nie wiem czy to kwestia samego kabla czy wejścia w telefonie. Póki co nie zagłębiałem się w szczegóły, bo wszystko działa i jakoś nie zaburza mojej radości z użytkowania tego modelu
https://geekweek.interia.pl/technologia ... e_vignetteOnePlus to marka, która miała zagorzałe grono fanów w Europie i jej produkty były popularne także w Polsce. Firma pomału wycofuje się ze Starego Kontynentu i dla części klientów jest to bolesny koniec. Wybrani użytkownicy skarżą się na problemy z gwarancją. OnePlus oferuje im vouchery, które nie mają większej wartości.
Trzeba będzie się zastanowić, bo ze swojego OP jestem bardzo zadowolony i jeśli zmieniałbym telefon to chętnie rozważyłbym inny model tej samej marki. W ostatnim czasie jedynie pojawił się mały problem z szybkim ładowaniem - to znaczy nie zaskakuje ono od razu. Czasem muszę kilka razy podłączyć ładowarkę. Nie wiem czy to kwestia samego kabla czy wejścia w telefonie. Póki co nie zagłębiałem się w szczegóły, bo wszystko działa i jakoś nie zaburza mojej radości z użytkowania tego modelu
- Mr.Chris
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 2002
- Kibicuję: Manchester United
Wolą wyjść z drugiego największego rynku na świecie niż bawić się w wymienne baterie?