majer13 pisze: ↑09 lip 2026, 9:35
Z tego co większość dziennikarzy donosi będziemy kupować jeszcze jednego pomocnika. Myślę, że duet Brazylijczyków (z czego jeden może jeszcze iść mocno do góry z racji wieku) w cenie jednego Fernandesa to dobry deal.
O 3 pomocnikach to się już mówi jakoś od kwietnia, ale tu problem jest, że potrzebujemy następcy Casemiro na wczoraj. Edersona w tej roli nie widzę, jest po prostu zbyt przeciętny. Ugarte ma umiejętności, żeby być mega defensywnym pomocnikiem, ale czegoś mu brakuje. Mentalu? Stabilizacji formy? Opanowania? Nie wiem, ale szkoda, bo zawsze wysoko ceniłem ten typ zawodnika. Santos natomiast w ogóle nie kojarzy mi się z dominacją środka.
No nic, może kogoś wymyślą. Fernandes i Lammens, czyli jedne z naszych najlepszych transferów od odejścia SAFa to byli zawodnicy, którzy przyszli ze słabszych lig i mimo rozpoznawalności Bruno, to żaden z nich nie był zawodnikiem klasy światowej. Ok, Lammens jeszcze nie jest, ale IMO jest na dobrej drodze
Aha, jeszcze tylko tak na wszelki wypadek przypomnę, że mamy zawodnika o idealnych warunkach na bycie DMem. Potrafi zdominować przeciwnika, zajebiście walczy i ma jedno z najlepszych podań w drużynie. Martinez. Tym bardziej, że IMO nie ma on warunków na bycie CB i już pokazał, że odrobina zniżki formy powoduje, że przegrywa w polu karnym pojedynek za pojedynkiem, czy to biegowe, czy siłowe, czy o górne piłki.