Pierwszy patriota kiedy widzi Ukraińca grillującego w parku w czasie pokoju, pierwszy do ucieczki i drwienia z tych którzy deklarują walkę za ojczyznę w czasie ewentualnej wojny. Jak to nazwać inaczej niż sraniem na flagę? Twoja moralność jest szersza niż dupsko Saszy Grey.
Ogólna dyskusja o polityce cz.2
- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
Przecież do WOTu możesz iść od zaraz. Poza tym podczas konfliktu kraj musi funkcjonować i nie walczy tylko żołnierz, a całe państwo. Wysyłanie wszystkich na front mając w głowie tylko ucieczkę jest hipokryzją na najwyższym poziomie.
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 4322
- Kibicuję: AC Milan
A czy ja wysyłam wszystkich na front? Młodzi zdrowi sprawni powinni walczyć za swoj kraj. Ja mam prawie 47, za chwilę bedzie 50 - oczekujesz ze tacy beda mięsem armatnim?
Po 2 z czym do ludzi, w gadce kazdy jest mądry i odważny a jak przyjdzie co do czego to połowa z Was ucieknie przy 1 okazji. Ja przynajmniej sie tego nie wstydzę i mówię o tym wprost.
I w związku z tym odbierasz mi bycie patriota? Ja płacę podatki na ten kraj, nie robię walków typu Estonski vat czy zakładanie firmy w Czechach, zadbalem o to aby wychować moja corka na dobrego człowieka i obywatela. Nie niszczę tego kraju śmieceniem po lasach i zostawieniem wszędzie syfu, szanuje język polski. Co Ty zrobiłeś poza pluciem jadem?
Ps. I nigdzie nie drwie z tych co naprawdę zostaną. Szacun dla nich. Z ta kreda to byl żart nawiązujący do wsparcia moralnego ale do tego trzeba miec IQ > 100 zeby ironię załapać. Nie wszyscy mają:)
Po 2 z czym do ludzi, w gadce kazdy jest mądry i odważny a jak przyjdzie co do czego to połowa z Was ucieknie przy 1 okazji. Ja przynajmniej sie tego nie wstydzę i mówię o tym wprost.
I w związku z tym odbierasz mi bycie patriota? Ja płacę podatki na ten kraj, nie robię walków typu Estonski vat czy zakładanie firmy w Czechach, zadbalem o to aby wychować moja corka na dobrego człowieka i obywatela. Nie niszczę tego kraju śmieceniem po lasach i zostawieniem wszędzie syfu, szanuje język polski. Co Ty zrobiłeś poza pluciem jadem?
Ps. I nigdzie nie drwie z tych co naprawdę zostaną. Szacun dla nich. Z ta kreda to byl żart nawiązujący do wsparcia moralnego ale do tego trzeba miec IQ > 100 zeby ironię załapać. Nie wszyscy mają:)
Ostatnio zmieniony 13 lip 2026, 17:29 przez Eyesmon, łącznie zmieniany 1 raz.
Life is an unexpected journey
No właśnie takiego chłopaka 20-kilka lat szkoda wysyłać na front, bo jeszcze ktoś musi podtrzymać naród po wojnie. Chłopy po 40-tce co mieli zrobić to zrobili (:
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1294
Przecież w Polsce by walczyło na froncie jeszcze mniej ludzi ( procentowo) niż na Ukrainie. W dniu wejścia od strony brzeżcia taka warszawa z 2 milionów stała by się 500 tysięczną pipiduwą. My mamy obecnie tak wygodne pokolenie 20 i 30 Latków z formą 50 Latków że tu nawet nie ma na co liczyć. Szybciej za broń chwyciłby 40-50 latkowie niż ten kwiat polskiej młodzieży.
Ale tutaj nie chodziło o to, że planujesz uciec, ale o to, że planujesz uciec i jednocześnie komentujesz fakt, że ktoś inny nie jest na froncie/w kraju, gdzie toczy się wojna.
Stosuj w stosunku do innych te same reguły, które sam zamierzasz stosować do siebie.
Dirty mind
Tez bym się nie spodziewał że ci z pokolenia po drugiej wojnie tak ochoczo ruszą do okopów. Znają różne opowieści, niektóre z pierwszej ręki. Ja też bym unikał jak ognia, nie widzę sensu zdychania w imię walki politycznej. Jak ktoś idzie do wojska to się na to godzi dobrowolnie.gilardino11 pisze: ↑wczoraj, 17:30 Szybciej za broń chwyciłby 40-50 latkowie niż ten kwiat polskiej młodzieży.
Btw żeby na siłę zostać wciągniętym to trzeba mieć kategorię wojskową odpowiednią czy to już nie ma znaczenia?
Jak byłeś na komisji i nie dostałeś jakiejś skrajnie złej kategorii to w razie przedłużającej się wojny zostaniesz zmobilizowany (czytaj wzięty za manatki)
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1294
Nie oszukujmy się na tą chwilę mamy 150 tysięcy zawodowych z czego 50 tysięcy jest biurowych. Do tego z tych 100 certyfikacji nie ma połowa więc żadnej mowy o poważnych działaniach taktycznych być nie może. Trochę WOT ( wbrew pozorom calkiem dobrze wyszkolonego do swoich zadań ) i rezerwy/ludzi których chwycili by za broń myślę że jest 300 - 400 tysięcy. I to na tyle reszta by spierdoliła jak szczury albo nie chciałaby walczyć zostając a obrazki które dzieją się na ukraińskich ulicach u nas zaczęłyby się dziać po 6-12 miesiącach jakby się okazało że żadnej rotacji nie będzie.
My, szczególnie te roczniki 1990 i wyżej jesteśmy już bardzo wygodnym pokoleniem w którym po nad wszystko stawia się jakość życia, jesteśmy otwarci na zachód i mamy świadomość czym jest wojna ( Ukraina ). Tu nie będzie cudów. Dzisiaj warszawa a jutro będzie grał na harmonii pod dworcem w Berlinie Paryżu czy innej [ch**]
My, szczególnie te roczniki 1990 i wyżej jesteśmy już bardzo wygodnym pokoleniem w którym po nad wszystko stawia się jakość życia, jesteśmy otwarci na zachód i mamy świadomość czym jest wojna ( Ukraina ). Tu nie będzie cudów. Dzisiaj warszawa a jutro będzie grał na harmonii pod dworcem w Berlinie Paryżu czy innej [ch**]
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

Ale ja ten stosunek mam wyłącznie do roszczeniowych Ukraińców. Zauważ ze nie wysyłam z Polski na front przebywających tu Sudanczykow czy Syryjczykow
To nie jest tak ze sam planuje uciec a wysyłam wszystkich innych na wojnę. Bo sam doskonale rozumiem chęć chronienia własnej rodziny. Co więcej zaraz po wybuchu wojny sam pomogłem parunastu rodzinom ukraińskim poprzez zbiórki i organizowanie im życia w Czechach. Ale rozpasanie gówniarzy z kraju holubiacego upa pozwoliło mi na zmianę zdania. Tylko i aż tyle.
Musiałbym odkopać dokumenty ale w czasie komisji miałem kości w ręku na druty poskładane i miałem czasowo niezdolny do służby. Po pół roku wróciłem z papierem ze drutów nie da się wyjąć i bezterminowo dostałem niezdolny do służby czy coś takiego, już nie pamiętam. W każdym razie ortopeda swoje zrobił bo źle połapali mi kończyny i bez łamania rąk nie da się tego wyjąć co wtedy stanowiło o tym że nie mogli mi przybić kat. A
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

Konfitura to zjeb. Gość który sam sie prosi o kłopoty. Nie zal mi typa w ogole
Patoinfluencerow bym wysłał nawet naszych na front. Oni są do przemielenia i do niczego innego
Patoinfluencerow bym wysłał nawet naszych na front. Oni są do przemielenia i do niczego innego
Ja tam wstąpiłem niedawno do WOTu z tego względu, że uciekać nie mam zamiaru, a zawsze lepiej być przeszkolonym niż facetem z łapanki. Jestem bardzo mile zaskoczony całą formacją oraz ludźmi, których tam spotkałem. Całkiem sporo ex specjalsów i innych zaprawionych w boju.
- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
Jezu, czyli to pisząc że ktoś powinien "iść na front" nie masz na myśli "powinien iść walczyć za swoją ojczyznę", tylko "powinien iść zginąć z ręki ruskich bo go nie lubię". Chłope ty się z każdym postem bardziej pogrążasz, może już lepiej nic w tym temacie nie dodawaj.