Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4322
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Eyesmon »

Nie. Powinien wrócić do swojego kraju i tam sobie robic influ tylko pewnie skończyłoby sie tym ze poszedłby w kamasze. Parunastu takich Ukraińców u nas robi za gwiazdy internetu

Ty sobie dopowiadasz ze życzę mu śmierci ale nie moja wina że masz takie proste skojarzenia ;)
Life is an unexpected journey
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 952

Post autor: Przema »

Konfitura akurat robi kapitalną robotę, oby takich więcej i głośniej o nich było to się patologia drogowa trochę ukróci bo bez medialnego krzyku będzie tylko gorzej.
Problem z nim mają ci, którzy nie mogą się zgodzić na zaprzestania łamania prawa - nie żal mi takich ani trochę a mandaty powinny być srogie i bez żadnej litości. :witam:
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Eyesmon pisze: wczoraj, 17:25 I w związku z tym odbierasz mi bycie patriota? Ja płacę podatki na ten kraj, nie robię walków typu Estonski vat czy zakładanie firmy w Czechach, zadbalem o to aby wychować moja corka na dobrego człowieka i obywatela. Nie niszczę tego kraju śmieceniem po lasach i zostawieniem wszędzie syfu, szanuje język polski.
Wypelniasz prawny obowiazek placenia podatkow za ktorego zlamanie groza konsekwencje karno-skarbowe.
Wychowales corke na kogo to nie wiemy argument nieweryfikowalny i szczerze to jeszcze nie spotkalem rodzica ktory powiedzialby cos przeciwnego o swoim dziecku.
Nie jestes wandalem i mowisz w Polsce po polsku.

Hard pill to swallow. Jestes po prostu zwyklym obywatelem tego kraju.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Mr.Chris »

Piękne te gadki o tym jak to niemal wszyscy Polacy spierdolą, bo wygodne życie. To samo mówiła rosyjska propaganda w 2022*, gdzie nie jeden urzędas i korposzczur w pierwszych dniach inwazji wstąpili do wojska, a wielu stadionowych bohater, którzy na co dzień posługują się hasłami patriotycznymi spierdolił z kraju.

Prawda taka, że w sytuacji zagrożenia państwa i narodu, nawet najbardziej niepozorna jednostka okaże się odważniejsza niż paker z siłowni.

*Nie dopowiadajcie sobie, że nazywam Was ruskimi trollami. Chodzi mi o zbieżność nastrojów.
Przema pisze: wczoraj, 18:14 Problem z nim mają ci, którzy nie mogą się zgodzić na zaprzestania łamania prawa - nie żal mi takich ani trochę a mandaty powinny być srogie i bez żadnej litości. :witam:
Nigdy nie złamałem prawa poprzez stanie w niedozwolonym miejscu, ale jestem przeciwny publikowaniu wizerunku bez zgody tej osoby. Cieszę się, że jego wizerunek został za to opublikowany, bo nawet nie zdaje sobie sprawy ile mógł narobić problemów ludziom pokazanym na swoich filmach. Niech sam poczuje jak to jest.

Edit: albo zdaje ale ma wyjebane
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Chlopaczek pisze: wczoraj, 18:14
Eyesmon pisze: wczoraj, 17:25 I w związku z tym odbierasz mi bycie patriota? Ja płacę podatki na ten kraj, nie robię walków typu Estonski vat czy zakładanie firmy w Czechach, zadbalem o to aby wychować moja corka na dobrego człowieka i obywatela. Nie niszczę tego kraju śmieceniem po lasach i zostawieniem wszędzie syfu, szanuje język polski.
Wypelniasz prawny obowiazek placenia podatkow za ktorego zlamanie groza konsekwencje karno-skarbowe.
Wychowales corke na kogo to nie wiemy argument nieweryfikowalny i szczerze to jeszcze nie spotkalem rodzica ktory powiedzialby cos przeciwnego o swoim dziecku.
Nie jestes wandalem i mowisz w Polsce po polsku.

Hard pill to swallow. Jestes po prostu zwyklym obywatelem tego kraju.
Mógłbym uciekać z podatkami do Estonii albo Czech. Legalnie. Jak tysiące influ. Za to nie grozi żadna kara a dla mnie to właśnie jest m in objawa patriotyzmu.

Wy mylicie patriotyzm z walka na bagnety boscie sie Kamieni na Szaniec naczytali :)
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Przema pisze: wczoraj, 18:14 Konfitura akurat robi kapitalną robotę, oby takich więcej i głośniej o nich było to się patologia drogowa trochę ukróci bo bez medialnego krzyku będzie tylko gorzej.
Problem z nim mają ci, którzy nie mogą się zgodzić na zaprzestania łamania prawa - nie żal mi takich ani trochę a mandaty powinny być srogie i bez żadnej litości. :witam:
Nie. Od tego jest policja i SM. I sądy
Mozesz zgłaszać ale nie możesz stawać za autem i specjalnie tarasowac wyjazd. Dotykać czyjegoś auta. Prowokować. Ja mam cały czas nadzieje ze gość w końcu zarobi konkretną lepe na ryj bo to zwykły kutas który nie ma co robic ze swoim życiem

Jakby miał dzieci to by zrozumiał. Ale to typowy bezdzietny lewak z duzego miasta ktory najchetniej by zamienil cale city w sciezki dla rowerow. Zero rozumienia swiata poza swoja banka.

Nagrywanie panstwa pazurów i innych gwiazd rozumiem ale 90% na jego filmach to emeryci ktorzy przyjechali do miasta do przychodni i widzą ze parkingu zero bo miasto zajebało na kwietniki. Albo kurierzy ktorzy stanęli żeby wylądować towar. Trzeba byc człowiekiem a nie ściera
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 952

Post autor: Przema »

Eyesmon pisze: wczoraj, 18:53 Nie. Od tego jest policja i SM. I sądy
Mozesz zgłaszać ale nie możesz stawać za autem i specjalnie tarasowac wyjazd. Dotykać czyjegoś auta. Prowokować. Ja mam cały czas nadzieje ze gość w końcu zarobi konkretną lepe na ryj bo to zwykły kutas który nie ma co robic ze swoim życiem
Przede wszystkim to kolejność zdarzeń ma tu znaczenie. Nie byłoby prowokacji bez jeżdżenia po chodniku czy parkowania na chodnikach. Nie byłoby prowokacji gdyby faktycznie służby pochylały się nad zgłoszeniami (a kto próbował podobne sytuacje w taki sposób rozwiązać to wie że większe prawdopodobieństwo jest bezkarności kilkumiesięcznej niż skutecznej interwencji po zgłoszeniu czegoś takiego). Choć mam wrażenie że w ostatnim czasie zrobiło się o tym trochę głośniej i troszkę się poprawiło ale to tak w skali od 1-10 zmiana z 1 na 2.
Eyesmon pisze: wczoraj, 18:53 Jakby miał dzieci to zrozumiał. Nagrywanie panstwa pazurów i innych gwiazd rozumiem ale 90% na jego filmach to emeryci ktorzy przyjechali do miasta do przychodni i widzą ze parkingu zero bo miasto zajebało na kwietniki. Albo kurierzy ktorzy stanęli żeby wylądować towar. Trzeba byc człowiekiem a nie ściera
Właśnie mając dzieci tym bardziej dostrzega się jego dobrą robotę. Dla kogoś to chwila moment wjechać na chodnik i odjechać a potem idziesz z wózkiem i drugim dzieckiem za rękę i albo przepychasz się przez krzaki albo musisz przebiegać koło jadących prawidłowo samochodów samemu się narażając bo jakiś kierowca nie mógł zaparkować 20 metrów dalej. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi ale właśnie z perspektywy rodzica robi się to strasznie wkurzające, a czarę goryczy przelewa bezczelność tych ludzi jak im się zwróci uwagę (dokładnie tak jak na filmikach u konfitury).
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Eyesmon pisze: wczoraj, 18:50 Mógłbym uciekać z podatkami do Estonii albo Czech. Legalnie. Jak tysiące influ. Za to nie grozi żadna kara a dla mnie to właśnie jest m in objawa patriotyzmu.
Nie wiem czy bys mogl skoro mylisz estonski VAT z estonskim CIT.
Tak utrzymuje Iks
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Od tego place księgowej żeby wiedziała za mnie.
Ważne ze nie robię walków. Dla.mnie to jest patriotyzm m in
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Eyesmon pisze: wczoraj, 19:15 Od tego place księgowej żeby wiedziała za mnie.
Ważne ze nie robię walków. Dla.mnie to jest patriotyzm m in
W cos moglbys uciec ale nie wiesz w co ani czy by Ci sie to oplacalo. Pewnie nie skoro tego nie zrobiles bo przeciez deklarujesz ze uciekanie jest Twoim pierwszym wyborem.
Tak utrzymuje Iks
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Zero zrozumienia ale znając twoja dzialalnosc na forum nie dziwi to mnie wcale

EOT z mojej strony
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

A jak Ukraniec legalnie pracuje w Polsce i płaci tu podatki, to też robi to z niego polskiego patriotę?

@Eyesmon a na jakiej ty właściwie formie zatrudnienia pracujesz? Niedawno kiedy tak walczyłeś o to żeby każdy miał 40h pracy tygodniowo i 26 dni urlopu BO TY TYAK MASZ to założyłem że na umowie o pracę, a dzisiaj jak piszesz że mógłbyś w każdej chwili uciec z podatkami do Estonii, to z kolej brzmi raczej jak B2B. To jesteś na umowie u Polaka czy na samozatrudnieniu? :>
Ostatnio zmieniony 13 lip 2026, 19:54 przez sickstick, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post autor: j1mmy »

sickstick pisze: wczoraj, 19:49 A jak Ukraniec legalnie pracuje w Polsce i płaci tu podatki, to też robi to z niego polskiego patriotę?
Ty to order orła białego powinneś dostac bo konwertujesz obce na nasze :)
Jeśli nie możesz złapać na forum napisz PM
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

sickstick pisze: wczoraj, 19:49 A jak Ukraniec legalnie pracuje w Polsce i płaci tu podatki, to też robi to z niego polskiego patriotę?

@Eyesmon a na jakiej ty właściwie formie zatrudnienia pracujesz? Niedawno kiedy tak walczyłeś o to żeby każdy miał 40h pracy tygodniowo i 26 dni urlopu BO TY TYAK MASZ to założyłem że na umowie o pracę, a dzisiaj jak piszesz że mógłbyś w każdej chwili uciec z podatkami do Estonii, to z kolej brzmi raczej jak B2B. To jesteś na umowie u Polaka czy na samozatrudnieniu? :>
Umowa o pracę ale wyjazdy robię na JDG
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

Czyli pracujesz po 40h tygodniowo w biurze na etat, a to jeżdżenie po klientach (które niedawno opisałeś jako swoje zajęcie w pracy) to dodatkowa praca po godzinach w ramach JDG ?
Ponadto 2 różne formy zatrudnienia z jednym i tym samym pracodawcą? Nie spotkałem się jeszcze z czymś takim.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”