AS Roma (zbiorczy)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZ

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
25%
5-6
3
75%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów

Liczba głosów: 4

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: deltinho »

maciek_88 pisze:o ile się nie myle to Bovo zrobił wylot do Palermo, więc nie orientuję się jak teraz defensywa będzie wyglądać.
Bovo to często z ławki wchodził, albo grał jak kontuzjowani/zawieszeni byli inni. Trudno uznać go za podstawowego obrońcę. Choć szkoda że odszedł, bo to bardzo solidny piłkarz. I ta ułożona noga do strzału...
A co do obrony Romy - Ferrari wrócił :twisted:
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: goofii »

W koncu ... pierwszy pozytywny aspekt mercato w wykonaniu Romy :twisted: ... w koncu mozna powiedziec o dobrej decyzji zarzadu ktory jak widac nie ma do konca klapek na oczach i widzi kto sie nie nadaje :P
Szczerze jakby mi ktos powiedzial ze Kufour odejdzie w to mercato i to za jakas sume transferowa to bym nie uwierzyl :twisted: ... niedosc ze mial wysoki jak na warunki Romy kontrakt bo okolo 2 mln euro rocznie co bylo zajebiscie nieproporcjonalne do umiejetnosci jakie prezentowal i do umiejetnosci jak prezentowali zawodnicy z nizszymi kontraktami :roll:
Z tego co czytalem przechodzac do Juve musial sie liczyc z obnizka zarobkow ale cieszy mnie ze wziela w nim gore ambicja bo wiedzial ze w Romie nie ma miejsca chyba juz nawet a lawce :wink:

Natomiast inne poczynanania Prade , roselli i spolki doprowadzaja mnie do depresji i nie chce o tym rozmawiac ... zachowuja sie i targuja tak jakby kupowali pilkarzy na Stadionie Dziesieciolecia :? ... zenada
LA ROMA NON SI DISCUTE, SI AMA! FORZA MAGICA FACCE SOGNA!
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza »

Goofii ale to chyba jeszcze nic pewnego z Kuffour'em w Juve ? Zauważyłem że to taki transfer do Juve za którym nawet są fani Romy :P Stara Dama stawia na wraki Bayernu - na środku lini duet z bundesligi :wink: To ze Ghanijczyk nie pokazał nic w serie A to nie był błąd Romy [bardzie ryzyko] bo przeciesz pozyskali go na zasadzie wolnego - [tylko kontrakt 2 miliony za sezon był obciążniam] - pamietam ja był wolny i misiowaty :P Na mundialu chyba Iaquinta go wzią na biegi :P po kapitalnym podaniu Pirlo na wolne pole.

Nie dawno Spalletti mówił coś w stylu "oddam obrońce za pomocnika" :wink: Ciekawe czy Kuffour miał na myśli :P

Dziś za w meczu z Legią zagra Matuzalem to nie ma tematu transfer do Romy :roll: podobnie Tymoszczuk łączony z Olimpico.
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Zaza pisze:Nie dawno Spalletti mówił coś w stylu "oddam obrońce za pomocnika" Ciekawe czy Kuffour miał na myśli
Wlasnie to pewnie mial na mysli ... ze na za duzo obroncow i ze jeden musi wyleciec a Sami byl chyba tego najblizej szczegolnie ze na tamten czas nie zaczal jeszcze przygotowan do sezonu ... niesety sporo gazet zrozumialo to opacznie i wyszlo ze Spalettii zamiarza sprzedac kogos z dwojko Chivu - Mexes abym uzyskac fundusze na dokonanie innych transferow ... :roll:

Gracze Schahtaru raczej nie do wyrwania zreszta nie jestem jakis wielkim zwolennikiem obydwu panow :P ... na srodek pomocy jest jeden podstawowy kandydat i jest nim A.Diarra 8) ... kto wie moze pieniadze z transfero Kufuora pokryja roznice jaka jest miedzy zadaniami Lens a oferta Romy
:roll:
A wogole to w zwiazku z transferem Ghnaczyka pojawil sie kolejny skrzydlowy za ktorym poluje Roma a mianowicie Camoranesi ... ja to jednak wkladam miedzy bajki :twisted:
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Totnik_ASR »

Nasz Zarzad albo jest niekompetenty albo naprawde mamy taka zapasc finasowa.. sprzedaz Samiego to by bylo 1 od dlugiego czasu logiczne posuniecie ... ale poki co to narazie nie potwierdzone doniesienia
Obrazek
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: dzieciol »

tu sie zaczyna dziac ciekawie..a nikt nic niepisze...sprawa pierwsza...Pizzaro..no i od razu wielka zagadka?! czy tak zy nie?!

druga sprawa Diarra, i Roma od sciana..albo dzis(?) albo nigdy...i co teraz ..wchodzic w wspolwlasnosc z Interem na Davida czy kupic na wlasnosc Diarre!?

inna sprawa to napastnicy...czy Spal ich faktnycznie nie potrzebuje, i ebdzie stawial na Mido ktory wrocil z wypozyczenia?!

jedno mnie cieszy...cos sie zaczelo dziac..mam nadzieje ze wszystko idzie w dobra strone...
Obrazek
"Moim marzeniem jest wygranie Scudetto w Rzymie, a potem jeszcze jednego i jeszcze jednego" - Philippe Mexes
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Siedze se spokojnie na wakacjach i odwiedzam kawiarenke raz na dwa dni i poprostu nie jestem w stanie ogranac tego wszytskiego :roll: :P

Te wszystkie nazwiska ktore sie osatnio przewijaja doprowadzaja z jednej strony ciesza a z drugiej wprowadzaja w jeszcze wieksze zdenerwowanie spowodowane oczekiwaniem na zrealizowanie jakiegos transferu do poczatku do konca :roll: A to tematy ktore nie daja mi spokoju :
:P

1. Czy zarzad sie ugnie i zaoferuje Pizzaro tyle ile chce :?: :!:
2. Jak zarzad zalatwi sprawe Diarry bo wedlug mnie zachowali sie troszke nie fair wobec francuza :roll: (osobiscie optowalbym za transferem gracza Lens bo w srodku pola brakuje nam zawodnika typowo defensywnego ktory zastapilby luke po Dacourcie a nie kreatywnego rozgrywajacego w postaci Pizzaro bo takich mamy : De Rossi Perrotta oraz Francesco :wink:
3. Sprawa skrzdlowego ... mam nadzieje ze Roma nie poprzestanie na jednym transferze i uzupelni sklad jeszcze zawodnikiem na bok pomocy ... w gre wchodzi podobno wspolwlascosc z Chievo Semiolego :roll: albo transfery Esposito ( ktory wyrazil chcec gry w Rzymie ) oraz od biedy Di Natale
:P
4. Napastnik ... ponoc rozmowy w sprawie Vucinica moglyby byc wznowione :roll: ... ciekawym rozwiazaniem wedlug mnie byloby zaoferowanie wspolwlasnosci :twisted:
Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: paszkwil »

Pozamiatane w sprawie Pizzarro. Spaletti powiedzial, ze nikogo prosil nie bedzie o przybycie do klubu i ze Chilijczyk na penwo do nas nie dolaczy.

Sprawa z Diarra dalej otwarta jednak jak na moj gust to trwa troche za dlugo.

Comotto wypozyczony do Torino.
FORZAROMA
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Totnik_ASR »

bardzo dobrze mu powiedzial, juz taki jeden gwiazdorek byl co sie klocil o kilkaset tyciecy... chce grzac w interze lawe jego problem

ja tam sie ciesze ze nie przylazl... wole Diarre a najlepiej to wogole jakiegos ofensywnego.. eposito to by bylo cos
Obrazek
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

No to teraz sie juz konkretnie zakrecilo bo ostatnia plotka glosi ze jednak Pizzaro jednak sie zgodzil na warunki Romy bo mimo wszytstko przestraszyl sie lawy w Interze :P :roll:

Troche z tym zamieszania jest i nie wplywa to za rewelacyjnie na morale w zespole :? ... najbardziej jednak mi w tym wszystkim szkoda Diarry ktory jest bardzo niewporzadku traktowany :evil: ...

Ciekaw jestem jak Spal widzi ustawienie na nastepny sezon :roll: ... gdzie on pomiesci w srodku pola De Rossiego , Perrotte oraz Pizzaro a przeciez Totti mial grac nie na szpicy a za napastkiem :roll: ... i czy brak typowego defensywnego pomocnika nie wplynie negatywnie na nasza gre w destrukcji ... tak wiec nadal twierdze ze zakup Diarry byl rozwiazaniem o wiele bardziej rozsadnym w punktu widzenia taktyk :wink:
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Goofii ja zauwazyłem że w tych wszystkich przed sezonowych taktykach [uzupełnianych po transferach] Totti zawsze gra "na szpicy" :? nie biora pod uwage Mido czy Aeroplanino, czy Nonde [który jeszcze jest w klubie ?] :? Francesco a za placami Perrotta w lini z Mancinim i Taddei - w lini destrucji De Rossi i ktoś ten nowy - wczesniej Pizza teraz moze Diarra.

Ponoc umarł temat Vucinić = Roma - mimo ze Lecce nie "wygrało" na procesie awansu - zreszta Spalletti stawia sprawe jasno "pomocnik :!:" A widziałeś to ? wiesz cos wiecej w temacie ?
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: Cris7 »

Tylko dlaczego Spaletti upiera się, że zamierza kupić ofensywnego pomocnika? Skoro raczej braki bardziej widoczne są w roli defensywnego pomocnika?Najlepszym wyborem byłby Diarra, ale nie wiadomo co Spaletti wymyśli i czy nie uparł się przypadkiem na zakup Pizarro. Mogłoby to kiepsko wyjść dla zespołu, bo piłkarz Interu już sobie sporo nagrabił u kibiców Romy i u szefów klubu pewnie też.

No chyba, że na DM grać ma De Rossi lub Perrotta.Jednak ich raczej widziałbym w środku pola niż jako ludzi od czarnej roboty.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Jesli chodzi o taktyke widze dwa wyjscia ( zakladajac transfer jednego z dwojki Diarra - Pizzaro ) :

Wariant ofensywny
Doni
Panucci (Cassetti) - Mexes - Chivu - Cufre (Tonetto)
De Rossi - Pizzaro (Diarra)
Perrotta - Totti - Mancini
Mido (Nonda)

Perrotta ustawiony na prawej flance tak jak na MS i wydaje mi sie ze nie byloby to glupie rozwiazanie bo to Taddei nie jestem przekonany :roll: ... mimo wszytsko wystawienie nominalnego napastnika w postaci Mido

Wariant defensywny

Doni
Panucci (Cassetti) - Mexes - Chivu - Cufre (Tonetto)
De Rossi - Pizzaro (Diarra)
Taddei - Perrotta - Mancini
Totti

Ustawienie bardziej przypominajace to z poprzedniego sezonu

W obu przypadkach bardzo boje sie ze brak typowego defensywnego pomocnika moze zachwiac rownowage pomiedzy atakiem a obrona ( przy transferze Pizzaro rzecz jasna :wink:
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Cris7 popszedni sezon Simone Perrotty pokazał pod okiem Spallettiego pokazał światu innego gracza :wink: juz nie takiego rźemiśnika od czarnej roboty - troche z przymusu musiał go ustawić inaczej a to sie okazał strzał w '10" :wink: Ale masz racje mogą grac duetem De Rossi Perrotta - jest Aquilani - młody zdolny pomocnik środkowy.
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: dzieciol »

no i Roma , jak dosnosi oficjalna strona Interu, pozyskala nowego zawodnika ..jest nim Pizarro:) podobno zaplacili za niego 4 mln funtow..i zwozal sie z Roma na .... :o 4 lata!!

cieszyc sie?! jak najbardziej..pomimo to ze niektorzy juz go zaczeli nielubic za jego niby fochy..ale ile w tym jest prawdy?! malo kto wie...

wiec ja go nie skreslam:)
Obrazek
"Moim marzeniem jest wygranie Scudetto w Rzymie, a potem jeszcze jednego i jeszcze jednego" - Philippe Mexes
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”