AS Roma (zbiorczy)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZ

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
25%
5-6
3
75%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów

Liczba głosów: 4

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: dzieciol »

goofii pisze:Dla mnie wazniejsze ze Roma podniosla swa oferte wypozyczenia Vucinica z 1,5 mln euro do 3 i miejmy nadzieje ze sie zgodza szczegolnie ze Mirko naciska
To to ma byc wyporzyczenie czy polowka karty?!
Ja tez jestem z Mirko..bo to nam wyjdzie duzo taniej..raczej nie puszcza Tevaze z Brazylii nawet za 10 mln e..wiec to by bylo toroche glupie..bo jak sie uda to za ta sume to bedziemy mieli Mirko i Mauro...a to juz bedzie cos...oboje sprawdzeni w serieA..wiadomo czego mozna sie po nich spodziewac...
Obrazek
"Moim marzeniem jest wygranie Scudetto w Rzymie, a potem jeszcze jednego i jeszcze jednego" - Philippe Mexes
Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post autor: Zwibel »

No ja nie znam dokładnie jego życiorysu...ale ludzie pod wpływem otoczenia zmieniają się.
Na razie to i tak spekulacje więc nie ma co gdybać.
Dla mnie priorytetem jest kupno jakiegoś klasowego napastnika(Mido, Nonda=out)
Obrazek
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: goofii »

dzieciol pisze:To to ma byc wyporzyczenie czy polowka karty?!
Bylo tak ze Roma oferowala 1,5 za wypozyczenie z opcja pierwokupu za 8
A Lecce chcialo 5 mln za wspolwlasnosc bo mowili ze beda mieli wtedy wieksza pewnosc ze Roma go wykupi w przyszlosci :roll:

A teraw wlasnie mowa ze Roma oferuje 3 mln na wypozyczenie :wink:

Ciekawe czy jak to sie uda to bedzie to rownoznaczne z pozegnaniem z Mido ... bo na Nonde chyba sie nikt nie skusi :roll:
LA ROMA NON SI DISCUTE, SI AMA! FORZA MAGICA FACCE SOGNA!
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Po ostatnim wystpepie Mido..tez moze byc ciezko komus upchnac.. :/

Kurde niech daja ta 5 za polowe i problem z glowy...tyle podobno chce ktos z Anglii zaoferowac za Mido..wiec bedzie idealnie... jeszcze sprawa z Mauro...musza sie znlezc pieniazki..w koncu gramy w LM..no ludzie...kasa musi byc..to sie zwroci przy dobrych wynikach...
Obrazek
"Moim marzeniem jest wygranie Scudetto w Rzymie, a potem jeszcze jednego i jeszcze jednego" - Philippe Mexes
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

dzieciol pisze:Mauro...musza sie znlezc pieniazki

Mauro to nie tylko niestety kwesta kasy :roll: ... oni powiedzieli ze najbardziej im zalezy na mlodych zawodnikach Romy Rosim i Okace to przeciez wedlug naszego zarzadu nie wchodzi w gre 8) ... wiec negocjacje utknely ale mialy byc wznowione :roll:
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho »

Czyżby Roma szykowała sie do transferu Vucinica badz Teveza. przynajmniej zrobili miejsce dla kolejnego napastnika. Odszedł Mido, dla mnie te 5 mln to niska kwota jak nawet za niego, oczywiscie dostali jakiegos Defendiego? :arrow: ktory jest dla mnie postacia anonimowa. teraz czytam, ze Monaco pozyskało Cufre :roll: Wychodzi na to, ze Roma naprawde chce powalczyć o Vucinica, bo raczej Tevez jest poza ich zasiegiem, ale jak pokazał przykład choćby Joaquina wszystko jest mozliwe. Najlepsze by było to, ze kolejny zespół ubiuegł Milan... :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- »

Ja czytałem ze Mirko był jedna noga juz w Torino.
lecce przystało na oferte Toro 5 mln euro ale chciało takze dostac Abbruscato z Torino z tym ze prezydent Toro na taka propozycje sie nie zgodził bo według niego Elvis jest bardzo wartosciowym piłkarzem.
Watpie by za 5 mln oddali Mirko oni chca wiecej bo musza zaraz kupic natepce Czarnogorca a natspeca ma byc Antonio Floro Flores z tym ze Arezzo zada cos kołu 7 mln za niego.
Forza Milan :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Dzis sie tyle dzieje ze az trudno ogarnac. Jak wiadomo Roma szuka kasy ... i robi miejsce dla nowych zawodnikow. Jak dla mnie nie ma innej opcji jak to ze Mido zostanie zastapiony przez Mirko :twisted: ... w sumie 5 mln za te kilkanascie bramek dla Totenhamu to nie jest duzo ... ale osobiscie po tym co pokazal w sparingach i SuperCoppa to wiecej bym nie dal :roll:

Ciekawa sprawa z Cufre ... jego transfer spadl na kibicow niczym grom z jasnego nieba ... nawet niewiadomo jeszcze za ile go sprzedali :roll: . Ale tym bym sie nie martwil bo jak donosza media Roma ma juz praktycznie zaklepany transfer koreanyczka Lee z Totenhamu ... kluby sie dogadaly i teraz tylko z zawodnikiem trzeba ... dla mnie koreanczyk pilkarsko jest lepszy o klase od Cufre ... moglby byc troche mlodszy w sumie ale i tak jest dobrze :P

Teveza to wlozmy miedzy bajki ... wchodzila tylko opcja wypozyczenia ... ale jemu sie kontrakt konczy za rok wiec oczym mowimy :roll: ... chyba ze np Romek go kupi i wypozyczy go nam na rok bo Jose chce go od 2007 :P :roll:
Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Watpie by za 5 mln oddali Mirko
Lecce chce 5 mln euro za Mirko ... ale za wspolwlasnosc :roll:
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

no i zaczelo sie! najabrdziej gorace ostatnie dni podczas mercato...Mauro - Nie...za to jest Lee z Tottenhamu...lepiej?! jzu jeden Nakata byla..i najgorzej nie bylo;)

Wciaz sprawa niewiadoma co z napadziorem...walka o Mirko w ktora wlaczyl sie pierwszoligowy klub z Turynu..co prawda..mysle ze mamy wieksze szanse na pozyskanie go..ale wiadomo..Torino tez ma swoje atuty...

Sprzedaz Cufre, jest faktycznie zaskoczenie...nie zostanie na luka na tej pozycji?! stracuilismy juz dwoch bocznych...Bovo , i Leandro..;/
Obrazek
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post autor: Sero »

Coś cicho tu, a tymczasem ...
Niedawno zakończyły się długie pertraktacje pomiędzy Romą, a Lecce w sprawie transferu Mirko Vucinica.

Dziś oba kluby doszły do porozumienia i już wiemy, że zawodnik rodem z Czarnogóry, będzie reprezentował barwy Giallorssich.

Jak podano do wiadomości działacze Romy przebili ofertę Torino.

Zawodnik spędził trzy lata w Lecce. Dzięki sprzedaży Mido Rzymianie mogli nabyć tego wartościowego snajpera. Jednak jeszcze niepodano oficjalnej sumy transferu.

Tak, więc Tevez to była zwykła plota. Bardzo dobry transfer wpasowany w taktyke, bo takiego napastnika Roma potrzebowała.

Transfer Cufre faktycznie wypalił jak z armaty i zaskoczył nie jednego. Nigdy nie wybił się ponad to, ot taki rzemieślnik pracujący w Rzymie ;) Lee może wnieść więcej ożywienia w lewą stronę. W PSV wymiatał, w Anglii było gorzej. No, ale to zawodnik ze świetnym ciągiem na bramkę.
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Mirko w Romie 8) :P jak dla mnie bomba :twisted: az wypije za to :beer: ale bedzie dzis balecik po takiej wiadomosci :mike:

W koncu sie Lecce ogarnelo i puscilo go za rozsadna cene a nie jakies 11 mln za cala karte :roll: Mam nadzieje ze pokaze Mido jak sie naprawde gra w ataku ... bo ten pionek sam sobie kupil bilet z Rzymu po tym jak przed meczem SC jak uslyszal ze nie gra w podstawie to zaczal sie burzyc ... pionek jeden :evil: ... w Spurs tez bedzie siedzial :P

Ale mimo wszytsko to nie koniec transferow ... nie moze byc koniec :twisted: Lewa obrone trzeba uzupelnic ... nie wiem po co sprzedawali Cufre robiac se tylko kolejnego klopotu ... chyba ze Monaco dobre pieniadze daje :roll: ... jak sie potwierdza ploty o Lee to bedzie bomba :P z Mancinim beda ciagneli ta lewa strone :twisted: .

Z tego co mozna przeczytac mlody braziliano Defendi Rodrigo zastapi starego wyge Kufuora na stoperze ... bo Sami chyba zakotwiczy w Livorno albo gdzies indziej ... ale na bank nie w Romie :lol:

No i pozostaje jeszcze skrzydelko ... nie po to Alvareza wypozyczali za psie pieniadze zeby nikogo nie sprowadzic ... pisza ze sprawa Esposito stanela :roll: ... ja wierze ze Roma skupila sie Mirko a teraz rudzy po Maura :twisted: A jak nie to niech skieruja sie w strone Semiolego ... Chievo sie ogarnie i spusci cene jak Lecce i bedzie bomba ( szczegolnie ze nie moze grac Franco w LM ) :P

:twisted:
FORZA ROMA
:twisted:
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

rozpedem po Mauro...damy rade!!!

Naprawde sie ciesze...zrobili jak mowili...slowa nie zostaly rzucaone na wiatr..czekamy na Mauro..i stajemy sie naprawde wielka sila Calcio...i do tego trzeba dodac ze jedna z najmlodszych!!!

Dla mnie jeden z hitow transferowych we wloszech..przeciez mowilo sie ze moze trafic do Milanu , czy tez Interu..ale widac ze zolto czerowne barwy ktore sa w Lecce, bardzo utkiwly mu w sercu!!!

Witamy Mirko!!!

zaraz chyba walne mu jakas tapetke w PS:P
Obrazek
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post autor: Sero »

Hmmm, ale transfer Cufre nie jest jeszcze potwierdzony, prawda ?
Jeśli jednak odejdzie, a nie przyjdzie Lee to w razie czego Tonetto może grać na lewej stronie. W Sampdorii był tak kiedyś ustawiany u Novellino, a on też nie raz pokazał, że potrafi zawędrować i wrócić. Jest też Chivu, który kiedyś też grał na lewej stronie, ale raczej ciężko przypuszczać by Spall zrezygnował ze środka Christian-Mexes.
dzieciol pisze:Dla mnie jeden z hitow transferowych we wloszech..przeciez mowilo sie ze moze trafic do Milanu , czy tez Interu

Z Interem nigdy raczej nie był łączony na poważnie. Raczej tak, aby prasa miała co napisać ;)
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Sero pisze:Hmmm, ale transfer Cufre nie jest jeszcze potwierdzony, prawda ?
No niby nie potwierdzony ... ale mimo wszytsko jakby doszlo do niego a jest to bardzo prawdopodobne to zostac z samym Tonetto to strach :shock: moze jeszcze mlodego Rosiego mozna tam probowac albo Panucciego ale mimo wszytsko to nie to samo :roll: ... dla mnie poprzez sprzedaz Cufre zarzad robi se kolejny problem a zostalo przeciez tylko dwa dni :? ... chyba ze Monaco oferuje za niego gruba kase a rozumiem przez to 5 mln euro i wzwyz :P :twisted:

FORZA MIRKO
FORZA ROMA
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Wlasnie pisalem o tym wczesnie...my naprawde narobimy sobie klopotu..bo to byl by drugi boczny po Bovo..nie trzeba bylo oddwac Cesare..i by byl spokoj..a tak..:( to jest zawodnik ktorego mi najbardziej szkoda...;/

nie ma co plakac...Spal i zarzad wydaje sie ze wie co robi..mysle ze po tych paru dniach bedziemy wiedziec na czym stoimy...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”