Matura
Ja mam zamiar zdac Polski podstawowy, ang podstawowy, matme rozszerzona, no i fize, tylko nie wiem jeszcze czy rozszerzona czy podstawowa, zalezy jakiej bede potrzebowal. Najbardziej zaniepokojony jestem fiza, bo wlasciwie nauke zaczynam od zera. Co do kierunku, to cos zwiazanego z telekomunikacja badz elektronika na polibudzie poznanskiej badz gdanskiej.
- Berele Lewartow
- Gwiazda

- Reputacja: 700
Jeszcze nie szukalem. Powinny byc na stronie kuratorium oswiaty. W ogole po co jest ta cala matura ustna. Giertych to jest kuwa, ale Łybacka jest jeszcze wieksza.mikos88 pisze:Możesz mi podać stronę gdzie znalazłeś te tematy do wyboru, bo jakośnie moge znaleśćLakier pisze:Nam łache robia. Podadza nam tematy dopiero w polowie wrzesnia. Dzisiaj sobie sprawdze sam w internecie. Matka (polonistka) wybierze i opracujeUchi_ pisze:Lakier temat wybrany ?
- Duch
- Entuzjasta Kraftu

- Reputacja: 196
Nie ma co panikować ludzie. Matura nie taka straszna jak się może wydawać (a raczej jak to wydaję się nauczycielom). Ja zdawałem egazminy kilka miesięcy temu i na własnym przykładzie wiem, że nie ma się zupełnie czego obawiać (oczywiście jeśli nie jest się skończonym matołem, ale akurat o to nikogo tutaj nie posądzam
)
Właściwie nic dodać, nic ując. Jeszcze jedno - zamartwianie i denerwowanie się w niczym wam nie pomoże, wiec zostawcie to w domu. Wchodzicie na sale egzaminacyjna jak po swoje.duch99 pisze:Nie ma co panikować ludzie. Matura nie taka straszna jak się może wydawać (a raczej jak to wydaję się nauczycielom). Ja zdawałem egazminy kilka miesięcy temu i na własnym przykładzie wiem, że nie ma się zupełnie czego obawiać (oczywiście jeśli nie jest się skończonym matołem, ale akurat o to nikogo tutaj nie posądzam Wink )
Acha zawsze zostaje wam amnestia, więc macie komfort psychiczny.
- Berele Lewartow
- Gwiazda

- Reputacja: 700
- Marco Van Basten
- Gwiazda

- Reputacja: 31
Dzisiaj dowiedział się, że jednak będzie ten podział na matury podstawowe i rozszerzone :-//.
Niestety, trzeba będzie z niektórych przedmiotów zaryzykować...
Co mi się nie bardzo widzi.
Polski na pewno rozszerzony, z historii nie jestem już taki pewny
.
Wos na pewno.
Angielski waham się.
Niestety, trzeba będzie z niektórych przedmiotów zaryzykować...
Polski na pewno rozszerzony, z historii nie jestem już taki pewny
Wos na pewno.
Angielski waham się.
"Nie rodzimy się żydami, katolikami czy muzułmanami, tylko przyłączamy się do nich i dajemy im pieniądze, po czym uzyskujemy w ten sposób usprawiedliwienie naszej niechęci do innych."
- John Travolta
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 5
- Kibicuję: Manchester United
Na Polibude gdańska jest sie bardzo łatwo dostac, praktycznie na kazdy na kierunek. Jak sobie podliczylem to okazalo sie ze same moje punkty z matmy wystarczyly by zeby sie dostac na prawie kazdy kierunek.Ja mam zamiar zdac Polski podstawowy, ang podstawowy, matme rozszerzona, no i fize, tylko nie wiem jeszcze czy rozszerzona czy podstawowa, zalezy jakiej bede potrzebowal. Najbardziej zaniepokojony jestem fiza, bo wlasciwie nauke zaczynam od zera. Co do kierunku, to cos zwiazanego z telekomunikacja badz elektronika na polibudzie poznanskiej badz gdanskiej.
Tyle ze prawdopodobnie częsc tych "kozaków" z konca listy szybko odpadnie.
Wiec radze sie uczyc chociaz dlatego zeby potem nie miec zaległosci na studiach. A wyleciec jest dosc łatwo.