Matura

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Lakier »

Ja mam zamiar zdac Polski podstawowy, ang podstawowy, matme rozszerzona, no i fize, tylko nie wiem jeszcze czy rozszerzona czy podstawowa, zalezy jakiej bede potrzebowal. Najbardziej zaniepokojony jestem fiza, bo wlasciwie nauke zaczynam od zera. Co do kierunku, to cos zwiazanego z telekomunikacja badz elektronika na polibudzie poznanskiej badz gdanskiej.
:)
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post autor: Uchi_ »

Lakier temat wybrany ? :wink:
"Nie rodzimy się żydami, katolikami czy muzułmanami, tylko przyłączamy się do nich i dajemy im pieniądze, po czym uzyskujemy w ten sposób usprawiedliwienie naszej niechęci do innych."
Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post autor: MaWiK »

Ja też w tym roku zdaje egzamin dojrzałości. Zdaje polski podstawowy(chyba), angielski podstawowy, historię podstawową i wos rozszerzony.
Obrazek
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Uchi_ pisze:Lakier temat wybrany ? :wink:
Nam łache robia. Podadza nam tematy dopiero w polowie wrzesnia. Dzisiaj sobie sprawdze sam w internecie. Matka (polonistka) wybierze i opracuje :)
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post autor: Berele Lewartow »

Ej Lakier nie wolno oszukiwać.
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

'Piotrek' pisze:Ej Lakier nie wolno oszukiwać.
No dobrze... sam opracuje... przepraszam...
mikos88
Skład C
Skład C

Post autor: mikos88 »

Lakier pisze:
Nam łache robia. Podadza nam tematy dopiero w polowie wrzesnia. Dzisiaj sobie sprawdze sam w internecie. Matka (polonistka) wybierze i opracuje :)
Możesz mi podać stronę gdzie znalazłeś te tematy do wyboru, bo jakośnie moge znaleść :wink:
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

mikos88 pisze:
Lakier pisze:
Możesz mi podać stronę gdzie znalazłeś te tematy do wyboru, bo jakośnie moge znaleść :wink:
Jeszcze nie szukalem. Powinny byc na stronie kuratorium oswiaty. W ogole po co jest ta cala matura ustna. Giertych to jest kuwa, ale Łybacka jest jeszcze wieksza.
Awatar użytkownika
akacJowy
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post autor: akacJowy »

Ja mam narazie dużo czasu do matury i wogule sie do matury nie ucze bo po co przeciez i tak jak wszystko powturze przed maturą to będzie wporzo
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post autor: Duch »

Nie ma co panikować ludzie. Matura nie taka straszna jak się może wydawać (a raczej jak to wydaję się nauczycielom). Ja zdawałem egazminy kilka miesięcy temu i na własnym przykładzie wiem, że nie ma się zupełnie czego obawiać (oczywiście jeśli nie jest się skończonym matołem, ale akurat o to nikogo tutaj nie posądzam :wink: )
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel »

duch99 pisze:Nie ma co panikować ludzie. Matura nie taka straszna jak się może wydawać (a raczej jak to wydaję się nauczycielom). Ja zdawałem egazminy kilka miesięcy temu i na własnym przykładzie wiem, że nie ma się zupełnie czego obawiać (oczywiście jeśli nie jest się skończonym matołem, ale akurat o to nikogo tutaj nie posądzam Wink )
Właściwie nic dodać, nic ując. Jeszcze jedno - zamartwianie i denerwowanie się w niczym wam nie pomoże, wiec zostawcie to w domu. Wchodzicie na sale egzaminacyjna jak po swoje.

Acha zawsze zostaje wam amnestia, więc macie komfort psychiczny.
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post autor: Berele Lewartow »

Znalazły sie dwa cwaniaki po maturze. Ale mam nadzieje,że za rok bede tak samo pisał. Oby.
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post autor: Marco Van Basten »

Napisze tylko jedno zdanie. W obecnym czasach, niezdanie matury to wielka sztuka i rzecz, którą raczej trudno osiągnąć. Moi dwaj przedmówcy mają racje. Stres i nerwy - dwaj najgorsi doradcy człowieka. Życze wam powodzenia. Ja całe szczęście już mam to wszystko za sobą.
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post autor: Uchi_ »

Dzisiaj dowiedział się, że jednak będzie ten podział na matury podstawowe i rozszerzone :-//.

Niestety, trzeba będzie z niektórych przedmiotów zaryzykować... :/ Co mi się nie bardzo widzi.
Polski na pewno rozszerzony, z historii nie jestem już taki pewny :/.
Wos na pewno.
Angielski waham się.
"Nie rodzimy się żydami, katolikami czy muzułmanami, tylko przyłączamy się do nich i dajemy im pieniądze, po czym uzyskujemy w ten sposób usprawiedliwienie naszej niechęci do innych."
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post autor: John Travolta »

Ja mam zamiar zdac Polski podstawowy, ang podstawowy, matme rozszerzona, no i fize, tylko nie wiem jeszcze czy rozszerzona czy podstawowa, zalezy jakiej bede potrzebowal. Najbardziej zaniepokojony jestem fiza, bo wlasciwie nauke zaczynam od zera. Co do kierunku, to cos zwiazanego z telekomunikacja badz elektronika na polibudzie poznanskiej badz gdanskiej.
Na Polibude gdańska jest sie bardzo łatwo dostac, praktycznie na kazdy na kierunek. Jak sobie podliczylem to okazalo sie ze same moje punkty z matmy wystarczyly by zeby sie dostac na prawie kazdy kierunek.
Tyle ze prawdopodobnie częsc tych "kozaków" z konca listy szybko odpadnie.
Wiec radze sie uczyc chociaz dlatego zeby potem nie miec zaległosci na studiach. A wyleciec jest dosc łatwo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”