Matura

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Lakier »

John Travolta pisze: Na Polibude gdańska jest sie bardzo łatwo dostac, praktycznie na kazdy na kierunek. Jak sobie podliczylem to okazalo sie ze same moje punkty z matmy wystarczyly by zeby sie dostac na prawie kazdy kierunek.
Tyle ze prawdopodobnie częsc tych "kozaków" z konca listy szybko odpadnie.
Wiec radze sie uczyc chociaz dlatego zeby potem nie miec zaległosci na studiach. A wyleciec jest dosc łatwo.
To dobrze, bo z fiza u mnie narazie slabo, z matma o wiele lepiej. Tylko przez rozporzadzenie, ze zdaje sie albo podstawowa albo rozszerzona, nie mam pojecia co beda brali pod uwage na tych dwoch polibudach. Oby Fizyka podstawowa wystarczyla..

Ile miales punktow z matmy?
:)
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post autor: futbolowa »

Łoooo, to widzę, że nie jestem sama :)

Ja planuję zdawać:
polski
angielski
niemiecki
historię
Wszystko rozszerzone, aczkolwiek co do niemieckiego w ogóle się jeszcze zastanawiam :)

A temat na ustną wybrałam "Literackie pary kochanków. Cośtamcośtam..." :P
Całe szczęście mam dość mądrego chłopaka i dość bystrych kolegów, więc sądzę, że z przygotowaniem do ustnej problemu nie będzie :)
Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: limansky »

A w moim liceum jeszcze nie ma listy ustnych tematów maturalnych... W sumie trochę dziwne bo wszędzie już są... Na pisemną wybrałem sobie rozszerzony j.polski, angielski, historię i wos. Czas pokaże czy uda mi się do tego solidnie przygotować, bo z wosu mam dużo do nadrobienia... Po maturce wybieram się na Uniwerek Gdański, więc trzeba trochę pkt nagromadzić... Pozdro dla wszystkich maturzystów 2006/2007.
Obrazek
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

limansky pisze:A w moim liceum jeszcze nie ma listy ustnych tematów maturalnych... W sumie trochę dziwne bo wszędzie już są...
U nas były już w czerwcu :D
A swoje propozycje zgłaszaliśmy jakoś do kwietnia.
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post autor: brylancik »

Ja tam dzisiaj dostałem ;)

Przeczytałem tylko praę wybiurczo i chyba nie będzie tak źle. Prawda że porąbane ale pół roku to sporo czasu żeby nadrobić materiał z jednego tematu :P

A planuję zdawać:
Polski - podstawowy
Angielski ustny - podstawowy
Angielski pisemny - rozszerzony
Matematyka - rozszerzony
Geografia - rozszerzony
Loco

Post autor: Loco »

mam pytanie! czy jeśli ktoś zdecyduje się zdawać jakiś przedmiot na poziomie rozszerzonym to musi uzyskać 30 procent aby zaliczyć mature? czy jest inna granica niż na podstawowym?
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post autor: John Travolta »

To dobrze, bo z fiza u mnie narazie slabo, z matma o wiele lepiej. Tylko przez rozporzadzenie, ze zdaje sie albo podstawowa albo rozszerzona, nie mam pojecia co beda brali pod uwage na tych dwoch polibudach. Oby Fizyka podstawowa wystarczyla..

Ile miales punktow z matmy?
Z matmy mialem 88/80.
Na PG było w tym roku tak ze było albo Fiza albo język tylko ze język mial znacznie mniejszy przelicznik. Ale to sie moze szybko zmienic bo ten rocznik co teraz przyszedł wygląda naprawde żałosnie słąbo ( patrząc na punkty )
Ale moja rada jest taka. Przykładaj sie do fizy bo potem na kazdym kierunku na polibudzie jest duzo fizy i jak nie bedziesz mial podstaw z liceum to potem polegniesz albo sie zakatujesz przy niej. Większosc ludzi którzy odpadają z uczelni to własnie przez fize.
Nie wiem jak oni teraz kręca z tą maturą, ale u mnie wystarczyli miec z podstawy 30% i juz sie zdało, wiec brac rozszerzenie to zaden problem i głupio było zdawac tylko podstawowy :roll:
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post autor: Marco Van Basten »

Loco pisze:mam pytanie! czy jeśli ktoś zdecyduje się zdawać jakiś przedmiot na poziomie rozszerzonym to musi uzyskać 30 procent aby zaliczyć mature? czy jest inna granica niż na podstawowym?
W tym roku było tak, że musiałeś tylko podstawowy zdać na 30%. Jeśli chodzi o rozszerzone przedmioty to mogłeś mieć nawet 0% i zdawałeś mature, jeśli wcześniej oczywiście zaliczyłeś podstawe.
Loco

Marco_Van_Basten pisze:
Loco pisze:mam pytanie! czy jeśli ktoś zdecyduje się zdawać jakiś przedmiot na poziomie rozszerzonym to musi uzyskać 30 procent aby zaliczyć mature? czy jest inna granica niż na podstawowym?
W tym roku było tak, że musiałeś tylko podstawowy zdać na 30%. Jeśli chodzi o rozszerzone przedmioty to mogłeś mieć nawet 0% i zdawałeś mature, jeśli wcześniej oczywiście zaliczyłeś podstawe.
chodzi mi o mature 2007! wiem jakbyło w tamtym roku, ale w tym to już nic nie wiem! Giertych ma jakieś dziwne pomysły. o ile lepiej było by gdyby uczen miał prawo wyboru. podstawowa, podstawowa i rozszerzona czy tylko rozszerzona! a tak to plyndz :evil:
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Lakier »

Loco pisze:
Marco_Van_Basten pisze:
chodzi mi o mature 2007! wiem jakbyło w tamtym roku, ale w tym to już nic nie wiem! Giertych ma jakieś dziwne pomysły. o ile lepiej było by gdyby uczen miał prawo wyboru. podstawowa, podstawowa i rozszerzona czy tylko rozszerzona! a tak to plyndz :evil:
Zeby zdac rozszerzenie musisz uzyskac 20 %.
:)
Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: jackieboy »

Widze ,że nie tylko ja jade maturke w sezonie 2006/07 :D
Moje przedmioty to raczej :
:arrow: Polski :arrow: podst
:arrow: Angielski :arrow: podst
:arrow: Matematyka :arrow: rozszerzona

Ktos może poradzi czy jest Matematyka na poziomie rozszerzonym jest wogule zdawalna ??
Ktoś ma w planie uczelnie w Krk ??
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Berik »

Lakier pisze:Zeby zdac rozszerzenie musisz uzyskac 20 %.
A nie 30%? :think: dzisiaj mialem jakas pogadanke na temat matur i mowili, ze 30 :think:
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Berik pisze:dzisiaj mialem jakas pogadanke na temat matur i mowili, ze 30
Otóż to.
Podstawa na bank 30%, nie wiem jak z roszerzoną :>
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: dzieciol »

futbolowa pisze:Podstawa na bank 30%, nie wiem jak z roszerzoną
ja slyszalem..(dziekuje Bogu ze mnie to juz nie dotyczy) ze macie taki przelicznik Rozszerzona = 1,5 Podstawy..czyli co za tym idzie do zdania rozszerzenia musicie miec 20% :roll:
Obrazek
"Moim marzeniem jest wygranie Scudetto w Rzymie, a potem jeszcze jednego i jeszcze jednego" - Philippe Mexes
Loco

jackieboy ja też zdaje matme na maturze, ale coś nie jestem przekonany do rozszerzonej na nowych zasadach!! boje się zaryzykować. chyba pozostane przy podstawowej. ktoś z forumowiczów myśli o akademii ekonomicznej po maturze?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”