AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
- Zaza
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1
Na pewno transfer Massimo Oddo był by wzmocnieniam - i to pewne jak nic bo to swietny piłkarz ale gdy był tak blisko i nie wypalił to w perspektywie czasu Bonera może okazać sie strzałem w "10". W sumie oddanie Lazio Foggi moze budziś podejżenia ze w zimie temat wróci choć by z tego powodu że Lazio nie gra w LM
ale to nie czas na to ... Bonera sie dusił na Ennio Tardini, to podobna sytuacja jak z Joaquinem w Betisie [sytuacje nie gracze] bo był tam już ponad wszyskich - od 3 lat uchodził za najlepszego obrońce w Italli młodego pokolanie teraz ten "przydomek" pasuje do Barzagliego ale bo Bonera ma 2 lata wiecej i grał w Parmie która wiece mu dać nie mogła. Transfer Bonery był miło niespodzianką, by chyba mało kto sie spodziewał. Zreszta jak popatrzymy na mercato to żaden z tych "pewnych" nie wypalił a sa gracze którzy i tak swoje wnosza do drużyny.
Jankulovski ? wszystko zależy od Ancelottiego - wczoraj nie zagrał źle ale też nie jakoś max wybitnie - uważnie choć była kilka błedów. Dwa razy blisko asysty zwłaszcza po wrzutce na głowe Oliveiry. Trzeba też dodac ze Marek grał dotychczas mało a jak grał to raz z Maldinim po prawe rece raz z Nestą itd. Wczoraj Billy i potem Kaladze. To początek sezonu i dobrze że Ancelotti już teraz pokazał że pamieta o nim !
Po drugim ligowym zwyciestwie ... czekając na odwołanie i weryfikacje pkt tak jak tego chcemy
fotka dnia ![Krzywy :]](./images/smilies/krzywy6am.gif)

Jankulovski ? wszystko zależy od Ancelottiego - wczoraj nie zagrał źle ale też nie jakoś max wybitnie - uważnie choć była kilka błedów. Dwa razy blisko asysty zwłaszcza po wrzutce na głowe Oliveiry. Trzeba też dodac ze Marek grał dotychczas mało a jak grał to raz z Maldinim po prawe rece raz z Nestą itd. Wczoraj Billy i potem Kaladze. To początek sezonu i dobrze że Ancelotti już teraz pokazał że pamieta o nim !
Po drugim ligowym zwyciestwie ... czekając na odwołanie i weryfikacje pkt tak jak tego chcemy

- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1295
Powiem szczerze że nasze rezerwy mnie bardzo zadziwiają.Carlo zaczął robić rotacje i super nam to wychodzi.Z tyłu wychodzi Billy z Simiciem na środku na bokach Bonera i Jankul i po nazwiskach każdy mógł złapać sie za głowe ale okazuje się że Simic ma chyba najlepszy okres w karierze okazuje się że Bonera gra znakomicie na prawej obronie jeżeli chodzi przedewszystkim o obrone a Billy i Marek grają na swoim poziomie.O Kaladze bardzo sie bałem ale jednak pokazał że można na niego liczyć na środku
.Wiadomo w 2 połowie troche oddaliśmy inicjatywe przez głupie tracenie piłek i to przez to Rossoneri ostatnie kilkanaście minut osłabli fizycznie.Myśle że z Ascoli będzie dalej rotacja i zagrają tacy zawodnicy jak Gourcuff,Nesta czy Cafu a w ataku może zagrać np.Boriello choć myśle że do tego Carlo sie nie posunie
.
po Gago pojawily sie kolejne nazwiska mlodych zodlnych graczy ktorymi Milan jest ponoc zainteresowani
1.Nanni-o ile sie nie myle to to jest napastnik Sportingu Lizbony nie moge duzo o nim powiedziec wiem tyle ze jest zdolny ogladalem jeden jego mecz Portugalia-Finlandia to zagral dobrze strzelil nawet bramke ale teraz zaczne ogladac mecze Sportingu na polsacie sport bo wkoncu trzeba cos o nim wiecej wiedziec choc jak juz szukaja kogos z Portugalii to niech sprubuja sciagnac Andersona(byl ponoc na liscie Milanu gadalismy nawet o nim w temacie "mercato rossonerich"
2.Faubert-ofensywny pomocnik Bordeaux tez o nim duzo nie wiem ale o ile sie nie myle to jest kilka znawcow ligi francuskiej na tym forum to moze cos powiedza...jego zaintesowanie swiadcczy ze Gourcuff chyba bedzie na pozycji Seedorfa probowany choc nie wiadomo czy to plota czy cos na rzeczy(Carlo ostatnio mowil ze Milan troszeczke zmienia polityke transferowo) co do Fauberta juz mowia na niego nowy Zizu(na Gourcuffa tez
) ale zaliczyl debiut w reprezentacji taki jak Zidane dwie bramy bodajze strzelil a w lidze ma juz5???jak co to poprwacie
kogos bardziej obaznanego w tych ligach prosze o opinie
1.Nanni-o ile sie nie myle to to jest napastnik Sportingu Lizbony nie moge duzo o nim powiedziec wiem tyle ze jest zdolny ogladalem jeden jego mecz Portugalia-Finlandia to zagral dobrze strzelil nawet bramke ale teraz zaczne ogladac mecze Sportingu na polsacie sport bo wkoncu trzeba cos o nim wiecej wiedziec choc jak juz szukaja kogos z Portugalii to niech sprubuja sciagnac Andersona(byl ponoc na liscie Milanu gadalismy nawet o nim w temacie "mercato rossonerich"
2.Faubert-ofensywny pomocnik Bordeaux tez o nim duzo nie wiem ale o ile sie nie myle to jest kilka znawcow ligi francuskiej na tym forum to moze cos powiedza...jego zaintesowanie swiadcczy ze Gourcuff chyba bedzie na pozycji Seedorfa probowany choc nie wiadomo czy to plota czy cos na rzeczy(Carlo ostatnio mowil ze Milan troszeczke zmienia polityke transferowo) co do Fauberta juz mowia na niego nowy Zizu(na Gourcuffa tez
kogos bardziej obaznanego w tych ligach prosze o opinie
Trochę podrasowałeś jego dokonania......strzelił bramkę w reprezentacji Francji ale jedną na 2:1 w ostatnich minutach meczu z Bośnią i Hercegowiną, a do Zidana porównują Go z racji faktu ze obaj zaczynali karierę w AS Cannes a debiutując o dziwo dokładnia 12 lat po Zizu dodatkowo w tym samym wieku był graczem Bordeaux.............niesamowity zbieg okoliczności nieprawdaż.o do Fauberta juz mowia na niego nowy Zizu(na Gourcuffa tez Smile ) ale zaliczyl debiut w reprezentacji taki jak Zidane dwie bramy bodajze strzelil a w lidze ma juz5???jak co to poprwacie
mete pisze:2.Faubert-ofensywny pomocnik Bordeaux tez o nim duzo nie wiem ale o ile sie nie myle to jest kilka znawcow ligi francuskiej na tym forum to moze cos powiedza...jego zaintesowanie swiadcczy ze Gourcuff chyba bedzie na pozycji Seedorfa probowany choc nie wiadomo czy to plota czy cos na rzeczy(Carlo ostatnio mowil ze Milan troszeczke zmienia polityke transferowo) co do Fauberta juz mowia na niego nowy Zizu(na Gourcuffa tez ) ale zaliczyl debiut w reprezentacji taki jak Zidane dwie bramy bodajze strzelil a w lidze ma juz5???jak co to poprwacie
nie ciągnie tej gry aż tak do przodu, czasami troche jakby za pasywny
Genrerlanie jednak ma gracje i calkiem calkiem podaje to tyle za dużo mu sie nie przyglądałem , bo Lyon sie nim nie intereesowal wiec jakis super zdolniacha to on byćć nie może ;]
Jeśli nie możesz złapać na forum napisz PM
W sumie racja, Lyon jest teraz wyznacznikiem tego, kto jest tam dobry, a ten Faubert to mi sie nie widzi w Milanie, za slaby i wogule taki niemiły ;Dj1mmy pisze:
nie ciągnie tej gry aż tak do przodu, czasami troche jakby za pasywny
Genrerlanie jednak ma gracje i calkiem calkiem podaje to tyle za dużo mu sie nie przyglądałem , bo Lyon sie nim nie intereesowal wiec jakis super zdolniacha to on byćć nie może ;]
Kurcze Milan faktycznie zmienia polityke, ale kurde popada w kolejna skrajnosc, dawnie sciagal graczy powyzej 30, a teraz ponizej 20
Nani, faktycznie kopacz z niego dobry z tego co widziałem, ale za grosze go Sporting nie da
- Zaza
- Laureat Złotej Piłki

Julien Faubert ? z Bordeaux ? hmmm niski, łysy skrzydłowy ? dośc młody chyba - Dobrze myśle J1mmy ?
Jedno z odkryś tego sezonu z vicemistrzostwem ? jak mnie pamiec nie myli posiada bombe w nodze bo cos kojaże bramki z destansu
Lyon go nie chciał ? wiesz Aulas nie kupije graczy na sztuki jak ma kogos na ta pozycje to po co 3 - Tym bardzie ze Kallstrom był zaklepany długo wczesniej
Ciekawe czy ten Faubert to nie zmyła bo ja cos ostatnio widziałem na temat Rio Mavudy. Mogli by sie Akale z Auxerre bądz Aderem Keita z ... Lille zainteresować
jak już szukają [znów
] w Ligue 1 - a Odemwingi mi całkowiscie wystarczy
albo Pascal Feindouno
Nanni ? młokos ? ale to kolejny ofensywny napastnik tak ? - ba nawet chyba w podobnym wieku co Gourcuff wiec to mało prawdopodobne. Bo po co ?
Ale gdzie Wam teraz mercato w głowie
Nanni ? młokos ? ale to kolejny ofensywny napastnik tak ? - ba nawet chyba w podobnym wieku co Gourcuff wiec to mało prawdopodobne. Bo po co ?
Ale gdzie Wam teraz mercato w głowie
Milan
Nani, Faubert szczerze mowiac nie za wiele mi to mowi, ale jesli Milan sie nimi naprawde interesuje to musza miec spore umiejetnosci. Wprawdzie wg mnie bedzie sie jeszcze przewijalo do czasu zimowego okna transferowego wiele nazwisk, a i tak do klubu trafi moze jeden lub dwoch graczy, ewentualnie nikt. Podobno Milan widzialby rowniez w swoim skladzie Cicinho z Realu, ale tutaj z wiadomych przyczyn moga byc problemy. Zreszta obecnie prawy obronca nie jest nam wg mnie na sile potrzebny. Wprawdzie Cicinho bardzo przypomina stylem gry Cafu, ale najpierw nasz wteteran musi zakonczyc kariere, a na to sie nie zanosi. Ten Nani z tego co slyszalem jest napastnikiem, wiec moze w przerwie zimowej zastapi Borriello, jesli ten sie nie sprawdzi do konca. Wariantow na pewno jest kilka i zanim podejmie sie decyzje trzeba sie dobrze zastanowic. Nie mozna pozwolic sobie ponownie na strate takiego talentu, jak Sobis. Swoja droga w ostatnim meczu w derby Sevilli strzelil dwie bramki dla Betisu. Anderson z Porto to na pewno rowniez ciekawa opcja i warto sie nad nim zastanowic. Z drugiej strony jesli mam byc szczery to nie jestem zwolennikiem sciagania do klubu kolejnych Brazylijczykow. Wedlug mnie nie powinno byc ich zbyt duzo w klubie, a szczegolnie tych murzynskiego pochodzenia. Nie chodzi tu oczywiscie o to, ze jestem jakims rasista tylko z moich obserwacji wynika, ze sa oni bardziej rozrywkowi niz potrzeba i mniej zdyscyplinowani szczegolnie bedac w wiekszej grupie na co ma zapewne wplyw ich patologiczna przeszlosc. W tym elemencie musi nastapic dlatego umiarkowanie. Na koniec jeszcze pragne zapytac, kiedy zapadna ostateczne decyzje w sprawie odwolan i weryfikacji liczby punktow ? Czekamy juz na to tyle czasu, a decyzji wciaz nie ma...
FORZA MILAN !!!
FORZA MILAN !!!
- Zaza
- Laureat Złotej Piłki

Nerwowy na temat zimowego okna nie ma sensu chyba rozmawiać wiec dam spokój a ...
Chyba tego szukasz
W środę 11. oraz w czwartek 12. października Juventus Turyn, Lazio Rzym, AC Milan oraz ACF Fiorentina będą negocjowały z Federcalcio przed Trybunałem Ugodowo-arbitrażowym CONI. Mówi się, że wszystkie zespoły wywalczą zmniejszenie ujemnych punktów na starcie sezonu.
Stara Dama negocjacje rozpocznie 11. października już o godzinie 9:30. Tego samego dnia, tyle, że o 15:30 Biancocelesti będą się starali wywalczyć zmniejszenie ujemnych oczek, a po zamknięciu posiedzenia w sprawie Lazio negocjować zaczną Rossoneri.
Jako ostatnia ostateczny wyrok pozna ekipa z Florencji. Popularne Fiołki będą musiały czekać aż do 12. października. Viola będzie negocjowała z Federcalcio przed Trybunałem Ugodowo-arbitrażowym od godziny 9:30.
Pamietajmy że pkt moga tym kluba doliczyć nawet w połowie sezonu wiec to nie problem. Powiem Ci że cos mi mówi że już teraz mamy na równi z Interem - a czekaj bo moze byc jeszcze ciekawiej![Krzywy :]](./images/smilies/krzywy6am.gif)
nerwowy pisze:Na koniec jeszcze pragne zapytac, kiedy zapadna ostateczne decyzje w sprawie odwolan i weryfikacji liczby punktow ? Czekamy juz na to tyle czasu, a decyzji wciaz nie ma...
Chyba tego szukasz
W środę 11. oraz w czwartek 12. października Juventus Turyn, Lazio Rzym, AC Milan oraz ACF Fiorentina będą negocjowały z Federcalcio przed Trybunałem Ugodowo-arbitrażowym CONI. Mówi się, że wszystkie zespoły wywalczą zmniejszenie ujemnych punktów na starcie sezonu.
Stara Dama negocjacje rozpocznie 11. października już o godzinie 9:30. Tego samego dnia, tyle, że o 15:30 Biancocelesti będą się starali wywalczyć zmniejszenie ujemnych oczek, a po zamknięciu posiedzenia w sprawie Lazio negocjować zaczną Rossoneri.
Jako ostatnia ostateczny wyrok pozna ekipa z Florencji. Popularne Fiołki będą musiały czekać aż do 12. października. Viola będzie negocjowała z Federcalcio przed Trybunałem Ugodowo-arbitrażowym od godziny 9:30.
Pamietajmy że pkt moga tym kluba doliczyć nawet w połowie sezonu wiec to nie problem. Powiem Ci że cos mi mówi że już teraz mamy na równi z Interem - a czekaj bo moze byc jeszcze ciekawiej
Julien Faubert ? z Bordeaux ? hmmm niski, łysy skrzydłowy ? dośc młody chyba - Dobrze myśle J1mmy ? Jedno z odkryś tego sezonu z vicemistrzostwem ? jak mnie pamiec nie myli posiada bombe w nodze bo cos kojaże bramki z destansu Lyon go nie chciał ? wiesz Aulas nie kupije graczy na sztuki jak ma kogos na ta pozycje to po co 3 - Tym bardzie ze Kallstrom był zaklepany długo wczesniej Ciekawe czy ten Faubert to nie zmyła bo ja cos ostatnio widziałem na temat Rio Mavudy. Mogli by sie Akale z Auxerre bądz Aderem Keita z ... Lille zainteresować jak już szukają [znów ] w Ligue 1 - a Odemwingi mi całkowiscie wystarczy albo Pascal Feindouno
Już kroisz skórę na niedźwiedziu, jak dla mnie w Auxerre to obecnie Kahlenberg jest coś wart, tyle ze Lyon szuka prawo a nie lewo skrzydłowego
Dobrze kojarzysz tego Fauberta
Pascal Feindouno-
Zaza może jakoś podzielimy strefy wpływów we Francji
Jeśli nie możesz złapać na forum napisz PM
Nerwowy ma dużo racji z kwestią tzw. "Brazylijczyków". Naszczescie Milan chbya rozumie ten problem, dlatego firmowym Brazylijczykiem Milanu jest jakby to powiediec "niebrazylijski" KAKA - biały, wychowywany w normalnym domu, a nie w jakichs slumsach. Nie ciekawa sa pomysly zarzadu, ze scaigaja prawie samych brazylijczyków. W koncu Milan to klub włoski
Hehehe chociaz drugiej strony to kolejny taki kuksaniec w strone Interu, oni maja Argentynczyków
Mam nadzieje, ze na nowy sezon w klubie zostana tylko Kaka i Oliveira, no i zeby Sobisa dokupili 
- Zaza
- Laureat Złotej Piłki

J1mmy chętnie podzielmy wpływy, ale od Feindouno wara
A tak na poważnie to od roku sie dziwie ze jeszcze gra dla Zielonych
Jak go po raz pierwszy zobaczyłem był rezerwowym z Bordeaux - oni chyba mają jakieś prawa do niego a ma teraz 25 lat ... młodsza [lepsza] wersja Vikasha Dhorasso
Podobnie sie rusza i podaje ![Krzywy :]](./images/smilies/krzywy6am.gif)
"Dobrze kojarzysz tego Fauberta"
ma sie to oko
ale po tych plotkach trzeba bedzie wiecej zacząć go obserwować. Bo juz były opinie że był odkryciem popszedniego sezonu w którym Bordeaux było 2 w tabeli na koniec.
Weź już nie przesadzać z tym Sobisem - bo chyba nie widziałeś bramek dla Betius
Livesoccer kłamie
Ma talent i coś w sobie [przedewszystkim szybkosc] ale teraz to po ptokach - przypomne że Fred był chyba jeszzce bliżej nic Sobis ... co też trzeba sie łamać ? a no trzeba ba nawet wiecej
Bo Fredzio to już młoda klasa !
A co do Canarinhos to ponoć Milan nie zamierza łatwo odpuszczać Didy. Tu nie chodzi o kase bo jednak każdy piłkarz z czasem chce wrócić do ojczyzny a Corinthians troche mu da pewnie, ale zobaczymy w tym sezonie Dida spisuje sie świetnie. Narazie odpukać
Nową umowe mu zaproponowano, wiec kto wie. Przyposywany Amelia w meczu w Viola też pokazał sie z świetnej strony.
Zauważcie że kilka dni temu calciamercato podało że Sandro i Gila podpisali nowe umowy a klub nadal milczy
Choć z Pirlo też podali wcześniej pismaki a po tygodniu oficjalnie klub. Zobaczymy oby to była prawda.
Nie wiem czy pamietacie ale w tym sezonie dwie nasze perełki ogrywają sie w Empoli. Nicola Pozzi i Lino Marzoratti - czyli najdroższy napastnik młodego pokolanie - w zasadzie dziecko
- i skrajny obrońca naszej primavery po debiucie w pierwszeym Milanie nawet chyba w meczu LM [?]
W 15 minucie meczu Empoli - Chievo, goście objeli prowadzenia 0:1 - w 16 minucie Lino zastąpił Vanigliego a w 35 Pozzi - Raggiego i grali do końca - wynik kończowy 1:1
Trzeba teraz sledzić jak sobie radza w Empoli. Może Nicola zastąpi Tavano![Krzywy :]](./images/smilies/krzywy6am.gif)
"Dobrze kojarzysz tego Fauberta"
Weź już nie przesadzać z tym Sobisem - bo chyba nie widziałeś bramek dla Betius
A co do Canarinhos to ponoć Milan nie zamierza łatwo odpuszczać Didy. Tu nie chodzi o kase bo jednak każdy piłkarz z czasem chce wrócić do ojczyzny a Corinthians troche mu da pewnie, ale zobaczymy w tym sezonie Dida spisuje sie świetnie. Narazie odpukać
Zauważcie że kilka dni temu calciamercato podało że Sandro i Gila podpisali nowe umowy a klub nadal milczy
Nie wiem czy pamietacie ale w tym sezonie dwie nasze perełki ogrywają sie w Empoli. Nicola Pozzi i Lino Marzoratti - czyli najdroższy napastnik młodego pokolanie - w zasadzie dziecko
W 15 minucie meczu Empoli - Chievo, goście objeli prowadzenia 0:1 - w 16 minucie Lino zastąpił Vanigliego a w 35 Pozzi - Raggiego i grali do końca - wynik kończowy 1:1
Trzeba teraz sledzić jak sobie radza w Empoli. Może Nicola zastąpi Tavano