"Święta Wojna na San Siro" ...

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZ

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza »

Sero teraz to wiesz cieszyć sie może jedynie z tego ze był taki mecz, bo nie rozumiem do czego pijesz - Jeszcze tego by brakowało by skuteczność w Milanie wcale nie działała :roll: To już ładnie by było :? Ale tak źle nie było na szczeście. 6:0 i tak nie zmarzecie :P a przyznaj sie ile razy o tym myślałeś ogladając wczorajszy mecz ? Bo mi jeden z fanów Interu wspomniał to gdy Zlatan strzelił na 0:3. Po meczu dostał kiepa w browar :P Al Star Weekend i Zaza wygrywa konkurs za 3 pkt :lol: Jak byś zobaczył jego mine !

Niestety Canal+ dziś nie pokaże mecz, szkoda ale ważne że bedzie powtórka i na spokojnie sie oceni się co nie co :P Zreszta takie mecze Daj Boze co weekend. TU

Grand Derby d' Europa :] - Mecz Real - Barca też mi sie podobał, bo było w nim tez wiele ciekawych sytuacji i walka, choc w sumie to tak jak porównywać pomocnika i napastnika, nie wykonalne. Ale fakty nie kłamią... Jedyne miasto w Europie... jedyne derby ...

Ale Juras znów się nie popisałeś :roll: Szybko zmieniłeś temat. Z tego wynia ze napisałeś coś wyżej nie mają pojecia co piszesz :? No prosze Cie napisz dokładnie od " :arrow: " o tych sytuacjach Interu które były prawdziwym zagrożeniam dla bramki Milanu, o których ja wyżej nie wspomniałem. A zostały stworzone z gry :!: Bo widzisz jak kierujesz sie tylko wynikiem to o.k spoko, oczywiscie szanujemy takich :P Tylko nie pisz czegośc o czym nie masz najwyrazniej pojecia.

A najbardzie mnie rozwaliłeś tym...
Juras_InterFan pisze:Szczerze mowiąc to w tym moencie powinienem się z Tobą zacząc wykłucać

:? Po pierwsze nie trzeba sie kłócić ... bo to nic nie zmieni - a po drugie 2 kolejny posty pokazały że nie dał być rady ...
Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: Juras_InterFan »

Zaza pisze:Ale Juras znów się nie popisałeś :roll: Szybko zmieniłeś temat. Z tego wynia ze napisałeś coś wyżej nie mają pojecia co piszesz :? No prosze Cie napisz dokładnie od " :arrow: " o tych sytuacjach Interu które były prawdziwym zagrożeniam dla bramki Milanu, o których ja wyżej nie wspomniałem. A zostały stworzone z gry :!: Bo widzisz jak kierujesz sie tylko wynikiem to o.k spoko, oczywiscie szanujemy takich :P Tylko nie pisz czegośc o czym nie masz najwyrazniej pojecia.

A najbardzie mnie rozwaliłeś tym...
Juras_InterFan pisze:Szczerze mowiąc to w tym moencie powinienem się z Tobą zacząc wykłucać

:? Po pierwsze nie trzeba sie kłócić ... bo to nic nie zmieni - a po drugie 2 kolejny posty pokazały że nie dał być rady ...
No dobra - przyznaje w takim razie -Milan jest zajebisty - rozniósł by nas gdy nie nie wiem co ... Hehehe
Jesteście mistrzami ale nie wiem w czym a nasze gole to same fuksy ...
No i oczywiscie nie mialbym z Tobą szans w pojedynku na "słowa"
Hehehe

I co zadowolony jestes ?
Weź wyluzuj .... Mi nie chodzi o przekonanie kogos że to INTER wygrał ten mecz bo chyba to wiedzą całe Włochy i polowa reszty świata która sie interesuje piłką :)

Tak więc jak chcesz sie sprzeczać to spojrz w TABELĘ :)

A co do tych Twoich bajek o kiepach w piwie jakichs kolesi ..
Hmmm
To odpowiem Ci w Twoim stylu -ogladalem mecz w Pubie i po golu Kaki wrzóciłem 100 kibolom Milanu ... Bo ogladalem go sam z nimi 100 - kiepy do piwa - każdemu dałem po liściu ....
Kilku z półobrotu .... No i .... obudzilem sie w domu przed telewizorem :)

Hehehe

Wez tak chłopie nie fantazjuj ....

Tak czy inaczej pozdro :)

Aaa i pamietaj - to Milan wygral ..

Hehehee
Teraz to ja jestem Chuck Norris, a Ty jestes pragnienie... !!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

To dla Was koledzy Italiano i nie tylko ! Dla każdego kto ma inne spojrzenia na serie A niż przysłowiowa "wiekszość"...

Forza Calcio :!:

I walić mity :P
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Czyli nie warto z Toba Juras rozmawiać :? Słaby jesteś :? Odpowiedziałeś jak typowy Jasiu który nie ma co napisac i bredzi - Widać teraz jaki z Ciebie kibic ['] szkoda że takich sie nie rozlicza :roll: No coz moze kiedyś w zyciu odpowiesz że to że najpierw mówisz potem myślisz :] Oby !

Jeszcze raz gratulacje zwyciestwa ! nie kibiców bo jak pokazuje kolega tych to sie nawet Inter powinień czasem wstydzić :P
Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: Juras_InterFan »

Zaza pisze:Czyli nie warto z Toba Juras rozmawiać :? Słaby jesteś :? Odpowiedziałeś jak typowy Jasiu który nie ma co napisac i bredzi - Widać teraz jaki z Ciebie kibic ['] szkoda że takich sie nie rozlicza :roll: No coz moze kiedyś w zyciu odpowiesz że to że najpierw mówisz potem myślisz :] Oby !

Jeszcze raz gratulacje zwyciestwa ! nie kibiców bo jak pokazuje kolega tych to sie nawet Inter powinień czasem wstydzić :P

Uuu uż się zawstydziłem :)
Normalnie jestem czerwony ....

Jestem słaby - przyznaje - na forum :)
A kolega taki wypasieniec a post pod postem ...

Moje wypowiedzi są specjalnie szydercze - poniewaz nie rozumiem Cie - co planujesz osiągnąć ? Ze po wygranym meczu przyznamy ze to wy byliscie lepsi ? Po raz kolejny sie cieszycie z "zwycięskich" porażek ?
Istambuł .... Rok temu San Siro - gol w doliczonym czasie Adriano ...
Tez wtedy wygraliscie ...
Nie boj sie spojrzec prawdzie w oczy i powiedziec - Milan przegrał poniewaz na dzien dzisiejszy jest silniejszą drużyną ....

Pomału będe konczyc pisanie w tym dziale - poniewaz ile mozna sie cieszyc z tego zwycięstwa :)

Czas skoncetrować się na operacji "Moskwa"

Forza Ragazzi !

p.s - jak chcesz ze mną podystkutowac to owszem - czemu nie - ale na priv - nie zaśmiecajmy forum :)

Pozdro !
Teraz to ja jestem Chuck Norris, a Ty jestes pragnienie... !!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juras_InterFan pisze:p.s - jak chcesz ze mną podystkutowac to owszem - czemu nie - ale na priv - nie zaśmiecajmy forum Smile

Nie, nie, nie ma sensu, pokazałeś że mało wiesz wiec nie warto z Tobą rozmawiac, miałeś szanse napisac co widziałeś - wiec albo nic nie widziałeś albo poprostu nie znasz sie na piłce i tyle. Miałeś okazje napisać czemu nie zaczełeś pisać konkretów ?

Prosta sprawa najpierw piszesz żeby sie nie kłócić a potem zachowujesz sie jak ... - i co najważniejsze nic nie piszesz o meczu mądrego :? Wiec w czym problem ?

Koniec :!: Chyba że wypiszesz te sytuacje o których mowa wcześniej :!:

Babel i powiedz jak potem sie nie bulwersowac na wp jak byle ... zaczyna rozmowy w takim "stylu: Teraz posłucham Piwus i jego przekazanie :!: Koniec :!: chyba że widziałęś mecz i masz cos do napisanie odnoscie tego co wyżej :]
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Zaza pisze: Nie, nie, nie ma sensu, pokazałeś że mało wiesz wiec nie warto z Tobą pozmawiac, miałeś szanse napisac co widziałeś - wiec albo nic nie widziałeś albo poprostu nie znasz sie na piłce i tyle. Miałeś okazje napisać czemu nie zaczełeś pisać konkretów ?
Ech Zaza Zaza.Dlaczego nie warto?Bo ktos nie podziela Twojego zdania?

Ja tez go nie podzielam.Inter zagral bardzo dobre zawody.Wygral zasluzenie.Dlaczego mialbym udowadniac ze zagrali slabo?Chcialbys zeby Milan przegral ze slabym Interem?Jakby to o nas swiadczylo?
Sa naprawde silni.Jak wspomnialem przed meczem - od lat nie czulem obaw ze nie wygramy derbow a przed tym spotkaniem je mialem.
Zgadzam sie ze jedyna grozna sytuacja Interu to strzal z wolnego Zlatana pod koniec pierwszej polowy.Ale co z tego ze tylko ta grozna sytuacja nie zakonczyla sie bramka skoro 4 inne wykorzystali.Gdy prowadzi sie 2:0 nie trzeba dalej atakowac.8 czy 9 zawodnikow na wlasnej polowie sie broni jeden czy dwoch z przodu czeka na pilke zeby zaczac kontre i tyle.To nie koszykowka tutaj boisko jest wieksze trudniej przedostac sie pod bramke rywala a i sily trzeba oszczedzac.
Milan mial przewage chyba nawet do czasu zejscia Materaca nie mowiac o tym co sie dzialo gdy jego juz zabraklo.Tylko ze przewaga ktora nie udokumentowuje sie bramkami a wrecz traci sie wtedy gole jest nic nie warta.Te rzuty rozne dziewiec do zera dla nas.Wszystko fajnie gdyby obowiazywala stara podworkowa zasada - trzy rzuty rozne zamieniamy na jeden rzut karny.Tylko ze tak nie ma i one nam wiekszej korzysci nie przyniosly.To tylko statystyki.
Balem sie wlasnie takich opinii jak Twoja.Zaluje teraz ze Materac zachowal sie tak glupio.Powinno sie skonczyc 1:4 i by byla inna gadka bo taki wynik silniej przemawia do wyobrazni.Byloby wielkie upokorzenie niektorzy fani Interu mieliby na nas uzywanie ale to by moglo wyjsc wrecz klubowi na dobre.Moze nawet nasi dzialacze by sie obudzili i zobaczyli ze chowanie pieniedzy przed sezonem do skarpetki bylo pomyslem chybionym.Chyba ze zalozyli z gory ze ten sezon bedzie sezonem przejsciowym.
Nie czytalem komentarzy Gallianiego i Carlo po meczu ale jestem ciekaw czy wciskali nam bajeczki o wielkosci i dobrej grze.
A tak skonczylo sie 3:4 jeszcze przewazalismy i jest wrecz zadowolenie.Bo niby nie jest tak zle.Ba wrecz jest fajnie Gila sie przelamal my prowadzilismy gre gdyby mecz potrwal dluzej to bysmy wyrownali i tak dalej.
Na mnie to tez podzialalo w tym sensie ze nawet nie bylem wsciekly po tym meczu bylem dziwnie zadowolony bo takie wspaniale widowisko.
Tylko ten Inter.Jak dla mnie byli wyraznie lepsi.Wyraznie.Nie spodziewalem sie takiej madrosci w ich grze.Nie za Manciniego.
Przyczajony Tygrys Ukryty Smok.Wlasnie tacy oni byli.
Przez 60 minut nie prowadzac gry jechali nas.Ja to widzialem.Moze Ty nie bo masz rozowe okulary ja dawno je wyrzucilem :P

Forza Milan.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Chlopaczek pisze:Ech Zaza Zaza.Dlaczego nie warto?Bo ktos nie podziela Twojego zdania?

Bo to nie rozmowa na temat przyszłosci PiS'u ale meczu wiec każdy widział co było, Fakty, a jeśli gośc ma problem z napisaniem czegoś o meczu to wybacz, nie potrzebnie zaczyna tego typu rozmowy...

Chlopaczek pisze:Zgadzam sie ze jedyna grozna sytuacja Interu to strzal z wolnego Zlatana pod koniec pierwszej polowy

I o to sie toczyła nasza rozmowa wiec sam widzisz ...

Bo chyba nikt nie twierdzi że Inter zagrał słabo itd ? wiec nie rozumiem jak może napisać "Zaza czemu" jak nikt tak nie napisał. Nerrazurri wygrali ten mecz skutecznoscią bo oddali 5 groźnych strzałów = 4 bramki. I to jest ta różnica w tym sezonie. Ale mówienie że Inter zamykał Milan, przeważał kontrolowałe gre, non stop to całkowite brednie, bo dwie bramki strzelili po stałych fragemtach. I od stanu 0:2 mieli 5 minutowa przewage w drugiej lini.

Inter ukąsił Milan po stałym fragmencie gry na które trzeba było podwójnie uważać. Potem piękny strzał Stankovica, kontra 2 na 2 i 0:3 ale Mimo tego to były błedy inwidualne, bo nikt nie może powiedzieć że Inter prowadził gry itd, poprostu wykorzstał co miał. I tyle dla tego wygrał. A Milan takich okazji stworzył z 7 a wykorzystał 3 :? I przegralismy proste ... Tym bardzie jak w pierwszej połowie zagrali słabo.

Jak by sie skończyło 4:1 to by miało jeden plus którego teraz nie widać, ale z czasem, jednak nie skończyło sie i plusem jest mi reakcja, bramka Gilardino, czy Cafu który miał silnik 3,5 litra benzyna na wtrysku :P
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post autor: Zico_FCI »

Zaza ale pomyśl po co Inter miał atakować prowadząc 2 czy 3-0 na boisku największego rywala. To chyba normalne, że Inter nie grał z Catanią i się cofnął do obrony czyhając na kontry. Takie jest abecadło gry w piłkę kiedy grają dwie drużyny na wyrównanym mniej więcej poziomie. Ja nie wiem czy Inter musiał wygrać ten mecz 6-0 i stworzyć jeszcze ze dwadzieścia sytuacji abyś powiedział, że był lepszy. Chyba Cię nie zdziwiło, że Milan zaatakował mając tak na prawdę przewagę dwóch piłkarzy i 70 tysięcy tifosich na trybunach. Dziwne byłoby gdyby wtedy murował bramkę a Inter szaleńczo atakował.

To samo pisałeś po meczu SCI, że to nie Inter wygrał tylko Roma przegrała, że Inter był tak naprawdę słaby. Jaki to ma sens ?
...
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Zaza pisze:
Juras_InterFan pisze:Cóż można powiedziec o tym meczu ?
Wspaniala gra Interu

Juras :shock: chyba byłem bardzie naćpany niż ja ? :lol:
Chodzi mi o ten fragment.Negujesz tutaj ze Inter zagral dobre zawody.Ja zgodze sie ze zagrali wspaniale.Z Milanem na 4 z przodu i do czasu zejscia Materaca na 1 z tylu (po przypadkowej bramce nie oszukujmy sie) nie pozwalajac nam w zasadzie na wieksze zagrozenie bramki.Zmuszajac Milan do bezsensownych wrzutek na pole karne ktore byly absolutnie bezproduktywne.
Madra naprawde madra gra tej druzyny swietne ustawienie na boisku i trafiony pierwszy sklad.Wiec co?Nie chcialem tego pisac bo Mancini dla mnie to substytut trenera i ciotunia ale ustawil zespol personalnie i taktycznie o klase albo i wiecej lepiej od naszego poczciwego Carlo.

Co do Carlo.Wlasnie przeczytalem ze jego zdaniem nawet w pierwszej polowie zagralismy dobrze.Nie wiem jak to wygladalo z lawki rererwowych ale w tv ja czegos takiego nie widzialem.
Tak utrzymuje Iks
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Zico spoko ale teraz Ty piszesz o sytuacji od 0:3 ale wcześniej jaka była sytacja ? No przeciesz chyba pierwszy celny strzał to bramka Crespo nie mam racji ? Bo to nie chodzi o fakt że przy 0;3 sie cofneli bo tak by zrobił każdy zespół :!: Każdy chcyał by kontrolowac gre itd spokojnie z zapasem 3 bramek. Jednak popatrz że wczesniej Inter nie kontrolował gry czy kąsał w pozycyjnym ataku, tylko jeden stały fragment gry i gol. Tak ? I potem to wymusiło dalsze kroki ?

Jedyne w czym Inter w tym meczu dominował to skutecznośc, i naprawde dziwie sie że nie którzy sie okłamuja. Tym bardzie ze wasze zwyciestwo nie podlega w tym momencie wątpliwość... Milan zawalił 1 połowe a Inter stworzył w meczu 5 okazji strzelił 4 bramki, z czego 2 po stałych fragmentach i jednej kontrze wiec wynik i wygrana to jedno ale gra i sam przebieg meczu chyba też możemy przedyskutować ? Czy nie to juz sie nie liczy ?

Chlopaczek bo nie gra była wspaniała a stuteczność godna pozazdroszczenia - bo co strzorzył z gry ? z ataku pozycyjnego kontroli gry ? bo jak sam przyznałeś była jedna okazja wiecej, my takie skutecznoscie nie mielismy i przegralismy proste.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Czyli trzeba stworzyc 129 sytuacji podbramkowych zeby gra byla wspaniala?
Tak lubujesz sie w taktyce.Docen tutaj Inter.
Tak utrzymuje Iks
Awatar użytkownika
Ksieciunio
Junior
Junior

Post autor: Ksieciunio »

no coz gdyby Inter zamknal Milan przez caly mecz w polu karnym i wygral 1:0 to Zaza by narzekal na skutecznosc Interu.

W sumie to mam wrazenie ze Inter w oczach Zazy nigdy nie zagra wspaniale bo... to nie Milan, ale takie prawo kibica ;)

a co do meczu skoro Zaza nie podoba Ci sie slowo wspaniale to ja powiem ze Inter zagral wytrawnie, w odpowiednim momencie punktujac Milan.
Obrazek
FCI
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post autor: FCI »

Zaza absolutnie nie zgadzam się z twierdzeniem, że to Milan miał więcej z gry. Wydaje mi się, że zbyt sugerujesz się świetną w wykonaniu Milanu końcówką, która trochę zamazała obraz samego meczu.

Piszesz, że Milan przeprowadzał akcję, a Inter strzelał ze stałych fragmentów gry. Tylko, że faule przed polem karnym o czymś świadczą. A mianowicie o bezradności i braku pomysłu zatrzymania akcji ofensywnych drużyny przeciwnej. Pierwsza bramka padła właśnie po takiej akcji. Zapewne gdyby po sytacji kiedy wolnego za bramkę zamienił Crespo padł gol z gry nie mógłbyś użyć tego argumentu. Dochodzimy teraz do paradoksu. Następny przykład. Więcej z gry. Oczywiście tę "grę" trzeba interpretować jako ogólny poziom dyspozycji obronnej i ofensywnej. Tak naprawdę to do czasu kartki Materazziego Milan nie istniał. Ciekawe jak wyglądałaby statystyka strzałów. Na pewno na korzyść Interu plus 4 gole do przodu. Popatrz na statysykę odbiorów Matrixa i Dacourta do tego czasu. Inter kompletnie nie dawałr rozwinąć skrzydeł Rossonerrim. Taka prawda. Inna rzecz. Milan musiał grać do przodu 4-1 u siebie w plecy. A Nerazzurri w 10, później 9. Jakim cudem mogli wyprowadzać akcje zaczepne? Jestem pewien, że Twój team swoją statystykę nabił o 50% w ostatnich dwudziestu minutach. Teraz już motywem zakończenia. Gra się po to aby strzelać gole. Bez urazy, ale dla mnie komicznie wygląda tłumaczenie, że to drużyna przegrywająca 1-4 i ledwo co wyciągająca na 4-3 jest lepsza. :)
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Chlopaczek:shock: no prosze Cie ...

A czy nie doceniłem Interu pisząc "skuteczność godna pozazdroszczenia" ? Czy że wykorzystali swoje mocne atuty jak stałe fragmenty gry ? To jest pewne że tych bramek nie przyniół im są arbitrażowy :roll: [tych nie] ale co innego docenić Inter który zagrał świetny mecz a co innego ocenić sytuacje nie na podstawie bramek...

Bo to taj ka by powiedzieć ze Everton zagrał jak Arsenal i dla tego 1:1 :roll: A doskonale wiesz że tak nie było.

Sam napisałeś wczesniej takie o to słowa ...

[quote="Chlopaczek"]Milan gral slabo ale czy nie istnial?Raczej nasza obrona nie istniala bo Inter nie mial jakiejs miazdzacej przewagi (nawet nie wiem czy w ogole mial przewage nie liczac oczywiscie tej najwazniejszej bramkowej).Nie siedzial na Milanie nawet w pierwszej polowie.Mial wtedy dwie okazje strzelil gole i oddal incjatywe Milanowi.
Osobiscie nie widzialem Interu dominujacego i stwarzajacego 15 okazji bramkowych zamykajacego Milan na jego polowie.Widzialem Inter strasznie skuteczny w ataku oraz madry i stanowczy w obronie.
Naprawde szalenie jestem ciekawy statystyk.Jak ktos bedzie je mial to niech umiesci.
Na pewno Milan mial wiecej rzutow roznych (chyba 9 do 0) czesciej utrzymywal sie przy pilce nawet w tej pierwszej slabej polowie i mial wiecej celnych strzalow. [/quote]

I czy to nie jest potwierdzenie tego co napisałeś ?

FCI to wypisz wszystkie klarowne okazje bramkowe z gry tak Milanu jak Interu do czasu kartki Materazziego ? o.k ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”