AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZ

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
staarek
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: staarek »

Racja, przy stanie 1:4 mialem ochote zeby tak sie skonczylo albo zeby nam wbili jeszcze jedna bo rzygac juz mi sie chce jak slysze po przegranym 0-2 meczu z Palermo ze wszytko jest ok i gramy swietnie. Mimo wszytko... kibicowalem do konca. Szkoda. Jestem fanem Milanu, ale oprocz tego takze fanem pilki noznej. A ta byla dzis genialna.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post autor: mete »

no fakt blisko bylo upokorzenia ale udalo nam sie wydostac z opalow choc moze taka przegrana dala by do myslenia dzialaczom.....

najgorsze jest znow ze gramy od pierwszej straconej bramki(tym razem od 3) bo wczesniej nie potrafimy sami nic strzelic......niech kazdy rywal przed meczem z Milanem otrzymuje prezent i mecz sie zaczyna od staniu 0-1 to Milan bedzie gral od poczatku
Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: Juras_InterFan »

Z 73 ligowych "grande derby", których gospodarzem był Milan, Inter wygrał 28, 22 zakończyły się remisem, a w 23 zwyciężali "czerwono-czarni". Bilans bramkowy: 105-94 na korzyść Interu.

Czyli mitem jest to ze Inter przewaznie przegrywal z Milanem ...

A co do Interu i Milanu - powiem tak - Inter jest kadrowo i pod wzgledem grania najepszy od lat - a Milan niestety - najslabszy jakis widzialem od daaaawna - tak wiec musza wykonac jakies ruchy transferowe zimą ...
W koncu dostaliscie kasy duzo za Szewę i nie kupiliscie nikogo wartosciowego bo nie mowcie ze ten Oliveira to jakis turr...

Pozdro !
Teraz to ja jestem Chuck Norris, a Ty jestes pragnienie... !!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza »

Juras kuknij w temat o derbach i czekaj na powtórke meczu - obejżymy go razem :P

A co do statystyk ... szkoda że nie napisałeś że Inter ma ja lepsza tylko w serie A i tylko gdy był "gościem" :roll: Mam znaleść wszyskie statystyki :> ? Bo chyba jesteś nie doinformowany ? albo nadal w eufori bo jak ak to wybaczam :wink:

Riddick mam prośbe :!: Masz taką plansze po ostatnim gwizdu :? Prosze spróbój działać :wink: bede wdzieczny.

P.S Kuźwa to nie 10 a 9 :roll: :?
Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Post autor: nerwowy »

Widze Chlopaczek, ze chciales zasluzyc na kolejne ostrzezenie i jesli bedzie wlasciwa reakcja ze strony twoich kolegow to zapewne je otrzymasz. Przestan mnie w koncu nazywac kibicem Juventusu, bo to staje sie juz naprawde nudne. Tymbardziej brzmi to malo wiarygodnie z ust takiego konfidenta, jak ty, ktory objal sobie za cel lizanie 4 liter ludzi sympatyzujacych z Interem na tej stronie. Po prostu nie osmieszaj sie wiecej. Zreszta kazdy widzi twa zmiennosc pogladow niczym choragiewka. Podczas trwania tej rzekomej afery byles zwolennikiem najwyzszych kar dla Milanu, a nagle po stosunkowo lagodnych wyrokach zmieniles zdanie i zaczales bronic Milanu. No i kto tu wprowadza ludzi w blad ? Mozna sie ze mna nie zgadzac, ale na pewno nie mozna odmowic mi stalosci pogladow. Poza tym obrzucanie mnie blotem i oskarzanie o przynaleznosc innemu klubowi jest po prostu zalosne. Na jakiej podstawie tak twierdzisz ? Moze na tej, ze bronie wszystkie kluby uczestniczace w tej aferze, bo uwazam to za atak polityczno - sadowo - medialny ? No tak przeciez broniac Milan i reszte klubow sprzeniewierzylem sie przeciwko Milanowi. To czysta glupota w twoim wykonaniu Chlopaczek. Jedyne co starasz sie uczynic to obrzucac mnie blotem i dyskredytowac. Wybacz, ale mnie nie oszukasz tymi swoimi tandetnymi haselkami. Adwokat Juventusu byl w ostatnim czasie tak atakowany przez kibicow Juventusu, ze jego wypowiedzi zrzucajace wine na Moggiego i Giraudo byly po prostu zalosne. Poza tym juz od jakiegos czasu klub z Turynu przyjal strategie, ze oficjalnie krytykuje swych bylych dzialaczy, ale tak naprawde nie jest im w stanie nic zrobic. Nawet jesli by rzeczywiscie chcieli to sa bez szans. Popelniliby polityczne harakiri. Tylko taki naiwniak, jak ty Chlopaczek moze myslec inaczej. No, ale to tyle na ten temat, bo nie mam czasu zajmowac sie dluzej glupota niektorych osobnikow.

Jesli chodzi o mecz z Interem to trzeba przyznac, ze to fatalny wynik, a bylo nawet blisko katastrofalnego. Niestety trzeba sie juz pogodzic z tym, ze w lidze o Scudetto na pewno nie powalczymy. Wprawdzie mozna bylo sie z tym liczyc juz przed sezonem, ale nikt nie spodziewal sie az tak slabych wynikow Rossonerich. Teraz trzeba skupic sie na LM, a takze zajeciu miejsca w pierwszej 4 ligi, ktore rowniez nie bedzie latwe do osiagniecia. Nie da sie ukryc, ze przy nieco slabszej formie, minus 8 punktow moze szybko wykluczyc z walki o mistrzostwo. Poza tym ogloszanie tak stronniczych wyrokow o zmniejszeniu kar przed derbami Mediolanu swiadczy tylko negatywnie o ludziach zasiadajacych we wladzach wloskiego futbolu. No coz szkoda, ze przegrywamy z jak zawsze slabym Interem. Strata 4 bramek nie swiadczy o nas dobrze. Z drugiej strony cieszy bramka Gilardino, choc to marne pocieszenie. Musimy teraz szukac formy i liczyc, ze wkrotce szczescie sie dla nas usmiechnie. Jednak przede wszystkim ciezka praca, zaangazowanie i jeszcze wieksza determinacja zawodnikow moga obecna sytuacje zmienic. Zauwazylem, ze juz odzywaja sie glosy, iz trzeba wielkich wzmocnien. Ten tamat juz przerabialismy. To nam nic nie da, a tymbardziej w srodku sezonu. Mozna liczyc wedlug mnie jedynie na jeden transfer do ataku w zimie. Poza tym trzeba sobie jasno powiedziec, ze dla Milanu jest to wyjatkowo ciezki sezon z powodow glownie pozasportowych, atakow uderzajacych w nasz klub i jego dobre imie. Jednak wazne, aby ten okres przetrwac i wyjsc z niego silniejszym. Na zwyciestwa przyjdzie jeszcze czas. Mysle, iz po sezonie dojdzie do wiekszych wzmocnien, ale o tym mozna mowic dopiero po zakonczeniu jeszcze dlugich zmagan. W walce o tegoroczne Scudetto pozostaje zas nam kibicowanie Romie.

FORZA MILAN !!!

2 WP za prowokacje ... dosyć tego. Macie ze soba jakis problem to na gg, bądź prvie go rozwiązujcie // fieldy
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post autor: Kluchman »

Co tu się wyprawia...jedna wielka bzdura, niemożliwe, po co taki a nie inny, a temat ciągle żywy :P

Teraz nie wiem czy Ancelotti robi sobie jaja, czy coś go tknęło po meczu z Interem, ale spotkałem się z taką wypowiedzią:

"Ronaldo? Sprowadzimy go na San Siro w styczniu. Czy żartuję? A skąd możecie to wiedzieć?"

Wszystko jest podgrzewane jak stary kotlet albo pizza ze sklepu, ale co to ma być :roll: Teraz to nie tylko prasa hiszpańska albo włoska to pisze, ale to da się powiązać z obu :P

Marca czy AS ciągle przedstawia sytuację Ronaldo, który nie mieści się w składzie, z Nastic rozgrzewał się całą drugą połowę, ale nie wszedł na boisko itd. We Włoszech teksty takie jak przytoczony :lol:

Brak idei, fantazja, zdruzgotanie, bezradność... :roll: Co kieruje ludźmi żeby pisać takie rzeczy :?: Mnie to nie przeszkadza...Ronaldo wracaj do Mediolanu :]
Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: peyter »

Tak widze, że jest nieciekawie.

Chłopaczek ty naprawde masz problemy z własną osobowością, z jednej strony kibicujesz Milanowi, klubowi, który jest własnoscia najwiekszego antykomunisty i wroga lewizny Silvio Berlusconiego, a z drugiej jestes zatwardziałym lewakiem. W sumie mi to nie przeszkadza, tylko troche smieszy, ale jeżeli już postanowiłes ze jestes z Milanem, to powinieneś nie używac inwektyw bez pokrycia w strone Silvio Berlusconiego. Wiem, że wy lewacy go bardzo nie lubicie, bo kpi z was prosto w oczy i probuje wyrugować marksizm z Włoch i powrócić do normalności i sie wam nie dziwie. Natomiast mówienie, że Nerwowy jakies glupie teorie wymysla itd. jest niesprawiedliwe. Jak wytłumaczysz fakt, że Rossi wszedł do zarządu bogatej spółki, albo, że Moratti inwigilował swoich graczy i innych ludzi związanych ze sportem ? Przecież według twoich teorii to sędziowie są niezależni i sprawiedliwii, wiec to oni powinni zajac sie takimi rzeczami. Ja tutaj napewno nie bronie Juventusu ( a przez słowo Juventus rozumie jego działaczy, czyli legalne władze klubu, które zrobiły ten cały śmietnik) Klub ma i tak szczescie, bo to co wyprawiali przez te lata afery dopingowe, łamanie prawa przy transferach czy ustawianie sobie sedziów to sie na jakas delegalizacje powinno zaliczac . Nic innego jak jeden wielki "układ". To jest jedna sprawa,a druga to ta ze Moratti jest mówiac kulturalnie nie mądry, bo jest chyba najlepszym przykładem jak klubem nie powinno się zarządzać. Jego aura niemądrosci niestety widac ostatnio zabardzo zbliżyła się w stronę naszych herosów typu Galliani, który widać, że probuje mu dorównac, ale nie ważne. Bo jesli chcesz sobie równo jechac po Berlusconim to nikt ci tego nie zabroni, ale przynajmniej ubierz sobie koszulke jakiegos klubu sympatyzujacego z lewica jak Inter czy Juve, albo najlepiej Livorno, bo to twoja postawa to jakby komunista, który nie lubi Karola Marksa ...

Wracajać do spraw ważniejszych. Derby były pięknym widowiskiem, wszystko w nich było. Niestety ładny mecz nie może kamuflować prawdziwego stanu rzeczy. Bo gdyby nie tuman Materazzi i genialny taktyk Mancini to Inter w koncówce nie grałby praktycznie w 9 tylko w 11. A my mielibyśmy większe problemy ze strzeleniem tych dwóch goli, które uratowały nam twarz. Ten mecz pokazał, że Carlo Ancelotti nie powinien być juz trenerem, a Ariano Galliani odpowiadac za politykę transferową.
Carlo Ancelotti nie popisal się ustawieniem zespołu przed meczem. Milan praktycznie nie stworzył żadnego zagrożenia pod bramką rywali. Akcje sie nie kleiły, pełno strat, błedów. Pirlo to wogule nic nie grał. Carlo stał sie wiezniem swoich idei. Wymyslił Andree Pirlo i bez niego nie może pratycznie istnieć. Po przerwie przeprowadził dobre zmiany i jakos to poszło, ale bardziej tu przeważyły indywidualne umiejetnosci graczy, niz jakas koncepcja gry. Gadka o Ronaldo , niech sie Carlo nie kompromituje do reszty ...

Adriano Galliani pokazał, że znów zawalił Mercato. Podobno mamy najlepszy skład na Swiecie. hmmm dziwne, bo pratycznie na ławce rezerwowych nie było piłkarzy, którzy by mogli radykalnie zmienić styl gry i dac wiecej mozliwosci taktycznych. Poza tymi co weszli czyli Paolo, Gili i Olim, który nie wiem co w Milanie robi, to reszta to byli gracze nienadający się do gry. 2 linia nie ma alternatywy, obrona tez o ataku już nie wspominając.

Podsumowujac to niech lepiej Silvio kupuje tego Ronaldinho, bo z tym co mamy to daleko nie zajdziemy ....
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Peyter nie badz smieszny.Kibicowanie Milanowi ktorego wlascicielem jest prawicowiec Berlusconi nie obliguje mnie do popierania prawicy.To tak durny pomysl ze az zal go komentowac.Gdzie tutaj widzisz problemy z osobowoscia?Opanuj sie.
Co zrobisz biedaku gdy po Berlusconim prezydentem albo wlascicielem klubu zostanie osoba o pogladach lewicowych?Przestaniesz kibicowac Milanowi?Moze zawodnikow tez powinnismy dobierac na podstawie ich pogladow?
I wyjasnijmy sobie cos raz na zawsze.Nie jestem zatwardzialym lewakiem.Jestem przeciwny prawicy i mam swoje poglady ktore nie zawsze pokrywaja sie z lewicowymi pogladami.Nie sympatyzuje z zadna partia polityczna ani nie jestem czlonkiem zadnej z nich.
Tyle w tym temacie bo polityka mnie oslabia nie chce mi sie na jej temat dyskutowac a juz na pewno nie przez pryzmat Milanu.
Wiec nie atakuj mnie za moj swiatopoglad tak samo jak ja Ciebie nie atakuje za Twoj czy za osobe ktora masz w avatarze.
I jeszcze jedno.Zarzuty pod wzgledem Berlusconiego nie sa bez pokrycia.Politykiem to on jest/byl beznadziejnym.Ale to juz przerabialismy wiec zakonczmy.

edit: Tak jeszcze mi sie przypomnialo.Krytykujesz Gallianiego ale juz nie Berlusconiego tak jakby Silvio chcial kupic nowych pilkarzy a Galliani powiedzial "Nie nie kupujemy nie ma mowy".Kto w koncu rzadzi tym klubem?Berlusconi jest bardziej odpowiedzialny za to iz nie sprowadzilismy nowych pilkarzy niz Galliani.Sam sobie zaprzeczasz krytykujac tylko jednego z nich.Ale rozumiem ze Berlusconiego nie mogles skrytykowac bo to zatwardzialy antykomunista i prawicowiec.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Ten mecz pokazał, że Carlo Ancelotti nie powinien być juz trenerem, a Ariano Galliani odpowiadac za politykę transferową.

co do Carlo to mysle ze mozna mu dac szanse ale tylko wtedy gdy nastapi rewolucja w skladzie i zarzadzie i pierwszego dotknie ona Gallianiego....bo Carlo co ma zmieniac jak od x czasu ma tych samych zawodnikow ktorzy juz wszytko wygrali(procz Kaki Gilardino Bonera i Oliveira)......caly czas powtarzalrm ze mercato bylo slabe i nawet jest w sadzie mozliwosc ze ocenie mercato po wynikach zespolu wiec wszyscy wiemy jakie one sa wiec za mercato odpowida Galliani i Braida wiec powinni zmienic to obsade.....

mysle ze powinna tez nastapic rewolucja w skladzie(najpierw dzialacze) zeby przyszla grupa pilkarzy najlepiej mlodych glodnych sukcesow ktorzy beda stanowic o sile przez najblizsze kilka lat...

chcialbym zeby o sile Milanu w przyszlym sezonie stanowili:
Nesta Kaladze Bonera Pirlo Gattuso Kaka Gilardino Gourcuff
przydalby sie bramkarz boczni obroncy pomocnik na miejsce Seedorfa i dwoch napadzior jeden za Oliveire i jeden za Boreillo i najlepiej jakby nowe nowi gracz byli mlodzi(nie chodzi mi o samych 17-18 latkow) i zeby zaczac przebudowe juz w styczniu zeby byl czas na przygotoweanie zespolu i walczyc w tym sezonie o 1-4 miejsce
Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: peyter »

Chłopaczek wiesz dlaczego nie krytykuje tak Berlusconiego ? Nie za poglady, ale ja szanuje i uznaje święte prawo własności jako podstawe. A tak sie jakoś sklada, że Berlusconi jest włascicielem Milanu i może z nim robić co mu sie żywnie podoba, a Galliani jest od tego, żeby mu wybijac niektóre zle pomysly z głowy, bo Silvio dalej bardziej siedzi w polityce, a Galliani sie do niej nie miesza i siedzi cały czas w piłce. Galliani jest skąpy, a Ancelotti poprostu nie ma własnego zdania, nie potrafi zarządać dwóch , trzech piłkarzych jakich nie ma w drużynie. Praktycznie to Carlo to jest taki chłopak na posyłki ...

Mete dobrze mówisz, tylko ja bym posciagał graczy niekoniecznei młodych ale takich, którzy grali by dla Milanu z calego serca swego :) Wiek nie gra zasadniczo roli.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Nie.Berlusconi nie moze robic z Milanem co mu sie zywnie podoba.Milan jest wlasnoscia Berlusconiego tylko na papierze.Tylko tyle i az tyle.
Milan tak naprawde nalezy do nas.Do jego kibicow.Klub bez kibicow jest niczym.Jest zabawka w rekach miliardera tak jak wulkan na urodziny.
Berlusconi nad rzadzenie Milanem przedklada kariere polityczna (juz chyba skonczona) ale jego zdanie jest tutaj kluczowe.Jesli by sie uparl na transfery to by one byly i tyle.
Dlaczego nie zakladasz ze Galliani chcial transferow?Moze chcial ale Berlusconi z jakis swoich powodow powiedzial nie bo to on rzadzi klubem.
Rozgrzeszasz go juz na wejsciu a krytykujesz Gallianiego jakby on byl jakims cialem ktore nie ma nic wspolnego z naszym prezydentem.Wyjasnij mi dlaczego Galliani mialby byc skapy skoro nie wydaje tutaj swoich pieniedzy tylko kase Berlusconiego i to co ugramy w pucharach?A zeby cos ugrac w pucharach trzeba stale poszerzac kadre tudziez eliminowac najslabsze ogniwa zastepujac ich nowymi pilkarzami.To samonakrecajaca sie machina.
Galliani moze jest skapy z natury ale tego chyba nie wiesz.Nie znasz Gallianiego osobiscie prawda?
Troszke konsekwencji.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Mete dobrze mówisz, tylko ja bym posciagał graczy niekoniecznei młodych ale takich, którzy grali by dla Milanu z calego serca swego Wiek nie gra zasadniczo roli.
tak jak pisalem nie chodzi mi o takich 17-18 lat ale takich w przedziale 20-28 lat zeby grali dlugo na chwale Milanu zeby nie robic takiego czegos jak teraz sie robi w Milanie czyli zawodnik na jeden sezon typu "zapchaj dziure"....z mlodych to bym chcial Marcelo Andersona bo juz prezentuja wysoki poziom i tacy ktorzy beda grali sercem a nie tacy co juz wszytko wygrali i graja tylko po to zeby sobie pograc i zarobic pieniadze
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post autor: Ebi »

staarek pisze:ech szkoda przegranej, ale... Widowisko rekompensuje w pewnym stopniu dzisiejszy wynik! Jakze inna byla druga polowa! Po raczej nudnej I-szej(slabej przede wszystkim w wykonaniu Milanu) zobaczylismy genialne widowisko. Ktos ma jeszcze obiekcje ze Seria A jest nudna i prezentuje defensywny, nieciekawy futbol? No to mamy 7 bramek w spotakniu 2 czolowych druzyn ligi wloskiej. Dla porownia mecz na szczycie Primera Division zakonczyl sie 2:0. Ktos napisal wczesniej, ze w tym sezonie, gra Milanu w I polowie nawet nie nadaje sie do komentowania... tak dzis bylo. Moze wszystko lezy w psychice zawodnikow? Przelamal sie Alberto, oby mu to pomoglo i zeby zaczal znowu strzelac. Zalamalem sie po I-szej polowie, po drugiej zobaczylem swiatelko w tunelu, moze nie wszystko jeszcze stracone...
Przecież jeden meczyk nie zmiani oblicza całej ligi na długie lata. To był żart? Popatrzmy na inne spotkania. Ja nadal uważam, że liga jest nudna a pojedyncze ciekawe mecze tylko to potwierdzają.

"Wyjątek potwierdza regułę"
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post autor: Snipp_ »

Ebi pisze:Ja nadal uważam, że liga jest nudna a pojedyncze ciekawe mecze tylko to potwierdzają.
W takim razie ja uważam, że Twój post jest mądry.

Tak, to ironia.

Co do sondy, to uważam, że brakuje lat Superpippo :roll:.
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post autor: Ebi »

Snipp_ pisze:
Ebi pisze:Ja nadal uważam, że liga jest nudna a pojedyncze ciekawe mecze tylko to potwierdzają.
W takim razie ja uważam, że Twój post jest mądry.

Tak, to ironia.

Co do sondy, to uważam, że brakuje lat Superpippo :roll:.
Ale riposta, ale żeś wymyślił, dowaliłeś równo, nie będę mógł spać. Ile nad tym myślałeś?

Znowu trafiłem na fanatycznego fana ligi włoskiej? Dlaczego unikasz prawdy i twierdzeń, nie tylko z mojejj strony. Cała masa ludzi tez tak uważa. Nudna i w dodatku afera goni aferę, a punkty ujemne zmniejsza się w trakcvie sezonu.

Teraz tylko logicznie i z sensem (mam nadzieję, że potrafisz), odpowiedz dlaczego mój poprzedni post jest niemądry? Bo zawiera błędy stylostyczne, albo językowe które zmianiają sens zdania? A może napisałem, że Ziemia jest płaska?
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”