AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZ

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: nerwowy »

Zobaczymy jakim tym razem systemem zagramy z Catania. Moglbym napisac, ze moderatorzy to frajerzy, ale tak nie zrobie. Milan wygra. Mam nadzieje, ze Gilardino ponownie poprowoadzi Rossonerich do sukcesow i wreszcie sceptycy zamkna swe usta. Milan byl, jest i bedzie wileki... Ja nie mam, co do tego watpliwosci. A Ty ?!

Co do transferow to wrozenie z fus...

cwaniakuj dalej

Doprawdy nie rozumiem o co chodzi moderatorom... WP za nic ?! No, bo za co ?! Tak, tak Milan jest winny... Szczegolnie, jak pana Gallianiego ostatnio teoretycznie oczysciscili z zarzutow. Przestancie ! Wasze decyzje sa nielogiczne...
"Nie można ciągle wygrywać, ja też przegrałem wybory..." - pan Silvio Berlusconi

FORZA MILAN !!!
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post autor: mete »

witam.tak jak mowilem przed meczem z Viola ze mysle ze to mecz przelomowy i mysle ze tak bylo i dla Milanu i dla Gilardino i mysle ze Carlo powinien sprobowac dzis zagrac 1 napastnikiem tak jak z Viola i mysle ze powinien zagrac Gourcuff bo jest w formie ostatnio...mam nadzieje ze dzis odniesiemy w pelni zasluzone zwyciestwo i zaczniemy marsz po 4 miejsce....

ostatnio duzo sie pisze o Gago w Milanie plotki czy nie ale z jednej strony chcialbym go w Milanie a z drugiej nie.nie poniewaz 23 mln to bardzo duzo za takiego pilkarza mysle ze taniej by wyszedl Lucas Leiva a ta sama pozycja a znowu tak bo fajnie by tak bylo sprzatnac go sprzed nosa Realowi i zobaczyc te komentarze na RM.pl a jezeli Galiani wyjdzie z takiego zalozenia jak ja to moze byc ciekawie
Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: AgaM »

Podano ustawienia, w jakich zagrają poszczególne zespołi i tak:

Milan (4-3-1-2): Kalac; Cafu, Bonera, Kaladze, Jankulovski; Gattuso, Pirlo, Brocchi; Kakà; Ricardo Oliveira, Gilardino.

Catania (4-3-3): Pantanelli; Silvestri, Sottil, Stovini, Lucenti; Baiocco, Edusei, Caserta; Millesi, Spinesi, Mascara.
Obrazek

MILAN- WSZYSTKO CO NAJLEPSZE I NAJPIĘKNIEJSZE
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post autor: mete »

no chyba wszystko wraca do normy tym razem 2-0 i znow Gilardino ale trzeba zalowazyc ze strzelil w momencie gdy Milan gral jednym napastnikiem i chyb a lepiej jakby Milan zaczal stale grac tylko z Gilardino na szpicy bo to sie sprawdza i dla Milanu i dla niego niz sciagac na sile napastnika i to jeszcze Iaquinte ktory watpie zeby cos wnuisl do skladu...Forza Milan!!!!

EDIT
juz myslalem ze sie skonczy a tu Ricky dolozyl na 3-0 o chyba lepiej grac jednym napastnikiem bo chyba wszystko wraca do normy i zaczynamy marsz po 4 a moze nawet wyzsze miejsce!!!!!

i jeszcze cos na poprawe napewno dobrego humoru
Ikera zostawić, a reszta do wymiany, łącznie z Capello i spólką
Chyba sprzedali mecz po to by rc nie było smutne po wypadku .
prosto z wszytkim znanej stronki gdyby Milan mial niektorych takich kibicow(nie obrazajac prawdziwych fanow RM) to juz widze te komenty a ostatnio takie snuli poematy z Kaka ze sie bardziej usmialem niz na "Samych swoich"
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

To juz drugi albo nawet trzeci mecz Milanu w tym sezonie pod koniec ktorego nie myslal "niech to sie juz skonczy" :lol:

Pewne przekonywujace zwyciestwo.Catania nas pare razy postraszyla - dokladnie 3 razy - jednak sprzyjalo Rossonerim dzisiaj szczescie i pilka po ich strzalach albo mijaja bramke albo trafiala w slupek tudziez w ostatnim momencie byla blokowana przez naszych obroncow (grazie Bonera).
Kaka pomimo tego ze strzelil dwa gole strasznie razil nieskutecznosci.W pierwszej polowie kilka razy lapalem sie za glowe po setkach ktorych Brazylijczyk nie potrafil a powinien zamienic na bramke.
Bardzo dobrze zagral Gilardino.Bramka i dwie asysty.Oby nie byl to jednorazowy wyskok tylko wyrazny sygnal powrotu do wysokiej formy.Moze nawet tej z czasow jego gdy w Parmie?Fajnie by bylo.

Catania niewatpliwie ulatwila nam zadanie grajac dosc otwarta pilke a dodatkowo bardzo nieporadna w obronie.Dlatego tez trudno wyrokowac czy Milan wraca do jako takiej formy czy ciagle tkwi w przecietnosci.
Odpowiedz na to pytanie poznamy niedlugo.

Milan \o/
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post autor: Mates »

3pkt zdobyte w meczu z Catania napewno poprawily nastroje wszystkich ludzi zwiazanych z Milanem. Ciesza przede wszystkim rozmiary zwyciestwa i styl w jakim zostalo odniesione. Napewno pomogla nam Catania ktora prowadzila otwarta i ofensywna gre a nie murowala 8 zawodnikami dostepu do wlasnej bramki. Ciesza stwarzane sytuacje przez zawodnikow Milanu ale chyba martwi troche skutecznosc-szczegolnie Kaka-byl bohaterem, strzelil dwa gole ale wiele okazji zmarnowal. Dlatego nie ma co popadac w churaoptymizm. Ja wierze ze jest to poczatek marszu w gore tabeli i poczatek zwyciestw ktore pozwola nam na zajecie upragnionego 4 miejsca.
Ci facciamo i chilometri
superiamo gli ostacoli
col Diavolo
in fondo al cuor!
Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: AgaM »

Bardzo niedobre wiadomości jest docierają z obozu Milanu :? , mówi się o pozytywnych wynikach kontroli antydopingowej u Marco Boriello, i to niestety pozytywnym wyniku obydwu próbek. Pobrano je po meczu z Romą 11 listopada. Środki jakie wykryto w organiźmie to corticosteroidy (czy jak się to pisze :roll: ), wspomagające układ oddechowy i zwiększające masę mięśniową.
Marco tłumaczy się że w meczu zagrał tylko 15 minut , zastępując Oliveirę :shock: .
Ten środek jest w wyjątkowych sytuacjach dopuszczalny, ale tylko wtedy, gdy jest to wskazane względami medycznymi (jest też lekiem) i odpowiednio wcześniej poinformowało sie o tym.
Obrazek

MILAN- WSZYSTKO CO NAJLEPSZE I NAJPIĘKNIEJSZE
Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: deltinho »

Ciekawe, jak klub mając takie zaplecze medyczne tego nie wykrył. A może co gorsza wykrył - choć nie bardzo wierze, żeby dla Boriello ryzykowano dobre imię klubu i tak mocno nadszarpnięte letnią aferą.
http://deltinho.jogger.pl/ <<<--- Zapraszam!
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post autor: Łukasz_ »

Zastanawia mnie jedno. Czy Boriello sam się szprycował świadomie czy ktoś z naszych go szprycował... w każdym razie jest to bardzo duży skandal. Wstyd :!:
Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Same skandale w tym Milanie... Najpierw afera calciopoli, potem ustawianie meczow przez pilkarzy Milanu (Jankulovski, Kalac i chyba ktos jeszcze), teraz szprycowanie sie przez Borriello... Moze Milan to klub recydywistow fieldy ? :evil: Oswiec nas... Moze lepiej poczekajmy najpierw do wyjasnienia calej sprawy, zanim zaczniemy wyrokowac. W koncu afera calciopoli wciaz ma wiecej zagadek, niz jasnosci. Sprawa nielegalnych zakladow wciaz sie toczy, a doping poki co dotyczy tylko jednego zawodnika i to mozliwe, iz byl uzyty w uzasadnionym medycznie przypadku. Zreszta kwestia dopingu to raczej problem dotyczacy calej pilki noznej, czy nawet calego sportu. Ostatnio w Hiszpanii ujawniane sa dosc szokujace dla jednych, a dla innych tylko potwierdzajace wczesniejsze przypuszczenia, zwierzenia jednego lekarza o stosowaniu dopingu przez tamtejszych znanych zawodnikow. Zidane rowniez przed mistrzostwami swiata poddawal sie dziwnym zabiegom, o ktorych jakos nikt glosno nie mowil. Wazne, ze gral na wysokim poziomie. A czy to nie dziwne, iz taki "dziadek" byl w takiej formie ? Jednak wedlug mnie rownie waznym problemem jest olbrzymia liczba spotkan, ktora musza obecnie rozgrywac w sezonie pilkarze. To jest wlasnie przyczyna dopingu i moze tez odpowiedz, dlaczego nie zostal jeszcze ujawniony. W koncu za wieksza iloscia spotkan stoja mozni sponsorzy, a za nimi pieniadze i wladza, ktore raczej skutecznie blokuja takie odkrycia, bo biznes musi sie dalej krecic...
"Nie można ciągle wygrywać, ja też przegrałem wybory..." - pan Silvio Berlusconi

FORZA MILAN !!!
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post autor: Sero »

No to ciekawie się robi. Nie dość, że Milan miał już kłopoty to teraz dochodzą nowe. Dobre pytanie zadał Łukasz pisząc czy ktoś mu tego nawpychał czy sam brał świadomie. Ale jakoś w to pierwsze wierzyć się nie chce. Co do samego klubu to może conajwyżej jakaś kara pieniężna bo z minusowymi punktami już raczej nikt bawił się nie będzie przez jednego piłkarza. Nie przynosi to jednak chluby Milanowi, a tym bardziej Boriello.

Tu jeszcze cytat ze strony Milanu o działaniu prednizonu
Jakie korzyści sportowe mógłby odnieść piłkarz przyjmujący wspomniane specyfiki? "Są one zakazane, ale na pewno nie należą do grupy tych, które są używane do odnoszenia korzyści w sporcie. Ktoś, kto chce poprawić własne osiągnięcia, nie użyłby takich substancji. To był błąd w sztuce ze strony osoby odpowiedzialnej za kontrolę w sztabie medycznym klubu. Gdyby substancje te były podane przez nich, zostałyby zgłoszone przed badaniem. Powiedzmy, że komuś zabrakło czujności."

Czy substancje te są często stosowane w świecie sportu do leczenia jakichś dolegliwości? "Są stosowane bardzo, bardzo rzadko. Jeśli już są podawane sportowcom, to - podobnie jak inne kortykosterydy - stosuje się je głównie przy dolegliwościach kręgosłupa. W świecie sportu są rzadkością, gdyż są zakazane i bardzo łatwo wykrywalne."

Dlaczego są zabronione? "Należą do tej samej rodziny co kortyzon, przez co są zabronione już z definicji. Przy używaniu w dużych ilościach działają one właśnie jak kortyzon."
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Lakier »

Tam robicie z igly widly. Obiektywnie patrzac, jest to 4 napastnik Milanu, wiec co jak co, ale nie ryzykowaliby, dla takiego pilkarzyka jak on. Chlopak chcial zwiekszyc troche swoje szanse, wiec zaryzykowal, tyle. Wstyd tak, ale tylko za pilkarza.
:)
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Po Borriello przyjdzie jeszcze czas sie przejechac jezeli doping zostanie potwierdzony a sam zawodnik zawieszony.
Plakac za nim nie bede bo nie jest to pilkarz na miare Milanu ale cala sprawa i tak rykoszetem uderzy w klub.
Jakbysmy malo mieli problemow.

Milan \o/
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post autor: Mates »

Juz dzis niezwykle wazny mecz z Udinese. Oto pilkarze ktorzy mam nadzieje zapewnia nam zwyciestwo :lol:
BRAMKARZE: Kalac, Fiori, Facchin.
OBROŃCY: Antonelli, Bruscagin, Cafu, Darmian, Kaladze, Jankulovski, Simic.
POMOCNICY: Brocchi, Gattuso, Gourcuff, Guerci, Kakà, Pirlo, Seedorf.
NAPASTNICY: Gilardino, Inzaghi, Ricardo Oliveira.

Nie da sie ukryc ze nie jest to nasza najsilniejsza kadra. Sczegolnie niezbyt dobrze wyglada sytuacja w obronie. Cos czuje ze zagra jakis zawodnik z mlodziezowki Milanu. Zastanawia mnie takze czy Carlo zdecyduje sie na gre dwoma napastnikami czy wposci do boju Giraldinho i pieciu pomocnikow. Mi sie wydaje ze bedziemy grac z jednym napastnikiem.

Zapowiada sie kolejny ciezki mecz ktory musimy wygrac. Wierze ze sie tak stanie!!!
Ci facciamo i chilometri
superiamo gli ostacoli
col Diavolo
in fondo al cuor!
Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Moze niektorzy uciesza sie bardziej, inni mniej, ale niestety to juz moj ostatni post w temacie Milanu. Nie chcialem odchodzic, ale sytuacja mnie do tego zmusila. Przez ten czas trwania na forum poznalem wielu ciekawych i interesujacych ludzi, ktorych laczyla jedna pasja. Szczegolnie zas znaczenie mialo to dla mnie w tym temacie, gdyz dodatkowo laczyla nas milosc do Milanu. Tak sie zlozylo, ze nie bede mogl dokonczyc z wami rozpoczetych juz dyskusji na temat powrotu Rossonerich do formy, mercato, czy tez innych scisle zwiazanych z Milanem. Jednak wciaz gleboko wierze, ze Grande Milan wczesniej, czy troche pozniej wroci na nalezne mu miejsce. Mam rowniez nadzieje, ze zawodnicy Milanu sprawia mi dzisiaj na zakonczenie mojej przygody z forum mily prezent i wygraja na trudnym terenie w Udine. Nie lubie dlugich pozegnan, wiec... Pozdrawiam Milanisci !

Zycze Wesolych Swiat i Szczesliwego Noweo Roku !

GRANDE MILAN !!!
MILAN JEST WIELKI !!!

FORZA MILAN !!!

FORZA MILAN !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”