Piłkarz roku by FIFA

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho »

bbaros pisze:Przepraszam wielki Mentorze... zapomnialem ze to ty znasz sie lepiej na pilce nawet od ludzi z fifa.

Co to za ludzie. Ja myslalem, ze jedyna nagrode od ludzi z Fifa dostał Facchetti czy Fris, tak nagroda jest przyznawana po podliczeniu głosow trenerow i kapitanow zespolow narodowych. JEdnak prawda tez, ze ludzie z Fifa je podliczaja i z tym maja takze problem.
Obrazek
bbaros
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: bbaros »

Mentor,Niggaz czy jak ci tam jesli uwazasz ze Zidane nie zasluzyl na nominacje to nie mamy o czym pisac bo bedzie to jalowa dyskusja. jesli sam nie widzisz tego ze on zasluzyl na te nominacje to nie mam zamiaru ci tlumaczyc wszystkiego od poczatku, niektorych rzeczy nie da sie "tepym strzalom" wyjasni, widocznie cie to przerasta, albo milosc do Barcelony przeslania caly swiat i nie potrafisz obiektywnie spojrzec na te sprawe. rzucil bym pod twoim adresem kilka milych epitetow ale nie chce ostrzezen :D wedlug zasady "zabijesz gowno a za czlowieka pojdziesz siedziec". takze nie mam zamiaru cie bluzgac, bo nie jestes tego wart (ale ktos by musial sprowadzic cie na ziemie bo panoszysz sie po tym forum koles) :wink: buska :*
ze sportowymi pozdrowieniami...

No to sprowadziłeś Czarnucha na ziemie :twisted: Na pewno nie będzie się więcej panoszył :] A teraz trochę pokoloruję Twojego posta :D To będzie tak ze 4WP na początek :)
bbaros pisze:buska :*
Obrazek o tutaj :P
A tak na marginesie, to ja też chętnie poczytałbym Twoje wyjaśnienia, dlaczego Zidane zasłużył na nominację :think:
//maestro
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor »

more more more :lol2:

Gratulacje bbaros. Wyrosłeś na mojego faworyta na forum. Z wypiekami na twarzy oczekuję kolejnych Twoich wypowiedzi. Nie przeszkadza mi nawet to, że obce są Ci takie umijętności jak czytanie ze zrozumieniem czy rozsądne argumentowanie. Ty masz coś więcej. Masz ten błysk. Zasłużyłeś nie tylko na moją osobistą aprobatę. Zasłużyłeś na rangę specjalną, która niebawem powinna zagościć pod Twoim zacnym nickiem. Dzięki, że jesteś bbaros!

A teraz kolejnych kilka pytań. Wszak kto pyta nie błądzi :]

1) Dlaczego odwracasz kota ogonem produkując 5 linijek tekstu a unikając odpowiedzi na moje proste pytania?
2) Dlaczego lejesz wodę nie odnosząc się rozsądnie do moich argumentów?
3) Co sie stao sie? (to takie prostsze pytanie cobyś miał chwilę wytchnienia w tej walce z własnym mózgiem)
4) Dlaczego ośmieszasz się pozorując jakieś zażenowanie moją osobą w sytuacji gdy sam masz olbrzymie trudności z obroną własnego zdania w sposób inny niż pyskowanie?

Generalnie nie martw się. I tak Cie lubię.

I jeszcze taka ciekawostka na koniec --->
onet.pl pisze:Rzesze piłkarskich fanów zgromadzonych pod egidą pilka.pl wciąż liczą na to, że bbaros przedstawi nam swoje rzeczowe argumenty przemawiające za tym, że Zidane zasłużył na tak wysokie miejsce w plebiscycie. Wśród tłumów znajdują się także niepoprawni optymiści, którzy wierzą w to, iż bbaros przedstawiąc swoją opinię nie omieszka odnieść się do argumentów 'opozycji' zwanej też przez niego 'tepymi strzalomi'.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
bbaros
Skład B
Skład B

po co mam sie produkowac jesli smieszny mentor i tak podwazy moje argumnty. jesli uwazasz ze Zidane nie powinien dostac nominacji to szkoda mi ciebie chlopcze.
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post autor: Akarin »

bbaros pisze:to szkoda mi ciebie chlopcze.
ja bym powiedział, że to chyba Niggaz'owi jest ciebie szkoda, poza tym to on prędzej może mówić to ciebie chłopcze
więc bbaros ujawnisz w końcu swoje niepodważalne argumenty które dają podstawę, aby nominacja dla Zidana była w pełni uzasadniona?
bo jak narazie ograniczasz się do takich:
4 dobre mecze na mundialu, pojechał do Algierii, zakończył karierę, walnął Materaca z byka i za to wg ciebie miałby dostać nowminację?
Cannavaro zagrał bardzo dobre MŚ, ganialnie grał w Juve, za to dostał nagrodę i nominację. A Zidane (?) nic wielkiego nie pokazał w lidze, grał przeciętnie, parę razy błysnął geniuszem i tyle w Niemczech zagrał 4 dobre mecze, ale to nie wystarczy do nominacji, nominację moim zdaniem dostał tylko dla tego, że zakończył karierę i chciano mu ją dać za całokształt twórczosci, ale coś takiego nie może miejsca, bo rownie dobrze za to samo Lizarazu mógłby dostać nagrode, choć wszyscy wiemy, że też grał przeciętnie, Bergkamp tak samo i wielu innych, dlatego uważam, że nominacja nie była zasłużona
bbaros
Skład B
Skład B

nie porownuj Lizarazu do Zidane'a, Bergkamp to tez nie ta polka co ZZ wiec zamilcz. spojrz obiektywnie. Bergkamp caly ostatni sezon przesiedzial praktycznie i wchodzil najczesciej na ostatnie minuty. ZZ gral reguralnie w klubie i doprowadzil Francje do finalu MS jesli dla was to za malo to jestes uposledzeni...
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: RóżA »

bbaros pisze:Bergkamp caly ostatni sezon przesiedzial praktycznie i wchodzil najczesciej na ostatnie minuty.

No tak, bo przecież Zidane i Dennis mieli tyle samo lat... :roll: Poza tym w Arsenalu miał kto zastąpić Bergkampa a Real do tej pory nie może znaleźć następcy Zizou.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post autor: krzychu212 »

bbaros pisze:ZZ gral reguralnie w klubie i doprowadzil Francje do finalu MS jesli dla was to za malo to jestes uposledzeni...

A taki Henry, też doprowadził Francję do finału MŚ i przy okazji grał bardzo dobrze w klubie, czego powiedzieć o Zizou nie można, jak odeprzesz to że Henry powinien być tam zamiast Zizou?
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post autor: Bonso »

jejku, po co ta dyskuja :/ Był Zidane, nie było Henry'ego i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem - wszak to nie wódka.
Może i powinnien być Henry, który w przekroju roku grał lepiej, ale Zidane tą nominacje i te nagrody dostał w największym stopniu za całokształt, za całą kariere, a za to mu sie akurat należało jak mało komu. Zagrał dobrze dwa mecze na MŚ i po prostu komisja uznała, że skoro i tak kończy kariere, a był jednym z najlepszych piłkarzy w historii to taka nominacja mu sie należy...Henry tam powinien być, jak nie za Zizou, to za Ronaldinho...
Obrazek
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post autor: Akarin »

bbaros pisze:nie porownuj Lizarazu do Zidane'a
dlaczego nie?
obydwaj grali w wielkich klubach, wygrali MŚ i ME, Ligę Mistrzów więc Liza tez zasłużył na nominację :roll:
bbaros pisze:ZZ gral reguralnie w klubie i doprowadzil Francje do finalu MS
wiesz Henry też gral bardzo dobrze na MŚ, Barthez też grał regularnie w klubie i na MŚ był podstawowym bramkarzem, więc idąc twoim tropem rozumowania każdy kto grał w klubie i doprowadził Francję do finału powienien mieć nominację
bbaros pisze:jesli dla was to za malo to jestes uposledzeni...
ah, ale nigdy tym uposledzeniem nie dorównamy tobie, ale nie martw się, nie każdy musi być taki jak ty
bbaros
Skład B
Skład B

krzychu212 pisze:
bbaros pisze:ZZ gral reguralnie w klubie i doprowadzil Francje do finalu MS jesli dla was to za malo to jestes uposledzeni...

A taki Henry, też doprowadził Francję do finału MŚ i przy okazji grał bardzo dobrze w klubie, czego powiedzieć o Zizou nie można, jak odeprzesz to że Henry powinien być tam zamiast Zizou?
K*** czy ja napisalem ze Henry nie zasluzyl na nominacje? a tak w ogole to on byl nominowany ale najzwyczajniej go K**** nie wybrali takze K**** nie macie juz argumentu. jesli 207 kapitanow rep. i 207 selekcjonerow nie wybiera ani Henry ani Ronaldinho to swiadczy to o tym ze widocznie ktos inny zasluzyl na nagrode (czytaj. Cannavaro). a to ze ZZ byl drugi to juz inna bajka. pisalem ze zasluzyl na nominacje i K**** Mentor nie wmawiaj mi ze tak nie jest! zal ci dupe sciska ze przerwana zostala hegemonia Ronaldinho?

aby zakonczyc w koncu ta jalowa dyskusje przeczytajcie ponizszy tekst tylko K**** ze zrozumieniem i wyciagnijcie wnioski. wielcy znawcy futbolu, bo widze ze znacie sie na pilce lepiej od ludzi ktorzy dysponuja wieksza wiedza na ten temat od was. niedzielni kibice ja p****** hahahah

ze strony gazeta.pl
"Głosowało 207 kapitanów drużyn narodowych i 207 trenerów reprezentacji zrzeszonych w FIFA. Włoch został pierwszym obrońcą, który wygrał plebiscyt. Zebrał 498 pkt i wyprzedził Zinedine'a Zidane'a (454 pkt) oraz Ronaldinho (380 pkt). Dopiero czwarty był Thierry Henry (317 pkt), a piąty Samuel Eto'o (300 pkt).

Kilka tygodni temu Cannavaro zdobył "Złotą Piłkę" magazynu "France Football" i wydawało się, że w plebiscycie FIFA też będzie najlepszy. Kilka dni temu w prasie ogłoszono jednak, że tytuł najlepszego gracza świata zatrzyma Ronaldinho - laureat sprzed roku. Wyszło bowiem na jaw, że zaraz po finale mundialu klubów w Japonii gracz Barcelony odłączy się od ekipy i poleci do Zurychu na galę FIFA. W niedzielę Barcelona przegrała 0:1 finał MŚ z Internacionalem Porto Alegre. Kolejnym rozczarowaniem dla Brazylijczyka była wiadomość, że do Szwajcarii poleciał nie po złoty, ale po brązowy medal plebiscytu.

Zasady konkursu FIFA są takie, że każdy z selekcjonerów i kapitanów drużyn narodowych wybiera trzech graczy i przyznaje im 5, 3 i 1 pkt. Decydujący dla wyników był mundial. Cannavaro zdobył mistrzostwo świata, Zidane wracał ze srebrnym medalem i tytułem gracza nr 1 imprezy w Niemczech. Reszta roku dla obu graczy Realu Madryt nie była nadzwyczajna. Cannavaro stracił tytuł mistrza Włoch zdobyty z Juventusem (odebrany po aferze korupcyjnej), a jesienią w Realu nie gra fenomenalnie. Zidane do mundialu grał niespecjalnie, a po mistrzostwach skończył karierę. Na wybór Francuza nie wpłynęła czerwona kartka w finale MŚ za uderzenie głową Marco Materazziego.

Dla Ronaldinho mundial był nieudany, Brazylia odpadła w ćwierćfinale, a sukcesy z Barceloną (mistrzostwo Hiszpanii i zwycięstwo w Lidze Mistrzów) wystarczyły tylko do trzeciego miejsca."

chcesz bana coby trochę ochłonąć ? to pisz tak dalej // fieldy
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Z tego tekstu nie wynika jednak że Zidane zasłużył bardziej niż Henry. W dalszym ciągu brakuje Ci wystarczających argumentów. A ja nadal czekam...
Obrazek
Obrazek
bbaros
Skład B
Skład B

RóżA pisze:Z tego tekstu nie wynika jednak że Zidane zasłużył bardziej niż Henry. W dalszym ciągu brakuje Ci wystarczających argumentów. A ja nadal czekam...
udajesz idiote? czy nim naprawde jestes? gdzie ja napisalem ze ZZ bardziej zasluzyl na nominacje? a w ogole to Henry byl nominowany, bo polowa z was uzalala sie ze nie dostal nominacji.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

A gdzie ja napisałem że chodzi mi o nominacje? Mam na myśli pierwszą trójkę. A idiotą to co najwyżej możesz być Ty, bo alternatywna inteligencja z całą pewnością pozytywną cechą nie jest.
Obrazek
Obrazek
bbaros
Skład B
Skład B

RóżA pisze:A gdzie ja napisałem że chodzi mi o nominacje? Mam na myśli pierwszą trójkę. A idiotą to co najwyżej możesz być Ty, bo alternatywna inteligencja z całą pewnością pozytywną cechą nie jest.
no niestety lepiej zamilcz bo jeszcze 3 ostrzezenia i nie bedziesz mial gdzie sie uzalac nad swoim nieszczesciu w milosci :D napisz do fifa i niech ci to wyjasnia dlaczego Henry nie jest w trojce ojeju ojeju albo lepiej napisz do "bravo" :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”