Pytania Techniczne

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: dzieciol »

gry to fifa 2002 czy kozacy^^, wiec raczej sa przystosowane.
niekoniecznie... to ze gra jest nowsza niz system nic nie znaczy...Win2000 nie byl tworzony z mysla o graczach, czy typowych domowych użytkownikach do tego byl Millenium... wiec gry moga Ci dalej sprawiac problemy, nawet z dobrymi sterownikami... aczkolwiek nie musza :P
Obrazek
"Moim marzeniem jest wygranie Scudetto w Rzymie, a potem jeszcze jednego i jeszcze jednego" - Philippe Mexes
Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post autor: spyrczak »

Wie ktos co to moze byc... sciaglem sobie gre torrentem (Broken Sword 2), jest ona w dwoch plikach cd1.rar i cd2.rar, mam zasyfiony dysk i kiedy chcialem rozpakowac cd1 to mi wyskoczyl komunikat ze mam za malo miejsca :oops: no to pousuwalem troche pasci i gdy sprobowalem nastepnym razem to zaczelo sie rozpakowywac ale nagle przestaje i zadne pliki mi sie nie pojawiaja, zero komunikatu o bledach albo cos takiego :?

EDIT:

Ok juz sie po czesci wyjasnilo, ja wybieralem partycje G: jako docelowe miejsce wypakowania plikow a to zawsze mi wypakowywalo na partycje F: :shock: :P troche dziwne ale najwazniejsze ze juz jest 8)
Obrazek
BAYERN BAYERN ÜBER ALLES... BALLACK FOREVER...
I will never forget You... ;)
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: bellus »

Znacie może jakiś zmyślny program, który potrafi sobie poradzić z PDFem tak, żebym mógł skopiować co potrzebuję do Worda?
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro »

Znacie może jakiś zmyślny program, który potrafi sobie poradzić z PDFem tak, żebym mógł skopiować co potrzebuję do Worda?
Nie trzeba żadnego specjalnego programu ;) Na pasku masz opcję Narzędzie Zaznaczenie czy coś takiego... obok tej łapki ;) Klikasz i bezkarnie kopiujesz :P
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

a nie masz w pasku takiej opcji ...

Obrazek
zaznaczasz tekst i kopiujesz :wink:
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

To by było zbyt proste - dokument jest zabezpieczony. Zaznaczyć to ja sobie mogą i owszem, ale opcja kopiuj jest nieaktywna.
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro »

http://www.programs.pl/program,537.html

http://www.instalki.pl/programy/downloa ... emover.php

Nie wiem jak pierwszy, ale ten drugi link jest do wersji testowej. Tylko dlatego, że nie chciało mi się szukać pełnej, ale na pewno by się znalazła jeśli poszperasz ;) Dosyć pełno tych programów wszędzie, pewnie na emulu znajdziesz pełną wersję.

http://www.internetstandard.pl/ftp/2677 ... 202.1.html tu jest jeszcze starsza wersja, komentarze sugerują, że nie jest jednak darmowa :P

EDIT:

http://www.yousendit.com/transfer.php?a ... 5A6D40938C wersja 2.5 + crack :]
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

nie codzi Ci czasem o program typu Latex?! do Tworzenia pdf?! ale wtedy wszystko jestes wstanie zrobic, jakby co....mam to gdzies na dysku, zajmuje jakies 1 Giga z hakiem, plus trzeba sciagnac jakis tam edytor...mialem miec to na informie, ale kolesowie czasu nie starczylo, wiec wiem tylko tyle ze to wyzsza szkola jazdy...
Obrazek
"Moim marzeniem jest wygranie Scudetto w Rzymie, a potem jeszcze jednego i jeszcze jednego" - Philippe Mexes
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

maestro -> dzięki za pomoc. Ściągnąłem sobie ten drugi program - to jest wersja trial, można ją 100 razy uruchomić. To i tak za dużo na moje potrzeby.
Jeszcze raz dzięki.

Nie ma sprawy ;) //maestro
Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Kendo »

Wyjde na glupka ale coż.Bywa. Wiecie moze jak zmniejszyc rozmiar obrazu do 6mb i 80 pikseli?. Jakis program albo cos takiego.
.
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Photoshop... niezaleznie ktora czesc... wybierzesz rozmiar, a pozniej przy zapisie, zalezy w jakim formacie oczywicie rozmiar zapisanego pliku... banalnie proste, wiec jakby cos mozesz pobrac sobie jakas trailowa wersje z oficjalnej strony...
Obrazek
luckher
Skład C
Skład C

Post autor: luckher »

dzieciol pisze:Photoshop... niezaleznie ktora czesc... wybierzesz rozmiar, a pozniej przy zapisie, zalezy w jakim formacie oczywicie rozmiar zapisanego pliku... banalnie proste, wiec jakby cos mozesz pobrac sobie jakas trailowa wersje z oficjalnej strony...
Nie musi być Photoshop, zwykły IrfanView wystarczy.
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

luckher pisze:IrfanView wystarczy.
tez prawda :wink:

a ja mam teraz pytanie do Linuxowych uzytkownikow... mianowicie spotkalem sie dzisiaj z dystrybucja Aurox...jak sie na nie zapatrujecie?! nan obecna chwile mam Ubuntu, i nie wiem czy instalowanie Auroxa zamiast obecnego Linuxa zmieni cos... np. na Auroxie miesiecznik hackin9 tworzy swoje live CD...

pare pytan co do Instalacji... czy Aurox tez to zycia potrzebuje dwoch partycji?! tzn systemowa i swap tak jak Ubuntu?! rozumiem ze system plikow jest ten sam..wiec wystarczy mi sformatowac Partycje Ubuntowska..i zainstalowac na nia Auroxa?! taki maly turtolial by sie przydal odnosnie instalacji...;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz »

Mam za mało pamięci wirtualnej :evil: To ma jakiś związek z RAMem, mam 512 :? Jak ją zwiększyc :?: Mam za dużo programów poinstalowancych :?: O co chodzi :?:
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

Yukasz pisze:O co chodzi
pewnie o to, że uzywasz za dużo aplikacji na raz. Komp nie nadąża
forum, granie u buka w necie, muzyczka w winampie, antywirus, saper etc etc - przyhamuj :P

Yukasz pisze:Jak ją zwiększyc
pieniądze mogą zdziałać cuda :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”