FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor »

fieldy pisze:Chyba nie nalezy sie spodziewać, żadych radykalnych posunieć ?
Raczej nie, ale z drugiej strony zupełnie brakuje mi pomysłu co do ewentualnej kary jaką mogliby na niego nałożyć. Jeżeli jest zdolny do gry to nie czy dobrym pomysłem będzie odsunięcie go od składu w perspektywie trudnych i ważnych spotkań. Kara pieniężna do pikuś. Ogólnie nie mam pojęcia co może nam przynieść spotkanie Txikiego z Franklinem.

Ciekaw jestem również jak Eto'o przyjmie ewentualną karę. Oby z pokorą.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

Własnie, gdyby nie ciezkie mecze przed Barcą i gdyby Eto'o nie wracał po miesiacach nieobecnosci - może dostałby bana na kilka meczy, ale w obecnej sytuacji mogłoby to spowodować pogorszenie sprawy. Eto'o pewnie by się jeszcze bardziej wypiął na klub i tyle by było.
Może więc skończy się na symbolicznej kwocie, jakiś tys € do kasy klubu i po sprawie :think: chyba nienajgorsze wyjście, choć z drugiej strony - jak wcześniej tu niektórzy pisali - Samuel musi oprzytomnieć i znać swoje miejsce w szeregu - jak nie dostanie kary, to dalej będzie żył w przekonaniu, ze jest najważniejszy na całej planecie.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Dzisiejszy trening opóźnił się o 30 minut w związku z rozmową w szatni między trenerem i zawodnikami. Dobrze, że takie coś się odbyło. Po 11:00 rozpoczął się trening z udziałem Eto'o oczywiście, który wybiegł na murawę w towarzystwie Deco i Marqueza :]

Zapomniałem wczoraj wspomnieć, że w całym tym zamieszaniu pojawiła się znowu osoba Sandro Rosella :? Ilekroć pojawi się jego nazwisko są jakieś kłopoty. Ależ ja go nienawidzę [']

[EDIT]
Obrazek

KAP znowu dał radę :spoko: :lol:
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: rkoeman »

i wszystko wyjasnione. ryjek porozmawial z druzyna i zainteresowanymi w szatni i niczego nie chcial mowic publicznie. przez caly trening eto'o biegal dzisiaj razem z ronaldinho

Obrazek
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: mistyk »

no to pieknie :D

Mysle, ze wszystko juz wyjasnione zostalo w szatni. To dobry prognostyk na przyszle mecze.

Teraz niech sie spokojnie do meczu z Valencia przygotowuja. Samuel mysle, ze powinien dostac szanse tym razem zagrac te 20 minut.
Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post autor: krzychu212 »

rkoeman pisze:caly trening eto'o biegal dzisiaj razem z ronaldinho

To sobie chłopaki chyba wszytko wyjaśnili i teraz tylko czekać na efekty wspólnej pracy w meczu z Valencią
Samuel mysle, ze powinien dostac szanse tym razem zagrac te 20 minut.
Jeśli Saviola będzie grał tak jak w meczu z Racingiem to może nawet więcej. Może teraz Ryjek da pograć od początku Guddiemu, bo forma królika spada :? Sylvinho też niedługo wraca i ciekawe czy Frank zostawi Zambro na lewej i Bellettiego bądź Ule na prawej czy wróci do starego ustawienia. Chyba jednak Sylvinho bądź Gio lepiej się na razie rozumieją z Ronnim i może nastąpić powrót do korzeni na lewej stronie.
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: mistyk »

Szczerze mowiac to dziwie sie troche, ze Frank daje tak malo pograc Gio, ktory zagral swietny mecz z Celta, a pozniej juz tylko na pare minut sie pojawial. Dziwne to troche dla mnie. Ale masz racje Krzychu, Sylwinho i Gio troche lepiej sie rozumieja z Ronnim niz Zambro, choc oczywiscie ten ostatni gra ostatnio bardzo dobrze i nie mozna miec do niego pretensji. Tylko, ze wedlug mnie powinien grac na prawej stronie, jako ze tam mamy mniejszy potencjal ofensywny biorac pod uwage fakt, ze Belletti jest po kontuzji.
Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post autor: Janio »

Liczę, że rozmowa Ryja z graczami poskutkuje i niektórym pewne rzeczy poustawiają się w głowie w należytej kolejności. Gest zgody Samu i Gaucho pozwala raczej z optymizmem podchodzić do przyszłych relacji między zawodnikami, choć chyba jakaś zadra pozostanie już na zawsze.

Na polepszenie humorów mam tu żarcik dedykowany wszystkim modom (imiennie wysępuje w nim Fieldy - dlaczego?-bo tak :wink: - co jednak nie przeszkadza żeby każdy z modów wstawił w miejse Fieldy'ego siebie :lol: )

Umarł Fieldy i poszedł do nieba. Podchodzi do bram, patrzy a tam kartka "moderatorom wstęp wzbroniony". Zasmucił się, odwraca się z pochyloną głową i smutny idzie w stronę piekła. Nagle wybiega Piotr i krzyczy:
-Fieldy! wracaj, gdzie leziesz?!
-No do piekła - odpowiada smutny Fieldy.
-Do jakiego piekła, czekamy tutaj w niebie, masz już przygotowane miejsce!
-No, ale przecież zakaz...
-Fieldy- mówi z uśmiechem Święty Piotr - a jaki tam z ciebie był moderator...
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Janio :ban: :lol: :wink:

Tej fotki chyba jeszcze nikt nie wrzucił --->
Obrazek

Motta podobno z radości aż skakał. Mam nadzieję, że nie zepsuł sobie nogi :wink:

Trudno przewidzieć ile minut dostanie Samuel w niedzielę. Może warto by było dać mu pograć bo ma sporo do udowodnienia i można to wykorzystać. Nie mniej jednak w pierwszym składzie pewnie wyjdzie Gudjohnsen bo tak będzie najrozsądniej.

Ostatnie mecze pokazują, że forma zespołu sukcesywnie rośnie. Mamy do dyspozycji praktycznie wszystkich piłkarzy a więc sytuacja przed ważnym okresem wydaje się być całkiem niezła.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho »

Hm... Spodziewałem sie innego zakonczenia, a tak wyszlo jak w telenoweli. Na nic wiecej nie mogli sobie pozwolić, wyszło ajkby nigdy nic nie było tak naprawde. Skoro załtawili to tak łatwo teraz w szatni to dlaczego nie potrafili wczesniej temu zapobiedz. Niepotrzebnie wybuchła cała szopka nakrecana przez media. Oczywiscie teraz Samuel dostanie sporo minut w meczu z Valencia. :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post autor: Janio »

Puyi zjawił się na CN już ponoć o 9 rano żeby pogadać sobie o całej sprawie z Samu. Potem cała drużyna odbyła w szatni rozmowę z Misterem. Konwersacja trwała zaledwie dziesięć minut, więc chyba raczej gładko rozwiązano rzekomy kryzys. Po wszystkim Carles powiedział prasie, że "nie ma żadnej bomby w szatni, wszystko wyjaśniliśmy sobie z wielką łatwością" i że relacje Eto'o z pozostałymi członkami drużyny można ocenić jako "doskonałe". (za blaugrana.pl)

Mam nadzieję, że to koniec tej, chyba jednak w dużej mierze nadmuchanej przez media afery, i że teraz wszystko stopniowo się wyciszy, a zawodnicy skupią się na serii trudnych spotkań w lutym i marcu.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: carekk »

No i wszystko dobrze się skończyło. Oby było już tylko lepiej bo teraz nadchodzi kluczowy moment sezonu i takie szopki są niepotrzebne.

Zmienie nieco temat wczoraj na Polsat Sport leciał program o Koemanie :) Gość był niesamowity co bramki strzelał przydałby się ktoś taki teraz w Barcelonie co bramka to ładniejsza
MES QUE UN CLUB
Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post autor: krzychu212 »

Mam nadzieję, że to koniec tej, chyba jednak w dużej mierze nadmuchanej przez media afery, i że teraz wszystko stopniowo się wyciszy, a zawodnicy skupią się na serii trudnych spotkań w lutym i marcu.

No Eto'o na pewno by się to przydało, skupienie i dojście do formy. 11 marca na Camp Nou Gramn Derby a Samu ma urodziny 10 marca więc do tego czasu powinien sobie popracować bardzo mocno aby sprawić sobie prezent :P i nam wszystkim.
Tak jakoś nie miałęm co robić i policzyłem procent straconych piłek przez Ronniego w tym sezonie w La Liga. Wyszło mi 19,5 % czyli niestety bardzo dużo, ale za to odebrał 9 piłek! :D Dla porównania Xavi ma 7% straconych piłek i odzyskał 56 piłek.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

krzychu212 pisze:Tak jakoś nie miałęm co robić i policzyłem procent straconych piłek przez Ronniego w tym sezonie w La Liga. Wyszło mi 19,5 % czyli niestety bardzo dużo, ale za to odebrał 9 piłek!
:shock:
Skąd czerpałeś dane :> W ogóle w jaki sposób to liczyłeś? :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: rkoeman »

pewnie na stronie eurosportu lub as'a - a raczej na ich podstawie

http://www.sport.es/galeriasfoto/defaul ... etoo&p2=11

galeria z dzisiejszego treningo barcy

na stronie marci jest tradycyjny filmik i pokazany jest gest dingo i samuela

przed chwila wypowiedzial sie tez sztab trenerski ktory uznal sprawde za zamknieta, wyjasnili sobie wszystko a szczegoly rozmowy maja zostac w szatni. czyli tym razem nic sie nie stalo. gorzej jak cos takiego sie powtorzy

paradoksalnie sytuacja ta moze przyniesc wiecej dobrego niz zlego bo eto'o bedzie musial przeprosic jakos kibicow i przekonac ich znowu do siebie a takze moglo to w jakis sposob oczyscic atmosfere i zjednoczyc druzyne
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”