Mercato Nerrazzurich!
- Einar
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 0
No właśnie, niepokoją mnie te plotki odośnie Pizarro, który jest swego rodzaju asem w rękawie Interu. Wy go nie potrzebujecie, my owszem i to bardzo. A raczej nie byłoby fajnie (dla Romy oczywiście) gdyby klub mieli opuścić tacy zawodnicy jak Mexes, Chivu czy Mancini (jego transfer chyba najbardziej prawdopodobny i najtrudniejszy do zastapienia...). Co do Grosso to raczej bym go w Romie nie widzial. U nas na lewej wymiata Max Tonetto
Priorytetem dla Giallorossich na to mercato zatrzymanie niskiego Chilijczyka i niedopuszczenie do odejscia innych graczy. A z pewnoscia bedziecie chcieli kogos od nas wyciagnac 
"W Rzymie są dwie wielkie drużyny - Roma i primavera Romy." - Einar
- Zico_FCI
- Io Sono Interista
- Reputacja: 46
A kto powiedział, że go nie potrzebujemy ?Einar pisze:No właśnie, niepokoją mnie te plotki odośnie Pizarro, który jest swego rodzaju asem w rękawie Interu. Wy go nie potrzebujecie, my owszem i to bardzo.
...
- Einar
- Kluczowy Zawodnik

No, obrońcy raczej wam potrzebni nie są, ale inne kluby są na nich chętne... Na szczescie mamy jeszcze Mateo Ferrariego. Co do Grosso, to jak juz wspomnialem u nas na lewej wymiata Max, Fabio ewentualnie jako zmiennik
. Bo nie widze mozliwosci zeby Tonetto z taka forma lawe grzal. David w Rzymie czuje sie dobrze, wiec sie nie martwcie
. Do was Mancini? Pod warunkiem, ze zalatwicie nam Blaszczykowskiego na zastepstwo
.
"W Rzymie są dwie wielkie drużyny - Roma i primavera Romy." - Einar
- Juras_InterFan
- Pierwszy Skład

No Ja bym Grosso zdecydowanie nie oddawal - na lewej obronie nie mamy za bardzo ciekawej sytuacji - juz predzej pozbyl bym sie Maxwella - w koncu Grosso to Wloch a wiadomo ze przepisy ida w kierunku aby obgraniczyc liczbe obcokrajowcow w kadrze druzyn Serie A - no i mamy na sporo meczy LM zawieszonych 3 obronow - Burdisso, Cordoba i Maicon - wiec pozstaje nam tylko Matrix, Samuel, Zanetti i Maxwell - czyli z ledwoscią zestawiona 4 obronna - wiec ja niech Fabio zostanie - a co do Pizarro to niech albo wraca do nas albo doplacamy wam i Mancini do nas - bez sensu dawac za Manciniego polowe karty Pizarro ktora jest warta kilka milionow i dorzucac jeszcze niewaiadomo ilu graczyEinar pisze:No, obrońcy raczej wam potrzebni nie są, ale inne kluby są na nich chętne... Na szczescie mamy jeszcze Mateo Ferrariego. Co do Grosso, to jak juz wspomnialem u nas na lewej wymiata Max, Fabio ewentualnie jako zmiennik. Bo nie widze mozliwosci zeby Tonetto z taka forma lawe grzal. David w Rzymie czuje sie dobrze, wiec sie nie martwcie
. Do was Mancini? Pod warunkiem, ze zalatwicie nam Blaszczykowskiego na zastepstwo
.
Koniec sezonu i czas na zmiany kadrowe. Mimo wielu sukcesów w poprzednim roku szykuje się kilka zmian w kadrze. Najbliżej naszego teamu jest Christian Chivu z Romy , który nie przedłużył kontraktu z klubem ze stolicy. Na początku wydawało się , że Rumun przejdzie za kasę + karta Pizarro , ale zamiast kasy do Romy może powędrować jeszcze Julio Cruz. Ja szczerze mówiąc nie rozpaczałbym , ALE Cruz wiele razy ratował nam tyłek i jest niezawodnym jokerem , ze świecą drugiego takiego szukać we Włoszech. Co ciekawe Cruz dopiero co przedłużył kontrakt
. Szczerze to wolałbym żeby do Romy powędrował najlepiej Grosso , który niczym mi nie zaimponował w poprzednim sezonie. Chociaż
Jest jeszcze sprawa Ricardo Quaresmy , przeczytałem dzisiaj , że oprócz Interu nie ma zbyt wielu chętnych , bo przecież ci co chcieli skrzydłowych , tzn. Bayern i Man.U. już ich zakupił. Oficjalnie mówi się o Athletico , ale nie zdziwię się jak okaże się , że drugi klub z Madrytu będzie go chciał jeszcze kupić. Quaresma dla mnie byłby idealnym wzmocnieniem. Jako szczęśliwy posiadacz Polsatu Sport widziałem wiele jego meczy w tym sezonie
. W Portugalii jest ubóstwiany , ciekawe jak zaaklimatyzowałby się w zespole. Ciekawe też jak na boisku odnaleźliby się razem dwaj tak wielcy indywidualiści jak Ricardo i Zlatan.
Są też newsy o Pato , Barzaglim czy też Jimenezie. Ja jednak nie chciałbym widzieć w drużynie żadnego z nich. Pato wielka niewiadoma , który kilkoma dobrymi występami w klubowych MŚ przyciągnął na siebie uwagę wielkich klubów. No , ale ja nie mam pojęcia jak grał w innych meczach i jakby poradził sobie w Europie. Na razie nie.
Jimenez nigdy mi nie imponował , dobrze wkomponował się w zespół Lazio , ale jak znam ich prezesa to zażądałby za niego ogromnej góry kasy. Pewnie zbliżona kwota do Quaresmy , ale klasa nie ta sama.
Barzagli...świetny obrońca , ale wolałbym Chivu , który może grać i na boku i środku. Do tego Rumun zebrał już doświadczenie w LM. Barzagli może się poszczycić tylko kilkoma występami na MŚ.
Jest jeszcze sprawa Ricardo Quaresmy , przeczytałem dzisiaj , że oprócz Interu nie ma zbyt wielu chętnych , bo przecież ci co chcieli skrzydłowych , tzn. Bayern i Man.U. już ich zakupił. Oficjalnie mówi się o Athletico , ale nie zdziwię się jak okaże się , że drugi klub z Madrytu będzie go chciał jeszcze kupić. Quaresma dla mnie byłby idealnym wzmocnieniem. Jako szczęśliwy posiadacz Polsatu Sport widziałem wiele jego meczy w tym sezonie
Są też newsy o Pato , Barzaglim czy też Jimenezie. Ja jednak nie chciałbym widzieć w drużynie żadnego z nich. Pato wielka niewiadoma , który kilkoma dobrymi występami w klubowych MŚ przyciągnął na siebie uwagę wielkich klubów. No , ale ja nie mam pojęcia jak grał w innych meczach i jakby poradził sobie w Europie. Na razie nie.
Jimenez nigdy mi nie imponował , dobrze wkomponował się w zespół Lazio , ale jak znam ich prezesa to zażądałby za niego ogromnej góry kasy. Pewnie zbliżona kwota do Quaresmy , ale klasa nie ta sama.
Barzagli...świetny obrońca , ale wolałbym Chivu , który może grać i na boku i środku. Do tego Rumun zebrał już doświadczenie w LM. Barzagli może się poszczycić tylko kilkoma występami na MŚ.
Diamen23 pisze:Najbliżej naszego teamu jest Christian Chivu z Romy , który nie przedłużył kontraktu z klubem ze stolicy.
Po ofercie 20 mln euro + karta Pizarro jakiej zażyczyli sobie działacze Romy nie był bym taki pewien czy jest blisko. Zapewne od czegoś chcą zacząć targowanie i powoli może zaczną schodzić z ceny tym bardziej iż Spalowi zależy na Davidzie. Na dzień dzisiejszy to jednak za dużo, a za rok będzie do wyjęcia za darmo, no chyba, że ktoś nas uprzedzi
Pozatym jeśli Rumun przyjdzie to trzeba liczyć się z odejściem Burdisso.
Jako fanowi komplikacji marzy mi się Quaresma, O !
choć tak na poważnie to myślę, że znalazło by się miejsce i dla niego i dla Zlatana w jednej drużynie. Dlatego akcje transferu Portugalczyka popieram jak najbardziej. Tak na marginesie szkoda, że Ribery odchodzi do Bayernu ...
- myhalek_acm
- Kapitan

- Reputacja: 102
Nie zapominajcie ze Chivu interesuje sie nie tylko Inter wiec nie jest pewne czy wogule do was trafiA tam , myślę , że skończy się na 5-7 mln euro plus David. Jeśli Roma się nie zgodzi skończy się pewnie tak jak ze Stankovicem i Chivu odejdzie za bezcen.
Noi del Milan siamo qua e per voi non c'e pieta 
-
TS borys IFC
- Lider Drużyny

- Reputacja: 79
no chivu do nas przychodzi a wy nic
po odejsciu grosso obronca stal sie potrzebny i teraz popieram ten transfer. nie trzeba omawiac klasy tego pilkarza wiec tego robic nie bede. podoba mi sie tez to ze zgodzil sie na obciecie zarobkow. to pokazuje ze chce przyjsc do nas i zalezy mu na grze w interze. jedyne co mnie martwi w tej transakcji to utrata 50% andreolliego lub 100% cruza. w ogole to troche dziwna ta cena za christiana. 14.5mln za obronce to duzo a my jeszcze mamy dawac za niego zawodnikow
porusze tez sprawe emrsona. jak pewnie wiekszosc interistow uwazam ze ten zawodnik nam niepotrzebny. w juve byl jednym z liderow, w ogole we wloszech sie sprawdzal ale my juz mamy 2 swietnych dm-ow. sprowadzilismy jimeneza wiec pomocnicy sa juz niepotrzebni. byc mzoe jest to plota ale moratti ma swoje jazdy.
porusze tez sprawe emrsona. jak pewnie wiekszosc interistow uwazam ze ten zawodnik nam niepotrzebny. w juve byl jednym z liderow, w ogole we wloszech sie sprawdzal ale my juz mamy 2 swietnych dm-ow. sprowadzilismy jimeneza wiec pomocnicy sa juz niepotrzebni. byc mzoe jest to plota ale moratti ma swoje jazdy.
Bardzo prawdopodobne, że już na godzinach Chivu stanie się piłkarzem Interu. Zawodnik, który odrzucił oferty Barcy czy Realu miał polecieć zdaniem mediów na kasę Interu, a co ciekawe zrezygnuje z miliona euro (przy 4,5) za sezon w Interze. Najbardziej co mnie martwi to marnowanie Andreolliego. Roma dostanie pół karty zawodnika i na dobrą sprawe przyszłość jednego z najlepszych młodych obrońców Włoch uzależniona będzie od koperty. Czyli już nie będziemy mieli żadnej pewności, że jeszcze do nas wróci. Wolałbym go oddać na wypożyczenie. No, ale tu rządzi Oriali co udowodnił Materacowi.
- Kluchman
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2405
- Kontakt:
Bez przesady. Nie takie sumy płacono za obrońcówTS borys IFC pisze:14.5mln za obronce to duzo a my jeszcze mamy dawac za niego zawodnikow
Emerson jest w cenie promocyjnej
Co do Chivu to poczekajmy na oficjalna informację, bo telenowela trwa juz od długiego czasu i nie ma co się napinac przed jej końcem. Trochę cierpliwosci.
Emerson jest swietny w destrukcji, szczególnie jak grał we Włoszech. Tylko faktem jest, że jest zupełnie niepotrzebny. Mamy Cuchu, Vieire, Capitano, Stankovica więc transfer bardziej niż bezsensowny. Ale jeśli juz przyjdzie to nie będzie to osłabienie.
Panowie może bedziemy dyskutowac w jednym temacie, bo nie ma sensu rozbijac rozmowy na dwa tematy. Proponuje temat "Mercato Nerazzurich".
Emerson jest swietny w destrukcji, szczególnie jak grał we Włoszech. Tylko faktem jest, że jest zupełnie niepotrzebny. Mamy Cuchu, Vieire, Capitano, Stankovica więc transfer bardziej niż bezsensowny. Ale jeśli juz przyjdzie to nie będzie to osłabienie.
Panowie może bedziemy dyskutowac w jednym temacie, bo nie ma sensu rozbijac rozmowy na dwa tematy. Proponuje temat "Mercato Nerazzurich".
-
TS borys IFC
- Lider Drużyny

- Reputacja: 79
RealFan pisze:Bez przesady. Nie takie sumy płacono za obrońców Razz Jeśli w wymianę miałby wejść Cruz to i kwota napewno byłaby niższa, niż w przypadku połowy karty Andreolliego.TS borys IFC pisze: 14.5mln za obronce to duzo a my jeszcze mamy dawac za niego zawodnikow
wiem ze dawano juz wieksza kase za obroncow ale 14.5mln to nie jest malo za zawodnika ktory mial ostatni rok kontraktu. ale jesli mamy tracic ktoregos z dwojki: marco, julio. to dajmy romie nawet 20 baniek.