Pytania Techniczne

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post autor: cloner »

Marco_Van_Basten - czy Ty uzywasz mózgu w ogole ? Przeciez napisalem, ze posiadam Winamp 2.9.5. To po co mi dajesz instalke do tej samej wersji ?

Szkoda gadac po prostu.

Co za bulwers :o Marco nie zrobił tego chyba na złość, ale co tam. Można zaatakować :roll: // Mentor

domyslam sie, ze celowo tego nie zrobil, dlatego mial uzyc mózgu do przeczytania gornej czesci mojego postu, w ktorej pochwalilem sie jakiej wersji winampa uzywam // cloner

To teraz Ty użyj mózgu i sobie poszukaj. Podpowiem, że ewentualnie możesz użyć google jeżeli to będzie prostsze. Jeżeli to też nie pomoże to zajrzyj tutaj -> http://monter.fm/prog_odtwarz.html // Mózg Mentora

Mozesz byc pewien, ze uzywalem google.pl i znalazlem tylko wersje 2.9.5, ale dzieki za troske :P no i dzieki za link // cloner
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post autor: brylancik »

Mam taki problem. Po kolei. Włączam kompa u brata, wszystko się ładuje i jest w porządku do momentu gdy ma się pojawić pulpit. Wtedy gaśnie monitor (tak jak by go komp nie wykrywał). Dodam że mam tam wgranego XP. Nie spodziewam się wiele po tym poscie, ale może ktoś miał kiedyś podobny problem :roll:.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor »

cloner pisze:Mozesz byc pewien, ze uzywalem google.pl i znalazlem tylko wersje 2.9.5
To Ci dopiero historia. Ja wpisałem w google takie oto hasło: "winamp2.9.x" (przecież tego szukałeś) i pierwszy wynik jaki otrzymałem był odpowiedni, ale mniejsza o to. Przepraszam z OT, ale nie mogłem się powstrzymać. EOT
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: Scoooby »

brylancik pisze:Mam taki problem. Po kolei. Włączam kompa u brata, wszystko się ładuje i jest w porządku do momentu gdy ma się pojawić pulpit. Wtedy gaśnie monitor (tak jak by go komp nie wykrywał). Dodam że mam tam wgranego XP. Nie spodziewam się wiele po tym poscie, ale może ktoś miał kiedyś podobny problem :roll:.
Mam identyczny problem, ale na razie go obchodze :lol: . Tak samo jak u kolegi powyżej monitor ładuje sie, a kiedy ma sie pokazac pulpit , wyłącza sie. Moim zdaniem jest coś ze sprzętem, jeszcze do tego nie doszłem co jest nie tak. Jak go omijam problem? Kilka kopniako w skrzynke, troche ją pobujac, kilka razy uderzyć i mi się załaduje.
Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post autor: adekk »

Dobry wieczór!
Mam problem na tyle poważny, że spać nie mogę, a i jeść się odechciewa, o piciu nie wspominając. Otóż ostatnimi czasy bardzo przypadły mi do gustu filmy z rozszerzeniem .rmvb, być może przez oddanie się w całości akcji "stop monotonii!" lub też zaczynające doskwierać braki w wolnym miejscu na twardzielu. Wszystko dobrze, wszystko pięknie i śpiewająco do momentu, gdy muszę załadować napisy i mym piwnym oczom ukazuje się pewna wiadomość, której towarzyszy dodatkowo przeraźliwy dźwięk. Skutek tego taki, że nie jest mi dane oglądać filmu wraz z napisami. Co zrobić by to zmienić? Co zainstalować, skopiować, przepisać, wypisać, rozpisać, rozkopać, zakopać, donieść, wziąć by można było poczytać sobie napisy podczas filmowego seansu? Gwoli jasności dodam, że do odtwarzania filmów .rmvb używam pakietu Real Alternative, a dokładniej - Media Player Classic.
Odpowiedzi mile widziane. 8) Może ktoś już spotkał się z takimi objawami i dał radę obejść ten problem lub go rozwiązać? :o
Obrazek
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo przestają się bawić."
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor »

Z tego co wiem to po zainstalowaniu kodeków Real Alternative filmy można już sobie normalnie odpalać w chociażby Sub-Edit Playerze gdzie obsługa napisów jest wygodna. A może tylko u mnie jest tak dobrze? :lol:
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro »

Osobiście nie używam Media Playerów do oglądania filmów. Tam zawsze były problemy z napisami, trza nazwy zmieniać i w ogóle coś kombinować :P Zawsze używałem All Playera i nigdy nie miałem problemów. Rmvb też odtwarza bez problemu po zainstalowaniu wspomnianych wyżej kodeków :) Więc polecam po prostu jakiś inny program ;)
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero
Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post autor: adekk »

Ehhh, widzę, że narobiłem więcej zamieszania niż to wszystko warte ;) Oczywiście, że zainstalowawszy uprzednio pakiet Real Alternative, da sie oglądać filmy w formacie .rmvb na jakimkolwiek odtwarzaczu, nawet gramofonie i krajalnicy do pieczywa! Lecz są również tacy, którzy uparcie próbują wadliwych schematów - oczywiście szanujemy ich :lol: Za pomoc i natchnienie dziękuję, a za zamieszanie pokornie sorruję i obiecuję więcej świeżego jak zeszłoroczne pisanki umysłu następnym razem. Wszystko przez tę wiosnę ;)
Obrazek
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo przestają się bawić."
Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: krako »

Moj kumpel ma pewnien problem z kompem i postawnowiłem że spróbuje mu pomóc i zapytać tutaj :wink:
Mianowicie miał przemeblowanie w pokoju i rowinez przesuwał jednostke centralną. Po pewnym czasie probuje odpalić system i tutaj zaczynają się schody.
Normalnie pojawia się pulpit i nic więcej! Ani pasek startu ani żadna ikona nic.
Tym bardziej że nic w ustawieniach nie grzebał.
Ma ktoś jakiś pomysł,sposób? Dodam tylko że może włączyć np. winampa bądź GG przez alt+crtl+del. i nowe zadanie ale paneu sterowania przez to nie da sie otworzyc?
Jest ktoś w stanie pomóc :?:
z góry dzięki za jakąkolwiek chęć pomocy :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

krako pisze:Ma ktoś jakiś pomysł,sposób? Dodam tylko że może włączyć np. winampa bądź GG przez alt+crtl+del. i nowe zadanie ale paneu sterowania przez to nie da sie otworzyc?
niech wpisze explorer.exe - powinien się system uruchomić normalnie. No i polecam reinstalkę systemu.
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post autor: guru »

Chce sobie zainstalować Patcha do fify 07, a dokładnie "Squad Update". Ale kiedy rozpoczynam instalacje wyskakuje mi coś takiego :arrow:

Obrazek

Co mam robić? :?: :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz »

Ja mam takie małe pytaknko.
Otóż gdy wpisuje w pasek adresów wyszukiwarki http://www.pilka.pl/forum/ to wyskakuje mi cos takiego:

moja wyszukiwarka opera pisze:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /home/b2b/pilka.pl/forum/db/mysql4.php on line 53

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /home/b2b/pilka.pl/forum/db/mysql4.php on line 53

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/b2b/pilka.pl/forum/db/mysql4.php on line 576

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/b2b/pilka.pl/forum/db/mysql4.php on line 577
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database
Wiecie moze o co chodzi :?:
To nie jest jakis duzy problem ale musze wchodzic na forum okreżną droga przez strone głowną i tamtejsze okienko ostatnio pisane na Forum.
No i wkurza mnie ze nie moge normalnie odswiezac strony tylko przez przycisk: "Forum pilka.pl Strona Główna" :roll:
LEGIA WARSZAWA - OFMC

– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.
– Na litość boską, królowo – zachrypiał Behemot – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki?...
– To czysty spirytus.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: RóżA »

Wina nie leży po Twojej stronie (czy też Twojego sprzętu) a po stronie forum :]
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post autor: Corinthians »

Witam,
gdy wchodzę na stronę http://www.lanacion.com.ar/coberturaesp ... /index.asp i biorę w okienku po prawej stronie 'Partido' otwiera mi się tylko puste okno bez żadnego teksty i obrazków:
http://img186.imageshack.us/img186/9015/jjjhjhjhal5.jpg
Zawsze, było normalnie, obrazki, herby, ustawienia, napisy itp. Wiecie gdzie leży problem? Mam zainstalowanego flash playera, ale nie pomaga.
A może to wina strony?
Proszę o pomoc.
Obrazek
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz »

http://img385.imageshack.us/img385/446/schowek02qv9.jpg

U mnie wszystko działa, najpierw wyskakuje okienko czy zezwalam na dostęp do strony z wybranym meczem i po akceptacji pojawiają się obrazki, napisy i czego jeszcze dusza zapragnie :wink: Jak nie zezwolę na dostęp to widzę to samo co ty czyli tyle co nic :hardkor2:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”