FMy

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post autor: Loczek »

Jak Cloner to magik brzydkiego języka, tak Róża to czarodziej fm'a :wink:

Wklej Róża jak możesz screeny z transferów od początku swojej kariery, chętnie popatrzę. A i jak możesz to kilka screenów budżetowych. Cały czas jestem pod wrażeniem. Szacuneczek
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post autor: Akarin »

Ja miałem najdalej to 2024 rok w CMie 03/04 Bayernem i również mistrzostwo co sezon i niemal co sezon LM. Grywalnośc zarąbista, najlepiej się właśnie gra po tylu sezonach, gdzie sam musisz przeszukać pół śwaita aby znaleźć diament a potem zrobić z niego brylant :wink: szkoda tylko, że nie mam już tego CMa 03/04. Może wy macie? Lub przynajmniej wiecie skąd go ściągnąć? Bo ja szukałem i znaleźć nie mogłem :/
Luca Toni \o/
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek »

No róża rzeczywiście przebił wszystkich o głowę. 4-4-2 bez strzałek, niczego? Ja w Valencii mam 4-1-3-2, z środkowym pomocnikiem, wchodzącym pomiędzy dwóch napastników. Kupiłem między innymi Aguero, Luizao, Marcelo, Zapatera, Cardenasa, Nicollasa Millana, Kislyaka, czy Mbamiego z Lille. ;) A propos nie wiem czy to wina mojego kompa (chociaż mam całkiem dobrego) czy gry, ale w moim Fm'ie generowanie np. meczów międzypaństwowych czy też ligi mistrzów trwa bardzo długo (koło 8 minut). Jeżeli trwałoby to o wiele szybciej to rzecz jasna sezon skończył bym może w 2 dni, a nie w 2 tygodnie. A jak jest u was? :wink:

Akarin nie wiem, czy pasuje Ci torrent, ale łap:

http://www.torrentspy.com/torrent/53137 ... _04_CM0304
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: RóżA »

Loczek, w moich transferach ciężko jest się połapać, ponieważ co roku przychodzi do mnie mnóstwo piłkarzy i tyle samo ode mnie odchodzi :] Z tym że przychodzą za darmo a odchodzą za 5, 4, 3 a czasem nawet mniej milionów. Podam tylko z pierwszych trzech sezonów, bo reszta wygląda identycznie :P

Sezon 1:
out http://img515.imageshack.us/img515/2258/27120127bc1.jpg
in http://img515.imageshack.us/img515/1282/28682530io5.jpg

Sezon 2:
in http://img72.imageshack.us/img72/9894/50284600hr5.jpg
out http://img403.imageshack.us/img403/4092/75515104gm7.jpg

Sezon 3:
in http://img118.imageshack.us/img118/3303/84445773eo3.jpg
out http://img164.imageshack.us/img164/6118/30124881wl6.jpg

I tak co roku... aż budżet wzrósł do takich rozmiarów:
http://img46.imageshack.us/img46/2867/78226546yu3.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/7677/33389354kc8.jpg

Sprowadzanie z wolnego transferu wszystkich zawodników, których wartość przekracza 2 miliony (wybieracie wyszukiwanie piłkarzy i sortujecie ich według kontraktu) a później opychanie ich z czasem przynosi ogromne pieniądze. Polecam :]
Obrazek
Obrazek
TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post autor: TS borys IFC »

a ja teraz gram wisla k. pierwszy sezon to gladkie mistrzostwo. w 2 wyszeldem z gr. puefa( z lm odpadlem po eliminacjach z sevilla i mimo wynikow 0-3 i 1-2 wstydzic sie za moich pilkarzy nie moge bo zabraklo skutecznosci) potem minimalna porazka z atletico(2x po 1-0 a moglem spokojnie [przejsc tylko znowu skutecznosc) i cos sie zacielo. posypaly sie oferty z lepszych klubow pilkarzom sie w dupach poprzewracalo i nie chce im sie juz dla wiselki chyba grac. nie chce posprzedawac calego trzonu druzyny( jedynie glowackiego sprzedalem bo nie chcial kontraktu przedluzyc a wart bylo ok 1.5mln wiec takiej aksy rpzepuscic nie moglem). i w zwiazku z tym moje pyt. do was. sprzedac polowe skladu czy jakos sie ich forma i motywacja wyprostuje:?:

roza respect
gianbuffon
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: gianbuffon »

kurde prze jaja :D gram wisłą i w 1 sezonie doszedlem do 1/2 finalu uefa 8) w polfinale z newcastle 2-4 i 2-2. prawdopodobnie bylby final, gdyby nie...sedzia. w 1 meczu nie podyktwal dla mnie karnego i nie slusznie dal karniaka dla newcastle. w rewanzu przy moim prowadzeniu w 25 min dal znow nie slusznie czerwien dla sobolewskiego... caly czas przewazalem mimo gry w 10 ale brozek oczywioscie chyba z 5x sam na sam nie strzelil ehh. wczesniej 2 miejsce w grupie za...newcastle, pozniej villarreal (to byl szok 1-2 i 2-0 na wyjezdzie :) ) i celta 3-1 i 1-2.
w lidze jest dobrze choc troche gorzej. mam 8 pkt do korony, ale 4 mecze mniej. gram ta sama taktyka, ale lepiej spisuje sie w pucharach ( wszystkich).
sklad:
gk - pawelek (dalei)
def - mijailovic (dudka), cleber (caicedo, drzymonnt), osmani (lukasiewicz, kokoszka), baszcynski (halilovic)
def.pom - lysyts'kiy, sobolewski
pom - yakovenko (zienczuk, pi. brozek), szymkowiak (burns, golos, kislyak-wypozyczony do sochaux), hleb- wyp. z kowno ( malandra)
nap - salihi, brozek, radovanovic

niestety nie wiem czemu w p. uefa nie mogli grac salihi i lysyts'kyi ( tego pierwszego mialem juz przed zgloszeniem skladu, a pozniej w kolejnych rundach nie mglem ich tez dac w poprawkach)

gram na duzej bazie, wiec 1/2 uefa to dla mnie spore osiagniecie ze wzgledu na to, ze nie mam w bazie takich pilkarzy jak cardenas, mokoena, vitti itd.

ale za to kupilem takie talenty jak: novaretti, carlos elias, alejandro gomez, sivakov, hauche...

zle zrobilem sprzedajac blaszykowksiego za jedyne 2,5 mln euro. middlesbrough dalo zapytanie a ja dalem taka kwote tak zeby sprawdzic czy sie zgodza ( wczesniej dawalem 3,5 w gore) i sie zgodzili. nie moglem anulowac bo cupial sam to zaakceptowal :?
ale trudno u mnie nie mial jakichs miazdzacych parametrow a kasa sie przydala. tylko ze teraz mam luke na prawej pomocy. na szczescie wypozyczyli mi hleba, ale jest za drogi zeby go sprowadzic na stale. jak macie jakies propozycje to prosze o pomoc :) tak sie zastanawiam nad junior ross, mieliscie go u siebie, dobry jest?
Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: Danielinho90 »

FM SUPER GRA!! UWBIELBIAM W NIIOM GRAć.MAM DURZO SóKCESUF NP. WISłA WGRAłEM PUHAR UEFA :P
TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post autor: TS borys IFC »

Danielinho90 zajebisty post

moj skladzik w wisle:
dolha(pawelek)-baszczu(thwaite)hernani(kokoszka)cleber(varga ale najczesciej zastepuje brazylijczyka dudka ;p)-nikola(dudka)===>blaszczu(chiacu)-sobol(burns)-zienczuk(,piotr brozek)-jasiu paulista(wachowicz)===>jose sosa(pawel brozek)-radovanovic(zabecki)

po 4 kolejkach 12punktow i awans z intertoto do puefa (przeszedlem PSG :twisted:)teraz bede gral w 3rnd eliminacji z nacionalem de madeira.AMBICJA WROCILA DO MOICH GRAJKOW
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post autor: myhalek_acm »

Ja moze ,lece po najmniejszej lini oporu ale gram Milanem.Po sezonie zdobylem wszystkie mozliwe trofea czyli Cl, Serie A ,Puchar Wloch i Superpuchary obecnie zaczyna mdrugi sezon ostro wzmocniony C.Ronaldo,Zlatanem,De Rossim nie ma mocnych choc mam pewne zastrzezenia do grywalnosci poniewaz w fm-a 2006 gralo mi sie owiele lepiej doszedlem Milanem do 2014 :D a teraz jakos mam mniejsza chec do gry i jest sporo bugow mocno denerwujacych , np mnostwo kartek choc agresje mam ustawiana na Minimalnym poziomie mnostwo kontuzji ,zeby nie przezyc katastrofy trseba miec w skladzie conajmniej 28 grajkow a najbardzej mnie denerwuje ile trzeba kasy przeplacac na transferach za takiego Alex z Psv trzeba wywalic z 16 mln euro choc wart jest 3 mln a co bardziej mnie denerwuje ze inny klub sterowany przez komputer kupi go najwyzej za 4 mln i to jest poprostu wkurzajace :x choc i tak gra sie przednio mogac choc przez chile wczuc sie w role menadzera wielkiego klubu :wink:
Noi del Milan siamo qua e per voi non c'e pieta :boruta:
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

myhalek_acm pisze:a teraz jakos mam mniejsza chec do gry i jest sporo bugow mocno denerwujacych , np mnostwo kartek choc agresje mam ustawiana na Minimalnym poziomie mnostwo kontuzji ,zeby nie przezyc katastrofy trseba miec w skladzie conajmniej 28 grajkow a najbardzej mnie denerwuje ile trzeba kasy przeplacac na transferach za takiego Alex z Psv trzeba wywalic z 16 mln euro choc wart jest 3 mln a co bardziej mnie denerwuje ze inny klub sterowany przez komputer kupi go najwyzej za 4 mln i to jest poprostu wkurzajace Mad choc i tak gra sie przednio mogac choc przez chile wczuc sie w role menadzera wielkiego klubu Wink

Ten problem jest szeroko opisywany na wszystkich forach. Football Manager 2008 ma być wykastrowany z tych błędów. Mam nadzieję, bo szpeci to strasznie grę. Mam 120 mln na wydatki. Mogę kupić 3 dobrych zawodników i już jestem na debecie. No kretynizm na max.
kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: kyloloko »

Mam wileką prośbe... grałem już w Fm'ie w większości znaczących lig w europie: Włochy, Hiszpannia, Anglia, Francja, Holandia, Portugalia, Polska :wink:... ostatnio grałem jakieś 3 miesiące temu, ale znowu mnie naszło... robiłem podchody do wielu lig, ale niemogłem się że tak powiem utożsamić z grą... cały czas mi coś nie pasowało... pierwszy raz tak mam... proszę o zaproponowanie jakiejś ciekawej drużyny najlepiej drugo ligowej w ostateczności pierwsza liga też może być... najbardziej interesują mnie Włochy i Francja...
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Akarin pisze: Sam zacząłem grać 2-ligowym Tenerife. Dlaczego ich akurat wybrałem? Bo nie miałem pojącia o tej lidze (2 lidze) a tam grał Franek więc sobie pomyślałem, że zawsze fajnie posterować jakimś klubem z Polakiem w składzie
Od razu zaznaczam, ze na początku będziesz miał zadłużony klub, koło 2500 tys na transfery i niezbyt dobrych zzwodników. Nie przejmuj się masz walczyć o utrzymanie, jak dasz radę to masz perspektywy. Stawiaj na wychowanków i postaraj się o klub filalny. Ja miałem Seville. Obecnie nie mam bo gram w La liga i dobrze mi idzie. Ja w pierwszym sezonie zająłem, z tego co pamiętam, 11 msc i to był sukces. Potem wzmacniałem drużynę, nie od razu, co sezon kogoś dobrego starałem się sprowadzić. Będziesz miał trudne zadanie, więc szukaj zawodników gdzie się da. Składaj propozycje kontraktowe dobrym zawonikom grającym w 1 lidze i gdzie indziej. Ja tak wyrwałem Pandianiego, co prawda furory u mnie nie zrobiłale czsami dobre mecze zagrał. Zresztą powiem tak, musisz objeżdżać wszystkie ligi jakie są w FMie i wszystkie kluby bo do wyrwania są czsami zarąbiści zawodnicy. Jeśli kto będzie grał przecietnie to go nie sprzedawaj, zawsze się może przydać. Ja jestem teraz w 1 lidze i też mam paru przeciętniaków w zespole. Takich też trzeba mieć Na początku radzę stawiać na skrzydłowego Ayoze, na ataku Marerro i Franek a na bramkę Bernardo. Dobrymi zawodnikami są jeszcze młodzi pomocnicy Hormiga i Ricardo. Jesli chodzi o DM to tam staraj sie stawiać na kościa, który jest wyporzyczony z River Plate, jego nazwuska nie pamietam ale był dość dobry. Na prawej pomocy to raczej Ruano powinien grać. Zresztą sam zobaczysz. Przygoda niezła, fajnie się nimi gra. Może kiedyś pykniesz 4:2 Barcę na wyjeździe jak ja
Ja mam teraz sezon 2012/13 i gram w UEFA bo się dostałem poprzez Intertotto Wyszedłem z grupy i trafiłem na Bayern. Zobaczymy jak to będzie.
przeczytaj. Serio warto zagrać. Świetnie się tak gra, masz wyzwanie i musisz pokazać umiejętności managerskie.
Luca Toni \o/
Awatar użytkownika
leisik12
Trampkarz
Trampkarz

Post autor: leisik12 »

ej ma moze ktos spolszczenie do fm 2006, jak tak to pisac na gg 3407389. bede bardzo wdzieczny!! :wink: :wink:
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Zawsze gram w FM'a ściągniętego z neta. Mam pytanie - co daje oryginalny Manager ? Są zdjęcia wszystkich piłkarzy itd ? czy też trzeba ściągać facepacki itd ?
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Co daje, hmm... ja zawsze kupowałem tylko ofginalne FMy, w piraty nie grałem. Zdjęcia wszystkich piłkarzy? Nie, są tylko te do ktorych wykupili prawa. Też trzeba ściagać facepacki. Zresztą wątpię aby była jakakolwiek równica :wink:
Luca Toni \o/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”