Inter Mediolan (zbiorczy)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%

Liczba głosów: 15

Awatar użytkownika
DarkSnake
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: DarkSnake »

(L)oczkerson, Inter nie gral ani przez chwile z przewaga 1 zawodnika. Perrotta dostal czerwo zanim jeszcze doszlo do zmiany. Caly czas gra toczyla sie 11 na 11.
Inter zagral badziewnie, Roma niezle, Totti z Giulym ladnie sobie poczynali. Brawa dla Romy. trzeba wierzyc, ze to nie byl Inter jaki bedziemy ogladac w tym sezonie. Licze na zdecydowanie lepsza postawe.
Io sono Interista
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post autor: Sero »

Zico_FCI pisze:Wręcz tragicznie zaprezentował się Stankovic

Czy ja wiem :roll: tragicznie nie było, kilka razy Dejan próbował pociągnąć grę, roklepać obronę Romy z pierwszej piłki co nie zawsze wychodziło. Miał chyba z dwa strzały (dalekie od jego najlepszych) i w zasadzie najbardziej zabrakło jego podań do napastników. Moim zdaniem zaprezentował się lepiej niż Dacourt, Vieira (swoją drogą nieciekawa wypowiedź na temat Matrixa), Cambiasso i na równi z Figo.
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: El-Polacco »

Sero ja w drugiej połowie głowiłem się czy Stanko zszedł czy może my gramy w 10 :!: Tego człowieka ani razu przy piłce nie bylo :!: Jakoś w 37' drugiej połowy piłke miał :!:
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post autor: Diamen23 »

Dobra , po dotkliwej porażce z Rzymianami Mancio chce wzmocnić skład. Przede wszystkim obronę :lol: . Mówi się , że mamy za mało obrońców mogących grać z lewej strony i klub chce sięgnąć po Modesto. Chivu ma grać tylko w środku więc na lewej zostajemy tylko z Maxwellem. A wobec zawieszenia Maicona w pierwszych meczach LM zarząd chce też kupić nowego prawego obronę :shock: . Zaccardo albo Raggi są kandydatami. Mam nadzieję , że to wszystko to ploty , bo defensorów u nas sporo a kolejna dwójka to już przesada lekka. No , chyba , że Inter byłby zainteresowany Dani Alvesem :wink: .

OL: Maxwell , Chivu i od biedy Burdisso , Cordoba.
OŚ: Materazzi , Cordoba , Samuel , Chivu , Burdisso
OP: Zanetti , Maicon , Burdisso

Jest jeszcze Rivas , który chyba może grać na prawej i w środku :?: Ale na chwile obecną nie jest jeszcze chyba gotowy do gry. Mówi się coś o wypożyczeniu , dobrze by mu to zrobiło :wink: .

Ale to nie koniec plotek. Emerson poszedł do Milanu , ale Mancini nadal chce kupić jakiegoś zapchajdziurę na środek...no i po meczu z Romą trudno się z nim nie zgodzić. Tylko , że mówi się o Thiego Mottcie , który na pewno nas nie zwabi. Chociaż kto wie , wielu piłkarzy z Realu u nas się odradzało , może z Thiagusiem byłoby podobnie :think: .

I jeszcze jeden ważny news , wczoraj bramkę dla Brazylijczyków zdobył Maicon.

:rydzyk: :rydzyk: :rydzyk:
Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: Juras_InterFan »

Diamen23 pisze:Tylko , że mówi się o Thiego Mottcie , który na pewno nas nie zwabi. Chociaż kto wie , wielu piłkarzy z Realu u nas się odradzało , może z Thiagusiem byłoby podobnie :think: .
Tylko że Motta to gracz Barcelony a nie Realu - ale moim zdaniem jesli by do nas dołączył to o ile odzyskał by zdrowie to byłby to dobry zakup ....
Nie jest przeciez stary - a swego czasu grał na niezłym poziomie ...
Teraz to ja jestem Chuck Norris, a Ty jestes pragnienie... !!!
Obrazek
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juras_InterFan pisze:
Diamen23 pisze:Tylko , że mówi się o Thiego Mottcie , który na pewno nas nie zwabi. Chociaż kto wie , wielu piłkarzy z Realu u nas się odradzało , może z Thiagusiem byłoby podobnie :think: .
Tylko że Motta to gracz Barcelony a nie Realu - ale moim zdaniem jesli by do nas dołączył to o ile odzyskał by zdrowie to byłby to dobry zakup ....
Nie jest przeciez stary - a swego czasu grał na niezłym poziomie ...
Wiem , że jest graczem Barcy. Chodziło mi o transfery Hiszpania-->Włochy. Bo oprócz Farinosa i Kilyego w ostatnich latach były to udane transakcje.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Diamen23 pisze: No , chyba , że Inter byłby zainteresowany Dani Alvesem .

Aż taki dubler dla Maicona niepotrzebny ;]
Motta :hardkor2:

Materazzi [*] Mówi się o 4 miesiącach. Nie wiem jak sobie bez niego poradzimy :? Co prawda mamy wartościowych zmienników, ale Matrix jest jeden na tę chwilę wybijający się ponad reszte środkowych obrońców.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post autor: Zico_FCI »

Mam nadzieję, że Matrixa nie będzie pauzował aż tyle ile teraz przewidują. Jakby nie patrzeć był on jednym z tych, którzy nie byli zawieszeni w LM. Poza tym, Chivu na środku obrony nie radzi sobie na tyle dobrze, aby móc zastąpić Marco na pół sezonu.

Po meczu z Romą naszła mnie myśl, że jednak przydałby się jakiś kreatywny pomocnik, bo Jimenez na razie słabiutko się spisuje i raczej nie będzie odgrywał większej roli niż Mariano w zeszłym sezonie.
...
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Sero pisze:
Diamen23 pisze: No , chyba , że Inter byłby zainteresowany Dani Alvesem .

Aż taki dubler dla Maicona niepotrzebny ;]
Motta :hardkor2:

Materazzi [*] Mówi się o 4 miesiącach. Nie wiem jak sobie bez niego poradzimy :? Co prawda mamy wartościowych zmienników, ale Matrix jest jeden na tę chwilę wybijający się ponad reszte środkowych obrońców.
Dowiedziałem się o tym po napisaniu posta [*].

W takim przypadku Chivu na środek i faktycznie na lewej obronie krucho. Może nie od razu kupować obrońcę , ale wypożycznie Modesto byłoby dobrym ruchem.

A co do tego Alvesa to chodziło mi o pomoc , a nie obronę. I tak tylko żartowałem , bo w przyjście Brazylijczyka nie wierzę.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Diamen23 pisze:W takim przypadku Chivu na środek i faktycznie na lewej obronie krucho.

Maicon-Cordoba(Burdisso)-Chivu(Samuel)-Maxwell(Chivu)

Tragedii nie ma. Gorzej z Ligą Mistrzów bo na tę chwilę nie widzę innego rowiązania niż :
Zanetti-Burdisso-Chivu-Maxwell i jeden Rivas na łąwkę :|

Zico_FCI pisze:Po meczu z Romą naszła mnie myśl, że jednak przydałby się jakiś kreatywny pomocnik, bo Jimenez na razie słabiutko się spisuje i raczej nie będzie odgrywał większej roli niż Mariano w zeszłym sezonie.

Myśli miałem podobne, tylko nie bardzo jest ktoś do wyjęcia za rozsądną sumę w ostatnie dni mercato. Może wie ktoś jak przedstawia się sytuacja Riquelme ?
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Sero pisze:Zanetti-Burdisso-Chivu-Maxwell
eee Burdisso przecież ma najdłuższe zawieszenie. Chyba miałeś na myśli Samuela. :wink:
...
El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: El-Polacco »

Przewija się nazwisko Zaccardo.

Sam nie wiem czy powinniśmy sięgać po jakiegokolwiek obrońcę...chyba jednak kupić kreatora gry niż defensora...
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel »

Kontuzja Materaca nie cieszy, ale środek mamy dobrze obsadzony i nawet w LM powinnismy dać radę. Martwia jedynie boczne sektory gdzie dostęni są tylko Maicon, Maxwell i od biedy Il Capitano, który notabene zagrał dobry mecz na boku w reprezentacji Argentyny. W sumie po odejściu Grosso nie mamy za wiele typowych ofensywnych skrajnych obrońców. Zaccardo jest zbyt dobry i zbyt drogi by grzać ławkę przy Maiconie, Modesto juz zdecydowanie lepszy pomysł

Sprzedaż Maicona do Chelsea była by niewybaczalny błedem. Tutaj naraże sie wyznawcą Primera Division, ale w mojej opinii Maicon nie ustępuje w niczym Alvesowi. Nawet mniej kartek łapię.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Babel pisze:Sprzedaż Maicona do Chelsea była by niewybaczalny błedem. Tutaj naraże sie wyznawcą Primera Division, ale w mojej opinii Maicon nie ustępuje w niczym Alvesowi. Nawet mniej kartek łapię.
To, że Alves w reprezentacji Brazylii jest zmiennikiem Maicona też o czymś świadczy. Generalnie nie zamieniałbym jednego na drugiego, jeśli byłaby taka możliwość.
Babel pisze:W sumie po odejściu Grosso nie mamy za wiele typowych ofensywnych skrajnych obrońców.
Możliwe, że jednak zostanie Cesar. Wprawdzie dwa lata temu grał u nas tragicznie, ale w obliczu zawieszeń w LM, kontuzji Matrixa itd. Mancini prawdopodobnie dołączy go do kadry na następny sezon. Trzeba mu oddać, że w springach prezentował się co najmniej przyzwoicie.
...
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Powołania na jutrzejszy mecz

Bramkarze: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar.

Obrońcy: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 6 Maxwell, 13 Maicon, 24 Nelson Rivas, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 31 Cesar.

Pomocnicy: 4 Javier Zanetti, 5 Dejan Stankovic, 7 Luis Figo, 11 Luis Jimenez, 15 Olivier Dacourt, 21 Santiago Solari.

Napastnicy: 8 Zlatan Ibrahimovic, 9 Julio Ricardo Cruz, 18 Hernan Crespo, 29 David Suazo.

Bo raz kolejny poza kadrą Adriano ... ciao Imperatore jeszcze w tym oknie ? Brakuje też Burdisso, Vieiry, Cambiasso oraz Matrixa. Jeśli dodać fakt, że z Udinese gra nam się bardzo ciężko w ostatnich sezonach, to nie zdziwie jeśli już na początku zgubimy punkty. W skutek rozłamu pomocy szanse może dostanie jeden z najlepszych graczy w przygotowaniach do sezonu - Solari.

Forza Inter
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”