Ogólna dyskusja o polityce
- Berele Lewartow
- Gwiazda

- Reputacja: 700
Kaczmarek ma teraz na sumieniu Netzla, którego poprosił o zeznanie ustalonej wersji wydarzeń, co Netzlowi niezbyt sie podobało i jak sie miało dziś okazać, zale wylane koleżance miały swoje podstawy.
Ogólnie to, warto było poświęcic mecz.
Ogólnie to, warto było poświęcic mecz.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2007, 23:01 przez Berele Lewartow, łącznie zmieniany 1 raz.
- Duch
- Entuzjasta Kraftu

- Reputacja: 196
Nie wiem czy się zrozumieliśmy. Nie twierdzę, że prokuratora kłamie, bo nie mam ku temu podstaw po tym co widziałem i słyszałem, ale mimo wszystko jestem ciekaw co Kaczmarek robił u prezydenta. Dlaczego o tym nic nie wspomniano. Tak dla zwykłej przejrzystości. Po co dawać powody do niepotrzebnych dywagacji.bellus pisze:Porównaj sobie to co przedstawia prokuratora, a to co twierdzi Kaczmarek.
Osobna sprawa to Ziobro, czyli jedyna osoba, od której Kaczmarek mógł się dowiedzieć o całej akcji. Normalnie powinien się usunąć w cień, żeby nie być sędzią we własnej sprawie, jednak za bardzo mu się to nie uśmiecha.
I jeszcze jedna sprawa, czyli przyboczni Kaczyńskiego. Netzel, Kaczmarek. Wczoraj słyszałem, że w chwili ich mianowania na stanowiska nie widziano o pewnych faktach. Jakoś nie bardzo mi się chcę wierzyć, że Kaczyńscy nie sprawdzali swoich współpracowników od podszewki. A tu nagle wyszło, że to układ ich podrzucił - kukułcze jajo normalnie.
Możesz sobie postawić ta świeczke za oknem i pomilczeć minutkę.Duch [']
Dobranoc
- skorpss
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 0
Kaczmarek kompromituje się coraz bardziej i jak dla mnie jest już skończony. Nie rozumiem tylko, czemu w Polsce przyjęło się ostatnio przedstawianie dowodów mediom w trakcie lub jeszcze przed rozpoczęciem śledztwa? To nie jest normalne.
Oczywiście wszystkie dziennikarzyny stanęły murem za pokrzywdzonym przez reżim biednym Kaczmarkiem, ale nawet gdyby w jego miejscu stanęli Giertych lub Lepper to też mieliby tak duże poparcie mediów i już nie byliby "zagrożeniem dla demokracji". Swoją drogą tak to paradoksalnie wygląda: w Polsce byli (obecni) komuniści najbardziej "bronią" demokracji
Oczywiście wszystkie dziennikarzyny stanęły murem za pokrzywdzonym przez reżim biednym Kaczmarkiem, ale nawet gdyby w jego miejscu stanęli Giertych lub Lepper to też mieliby tak duże poparcie mediów i już nie byliby "zagrożeniem dla demokracji". Swoją drogą tak to paradoksalnie wygląda: w Polsce byli (obecni) komuniści najbardziej "bronią" demokracji
- Yukasz
- Basket fan hooligan
- Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo
To pewnie dopiero początek i ciekawe jak to się odbije na drużynie Porkomu Trefl Sopot i jej drodze ku Fina Four Euroligifieldy pisze:0,5 mld w plecy tylko dziś
Jak pokazywały sondaże to większość Polaków była przekonana o tym że Kaczmarek łże. Co zresztą mnie nie dziwi bo to co gadał i te jego ogólniki nie czyniły z niego wiarygodnej osoby. Może i Ziobro też ma coś na sumieniu ale teraz pokazał że walczy z naruszeniem prawa na każdym szczeblu co na pewno PiSowi doda jeszcze zwolenników. Smutne w tym wszystkim jest to że ludzie będący najwyższych stanowiskach w państwie dopuszczają się takich rzeczy co na pewno nie ma miejsce po raz pierwszy.Nurni Flowenol pisze:Od poczatku twierdzilem, ze to czlowiek kompletnie niewiarygodny.
Co do Kulczyka to też na pewno trzęsie Poznaniem i pewnie mają go tam za dobrego wujka. Ba nawet sam słyszałem opinię że w Poznaniu nic się nie dzieje bez Kulczyka i jakaś prawda na pewno w tym jest. Ale z innymi biznesmenami też pewnie jest podobnie bo ich kasa robi swoje.
Kto tak jak ja nie widział to teraz na TVP3 znów pokazują nagrania
Ja teraz odsłuchuję nagrania ze stronki TVN24 i jestem w szoku po prostu. Niektóre gadki wymiatają i nadają się równie dobrze do tego tematu jak do Zwaly.

Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
- Berele Lewartow
- Gwiazda

- Reputacja: 700
Normalne to nie jest, ale zostało to niejako wymuszone presją ze strony opozycji jak i mediów zdaniem których wczorajsze zatrzymania przypomniały Irak Husajna.skorpss pisze:Nie rozumiem tylko, czemu w Polsce przyjęło się ostatnio przedstawianie dowodów mediom w trakcie lub jeszcze przed rozpoczęciem śledztwa? To nie jest normalne.
łysy skurwysyn(ten od śrub),
pozdrawiam
- czeher
- Nałogowy hazardzista

- Reputacja: 1
fieldy juz wczoraj mowiono ze ejst wielce prawdopodobne ze ich wypuszcza z tego wzgledu ze narazie sledztwo w sprawie rpzecieku trwa a zarzut skaldania falszywych zeznan nie wymaga raczej aresztu az do procesu karnegofieldy pisze:W TVP3 podali, ze Kaczmarka i spółke wypuszczono ...
kto mi to wytłumaczy ?
nie mają podstaw do ich aresztowania ?
chociaz ja tam tyle sie nam na prawie ...

"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce
- czeher
- Nałogowy hazardzista

- Reputacja: 1
fieldy pisze:prosta sprawa - tylko od Ziobry, ktory przeciez też czyst jak łza nie jest. To, ze dziś on zapunktował, a Kaczmarek duuużo stracił nie znaczy, ze Ziobro jest ostatnim sprawiedliwym Exclamation Słyszałeś wczoraj "u Lisa" - tylko prokurator generalny mógł miec taką wiedzę.
Duch pisze:Osobna sprawa to Ziobro, czyli jedyna osoba, od której Kaczmarek mógł się dowiedzieć o całej akcji. Normalnie powinien się usunąć w cień, żeby nie być sędzią we własnej sprawie, jednak za bardzo mu się to nie uśmiecha.
W sumie to akurat uklada sie w logiczna calosc, musial zostac poinformowany bo co jezeli BOR i CBA by sie wystrzelalyWiceminister sprawiedliwości Andrzej Duda ujawnił, że Kaczmarek wiedział o akcji CBA, gdyż szef MSWiA sprawuje nadzór nad szefem BOR (który chronił wówczas wicepremiera Andrzeja Leppera), dlatego minister Zbigniew Ziobro miał prawo i obowiązek powiedzieć ówczesnemu szefowi MSWiA o planowanej akcji CBA.
– Już wcześniej pan Kaczmarek, jako szef Prokuratury Krajowej, otrzymywał informacje, także tajne, o działaniach prowadzonych przez CBA – również w sprawie akcji w Ministerstwie Rolnictwa - podkreślił Duda.
Owszem wiele mozna zarzucic PiSowi (np. poprzednei zatrzymania CBA) a jesli chodzi o sprawdzenie zyciorysu to byc moze zostali uspieni przez Kaczmareka ktory to zdaje sie jest wieloletnim znajomym Lecha, u ktorego zdaje sie pisal praceDuch pisze:I jeszcze jedna sprawa, czyli przyboczni Kaczyńskiego. Netzel, Kaczmarek. Wczoraj słyszałem, że w chwili ich mianowania na stanowiska nie widziano o pewnych faktach. Jakoś nie bardzo mi się chcę wierzyć, że Kaczyńscy nie sprawdzali swoich współpracowników od podszewki. A tu nagle wyszło, że to układ ich podrzucił - kukułcze jajo normalnie.
A oni byli jezeli sie nie myle z rekomendacji Kaczmarka
http://wiadomosci.onet.pl/1598303,11,item.html
A te fakty to pewnie beda ujawnione w casie kampanii

"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce
- Łukasz_
- Kapitan

Kto oglądał wczoraj " Teraz My " ? Po obejrzeniu tego programu stwierdzam że Lepper zrobił z siebie błazna. Wydrukował jakieś śmieszne kartki i myślał że zrobi wielką aferę, liczył że TVN to rozdmucha ( pytanie tylko co ) ale poważnie się przeliczył i zrobili z niego wręcz kozła ofiarnego dając do zrozumienia że jest dziwkarzem.
- Nurni Flowenol
- Pierwszy Skład

Najlepsze bylo, jak pokazywal jakies kartki z prezentacji przygotowanej w PowerPoincie
Brzmialo to dokladnie tak, razem z literowka: "Ukld stworzyl sam Jaroslaw Kaczynski"
Prawie spadlem z krzesla. Ogolnie Lepper sie skompromitowal, co bylo do przewidzenia.
Warto tez jednak zwrocic uwage na to, co robili prowadzacy, ktorzy juz na poczatku programu pokazali wypowiedz jakiejs anonimowej dziwki w kapturze, ktora byla nie bardziej wiarygodna od Leppera i Kaczmarka razem wzietych. Takich rzeczy rzetelni i profesjonalni dziennikarze nie powinni pokazywac, ale od poczatku programu zalezalo im na zrobieniu z Leppera czlowieka o bardziej marnej reputacji, niz te ktora posiada w rzeczywistosci. Szkoda, bo nie o to przeciez chodzi w programach publicystycznych.
Warto tez jednak zwrocic uwage na to, co robili prowadzacy, ktorzy juz na poczatku programu pokazali wypowiedz jakiejs anonimowej dziwki w kapturze, ktora byla nie bardziej wiarygodna od Leppera i Kaczmarka razem wzietych. Takich rzeczy rzetelni i profesjonalni dziennikarze nie powinni pokazywac, ale od poczatku programu zalezalo im na zrobieniu z Leppera czlowieka o bardziej marnej reputacji, niz te ktora posiada w rzeczywistosci. Szkoda, bo nie o to przeciez chodzi w programach publicystycznych.
O rozległa, ponura, samotna Golgoto, o Fabryko Śmierci! Czemu Żywi byli skazani na twoje progi w samotności, świadomi? Czemu, jeśli nie ma diabła; chyba że diabeł jest naszym Bogiem?
- Michał M
- Bawarski Krzyżak
- Reputacja: 168
On w cieniu?Duch pisze:Osobna sprawa to Ziobro, czyli jedyna osoba, od której Kaczmarek mógł się dowiedzieć o całej akcji. Normalnie powinien się usunąć w cień, żeby nie być sędzią we własnej sprawie, jednak za bardzo mu się to nie uśmiecha.
Ta cała najnowsza "afera" (jest w ogóle już jakaś nazwa na nią

- Nurni Flowenol
- Pierwszy Skład

Tja, Mousier Michal M, strach sie bac ['] Od dzis nalezy sobie nastawiac budzik na siodma ramo, bo bojowkarze Ziobro-Himmlera w kazdym momencie moga wkroczyc do domow niewinnych ludzi 
Ja sie martwie o co innego: mianowicie o zdrowie psychiczne redaktora Zakowskiego po wczorajszym sondazu PBS dla "GW"
Moim zdaniem ponadto nalezy tam wyslac obserwatorow z ONZ, bo cos jest nie tak z tymi wynikami ![DiabeĹek ]:->](./images/smilies/diabelek.gif)
Ja sie martwie o co innego: mianowicie o zdrowie psychiczne redaktora Zakowskiego po wczorajszym sondazu PBS dla "GW"
O rozległa, ponura, samotna Golgoto, o Fabryko Śmierci! Czemu Żywi byli skazani na twoje progi w samotności, świadomi? Czemu, jeśli nie ma diabła; chyba że diabeł jest naszym Bogiem?