metol pisze:A moim zdaniem Crouch jest najsłabszym napastnikiem spośród piłkarzy wymienianych powyżej.
A według mnie Crouch wcale nie jest najsłabszym napastnikiem z tych, któryś posiada Benitez, jednak nie można też go stawiać ponad resztę. Uważam, że Anglika można stawiać na równi z Woroninem, który jakiś wybitnym napastnikiem nie jest. Sprzedaż Petera byłaby błędem, ponieważ jest to zawodnik odróżniający się od pozostałych, mimo swych warunków fizycznych posiada również bardzo dobrą technikę. Taki zawodnik jest bardzo pożyteczny w każdej drużynie, ponieważ swoim stylem gry i warunkami może sprawić wiele korzyści drużynie.
Torres i Kuyt to według mnie optymalna i aktualnie najmocniejsza para napastników Liverpoolu. Nie ma co dyskutować o ich walorach, ponieważ wszytko powiedziane zostało już wcześniej. Myślę, że taki miszmasz napastników jaki posiada Benitez może dać wiele korzyści drużynie. Problemem jednak jest to, że nie można wystawić ich wszystkich razem, a po jakimś czasie rotacja stosowana przez Hiszpana może nie spodobać się piłkarzom, co może wywołać jakieś spięcia między napastnikami Liverpoolu.
-------------------------------------------------------------------------------------
Co do derbów Liverpoolu, na które czekam z niecierpliwością.
W chwili obecnej na pewno bardziej obawiać się tego spotkania zawodnicy i kibice Liverpoolu. Ostatnie wyniki Liverpoolu nie są dobre, widać, że z drużyny zeszło powietrze, a przyczyną tego jest moim zdaniem ta ciągła rotacja Beniteza, przez co skład jest niestabilny, a zawodnicy nie mogą się zgrać z sobą w należyty sposób. Do tego dochodzą kontuzje i mecze reprezentacyjne. A o ile się nie mylę, to zawodnicy The Reds w większej ilości występowali w ostatnich spotkaniach międzynarodowych.
Everton natomiast w ostatnim czasie gra dobrze, w ogóle ich forma w tym sezonie jest równa i w miarę wysoka, co na pewno cieszy kibiców The Toffies. Oczywiście podopieczni Davida Moyes'a też mają swoje problemy. Chodzi główne o kontuzje. Nie zagra min. Andy Johnson, co jest wielką stratą dla ataku Evertonu. Jednak słyszałem, że ostatni rekonwalescenci mogą wrócić do składu, co cieszy.
Ostatnie derby wygrał Everton 3:0. Teraz Liverpool na pewno będzie chciał się zrehabilitować i wygrać, co za tym idzie przełamać złą passę. Ja jako że wolę drużynę Evertonu stawiam na ich zwycięstwo 2:1.