Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post autor: guru »

czeher pisze:Tak Jarka strzleil kilka bramek i do kadry go Exclamation Tak naprawde to mial przy nich duzo szczescia, moze nawet tyle samo ile musi jeszcze wlozyc pracy i czasu uplynac aby dostac szanse w kadrze Exclamation

Tak, szczególnie w meczu z Polonią. :roll: Fartem wpadła mu tylko jedna bramka, ta z Cracovią. A na koncie ma już 6 trafień. Chłopak ma talent [tak, jestem jego fanem :P] i jemu powołanie się bardziej należało, niż Zahorskiemu.

Poza tym brak powołania dla Zająca jest dla mnie nieporozumieniem. :roll: Brożek, który poprawił skuteczność w tym sezonie... W sumie Zieńczuk też jest w bardzo dobrej formie, aż dziwne. O Wichniarku nie wspomnę, bo jest regularnie omijany. :?
Obrazek
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho »

Jarka gra, strzela bramki, jest skuteczny. To chyba bardzo wazne aspkty przy kazdym napastniku.
Leo widac jest zdania, że lepsi od zawodnikow spełniajacych takie wymagania sa nie grajacy, nie strzelajacy, nieskuteczni i w słabej formie.
Ogolnie kiedy on widział w akcji Matusiaka, Żurawskiego czy Kaźmierczaka. Chyba ktos podesłał mu spotkania z zeszłego, a nawet sprzed 2 lat.
Ebi jedynie gra, a gra dosc słabo, patrzac na druzyne w jakiej gra i jaka tam spełnia role.
Obrazek
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post autor: czeher »

Jarzinho pisze:To chyba bardzo wazne aspkty przy kazdym napastniku.
takich mamy kilku (ktorzy spoelniaja te aspekty i co z tego :?:)
guru pisze:artem wpadła mu tylko jedna bramka, ta z Cracovią
to byl samoboj dla mnie bramka Cabaja

A co do Poloni, npo wlasnie komu strzelal :?: najslabszej druzynie w lidze :!: i jeszcze dostawal takie pily ze grzechem byloby tego nie wykorzytsac, Brzeczek asystowal jak za lat swietnosci

Dla mnie powolanie dla niego na wyrost, a moze lepiej zbyt wczesnie patrzac ilu jest w kolejce dobrych napadziorow, ktorzy dla Leo sa niewidzialni
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
:!: LUCA TONI SHOW :!:
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post autor: Sero »

I prosze Kosowski wraca do kadry. Choć na skrzydłach mamy chyba najmniejszy problem, to mimo wszystko do rywalizacji zawsze może się przydać.

Bramkarze:
Artur Boruc
Tomasz Kuszczak
Łukasz Fabiański

Obrońcy:
Marcin Wasilewski
Grzegorz Bartczak
Mariusz Jop
Jacek Bąk
Michał Żewłakow
Grzegorz Bronowicki
Jakub Wawrzyniak

Pomocnicy:
Radosław Sobolewski
Mariusz Lewandowski
Dariusz Dudka
Kamil Kosowski
Przemysław Kaźmierczak
Wojciech Łobodziński
Konrad Gołoś
Łukasz Garguła
Jacek Krzynówek
Euzebiusz Smolarek

Napastnicy:
Maciej Żurawski
Marek Saganowski
Radosław Matusiak
Tomasz Zahorski

Lista rezerwowa:
Rafał Murawski
Arkadiusz Głowacki
Tomasz Kiełbowicz
Paweł Brożek

Mimo wszystko pewniej czułbym się oglądając mecz gdyby przynajmniej na ławce rezerwowych był jakiś strzelający napastnik. Sagan co prawda spełnia ten aspekt, ale on wyjątkowo nie przekonuje swoją grą w kadrze. Chyba coś jest w Benhakkerze, że nie lubi snajperów. Ale dopóki pozostaniemy na pierwszym miejscu w grupie, nie powinniśmy narzekać :p
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post autor: kaczy »

Sero pisze:Chyba coś jest w Benhakkerze, że nie lubi snajperów

Dla statystyki warto wspomnieć, że w ciągu ostatnia bramka zdobyta przez napastnika w naszej kadrze miała miejsce 5 meczy temu w spotkaniu z Armenią przez Żurawskiego ;)
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho »

czeher pisze:takich mamy kilku (ktorzy spoelniaja te aspekty i co z tego )
Tak, to nawet ciekawe.

Powrót do skrzydeł Kosa - Krzyniu, nawet i dobrze. Choć patrzac na forme spodziewałem sie bardziej powołania dla Zieńczuka.

Cieakwa sytuacja z tymi napastnikami, Leo oznajmil, że ogladał ostatnie spotkanei Wichniarka w Bundeslidze, gdzie nic wielkiego nei pokazał. Cieakwe czy byłby tak samo wylewny w przypadku Matusiaka, Zurawskiego czy Zahorskiego. Pewnie sam nawet nei pameita kiedy widział ostatnio Matusiaka i Żurawskeigo w meczu ligowym.

Bramke strzela dzisiaj Mieciel, ktory wielokrotnei był wpychany w poprzednim seoznie do kadry. Grecja okazała sie za słąba liga jak na powołanie, Bundesliga wyglada, że także jest zbyt słaba. Przecież to dopiero druga bramka po powrocie do naszych sąsiadow Mietowego, 2 bramka to chyba tyle samo ile Żurawski z Matusiakiem strzelili w tym roku. :P
Obrazek
Awatar użytkownika
charcerzyk
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: charcerzyk »

Obrazek

rejestrujcie sie i kupujcie bilety http://pzpn.kupbilet.pl

Jedziemy na mecz wszyscy toż to tak blisko mamy do Chorzowa a stadion piekny i historyczny. Kto nie był - to będzie wyjątkowa okazja. Wyjątkowa podwójnie, gdyż prawdopodobnie po tym meczu, świętować będziemy historyczny awans do Mistrzostw Europy.
Zbierajcie się koniecznie i wszyscy na Polskę. Trzeba zapełnić te czterdzieści i kilka tysięcy miejsc.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 679
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Bassu »

Nikt nic nie pisze a mecz zbliża się wielkimi krokami. Na stadionie Legii zapewne zaczynają schodzić się kibicie którzy dorobili się (w Anglii na zmywaku) i będą mieli zaszczyt wspierać swoimi gardłami Biało-Czerwonych.Reszcie pozostaje TV+browar+szalik. Znany jest już skład na mecz:
Artur Boruc - Michał Żewłakow, Grzegorz Bronowicki, Jacek Bąk, Mariusz Jop - Wojciech Łobodziński, Jacek Krzynówek, Dariusz Dudka, Mariusz Lewandowski - Euzebiusz Smolarek, Marek Saganowski.
Zastrzeżeń nie mam. Cieszę się że zobaczę od 1 minuty Sagana, deklarującego strzelenie bramki. Wszyscy już pewnie czytaliśmy dużo na temat meczu więc nie ma co komentować. Jednym zdaniem ważne są 3 pkt i przydało by się aby zwycięstwo nie było wymęczone. Na Legii gra nam się bardzo dobrze, więc oczekiwania są duże. Kazachstan niby coś tam postraszył ale ja nazwałbym to bardziej niedyspozycją drużyn z którymi grał niż jakąś transformacją w super drużynę. Dzisiaj nic nie wskazuje na naszą niedyspozycję więc powinno być good. A ME tuż tuż... :wink:
Obrazek
Take me home, United Road,
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United Road.
G21
Trampkarz
Trampkarz

Post autor: G21 »

Omg :o.

Pierwsze 15 min. dobre ale potem zamiast uspokoic troche gre i przestac szarzowac, to dalej walili glowa w mur czego skutkiem byl gol (ladna akcja swoja droga) :/. Duzo niedokladnosci. Ktos to powinien uspokoic. Mozna to jeszcze wygrac i licze na to. Wygramy bankowo :F 8).
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post autor: Ebi »

G21 pisze:Omg :o.

Pierwsze 15 min. dobre ale potem zamiast uspokoic troche gre i przestac szarzowac, to dalej walili glowa w mur czego skutkiem byl gol (ladna akcja swoja droga) :/. Duzo niedokladnosci. Ktos to powinien uspokoic. Mozna to jeszcze wygrac i licze na to. Wygramy bankowo :F 8).
Ja tez jestem w wielkim szoku. Przecież z taką chaotyczną gra może być cięzko o remis. Takak okazja się nadarza, wszyscy grają pod Polskę, a my dajemy konkretni du*y. Ile lat znowu będziemy czekać, żeby być tak blisko Euro?
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

G21 pisze:Omg
co taki zdziwiony ? Niektorzy za bardzo chyba uwierzyli mediom, że będzie to spacerek, bo przecież wszystkie emcze do tej pory z Kazachami wygralismy.
przypomnijmy sobie mecz z Finalndią - tam się wszyscy modlili, aby dowieźć remis do końca .. z FINLADNIĄ !! Teraz gramy z Kazachami i co prawda mielismy troche pecha, czy też za mało zimnej krwi, ale co z tego ?
Myśle, że stać nas na strzeleni czegoś, ale na wygrana ?
Za dużo indywidualnych akcji, za mało gry zespołowej - za dużo strat w środku. Krzynówek za czesto próbuje sam kończyć akcje, choć on akurat powinien mieć wolną ręke - jak trafi w końcu to moze nam znów jakieś pkt załatwić. Myśle, że Kosowski za Dudke powinien wejsc. 2 DM'ów nam w tej chwili nie jest potrzebnych.
Ebi pisze:wszyscy grają pod Polskę
:lol2: zapewne
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post autor: Bonso »

Ja w sumie w szoku nie jestem. Bardziej jestem zażenowany postawą Polaków, bo grają jak cipy. Nie dokladnie, chaotycznie i do dupy. Obrona beznadziejnie, zawaliła bramke, a gdyby nie Boruc chwile pozniej zawaliła by drugą. W sumie nikt nie gra dobrze, ale mimo tego jestem pewny zwycięzca i tak jak przed meczem obstawiałem 3-1 dla nas, tak dalej się tego trzymam.
Obrazek
G21
Trampkarz
Trampkarz

Post autor: G21 »

fieldy pisze: co taki zdziwiony ?
Zdziwiony. Przyznam, ze liczylem na przekonujace zwyciestwo. Wiadomo jakiej klasy jest Kazachstan a jakiej Polska. Przy takiej przepasci faworyt jest chyba tylko jeden. I musi wygrac. Ja tak uwazam.

Awaria oswietlenia...
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post autor: czeher »

Nie wiem co neiktorych dziwi, nie widzieliscie ostatnich spotkan Polski :think: Kiedy my zagralismy dobre spotkanie :think: chyba z Portugalia tylko ze od tego minal juz prawie rok, bowiem mam na mysli te z Chorzowa a poza tym popatrzcie na reszte naszych spotkan, ostatnie 2 mecze w ktorych mielismy wiecej szczescia niz faktycznie wynikalo z gry + fenomenalny Krzyniu i mega doza szczescia, mecze na Zakaukaziu rowneiz obnazyly nasze slabosci = chaotyczna gra :!: itp Slabo to widze, znaczy nic nei widze bo awaria - na szczescie :P jak naprawia bedzie 2:1 :P :lol2:

Ogolnie grali pod nas ale do tej pory to my gramy dla nich :P ale troche czasu. Jak tak sie skoncy to nici z Euro

Co do spotkania to bylem swiadom y tego ze skonczy sie na wymecoznym 1:0 ale ajk widac ten scenariusz juz neirealny ale wymeczone win jak najbardziej :!: Kazachowie to nie kelnerzy
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
:!: LUCA TONI SHOW :!:
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: mistyk »

Gdzie sa stadiony, Kaczynski gdzie sa stadiony!?

["]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”