Skoki Narciarskie

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Najwybitniejszym polskim skoczkiem narciarskim jest:

Adam Małysz
43
74%
Kamil Stoch
15
26%

Liczba głosów: 58

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post autor: cloner »

Poza Stochem nie mamy skoczka, który może zdobywać w miarę regularnie jakieś punkty
Regularnie powiadasz ? Chyba za bardzo sie podnieciles tym 6 miejscem wczoraj.
13-01-2008 Val di Fiemme ITA World Cup Large Hill 19
12-01-2008 Val di Fiemme ITA World Cup Large Hill 6
06-01-2008 Bischofshofen AUT World Cup Large Hill 35
05-01-2008 Bischofshofen AUT World Cup Large Hill 25
01-01-2008 Garmisch-Partenkirchen GER World Cup Large Hill 23
30-12-2007 Oberstdorf GER World Cup Large Hill 22
23-12-2007 Engelberg SUI World Cup Large Hill 18
22-12-2007 Engelberg SUI World Cup Large Hill 41
14-12-2007 Villach AUT World Cup Normal Hill 34
13-12-2007 Villach AUT World Cup Normal Hill 34
09-12-2007 Trondheim NOR World Cup Large Hill 35
08-12-2007 Trondheim NOR World Cup Large Hill 34
Jesli to jest regularne punktowanie, to nie mamy o czym dyskutowac.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post autor: Kluchman »

W miarę regularnie. Popatrz na same ostatnie zawody:
13-01-2008 Val di Fiemme ITA World Cup Large Hill 19
12-01-2008 Val di Fiemme ITA World Cup Large Hill 6
06-01-2008 Bischofshofen AUT World Cup Large Hill 35
05-01-2008 Bischofshofen AUT World Cup Large Hill 25
01-01-2008 Garmisch-Partenkirchen GER World Cup Large Hill 23
30-12-2007 Oberstdorf GER World Cup Large Hill 22
23-12-2007 Engelberg SUI World Cup Large Hill 18
W 7 ostatnich konkursach tylko raz był poza 30.
Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: ossy »

cloner pisze:No i Kuttin został zwolniony. Teraz to samo powinno spotkac Fina.
Z tym ze u Kuttina nikt nic nie wygral, a u Lepistoe Adam wygral PŚ i MŚ.
cloner pisze: U Kuttina byla druzyna + niezla mlodziez, u Fina jest Małysz.
U Kuttina byla druzyna ktorej nikt nie widzial, to samo sie tyczy mlodziezy, wcale nie bylo lepiej niz teraz jest

Od zawodow w Engelbergu Stoch regularnie punktuje, w poprzednim sezonie tez chyba nawet caly sezon. Mial wysokie miejsce w TCS w poprzednim sezonie.

Clonuś za zwolnienien Lepistoe, ale kto na jego miejsce?

wp // fieldy
Obrazek
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

U Kuttina byla druzyna ktorej nikt nie widzial, to samo sie tyczy mlodziezy, wcale nie bylo lepiej niz teraz jest
Druzyna, ktorej nikt nie widział zdobyla 5 miejsce na ZIO. A mlodziez, ktorej nie wiodlo sie lepiej niz teraz przywiozła medale z MŚJ.
Clonuś
Prosze o warna.
ale kto na jego miejsce?
Zawsze byłem przekonany, ze trenera zwalniali dziennikarze i kibice, a nowego szuka związek, ktory go zatrudnia.
💙❤️
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho »

ossy pisze:Tak sie cloner zastanawiam co zdobyl Malysz za kadencji Kuttina, i wychodzi mi na to ze nic.

Nie ośmieszajmy sie nawzajem. W Austrii jak zawodnik robi taki postęp jak Stoch u Lepistoe to rezygnuje ze skokow i beirze sie za serwis. Postep Stocha za czasów Fina to kpina, o reszcie nie wspominam, bo takich nie ma.
Małysz sam sie potrafi przygotowac i tylko od niego zalezy jak bedzie skakał, tak było za czasów Tajnera, Kuttina i teraz. Mu zaden trener nie jest potrzebny, bo to juz pokazał Frycz.

Jesli chodzi o czasy Kuttina ząłozenie było jedno jest Małysz i ma byc takze druzyna nie było jej. Co ważne przez 2-3 lata kiedy rzadzli Horngacher i Kuttin nagle pojawiło sie masa juniorow, ktorzy deklasowali Austriakow, Fino, Niemców, gdzie sa oni teraz, a gdzie ci przegrani. Część z nich ma juz medal MŚ i IO, a nasi chyba zapomnieli jak sie skacze, szybko.
Praca Fina z młodzieża jest na poziomie śmieszności i jak Tajner jedzie na Małyszu. Tak nie ma w innych federacjach.
Obrazek
Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: ossy »

Jarzinho pisze:Małysz sam sie potrafi przygotowac i tylko od niego zalezy jak bedzie skakał, tak było za czasów Tajnera, Kuttina i teraz. Mu zaden trener nie jest potrzebny, bo to juz pokazał Frycz.
Skoro Malysz moze sie sam przygotowac i zaden trener nie jest mu potrzebny, to nie obwiniajmy Lepistoe za to ze Adam nie moze sie zalapac do '30'. Troszke konsekwencji.

Jarzinho pisze:W Austrii jak zawodnik robi taki postęp jak Stoch u Lepistoe to rezygnuje ze skokow i beirze sie za serwis.
Z tym ze, nie wiem czy zauwazyles, to jest Polska nie Austria. My nigdy nie mielismy dobrych skoczkow, pojawia sie tylko Adam raz na x lat, w Austrii zyja skokami.
cloner pisze:Zawsze byłem przekonany, ze trenera zwalniali dziennikarze i kibice, a nowego szuka związek, ktory go zatrudnia.
zajebiscie.

Sukcesy juniorow byly gdy trenowal ich Kuttin, jak sie zabral za kadre A juz tych sukcesow z mlodymi nie bylo.
cloner pisze:Druzyna, ktorej nikt nie widział zdobyla 5 miejsce na ZIO
Kadra Lepistoe otarla sie o medal na MŚ. gdyby nie Mateja...
Obrazek
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

ossy pisze:Z tym ze, nie wiem czy zauwazyles, to jest Polska nie Austria. My nigdy nie mielismy dobrych skoczkow, pojawia sie tylko Adam raz na x lat, w Austrii zyja skokami.

Jeszcze raz czy nie mamy dobrych skoczkow, czy poprostu nei ma ludzi, kotrzy potrafia ich dobrze prowadzić. Przecież to jest tak samo jak w latach 90-tych z polkimi mlodymi pilkarzami. Na arenie miedzynarodowej w kadrach u-17 itp zdobywali medale, a pozniej i tak nie mogli sie przebić. Czy Polscy skoczkowie byli gorsi od Austriackich kiedy pokonwyali ich na MŚJ, albo byli na 2 miejscu, wątpie. Potencjał podobny, tylko trzeba go jeszce wykorzystać.

ossy pisze:Skoro Malysz moze sie sam przygotowac i zaden trener nie jest mu potrzebny, to nie obwiniajmy Lepistoe za to ze Adam nie moze sie zalapac do '30'. Troszke konsekwencji.
Ja tego nie napisałem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kuba Fan
Żenujący nabijacz :/

Post autor: Kuba Fan »

No nie Robert Mateja wystopi zamiast Piotr żyły w Harachovie... Pamietam jego skok w Planicy na K 185 skoczył 85 m :D
Lepsza setka fanatyków niż tysiac pikników ;P

ZKS ZKS ZKS !!
Awatar użytkownika
AdamMadridista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: AdamMadridista »

Kuba Fan pisze:No nie Robert Mateja wystopi zamiast Piotr żyły w Harachovie... Pamietam jego skok w Planicy na K 185 skoczył 85 m :D
Chciałeś powiedzieć "The KING is back" :shock: .
Pamiętam ten skok w Planicy, ale lepsze były na mamucie w Kulm czy rok temu na MŚ w Saporro...

Pomijając powołanie Roberta, dziwi mnie decyzja Lepistoe. Mianowicie po co on zabiera do Czech Małysza??? Powinien dać mu odpocząć przed zawodami na Wielkiej Krokwi. Zobaczymy co z tego będzie.
Awatar użytkownika
Kuba Fan
Żenujący nabijacz :/

Post autor: Kuba Fan »

a tu piękny skok Roberta!

:lol: :lol:
Lepsza setka fanatyków niż tysiac pikników ;P

ZKS ZKS ZKS !!
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

Na 5 skoczków do końca anulowali wyniki 1 serii. Z jednej strony to źle, bo Stoch był 10 z dobrym wynikiem 190,5 m. Ale z drugiej dobrze, bo wynik Małysza nie zostanie zapisany w historii ... 130 metrów na mamucie i ostatnie j\miejsce z notą 96 pkt :o na jego miejscu bym nie skakał już dalej dziś. Bo wstyd patrzeć na zawodnika tej klasy skaczacego na bule i rozkładajacego ręce :|

I na pewno nie była to wina warunków, bo zaraz po nim Ammann skoczył 213 [troche dalej od Małysza :D] i anulowali ... w sumie nie ma sie co dziwić. Morgi skoczyłby 220 i jeszcze by sie połamał :?
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor »

Ja bym na miejscu sztabu dokonał jakiegoś sabotażu i pociął mu kombinezon albo coś takiego. Wszystko co będzie potrzebne, aby uniemożliwić mu oddanie drugiego skoku bo to jest już autentycznie kompromitujące.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Mnie dzisiaj zaskoczył Tonio Tajner. Jego gadka, że nie należy ingerować w prace sztabu z zewnatrz(PZN) była zajebista. Wiedziałem, zę jest on pustym człowiekiem, ale że az tak. Nieźle, ale jak sie wybiera człowieka, to trzeba go pozniej bronic nawet tak sie kompromitujac...
Obrazek
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz »

Nie oglądam skoków ale czasem obije mi sie o uszy wypowiedź jednego z naszych wielkich trenerów czy ekspertów. I jak niedawno słyszałem że Małysz nie jest w żadnym kryzysie a wysoka forma to tylko kwestia czasu (by Kruczek - człowiek który został trenerem ( :lol: )... bo marnym był zawodnikiem :roll: ) albo to gadanie przed rozpoczęciem każdego sezonu że teraz to naprawdę mamy silną ekipę a Małysz to już w ogóle jest w świetnej formie po czym co roku okazuje się że drużyny jak nie było tak nie ma to nawet nie wiem jak to nazwać. Za rok można spodziewać się podobnego gadania...

A tak z drugiej strony to nawet mi osobie której skoki są obojętne szkoda takiego zawodnika jak Małysz gdy teraz jest kompletnie bez formy i okupuje ostatnie miejsca w konkursach.

A co do byłych trenerów (dotyczy każdej dyscypliny) których z powodu słabych wyników zwolniono i zostali ekspertami w TV gdzie zachowują się jakby zjedli encyklopedie jednocześnie pouczając obecnych szkoleniowców zawsze uważałem że należy pozwolić im gadać i przy tym wyłączać głos w odbiorniku :lol:
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Jarzinho pisze:Mnie dzisiaj zaskoczył Tonio Tajner
Chyba Apoloniusz. Zanim cos napiszesz, sprawdz kilka razy, bo pozniej sie kompromitujesz.
💙❤️
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”