Anglia - Transfery (zbiorczy)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZ

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post autor: majer13 »

Man City ma po okienku troche skapo w ataku i wszystko pewnie bedzie na barkach mlodego Sturridge'a. Natomiast w Portsmouth straszny przpych wedlug mnie bezsensowne wypozyczanie Milana ktory nic wielkiego w tym sezonie nie gral i zadko miescil sie w pierszej jedenastce Lyonu. Mwaruwari i Defoe moga stworzyc niezly dulet a do tego Jermain ladnie sie wprowadzil strzelajac bramke.
Obrazek
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post autor: majer13 »

Jednak nie bedziemy wiosna ogladac duetu Defoe - Mwaruwari poniewaz ten drugi przeszedl za blisko 4 mln funtow do Man City. Rossadny ruch Ericssona poniewaz mieli problem z napastnikami.
Obrazek
Awatar użytkownika
Zinho7
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: Zinho7 »

Luka Modrić przeszedł do Tottenhamu . Londynczycy zaplacą za mlodego chorwata ok.22 milionów euro .
Ja To Wiem I Ty To Wiesz .:Real Madryt Is The Best:. ~~Hala Madrid~~
torrea18
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Smith

Post autor: torrea18 »

wydaje mi się że on grał MU ale jak to prawda to on jest zbędny w MU
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: boskigonzo »

torrea18 pisze:wydaje mi się że on grał MU ale jak to prawda to on jest zbędny w MU

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post autor: Loczek »

Przeczytać możemy na jednym z portali poświęconych piłce nożnej, że Marc Schwarzer ( niegdyś przymierzany do ManUtd ) przeniósł się z Middlesbrough to nowo budowanego Fulham. 37 latek po 11 latach gry w Middlesbrough miał zostać kupiony przez monachijski Bayern.

Z kolei do ekipy Zizou dołączyli Cerny i Ramage. QPR pozyskał obu za darmo.

No i Nasri w Londynie.
red85

Post autor: red85 »

Sorry, ale dopiero teraz zauważyłem - ta ankieta to jakiś żart? :lol: Kto w ogóle wpadł na taki pomysł, żeby porównywać do siebie zawodników, których różni przepaść w umiejętnościach? Jeszcze większe brawa dla tych co głosowali za obrońcą AFC :lol: Nie ma co, znają się na futbolu...

Wracając do transferów - z United odszedł Kieran Lee. Zasilił barwy Oldham Athletic. Na wypożyczeniu w Cardiff w następnym będzie za to przebywał Tom Heaton.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

Już sie tak nie podniecaj.
Była dyskusja [bodaj półtora roku temu :!:] czy Wes Brown, jest na pewno lepszy od Djourou. Wtedy Brown nie grał tak często jak w tym sezonie, a Djourou jeszcze nie był wypożyczony.
Nadszedł nowy sezon, Brown z koniecznosci grał głównie na prawe obronie, a Djourou pierwsze pół roku był wypożyczony, a drugie - połamany.

red85 pisze:Nie ma co, znają się na futbolu...
oczywiście tylko kibice United znają się na futbolu.

Jak masz pomysł na nową ankietę, chętnie wysłucham i może sie zmieni.
Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: amolinn »

fieldy pisze:oczywiście tylko kibice United znają się na futbolu.
Miałeś jakieś wątpliwości? :lol:
red85 pisze:Jeszcze większe brawa dla tych co głosowali za obrońcą AFC Laughing Nie ma co, znają się na futbolu...
Zobaczymy za 2 lata, bo Djourou ma zadatki na bardzo dobrego obrońce. Obecnie cenię go wyżej od kolegi z reprezentacji, Senderosa. Prawdopodobnie gdyby Djourou nie złapał kontuzji to grałby zamiast mojego ulubieńca.

Na dzień dzisiejszy wiadomo że będą czystki w Fulham i Tottenhamie. Prawdopodobnie nowy trener MC przetasuje trochę składem. Po za tym jak na razie za dużo plotek że by móc powiedzieć coś konkretnego.
Loczek pisze:No i Nasri w Londynie.
Niech to najpierw potwierdzą oficjalne strony, wcześniej nie uwierzę.
In Arsene we trust
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post autor: Loczek »

Do Arsenalu Londyn dołączył francuski pomocnik ( bo z jakiego innego kraju miałby być :wink: ) Francis Coquelin.
red85

Już sie tak nie podniecaj.
Dziękuję, że o mnie dbasz :)
Była dyskusja [bodaj półtora roku temu Exclamation] czy Wes Brown, jest na pewno lepszy od Djourou.Wtedy Brown nie grał tak często jak w tym sezonie, a Djourou jeszcze nie był wypożyczony.
Przed przejściem Vidica, Wesley stworzył z Ferdinandem bardzo dobrą parę stoperów, więc zestawienie go z Djourou musiało wyglądać trochę komicznie. Brown zresztą zawsze jak był zdrowy, to był silnym punktem naszej kadry.
Zobaczymy za 2 lata, bo Djourou ma zadatki na bardzo dobrego obrońce.
Nikt przecież nie jest w stanie przewidzieć co będzie za 2 lata. W ankiecie było pytanie czy może jest gorszy i myślałem, że to był jakiś żart. Przynajmniej jej wyniki na to wskazują.
oczywiście tylko kibice United znają się na futbolu.
Nie ja to powiedziałem :)

Od Djorou to IMO lepszy jest Evans, nie mówiąc już o Brownie.
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post autor: Morrow »

Już dajcie spokój, będziecie się spierać o to co było rok temu? Poza tym to chyba temat o transferach. Mam pomysł na ankietę. Może tak najbardziej udany transfer w przeciągu roku? Sezon się już skończył i można ocenić jak sprawdziły się "potencjalne" wzmocnienia.
red85

Transfery:

Pique podpisał dzisiaj 4-letni kontrakt z Barceloną. Suma odstępnego póki co nieznana.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

Morrow pisze:Mam pomysł na ankietę. Może tak najbardziej udany transfer w przeciągu roku? Sezon się już skończył i można ocenić jak sprawdziły się "potencjalne" wzmocnienia.

Od razu zaznaczam, że nie uwzględniłem w ankiecie wynalazków typu: Diarra, Anelka, czy Woodgate - bo mamy ograniczenie, max 10 opcji mozna dać.

Sam zagłosowałem na Torresa, bo chyba nie ma wątpliwości, że to właśnie on był gwiazdą [i co ważne sprawdził się znakomicie] minionego okienka.

Choć Sagna moim zdaniem też dał radę. Więc może na Francuza z drugiego konta zagłosuje :P
Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: amolinn »

Ja też zagłosowałem na Torresa. Pierwszy sezon i już jest gwiazdą. I to na złość jego krytykom którzy podejrzewali że nie poradzi sobie na wyspach. 24 bramki w lidze to chyba jeden z najlepszych rezultatów wśród debiutantów w PL.

W dalszej kolejności Young i Sagna.
In Arsene we trust
ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”