AS Roma (zbiorczy)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
25%
5-6
3
75%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów

Liczba głosów: 4

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: goofii »

Yukasz pisze:goofii szybko ochłonąłeś
to chyba przez ta bolaca reke ... bo ciut za mocno przy**balem w stol jak Inter bramke strzelil :roll:
Yukasz pisze:PS Szkoda że mecz od początku nie porywał
Jak na Serie A to i tak mozna powiedziec ze od poczatku byl w miare otwarty :lol:

P.S. Niech tylko ktos sprobuje jeszcze raz zle slowa na Vucinica powiedziec ... pisalem juz po meczu z Viola ze sie rozkreca ... czuje ze to bedzie tajna bron na real :twisted: ... na miejscu Salgado albo innego Torresa juz bym sie zaczal bac 8)
LA ROMA NON SI DISCUTE, SI AMA! FORZA MAGICA FACCE SOGNA!
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson »

Fajny mecz :wink:
Trzymał w napięciu do końca, był otwarty, mało gry na faul, dramatyczny do samego końca...

Co do przebiegu to dla mnie lepsza była Roma, głównie w okolicach 50-80 minuty kiedy miała duzo okazji bramkowych i wyraźnie przeważała, potem dwie błyskawiczne kartki dla Mexesa (jedna idiotyczna co do drugiej nie mam pewności i musiałbym ją zabaczyć jeszcze raz) i się w efekcie spotkanie wymskneło Romie z pod kontroli czego efektem gol Zanettiego i Roma sama sobie może pluć w bordę...
W Romie podobał mi się dziś Vucinić kapitalnie się zachował przy bramce gdzie obrońca Interu dał się Tottiemu wepchnąć przed niego na pierwszy słupek, choć najlepszy był De Rossi potrafił zdominować Inter w środku pola, gdzie ostatnio ekipa Manciniego słabsza bo Cambiasso stracił formę (w meczu z LFC był kompletnie niewidoczny, teraz podobnie).

Ogólnie nie ukrywam że cieszę się z rezultatu :twisted:
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post autor: kaczy »

Pamiętam taki mecz kiedy to Roma miała jakąś tam passe chyba 11 zwycięstw z rzędu, i w meczu z Interem wtedy też w ostatnich minutach strzelili im bramkę mimo przeważania w meczu :D
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Totnik_ASR »

Inter w tym sezonie pokazuje charakter... Roma frajerstwo i na tym polega roznica. NIe jestem zalamny bo mistrza wybilem sobie z glowy po jakies 12 kolejcie ale wk***** na maksa na zawodnikow :evil:

Jak mozna bylo tego nie wygrac ?! ano mozna.. jak wiele meczy w tym sezonie Roma obdarowuje rywala punktami
Obrazek
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz »

Co do tego że nierzadko tracimy punkty w wygranych meczach albo nie potrafimy bramkowo udokumentować naszej przewagi myślę że jest winą trenera. To on powinien zaszczepić w drużynie walkę do końca, nawet przy prowadzeniu 3:0 powinien wymagać gry jak podczas pierwszych minut aby później nie następowało jakieś rozprężenie jak wczoraj (myślimy że jak mamy liczebną przewagę, przeważamy to wygramya nie potrafimy postawić kropki nad i) czy w przeszłości. Tak mi sie wydaje że tu główną rolę ma do odegrania kołczu :wink:

Ale skupiając sie na kolejnych meczach to niestety Cassetti po wczorajszej kontuzji odpocznie od 15-20 dni i opuści 4 mecze (Parma, Real, Napoli, Milan) i ma wrócić na derby z Lazio :twisted: Gotowy do gry przeciwko Parmie ma być Panucci. Rehabilitacja Manciniego z Juanem też przebiega sprawnie i mają być już w pełni sił na najbliższy mecz.

Roma interesuje się niespełna 22-letnim obrońcą Strasbourga i francuskiej reprezentacji U21 - Habibem Bellaidem. Rusałka mówi że stać nas na niego a wyceniany jest na 5 mln ojro 8) Wg jakiejś gazety robimy podchody pod Huntelaara (którym interesuje sie także Juve i Violka) :P Dobrze byłoby zakupić wreszcie jakiegoś porządnego napadziora bo mówi się o trzech - Amauri (ale ponoć ma byc za drogi), Gomez i Huntelaar a nie właśnie tylko mówić że potrzebujemy kogoś z przodu. A wg jakiejś ploty Crespo zapowiedział że chciałby grać w Rzymie :P

Edit:

Wg 'Football365.fr' Roma interesuje się Mario Gomezem (23), Amaurim (28, Palermo), Johanem Elmanderem (27, Toulouse), Bafé Gomisem (23, Saint-Etienne), Klaasem Janem Huntelaarem (25, Ajax) oraz Gilardino (25).
Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post autor: Chuchu »

bylem pewien ze Roma zremisuje z Parmą bo bardzo czesto traci punkty ze slabszymi druzynami. tymczasem pogrom 4-0. naprawde gratuluje. meczu nie widzialem ale sam wynik robi wrazenie. mam nadzieje ze Inter odzyska forma sprzed 2 miesięcy i Giallorossi zostana na 2 pozycji :)
Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post autor: Diablo_ASR »

Przecież wiadomo, że Roma ogrywa Parmę jak chce i kiedy chce. Chyba żaden inny klub nie leży im tak jak Gialloblu.

Teraz pełna koncentracja przed Realem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Obrazek
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

500tny mecz FRANCESCO TOTTIEGO W BARWACH ROMY !!!!

UN CAPITANO !!! CE SOLO UN CAPITANO !!!!! UNNNNNNNNNNNNNNN CAPITANOOOO CE SOLO UN CAPITANOOO
Obrazek
Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Wynik bardzo ładny. Tylko szkoda, że głupie Napoli blokuje transmisje i nie można było tego nigdzie obejrzeć. Z taką formą o mecz z Milanem jestem spokojny, ale Milan to zawsze Milan. Dziś nic nie grał, a wygrał 3-1.
Obrazek
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

z Roma przy obecnej formie nie da sie wygrac nic nie graja :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Zycie jest piękne :smile2: A nawet niesprawiedliwe :smile2:

A już myślałem że będą nas bolały dupska po lądowaniu na ziemi na której już dawno nas nie było ale niee, nadal możemy latać sobie w chmurach :smile2: Nie wiem jak wygraliśmy ten mecz ale najważniejsze że jakoś się udało :P Pierwsze ok 20 min to padaka w naszym wykonaniu. W drugiej gola też mogliśmy stracić wcześniej a to co się działo po bramce Kaki to :olaboga: Cud że Milan nas nie dobił bo przez długi czas byliśmy oszołomieni po tamtym ciosie. No a później cudowne 3 min, ba mogło się skończyć nawet wyżej. Obie drużyny nawet przed bramką Milanu zasługiwały imo na remis no ale cóż :lol:
Mancini jak chce to niech sobie odchodzi z taką grą, mamy Mirasa :] Znowu wszedł z ławki i znowu zaprezentował się bardzo dobrze. Giuly mała zadziora też dawała radę. Ogólnie nie wiem co pisać prócz tego że takie zwycięstwa smakują najbardziej :smile2: Aha i ewidentnie brakowało mi jakiegoś sępa pola karnego, który wykańczał by nasze akcje i był tam gdzie powinien być. Tak więc zakupmy jakiegoś napadziora, Totti niech idzie na OPŚ i od początku będzie grała gitara.

PS Dzieciak Pato jak leciał :lol2:
Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Ja przy 0-1 już nawet w remis nie wierzyłem :D na szczęście Spal zrobił zmiany. Nie wiem czemu Aquilani i Vucinic nie grali od początku, wtedy by nie było takiej nerwówki.
Obrazek
Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: MaX_ASR »

a po co ma Mirko grac od paczatku, skoro radzi sobie wysmienice jako zmiennik ?
"Break on through to the other side !"
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Pewnie dlatego Mirko nie grał bo z Napoli rewelacji chyba nie zagrał (wg kogoś tam dostał za mecz notę 6 więc bez rewelacji). Jak ma grać tak z ławki to wystawiajmy jakiegoś japacyka który schodziłby po 1 min i wchodził Mirko po czym wygrywał nam mecz :P
Też ciemność widziałem jak było 0:1 ale zmiany pozwoliły nam się otrząsnąć. Dobrze że wreszcie zaczęły spełniać swoją rolę bo wcześniej nie przynosiły nam wiele korzyści, ot tylko tyle że były zmiany.
A Doni kolejny bardzo dobry mecz, oby tak do końca świata i o jeden dzień dłużej :P
Przed meczem nastawiałem się że możemy nie wygrać meczu. Milan to Milan i nigdy nie wolno ich lekceważyć. Choć po cichu liczyłem an 3 oczka no i się udało. Oby jutro Inter co najwyżej zremisował :P

Forza Roma :!:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”