Mecz juz za 3 dnia, a jako ze mecze w lidze mamy juz za soba, to mozna sie troche ponapinac ;] Szkoda tylko, ze "starsi" fani Man U poki co unikaja napinki

Moze to tzw. mind games?
Barcelona mistrzostwo ligi odpuscila, ale ciagle musi walczyc o 2 miejsce. Wiec nie mozna powiedziec, ze o nic w lidze nie gramy. jak np. Liverpool, ktory juz raczej ani nizej nie spadnie, ani nie awansuje. Pot w lidze trzeba bedzie dalej wylewac.
Nic wiec dziwnego, ze jedynie LM moze jeszcze uratowac ten sezon. Jestem gotowy zaryzykowac teze, ze w LM gramy dosyc dobrze, szczegolnie w fazie grupowej niezle nam szlo. Barcelona i Manchester jako jedyne druzyny nie przegraly jeszcze w tej edycji (przypomina mi sie, ze dwa lata temu bylo podobnie z Arsenalem i Barca).
Ten sezon jest slaby w naszym wykonaniu, wy jestescie w gazie, wiec bedziecie faworytem. I musze przyznac, ze mnie to cieszy, jako ze po raz pierwszy w tym sezonie nasi gracze beda pod mniejsza presja niz przeciwnik, przynajmniej teoretycznie.
Nasz sklad bedzie prawdopodobnie bedzie wygladal tak:
Valdes - Zambrotta, Marquez, Milito, Abidal- Toure, Xavi, Iniesta- Messi, Eto`o, Henry.
Z czego Marquez, Iniesta i Messi sa po kontuzjach. Deco podobnie, ale on zajmie pewnie miejsce na lawce.
Jesli u was Ferguson wystawi taki sklad, jaki zwykl wystawiac na wyjazdach w LM, czyli zagesci srodek pola, to mozemy miec klopoty. Uwazam tez, ze duzo zalezec bedzie w tym meczu od bocznych obroncow, nawet bardzo duzo.
Sporo graczy ma u nas tez kartki. Zagrozeni sa Milito, Marquez, Toure, Messi i bodajze Abidal (nie jestem pewny). Na rewanz wiec mzoe kgoos zabraknac, szczegolnie obawiam sie kartek dla Messiego i Toure, bo ich nie mamy kim zastapic. U was z tego co wiem jedynie Evra jest zagrozony, wiec bedzie pod sporym ryzykiem.
Mam nadzieje, ze nawet jesli odpadniemy po tym dwumeczu to zaprezentujemy dobry futbol. Szanse na awans na dzien dzisiejszy daje 60% - 40% na korzysc Manchesteru.
Stolik w pubie juz zarezerwowany, piwo poleje sie strumieniem i mam nadzieje, ze bede milo wspominal ten srodowy wieczor