dziennikarstwo i komunikacja spoleczna we wrocku albo iberystykardz pisze:A gdzie sie na studia wybierasz?
Matura
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
Berik pisze:z ksiazkami do parku
Świat się zmienia
Spokojnie. Rozszerzony polski wcale nie musi być trudny. Obstawiałbym, że rozszerzony WOS będzie trudniejszy nie wspominając już nawet o historii.Berik pisze:najbardziej mnie zastanawia po co rzucam sie na gleboka wode wzgledem polskiego

Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
moze dlatego sie tego nie obawiam,bo wiem,ze mam duza wiedzeMentor pisze:Obstawiałbym, że rozszerzony WOS będzie trudniejszy
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
- Mefiu
- First love...United
- Reputacja: 0
Tego się obawiam, mianowicie tego trudnego rozszerzonego WOS-u. Fakt, maturę to ja w tamtym roku pisałem, ale niestety średnia 70% z polskiego, angola i wspomnianego WOS-u nie urządziła mnie i na socjologię dzienną na UMKw Toruniu się nie dostałem. A to z racji tego, że zdawałem podstawowo.Mentor pisze:Spokojnie. Rozszerzony polski wcale nie musi być trudny. Obstawiałbym, że rozszerzony WOS będzie trudniejszy nie wspominając już nawet o historii.
A teraz po półrocznym pobycie w Anglii, pewny tylko jestem zdania angola na dobrym poziomie, a porwałem się jeszcze na rozszerzenie z WOS-u i polskiego
A co możecie powiedzieć o próbnych maturach z WOS-u i polskiego? Trudno czy nie bardzo było?
Take me home, United road, to the place I belong...
zalezy kto jakie pisal. Operonowska (z grudnia bodajze) byla naprawde latwa i przystepna (chodzi mi o wos,aczkolwiek z innych przedmiotow slyszalem od znajomych,ze takze). z polskiego nie widzialemMefiu pisze:A co możecie powiedzieć o próbnych maturach z WOS-u i polskiego? Trudno czy nie bardzo było?
PS: wszyscy sie boja wosu i zastanawiam sie dlaczego
Łukasz podstawy wszystkie sa latwe
Tu się mocno mylisz. WOS jest brany pod uwagę na bardzo dużej ilości kierunków.moze sie czepiam ale po wosie to raczej niczego nie przyszłosciowego
Sam zdaje polski podst., angielski podst, geografia podst. i WOS rozsz.
Na jakie studia pójdę nie mam pojęcia. Myślałem o Turystyce i Rekreacji, Administracji i Europeistyce.
- Łukasz_
- Kapitan

- Reputacja: 0
Zgadzam się że wos z liceum nie da sukcesu na politologii ale na pewno bardziej się przyda niż np. geografia. Mam ciekawe Vademecum wydawnictwa OPERON które na prawdę jest świetnie zrobione i zdecydowanie wybiega poza program w liceum. Jak się tego nauczę to możliwe że coś kiedyś się na studiach przyda.