1/2 finału LM: Man Utd vs Barcelona

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZ

Do finału awansuje...

Manchester United
45
68%
FC Barcelona
21
32%

Liczba głosów: 66

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu »

Zgadzam się z Morrow, jestem przekonany, że w wyjściowym składzie ujrzymy tylko jednego napastnika i będzie to raczej Roo. Teveza zapewne zobaczymy pod koniec drugiej osłony spotkania.
W bramce najprawdopodobniej jednak VDS, który wraca po urazie, a w defensywie tak jak zwykle, czyli Brown - Vidić - Rio - Evra. Oby tym razem naszej parze środkowych nie przyszło popełnić takiego błędu jak z Blackburn, bo może być gorąco. W pomocy mam nadzieję na występ Andersona, Hargreavesa i Carricka, a na skrzydłach można postraszyć Ronaldo i Nanim, ale być może za tego drugiego wystąpi Park.
Kluczową sprawą mogą okazać się pojedynki między Messim i Evrą, Henrym i Eto'o a Rio i Vidiciem oraz Zambrottą i Parkiem/Nanim oraz Abidalem i Ronaldo. Choć wydaje mi się, że prorytet, to zdominować środek boiska, szczególnie liczę tu na OH i Andersona.

Stolik zarezerwowany, nic tylko czekać na dobre widowisko ;)

P.S. mistyk - stolik w Szwejku?
Take me home, United road, to the place I belong...
Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post autor: MeToYou »

mistyk pisze: Zagrozeni sa Milito, Marquez, Toure, Messi i bodajze Abidal (nie jestem pewny). Na rewanz wiec mzoe kgoos zabraknac, szczegolnie obawiam sie kartek dla Messiego i Toure, bo ich nie mamy kim zastapic.
Ewentualnie Toure bedzie zastapiony za Marqueza, o ile ten nie dostanie kartki...(oby nikt nie przypomnial sobie Edmilsona :pray: ) a na obrone wroci Puziol. Messi nie moze sobie pozwolić na ostra gre... zolta kartka dla niego bylaby katastrofa :?
RazzTak sobie dzisiaj pomyślalem :shock: i wpadlem na pomysl zeby Messiego ustawić na lewej stronie , a na prawej Bojana - ktory zdecydowanie lepiej zastepowal Messiego niz Heńka. Gdyby Messi na lewej flance mijał raz za razem Browna, to napewno wprowadziłoby to niepokoj w Manchesterze, Bojan wtedy meczylby sie z Evra ktory zdecydowanie jest lepszym defensorem od Anglika. Poza tym Henry ma goraczke ? coś takiego mi sie o uszy obiło... jeśli to prawda to nie wiem czy dobrym wyjściem bedzie wstawianie go na murawę od początku spotkania... Szkoda ze Ryj tego nie czyta, a moze i dobrze ... :P
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor »

MENDEZ pisze:W lidze ostatnio dwa remisy z średniakami w tym bezbarwne derby Katalonii.
Przypuszczam, że nie derbów Katalonii nie oglądałeś i opierasz się na tym co piszą media. Tymczasem opinie tych co oglądali (nie tylko kibiców Barcelony) wyglądają nieco inaczej. Gdyby nie fatalna skuteczność to Blaugrana wygrałaby ten mecz w cuglach.
MENDEZ pisze:Ciekaw jestem czy w podstawowym składzie wyjdzie Messi (właśnie wyleczył kontuzje) a jego gra jest
Oczywiście, że zagra w podstawowym składzie.
MENDEZ pisze:Henry może usiąść na ławce a w ataku zobaczymy tylko Eto'o.
Widzę, że nie masz pojęcia o taktyce Barcelony. Szkoda.
MENDEZ pisze:Rijkaard raczej wystawi jedego pomocnika wiecej kosztem drugiego napastnika a śmiechem wydaje mi się trójka Messi - Eto'o - Henry
Śmiechem wydaje mi się Twoje wyobrażenie taktyki Barcelony.
Wilmore pisze:I czy zagra w Barcy już Deco?
To jest jak dla mnie najciekawsza przedmeczowa kwestia. Deco nie grał od bardzo dawna. Mógł zagrać z Espanyolem, ale nie dostał szansy tak więc trudno wyczuć co szykuje Rijkaard. Teoretycznie trudno oczekiwać, aby piłkarz po tak długiej nieobecności wychodził od pierwszej minuty w tak ważnych i trudnym meczu a z drugiej strony może właśnie na ten mecz tak długo szykowany był Deco :think: Moim zdaniem wiele będzie zależało od ... Francuza o nazwisku Henry :] Jeżeli Titi ma zagrać w pierwszym składzie to Deco ławka. Jeżeli Titi zacznie na ławce to ja chciałbym widzieć Andresito na lewym ataku i Deco w pomocy. Gudi chyba jednak (oby) nie zagra. Przynajmniej od początku. Bojan jak dla mnie powinien rozpocząć na ławce. Trzeba mieć jakieś opcje w razie czego.

Podsumowując wątpię, aby Deco zagrał od pierwszej minuty.
Mefiu pisze:Stolik zarezerwowany, nic tylko czekać na dobre widowisko
Dokładnie :]
MeToYou pisze:wpadlem na pomysl zeby Messiego ustawić na lewej stronie
Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee :zgon: Tylko nie to :pray:

Leo na innej pozycji niż prawa strona traci cholernie dużo. Napisałbym, że traci 75% swoich możliwości, ale zaraz ktoś się przyczepi jak to wyliczłem tak więc pozostanę przy 'traci cholernie dużo'. Przestawienie Leo to byłby debilizm, idiotyzm, strzał w stopę i generalnie straszna sprawa. Nie myśl o tym więcej :wink:

Jeżeli Henry nie zagra to na ataku spokojnie może zagrać Iniesta, który na pewno spisze się lepiej od Francuza :]
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post autor: MeToYou »

Mentor pisze:Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee :zgon: Tylko nie to :pray:
Takie tylko moje dywagacje :lol: Iniesta co prawda sprawdzil sie juz nie raz na lewym skrzydle wiec napewno nie byłoby blędem wystawienie go za Henry'ego. Tylko wtedy trzeba zapelnic luke na srodku. Ciezka sprawa z tym Deco... być moze bedzie tak jak mowisz, ze jest tajna bronia Rijkaarda :lol: Jest jeszcze Gudi :P On jakby nie patrzeć jakieś doświadcznie ma jesli chodzi o gre z Manchesterem, tylko czy jeszcze coś pamieta z przed lat...
Mentor pisze: Bojan jak dla mnie powinien rozpocząć na ławce.
Jakoś mniej wiecej miesiac temu twierdziłeś ze nie jest w stanie kierować ofensywą Barcy bo jest za młody, cale szczescie udowodnił ze potrafi. Być może i jutro zabłyśnie :wink:
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Bez zbednego rozpisywania sie.

Zycze Barcelonie zeby byla Milanem sprzed roku.

Bask zdejmij ten avatar prosze.Kuyt i jego geba wywoluja u mnie obrzydzenie :/
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: mistyk »

Mefiu pisze:
Stolik zarezerwowany, nic tylko czekać na dobre widowisko ;)

P.S. mistyk - stolik w Szwejku?
Zgadza sie :wink:

Tez bedziesz? Kurde po raz pierwszy w historii podczas LM w Szwejku kibice Barcelony moga byc w mniejszosci :olaboga:

Odnosnie Deco - Rijkard juz raz wystawil do pierwszego skladu dwoch graczy swiezo po kontuzji, w tym wlasnie Deco. Nie musze chyba przypominac jak skonczylo sie to spotkanie. Tym razem uwazam wiec, ze Deco rozpocznie mecz nz lawce, chociaz niewatpliwie jego walecznosc bardzo by nam sie przydala.

edit: Nawet nie rozwazam mozliwosci wystepu Ediura od poczatku.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2008, 18:53 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor »

Ja też wspominając GD nabieram wątpliwości co do występu Deco od pierwszej minuty, ale mimo wszystko wolałbym widzieć jego niż Eidura. Jeżeli Henry może zagrać od początku to nie ma tematu.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post autor: Łukasz_ »

Ja tam nie życzę Barcelonie żeby zagrała jak Milan sprzed roku, w końcu musimy być lepsi.
Życzę wam żebyście awansowali nie ważne jak.
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post autor: guru »

Ach, ja już żyję meczem. :lol: W tym pojedynku kibicuje Barcelonie. Już mi powoli przechodzi antypatia do tej ekipy. Wszystko ze względu dramatycznego finału w Paryżu. :wink:

Manchester jest bardzo bliski kolejnego mistrzostwa Anglii. Jak dostaną się do finału będą mieli podwójną koronę. Obojętnie na kogo trafią, Liverpool, czy Chelsea. Czuję że awansują The Reds, więc finał dla MU byłby jak spacerek. :lol: Zresztą kolejna wygrana LFC też mi nie jest na rękę. Dlatego też będę kibicował hiszpańskiej ekipie z Henrym w składzie. :] Odszedł bo chciał wygrać LM i niech tak też się stanie. :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post autor: Mefiu »

mistyk pisze:[Zgadza sie :wink:

Tez bedziesz? Kurde po raz pierwszy w historii podczas LM w Szwejku kibice Barcelony moga byc w mniejszosci :olaboga:
Będę :wink: Ale Deco10 także, to siły wyrównane. Pewnie podobnie jak mecz.
Take me home, United road, to the place I belong...
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho »

MENDEZ pisze:Nikt z tej czwórki nie zasługuje na triumf LM jak MAN UTD tak więc BARCA

Ciekawa teoria, ciekawe jak ona powstała.

Mefiu pisze:Kluczową sprawą mogą okazać się pojedynki między Messim i Evrą, Henrym i Eto'o a Rio i Vidiciem oraz Zambrottą i Parkiem/Nanim oraz Abidalem i Ronaldo. Choć wydaje mi się, że prorytet, to zdominować środek boiska, szczególnie liczę tu na OH i Andersona.

Mnie ciekawi zaledwie pojedynek Abidala z Ronaldo. Jestem ciekaw co zaprezentuje Francuz, ktory ostatnio gra slabo. Zambrotta mimo wszystko przewaznie nawet jak nie jest w formie to wyglada przyzwoicie w defensywie.

Ja osobiscie zycze sobie tylko Bojana na lewym skrzydle i reszte tak jak wiekszosz typuje. Nie wyobrazam sobie, zeby Barca mogla ten mecz przegrac, to jest najwazniejszy dla Barcy mecz sezonu, jesli przegraja wysoko GD to bedzie dla mnie nic jesli wygraja jutro i dopelnia formalnosci na OT. Barcelona gra naprawde słaby sezon i taki tytul byłby lekiem chyba na całe zło.
Obrazek
rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: rdz »

No na całe zło to raczej nie, tylko na jego małą część :).

Z tematu o Barcelonie:
el Crack pisze:A ja będę się śmiał jak skazywana na sromotną porażk
No już nie przesadzajmy. Każdy kto ma choć odrobine oleju w głowie nie skazuje Barcelone na sromotną porażkę. United jest faworytem, ale bez przesady. Przypadkiem sie do półfinału LM nie dochodzi.
Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: Giggsy King »

"Pewnego dnia ludzie zaczną mówić, że ja byłem drugim Ryanem Giggsem" - George Best
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post autor: j1mmy »

Mefiu pisze:
mistyk pisze:[Zgadza sie :wink:

Będę :wink: Ale Deco10 także, to siły wyrównane. Pewnie podobnie jak mecz.
ja będę oglądał na nce klimaty w szweju mi nie odpowiadają

a dziś stawiam na 2-1 dla Barcy po slabym meczu :)
Jeśli nie możesz złapać na forum napisz PM
red85

Post autor: red85 »

Ciekawa teoria, ciekawe jak ona powstała.
Wydaje mi się, że nie jest wybitną trudnośćią odgadnięcie, co autor tamtych słów miał na myśli. United są bowiem jedyną drużyną w stawce LM, która potrafi grać świetnie i na rodzimym, i na europejskim boisku. Ot co.

;)

PS. Występ Vidy pod znakiem zapytania. Wczoraj nie trenował...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”