Wasze samochody
- maestro
- Podwójne standardy
- Reputacja: 174
- Kontakt:
Ja się trochę wtrącę... mam pytanie, bo nie jestem w temacie. Jak duże płaci się cło sprowadzając samochód z Belgii np
od czego to zależy??
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero
- Hanni
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 5
Akcyza 13,1% powyżej 2.0 litra i chyba 3,5% do 2.0 litra włącznie. Do tego przegląd, tablice próbne-jak chcesz tym przyjechać no i rejestracja. To by było na tyle.maestro pisze:Ja się trochę wtrącę... mam pytanie, bo nie jestem w temacie. Jak duże płaci się cło sprowadzając samochód z Belgii np od czego to zależy??
Podziękował

Do 10 tyś. można kupić już niezłą brykę.Hanni pisze:Coś mi Guru ta stronka nie chce się odpalić. Jak możesz to
wstaw same foty. Co można kupić w USA do 10 tyś $? Może być bite.
http://www.cars.com/go/index.jsp w rubryce used cars wybierasz to co Ci pasuje. W miejsce ZIP Code wpisz mój kod pocztowy 11516.
Tylko jak kupujesz auto w USA, zanim zostanie wysłane do Polski musi być tu zarejestrowane przez 6 miesięcy. Także jak przyjedziesz i coś kupisz, to dopiero gdzieś w styczniu będziesz mógł go mieć w Polsce.

Dlaczego ?Ja swoja coupe planuje za rok jechac do Hiszpanow, zobaczymy.No właśnie kusi mnie to coupe Razz ale wiadomo, że nawet jakbym chciał to takim autem na wakacje do Chorwacji się nie wybiorę.
PS. Gdzie sie zatrzymujesz w Chorwacji ?
guru pisze:Tylko jak kupujesz auto w USA, zanim zostanie wysłane do Polski musi być tu zarejestrowane przez 6 miesięcy. Także jak przyjedziesz i coś kupisz, to dopiero gdzieś w styczniu będziesz mógł go mieć w Polsce.
Przy sprowadzaniu auta placi sie bodajze 1000$ za kontener jeszcze.
- Hanni
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 5
SpY pisze:Dlaczego ?Ja swoja coupe planuje za rok jechac do Hiszpanow, zobaczymy.
PS. Gdzie sie zatrzymujesz w Chorwacji ?
A jakie Coupe posiadasz?
Co do Chorwacji to jeszcze nie wiem. Tak się zastanawiam: Krk, Pag a może całkiem na Istrie... byłem kiedyś w okolicach Zadaru no i tam było nie za bardzo.
Ale po dzisiejszym meczu przypomniały mi się wakacje w Turcji

Hanni pisze:A jakie Coupe posiadasz?
BMW e36, kilka stron wczesniej zamiescilem zdjecia. Co prawda troche mniej miejsca niz w sedanie, ale wale to, ja jezdze z przodu, a jak komus z tylu nie pasuje moze isc z buta, ale wsiasc w autobus
Ja bylem w Gradac i bylo calkiem sympatycznie, najgorsze co tam maja to te skalne plaze, ale kraj sam w sobie zrobil na mnie pozytywne wrazenie, i te autostrady
Dzieki, na autko nie narzekam jak narazieHanni pisze:
SpY - fajne autko, gratuluję wyboru. I jak ze spalaniem
318 ? 320 ? 325 ?SpY pisze:Dzieki, na autko nie narzekam jak narazieHanni pisze:
SpY - fajne autko, gratuluję wyboru. I jak ze spalaniemA co do spalania to zalezy
Od 8 do 14
normalna jazda po miescie jakies 9L/100KM, ale nie pamietam kiedy ostatnio tyle mialem
Tak srednio to mi teraz lyka jakies 11-12, ale nie powiem bym jezdzil oszczednie
Ostatnio zmieniony 24 cze 2008, 21:57 przez No_Name, łącznie zmieniany 2 razy.