Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: Cris7 »

Ładny śmietnik zrobiliście :wink:

Daily Mail podaje informację, jakoby Manchester dogadał się ze Spurs w kwestii transferu. Oczywiście lepiej poczekać na jakiekolwiek potwierdzenie jednej ze stron. Zwłaszcza, że cena podana przez angielski dziennik jest powalająca i aż trudno w nią uwierzyć. Chociaż może Ferguson rzeczywiście uparł się na tego piłkarza. Bądź co bądź 28 mln funtów to straszna kwota. Mówiło się oczywiście o 20 mln funtów, co było do przyjęcia. Później podobno złożyliśmy ofertę opiewającą na 25 mln, co znaczyło już za dużo. A teraz ostatecznie 28 mln...Oczywiście można to brać z przymrużeniem oka, jako informację niepewną, bo na razie z jednego źródła, ale też tak zupełnie z powietrza się to nie wzięło.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: boskigonzo »

W dodatku podano do wiadomosci, ze oba kluby sie ugadaly, ale Spursi nie oddadza go dopoki nie znajda zadnego zastepcy...

Cena masakryczna. Mam nadzieje ze Fergie sie opamieta. Btw. za taka kwote moznaby pewno pozyskac o niebo lepszego E2 . W sumie dziwie sie ze Fergie o niego nie walczy
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Eto'o w odróżnieniu od Berbatova nie ma doświadczenia w PL. Ostatnio Ferguson ściąga ogranych przynajmniej sezon. Rooney, Tevez, teraz Berba.
To the place, I belong
Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: Jaro1910 »

Na www.telegraph.co.uk też napisali, że oba kluby się dogadały, a cena, jaką United zapłacą za Berbatova, to 28 milionów funtów. Jak dla mnie to za dużo, jak na tego piłkarza.

Tottenham jest ponoć bliski sfinalizowania transferu Bentleya. Jeśli ten przejdzie do "Kogutów", to ci od razu puszczą Bułgara do Manchesteru United.
Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: Kubańczyk »

A ja tam się ciesze z tego transferu(narazie oczywiscie nieoficjalnie).Chłop ograny w Premier League,duzo znaczacy w swoim poprzednim klubie.Oczywiscie cena zawyzona,ale zobaczmy ile angielskie kluby sobie krzycza za swoich najlepszych zawodników.Berbatov to zawodnik posiadajacy wspaniałą technikę+dobrze gra w powietrzu.......A takiego napewno potrzebuje sir Alex
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Tyle tylko, że ManU posiada dwóch napastników, którzy nie stoją tylko w polu karnym, tylko cofają się to do tyłu, to na skrzydło, więc nie wiem, czy potrzebny jest trzeci, który gra podobnie. Może lepiej byłoby kupić Huntelaara, który ma podobny niemal identyczny styl gry, co Ruud van Nistelrooy :?:
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post autor: majer13 »

Jaro1910 pisze:Może lepiej byłoby kupić Huntelaara,

Też byłem za ale pod jednym warunkiem jeśli nie uda się sprowadzić Bułgara ;) Z tego co mi się wydaje Huuntelar nie pasował by do naszego stylu gry gdyż gramy szybką kombinacyjna piłkę a jak wiem Klas do super szybkich i technicznych graczy nie należy ... Poza tym nie jest ograny w Anglii okres aklimatyzacji i te inne bajery a Berbatov ograny już w Anglii gdzie grał bardzo dobrze więc jeśli miałbym wybierać kogoś spośród tej dwójki to zdecydowanie wybrałbym byłego zawodnika Bayeru Leverkusen ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: rkoeman »

szybka kombinacyjna pilke? :D :D :D
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

rkoeman pisze:szybka kombinacyjna pilke? Very Happy Very Happy Very Happy

Dużo podań , właśnie schodzenie atakujących do linii pomocy , duża wymienność pozycji, płynne szybkie kontry ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: boskigonzo »

Cris7 pisze:Eto'o w odróżnieniu od Berbatova nie ma doświadczenia w PL

E2 w odroznieniu od Berby to klasa swiatowa. Nie wierze ze koles z jego warunkami fizycznymi i ciagiem na bramke zmienilby sie w miesiac w Szewczenke
Forn
Junior
Junior

Post autor: Forn »

Nie wierze ze koles z jego warunkami fizycznymi i ciagiem na bramke zmienilby sie w miesiac w Szewczenke
No bo jak Szewczenko przechodził do Chelsea to klasą światową nie był. Eto'o ma problemy z kontuzjami/formą, Berbatow to o wiele bardziej pewna inwestycja. Może nazwiska nie ma tak wyrobionego, ale imho to on byłby bardziej przydatny niż Eto'o dla MU. Tam szybkich graczy nie brakuje, natomiast Dymitar nie dość że świetny technicznie, to jeszcze umie się zastawić, zagrać w powietrzu itp.

Wymarzony transfer dla Czerwonych, tylko cena wywindowana strasznie.
Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Nie zgodzę się z tym, że Huntelaar jest aż taki słaby technicznie. Potrafi czasami zamotać rywali, sypnąć im trochę kanałów. Do tego jego znakiem firmowym są przewrotki.

Ja jakoś nie mam przekonania do Berbatova i do tego ta cena... :roll:
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Jaro1910 pisze:Ja jakoś nie mam przekonania do Berbatova

Mógłbyś podać parę argumentów a nie dlaczego a nie cały czas piszesz że on Cię nie przekonuje ...
Jaro1910 pisze:czasami zamotać rywali, sypnąć im trochę kanałów.
Nie miałem tu na myśli dryblingu bardziej przyjęcie piłki szybkość i dokładność podania itp. ;) Ja jakoś go nie widzę w klepie z Roo i np. Carrickiem jak demontują obronę trzema czy czterema szybkimi podaniami ;)
Jaro1910 pisze:i do tego ta cena... Rolling Eyes
Jaki normalny klub nie żąda za swoich najlepszych piłkarzy "grubych" pieniędzy :?: Spójrz na Legię która za Rogera żąda 9 patyków to jest dopiero przepłacenie ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Jaro1910 pisze:Nie zgodzę się z tym, że Huntelaar jest aż taki słaby technicznie. Potrafi czasami zamotać rywali, sypnąć im trochę kanałów. Do tego jego znakiem firmowym są przewrotki.
To mnie przekonałeś. Liczę na co najmniej 10 bramek w sezonie strzelonych przez Huntelaara przewrotką.
To the place, I belong
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Ponoć sir Alex chce na Old Trafford sprowadzić nie jakiego Alexisa Sancheza ponoć Udine odrzuciło już jedną ofertę za młodego Chilijczyka ... Hmm teraz tylko pytanie czy potrzebujemy kolejnego skrzydłowego z jednej strony tak a z drugiej nie. Mamy Giggsa Crisa Naniego Parka i od biedy Fletch może grać to trochę dużo więc czy jest sens :?: Giggs ma swoje lata i może nie wytrzymać całego sezonu Crisa nie będzie na początku sezonu więc w pełnym wymiarze zostaje Nani i Park który ostatnio często łapie kontuzje. Ja sądzę tak jeśli Alex będzie pewien że Giggsy może nie wytrzymać całego sezonu to można by go kupić ponieważ to może być ostatni sezon Walijczyka Parka światowej klasy zawodnikiem nie jest Fletch potrafi zagrać świetny mecz ale może zagrać także totalne dno więc myślę że można by spróbować żeby się przez ten sezon ograł i zaaklimatyzował ... Cris, Nani ,Giggs ,Park no i może Sanchez ... Sam nie wiem co o tym myśleć można by spróbować ale z drugiej strony może lepiej by kogos z akademii wprowadzić a nie wydawać kasę na pozycje która na gwałt na wzmocnienia nie potrzebuje ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”