Juventus cz.2 (zbiorczy)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro »

a ja do tej pory jestem średnio zadowolony... oczywiście nie mam nic przeciwko Poulsenowi, bo to solidny zawodnik, walczak, taki zawsze się przyda ale ja po prostu oczekiwałem kogoś innego i jeśli nie zakupimy kreatywnego środkowego pomocnika, to poczuję sie troszkę oszukany :? Mamy mocny, defensywny środek ale taki też był w poprzednim sezonie (Zanetti-Momo) no i jedyne czego nam w pomocy brakowało, to kreatywność. Do środka schodził nominalny prawy pomocnik Camor, bądź Del Piero często cofał się po piłkę aż na swoją połowę. Było to niezwykle irytujące i kuło w oczy... Uważam, że transfer Poulsena nie zmieni w naszej grze nic, poza wzmocnieniem ławki, bo usiądzie na niej Zanetti bądź właśnie Poulsen. Przez cały sezon w oczy kuł brak kreatywności w środku pola i tak zostanie, bo dostaliśmy kolejnego rzeźnika :roll: 10mln w 3 ratach, nie jest źle ale 3,5 za sezon, to już sporo. Wystarczy przypomnieć, że Flaminiemu zaoferowaliśmy mniej niż 3mln (?) a był do wzięcia za darmo. Sama akcja kibiców przeciwko Poulsenowi bardzo nieprzyjemna... zwłaszcza, że sam zawodnik nie jest winien niezdecydowania/nieporadności/skąpstwa (niepotrzebne skreślić) zarządu. Do Marchisio też podchodziłbym z dystansem. Do pierwszego składu, to on szybko nie wskoczy. Często i gęsto oglądałem do w Empoli i aż takiego wrażenia na mnie nie zrobił. Solidny gracz ale do zachwytów trochę brakowało. Poza tym Empoli, to nie Juve, a i tam grali zawodnicy, którzy zrobili na mnie lepsze wrażenie (co prawda na innych pozycjach ;) ). Nie jest to zdecydowanie lek na nasz brak kreatywności w środku pola Juve.

Co do Andrade, to jakoś nie jestem zdziwiony... Od jakiegoś czasu nie biorę już tego zawodnika na poważnie (tzn jako podstawowego gracza Juve), na jego temat dochodzą same złe informacje... wątpliwe, że zawodnik po tylu ciężkich kontuzjach wróci i będzie grał na światowym poziomie, a przynajmniej taki powrót potrwałby bardzo długo. Teraz już nie ma o czym mówić. Wielka szkoda, bo zawodnik to świetny ale ma olbrzymiego pecha. Zdrowiej! Martwi mnie jednak to, że zarząd nie kwapi się z zakupem kogoś porządnego na jego miejsce. Tak jak juz pisałem, liczy się jakość, a nie ilość. Dosyć mam zapchajdziur typu Knazevic, Zebina czy Molinaro (który oczywiście u nas jest podstawowym piłkarzem, a powinien być zapchajdziurą). IMO żaden z naszych obrońców, oprócz Kielona, na dzień dzisiejszy nie gwarantuje naprawdę światowego poziomu. Może jeszcze Olaf ale i jego forma jest małą zagadką.

Tak sobie się zastanawiam nad jedną sprawą...

przyszli:
Amauri 23mlnE (w przybliżeniu) w trzech ratach
Poulsen 10mln w ratach
De Ceglie 50% za ile, nie ujawniono? (zgaduję 3-4mln)
Ekdal 600tysE

odeszli:
Nocerino 7,5mln
Lanzafame 50% 2,5mln
Paro 50% 2mln
Palla 50% 5mln

To tak z pamięci, kwoty mogą się minimalnie nie zgadzać. Do tego doszło nam jeszcze pare groszy za Volpato, drugą połowę karty Blasiego i Mirante (zgaduję, jakieś 4-6mln za trzech). Potraktujcie te moje wyliczenia z dystansem, bo to z pamięci, niektóre kwoty w ratach, do tego dochodzą jeszcze kontrakty ale w bardzo dużym przybliżeniu, do tej pory na czysto wydaliśmy jakieś 15-20mln w ratach :lol: (+zimowy Sissoko, też w ratach). Trochę mało, jak na wyniosłe wypowiedzi o podbojach Europy i Calcio. Rozumiem oszczędność, nie oczekuję wydatków z nieba itp ale trochę mało, jak na chęć powrotu do świetności prosto z Serie B :roll: Niestety, klasowych zawodników Secco nie urodzi, trzeba ich po prostu kupić i wydać trochę grosza. Spoko, jeśli skład byłby kompletny ale u nas jest mimo wszystko trochę do wzmocnienia, zwłaszcza w obronie. Nie wierzę, że zarząd nie jest w stanie wydusić z klubowej kasy troszkę więcej. Nie chce wierzyć, że nasze okno jest już zamknięte :?

Sprawa Turana ucichła, sprawa Ivanovica ucichła... jest jeszcze troche czasu do końca okna ale poczynania zarządu nie napawają mnie optymizmem. Mam jednak nadzieję, że tak się to nie zakończy.

PS http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=776708
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson »

Postanowiłem napisać co myśle o transferze Poulsena i samym oknie transferowym i wychodzi na to że wygląda to dokładnie tak:
maestro pisze:a ja do tej pory jestem średnio zadowolony... oczywiście nie mam nic przeciwko Poulsenowi, bo to solidny zawodnik, walczak, taki zawsze się przyda ale ja po prostu oczekiwałem kogoś innego i jeśli nie zakupimy kreatywnego środkowego pomocnika, to poczuję sie troszkę oszukany :? Mamy mocny, defensywny środek ale taki też był w poprzednim sezonie (Zanetti-Momo) no i jedyne czego nam w pomocy brakowało, to kreatywność. Do środka schodził nominalny prawy pomocnik Camor, bądź Del Piero często cofał się po piłkę aż na swoją połowę. Było to niezwykle irytujące i kuło w oczy... Uważam, że transfer Poulsena nie zmieni w naszej grze nic, poza wzmocnieniem ławki, bo usiądzie na niej Zanetti bądź właśnie Poulsen. Przez cały sezon w oczy kuł brak kreatywności w środku pola i tak zostanie, bo dostaliśmy kolejnego rzeźnika :roll: 10mln w 3 ratach, nie jest źle ale 3,5 za sezon, to już sporo. Wystarczy przypomnieć, że Flaminiemu zaoferowaliśmy mniej niż 3mln (?) a był do wzięcia za darmo. Sama akcja kibiców przeciwko Poulsenowi bardzo nieprzyjemna... zwłaszcza, że sam zawodnik nie jest winien niezdecydowania/nieporadności/skąpstwa (niepotrzebne skreślić) zarządu. Do Marchisio też podchodziłbym z dystansem. Do pierwszego składu, to on szybko nie wskoczy. Często i gęsto oglądałem do w Empoli i aż takiego wrażenia na mnie nie zrobił. Solidny gracz ale do zachwytów trochę brakowało. Poza tym Empoli, to nie Juve, a i tam grali zawodnicy, którzy zrobili na mnie lepsze wrażenie (co prawda na innych pozycjach ;) ). Nie jest to zdecydowanie lek na nasz brak kreatywności w środku pola Juve.

Co do Andrade, to jakoś nie jestem zdziwiony... Od jakiegoś czasu nie biorę już tego zawodnika na poważnie (tzn jako podstawowego gracza Juve), na jego temat dochodzą same złe informacje... wątpliwe, że zawodnik po tylu ciężkich kontuzjach wróci i będzie grał na światowym poziomie, a przynajmniej taki powrót potrwałby bardzo długo. Teraz już nie ma o czym mówić. Wielka szkoda, bo zawodnik to świetny ale ma olbrzymiego pecha. Zdrowiej! Martwi mnie jednak to, że zarząd nie kwapi się z zakupem kogoś porządnego na jego miejsce. Tak jak juz pisałem, liczy się jakość, a nie ilość. Dosyć mam zapchajdziur typu Knazevic, Zebina czy Molinaro (który oczywiście u nas jest podstawowym piłkarzem, a powinien być zapchajdziurą). IMO żaden z naszych obrońców, oprócz Kielona, na dzień dzisiejszy nie gwarantuje naprawdę światowego poziomu. Może jeszcze Olaf ale i jego forma jest małą zagadką.

Tak sobie się zastanawiam nad jedną sprawą...

przyszli:
Amauri 23mlnE (w przybliżeniu) w trzech ratach
Poulsen 10mln w ratach
De Ceglie 50% za ile, nie ujawniono? (zgaduję 3-4mln)
Ekdal 600tysE

odeszli:
Nocerino 7,5mln
Lanzafame 50% 2,5mln
Paro 50% 2mln
Palla 50% 5mln

To tak z pamięci, kwoty mogą się minimalnie nie zgadzać. Do tego doszło nam jeszcze pare groszy za Volpato, drugą połowę karty Blasiego i Mirante (zgaduję, jakieś 4-6mln za trzech). Potraktujcie te moje wyliczenia z dystansem, bo to z pamięci, niektóre kwoty w ratach, do tego dochodzą jeszcze kontrakty ale w bardzo dużym przybliżeniu, do tej pory na czysto wydaliśmy jakieś 15-20mln w ratach :lol: (+zimowy Sissoko, też w ratach). Trochę mało, jak na wyniosłe wypowiedzi o podbojach Europy i Calcio. Rozumiem oszczędność, nie oczekuję wydatków z nieba itp ale trochę mało, jak na chęć powrotu do świetności prosto z Serie B :roll: Niestety, klasowych zawodników Secco nie urodzi, trzeba ich po prostu kupić i wydać trochę grosza. Spoko, jeśli skład byłby kompletny ale u nas jest mimo wszystko trochę do wzmocnienia, zwłaszcza w obronie. Nie wierzę, że zarząd nie jest w stanie wydusić z klubowej kasy troszkę więcej. Nie chce wierzyć, że nasze okno jest już zamknięte :?

Sprawa Turana ucichła, sprawa Ivanovica ucichła... jest jeszcze troche czasu do końca okna ale poczynania zarządu nie napawają mnie optymizmem. Mam jednak nadzieję, że tak się to nie zakończy.

PS http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=776708
:lol:
No i nie mam nic do dodania :lol:
Ale dalej licze że 2 zawodników JUVE jeszcze sprowdzi (ofensywny pomocnik i obrońca (jakikolwiek, wszędzie się przyda) choć klub się upiera że teraz transferów nie będzie, co mnie mocno denerwuje bo drużynie cały czas brakuje klasowych graczy, których zarząd nie umie sprowadzić :evil:

PS: A o tym że mogliśmy kupić Hamsika to już gdzieś czytałem (tak w październiku 2007 i na pilka.pl też coś o tym wspomniałem)
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

coś tu za cicho Panowie :P W naszym mercato nic ciekawego się nie dzieje poza tym, że na zasadzie wypożyczenia przyszedł do nas Chimenti. Ławkę w Udine zamienił na ławkę w Juve. Dziwne to dla mnie posunięcie, mówiło się tyle o wzmocnieniu bramki na wypadek, gdyby Gigi zaniemógł :P a przyszedł bramkarz, który wg mnie nie jest lepszy od Belardiego, mniej więcej ta sama klasa. No ale nie pierwszy i nie ostatni taki balon napompowany przez nasz zarząd :roll:

Ponoć Juventus złożył jeszcze jedną ofertę za Aquilaniego- 25mln euro. Tak sugerują pismaki ale chyba jednak młody Romanista jest nie do wyrwania tym bardziej, że Viola odrzuciła ofertę Romy za Mutu.

Ponoć Tyle samo co my za Aquilaniego, Barca daje nam za Trezegola :P Ciekawe czy to ma jakiś związek :think: Z jednej strony Treze jest w takim wieku, że jeśli chcemy otrzymać za niego tak dużą kasę, to tylko teraz. To takie chłodne spojrzenie, bo nie jestem za sprzedażą Davida z wielu powodów znanych wszystkim Juventinim. Chyba by na taczkach wywieźli naszych działaczy, już kibice Juve ponoć planują protest i marsz po mieście przeciwko działaniom zarządu :lol: Obiecali zatrzymać Trezegueta i strach pomyśleć, gdyby go teraz sprzedali za jakiekolwiek pieniądze, nie odważą się :)

Za nami sparing z Broendby. Nie dane mi było obejrzeć I połowy, ponoć lepszej w naszym wykonaniu. W drugiej tak sobie, rywale trafiali w poprzeczkę i słupek, przypomniał się stary dobry Legro, który sprokurował karnego. Z bardzo dobrej strony pokazał się młodziutki Rossi :) Jutro/dziś dużo atrakcyjniejszy myślę sparing, z Borussią. Z Borussią, która zdaje się jest na bardziej zaawansowanym etapie przygotowań. U nas do skłądu dołącza Alex, Camor, do dyspozycji będą też min nowe nabytki: Poulsen i Knezevic. Dobra wiadomość jest taka, że meczyk pokaże DSF :D

Poza tym:
1 kolejka Fiorentina-Juventus
2 kolejka Juventus-Udinese
3 kolejka Cagliari-Juventus
4 kolejka Juventus-Catania
5 kolejka Sampdoria-Juventus
6 kolejka Juventus-Palermo
7 kolejka Napoli-Juventus
8 kolejka Juventus-Torino
9 kolejka Bologna-Juventus
10 kolejka Juventus-Roma
11 kolejka Chievo-Juventus
12 kolejka Juventus-Genoa
13 kolejka Inter-Juventus
14 kolejka Juventus-Reggina
15 kolejka Lecce-Juventus
16 kolejka Juventus-Milan
17 kolejka Atalanta-Juventus
18 kolejka Juventus-Siena
19 kolejka Lazio-Juventus

No i Del Piero dostał nagrodę Gaetano Scirei :beer: Nagroda jest przyznawana piłkarzowi, który stanowi przykład do naśladowania na boisku i poza nim. Brawo Alex :)
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3312

Post autor: Chlopaczek »

maestro pisze:marsz po mieście przeciwko działaniom zarządu
Jakas parada bedzie?
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Dokładnie, parada gejów. Cipkom w zarządzie mówimy NIE :P
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

jesteśmy po sparingu z Borussią. Bardzo dobrym sparingu z solidnym i co ważniejsze już przygotowanym do sezonu rywalem, którego JUVE ostatecznie łatwo pokonał 3:1, mając nieomal całkowitą kontrolę nad tym co działo się na boisku w tym spotkaniu. Zdecydowanie gwiazdą meczu był Iaquinta, który strzelił 2 gole i miał jeszcze 2 okazje gdzie gol wisiał w powietrzu. Kolejne dobre spotkanie zaliczył Amauri, który w 6 minucie otworzył wynik spotkania. Duzo zamiasznia robił Nedved, który raz za razem wyprowadzał akcje szybkimi atakami środkiem boiska i zaliczył asyste przy golu na 2:0. Warto też dodac ze pierwszy raz mieliśmy okazje oglądac Poulsena, który wszedł na ostatnie 20 minut i zaliczył piękną asyste posyłając idealną piłkę z lini środkowej za plecy obrony prosto do Iaquinty :brawo: . Akcja tym piękniejsza że z niczego i zanim Borussia zorientowała się co się dzieje, piłka już była nad bramkarzem i pewnie spadała do bramki.
No i wrócił też Chimenti i dalej jest strasznie niepewny :roll:
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post autor: 10 »

(L)oczkerson pisze:
No i wrócił też Chimenti i dalej jest strasznie niepewny :roll:
chodzi Ci o sytuację, gdzie łapał piłkę na kolanach?
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

dokładnie...
Knazevic podawał prosto do niego ona nieomal mu uciekła między nogami do bramki :roll:
A swoją drogą warto wspomniec o kolejnym pozytywnym występie młokosów czyli Ekdala i Rossiego, którzy rególarnie dają radę i mają juz sporę umiejętności
Winston Churchill
Awatar użytkownika
adson43
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post autor: adson43 »

(L)oczkerson pisze:rególarnie
Zero komenatrza. A tak wracając do juve to to polityka transferowa za bardzo dobra nie jest. Meira, Senderos, Xabi Alonso, Lampard mogli przyjść. Nie wiem dlaczego Meira na słabą (i po wzmocnieniach) obrone nie przyszedł
FORZA JUVE RULEZZZZZZZZZZ
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post autor: 10 »

adson43 pisze:Nie wiem dlaczego Meira na słabą (i po wzmocnieniach) obrone nie przyszedł
Bo wcześniej przyszedł Mellberg?
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post autor: maciek_88 »

adson43 pisze:
(L)oczkerson pisze:rególarnie
Zero komenatrza. A tak wracając do juve to to polityka transferowa za bardzo dobra nie jest. Meira, Senderos, Xabi Alonso, Lampard mogli przyjść. Nie wiem dlaczego Meira na słabą (i po wzmocnieniach) obrone nie przyszedł
Że niby Senderos byłby wzmocnieniem :?:
#injacekwetrust
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post autor: arek_ahig »

[quote="maciek_88"]
Że niby nie? :) Toz to chlop na schwal! Silny jak niedzwiedz! :pijemy: Podsumowujac. Senderos? :hardkor2: :badziewie:
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

adson43 pisze:polityka transferowa za bardzo dobra nie jest. Meira, Senderos, Xabi Alonso, Lampard mogli przyjść. Nie wiem dlaczego Meira na słabą (i po wzmocnieniach) obrone nie przyszedł
Jakie JUVE miał szanse na ściągnięcie Lamparda, sokro tego się nie udało wyrwac z Chelsea Interowi, który nie dosc że ma po swojej stronie największego trenerskiego boga dla Lamparda Mourinho i byli skołonni mu zaoferowac ponad 7 mln euro rocznie :?:

Co do Senderosa to wybacz, ale najwidoczniej nie wiesz jak on gra, bo prawda jest taka że jak on pojawia się na boisku to każdy kibic Arsenalu (i ja taż) ma panikę w oczach bo Senderos jest potwornie niepewny, ślamazarny, robi proste błędy, słowem jest przeciętny, czy nawet słaby jak na najwyższy światowy poziom. Z drugiej strony chyba nie doceniasz defensywy JUVE, od której tylko obrona Interu straciła mniej goli.
Co co Meiry to się nie wypowiadam, bo żadnym championem to on nie jest o czym najlepiej świadczy jego nowy turecki pracodawca :P
Winston Churchill
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Ja już mogę napisać, dla Juve TIM już się skończył.

Milan. Jeśli nasz zarząd nadal uważa, że obronę mamy kompletną, to dziś święta trójca powinna się spalić ze wstydu. Niepewnie od początku, Milan stwarzał sobie dużo sytuacji, za dużo. Seedorf :rydzyk: dwie piękne bramki, ale ta druga to już nie powinna paść :P Świetną partię rozegrał Marco Marchionni, kolejny już raz :) Co ja bym dał, żeby tylko omijały go kontuzje... W meczu z Milanem nasz najlepszy zawodnik, obok Nedveda. Bo włąściwie tylko oni ciągnęli gre do przodu. Co Tiago jeszcze robi w Turynie, to ja nie wiem :shock: a won jak nie chcesz grać! zero zaangażowania, zero prostopadłych podań, znów tylko oddawał piłki do najbliższego zawodnika Juve :roll: I ten karny strzelony tak chamsko od niechcenia :? Pożegnałbym go nawet szybciej, niż Molinaro. Ucieszyła mnie reakcja Juve na gola, szybka odpowiedź z nawiązką. Trezeguet w swoim stylu, MM trochę przypadkowo ale zasłużył na gole, rozegrał świetne 45min. Szkoda, że nie potrafiliśmy utrzymać prowadzenia. Karne, to już porażka kompletna.

Inter. Przewaga optyczna zdecydowanie po stronie Interu, widać gołym okiem, że Inter ma jednak dłuższą ławkę i zdecydowanie większe pole manewru. Adriano szarpnął kilka razy, ale dla mnie ten zawodnik w formie, to najlepszy napastnik na świecie (zaraz po Del Piero i Treze :P ). Mancini grał bardzo pewnie, fajnie się wprowadził do drużyny. Jeśli chodzi o Juve, to ROSSI :!: :!: :!: Kolejny świetny sparing :P zupełnie bez kompleksów, nie boi się wziąć ciężaru gry na siebie, bardzo dobre wyszkolenie techniczne, szybkość... Świetny grajek rośnie, wyróżniająca się postać Juve w dotychczasowych meczach kontrolnych. Szkoda, że Amauri dziś sobie nie pograł, wkurzony był ale się nie dziwie. Iaquinta znów bramka, kopia sytuacji z meczu z Borussią :] Knezevic za to bardzo niepewnie w obronie, ale od początku wiadomo było, że to zapchajdziura, a nie wzmocnienie. Obrona zagrała nieźle (poza Knezevicem), raz groźnie główką strzelał Adriano (Gigi \o/), no i raz Brazylijczyk znalazł się w sytuacji sam na sam, ale sędzia wyjął spalonego z rękawa. Znów w oczy rzucał się brak kreatywności w środku pola, a także długie wrzuty od obrońców do Nikogo, a jak wiadomo, Nikt to kiepski napastnik. Bo Alex nie miał szans walczyć o górne piłki z obrońcami Interu, ani też nie pościgał się do prostopadłych piłek. Ekdal, w przeciwieństwie do Rossiego, bał się odpowiedzialności. Nawet, gdy miał przed sobą dużo miejsca, to oddawał piłkę zamiast lecieć do przodu. Niech się ogrywa w primaverze, ewentualnie dostaje szansę z ogórkami, bo środek pomocy, to zbyt odpowiedzialna pozycja jak dla niego póki co ;) Del Piero też tak sobie, ale on dopiero wrócił z wakacji, więc looz. Szkoda tylko tego wolnego :o Ogólnie wynik cieszy, do gry można mieć sporo zastrzeżeń. Jest jeszcze troche czasu do rozpoczęcia sezonu, no i do meczów eliminacyjnych w LM. Dziś nie mieliśmy się czego wstydzić na tle mediolańskich gigantów :)
Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Premo »

maestro pisze:Szkoda tylko tego wolnego
Pięknie piłeczka zmierzała, zabrakło dosłownie milimetrów, myślałem że wpadnie po słupku jeszcze, no ale szkoda, szkoda :P
Vieira niezle zalatwil Amauriego, myslalem, ze kogos pobije zaraz... , nawet przyzwoicie zagral Adriano (jak na niego) :lol:

ps. Ten Rossi to ile ma lat?

w grudniu skończy 18 //maestro
Obrazek
HALA MADRID!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”