Co do Andrade, to jakoś nie jestem zdziwiony... Od jakiegoś czasu nie biorę już tego zawodnika na poważnie (tzn jako podstawowego gracza Juve), na jego temat dochodzą same złe informacje... wątpliwe, że zawodnik po tylu ciężkich kontuzjach wróci i będzie grał na światowym poziomie, a przynajmniej taki powrót potrwałby bardzo długo. Teraz już nie ma o czym mówić. Wielka szkoda, bo zawodnik to świetny ale ma olbrzymiego pecha. Zdrowiej! Martwi mnie jednak to, że zarząd nie kwapi się z zakupem kogoś porządnego na jego miejsce. Tak jak juz pisałem, liczy się jakość, a nie ilość. Dosyć mam zapchajdziur typu Knazevic, Zebina czy Molinaro (który oczywiście u nas jest podstawowym piłkarzem, a powinien być zapchajdziurą). IMO żaden z naszych obrońców, oprócz Kielona, na dzień dzisiejszy nie gwarantuje naprawdę światowego poziomu. Może jeszcze Olaf ale i jego forma jest małą zagadką.
Tak sobie się zastanawiam nad jedną sprawą...
przyszli:
Amauri 23mlnE (w przybliżeniu) w trzech ratach
Poulsen 10mln w ratach
De Ceglie 50% za ile, nie ujawniono? (zgaduję 3-4mln)
Ekdal 600tysE
odeszli:
Nocerino 7,5mln
Lanzafame 50% 2,5mln
Paro 50% 2mln
Palla 50% 5mln
To tak z pamięci, kwoty mogą się minimalnie nie zgadzać. Do tego doszło nam jeszcze pare groszy za Volpato, drugą połowę karty Blasiego i Mirante (zgaduję, jakieś 4-6mln za trzech). Potraktujcie te moje wyliczenia z dystansem, bo to z pamięci, niektóre kwoty w ratach, do tego dochodzą jeszcze kontrakty ale w bardzo dużym przybliżeniu, do tej pory na czysto wydaliśmy jakieś 15-20mln w ratach
Sprawa Turana ucichła, sprawa Ivanovica ucichła... jest jeszcze troche czasu do końca okna ale poczynania zarządu nie napawają mnie optymizmem. Mam jednak nadzieję, że tak się to nie zakończy.
PS http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=776708

Podsumowujac. Senderos?