Juventus cz.2 (zbiorczy)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post autor: kaczy »

(L)oczkerson pisze:Nie licząc krótkiego okresu gry w Austrii Salzburg (prowadzonej wówczas przez Giovanniego Trapattoniego) pozostał w klubie z Toskanii do tego lata, kiedy kupiło go Udinese.

To już się nie nazywała Austria Salzburg ;)
Transfer naturalnie na plus dla Juve.
Pozycję Alexa w klubie będzie można porównać do tej Jurka Dudka z Realu :)
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson »

kaczy pisze: Transfer naturalnie na plus dla Juve.
Patrząc na to co robił Chimenti w meczu z HSV, to na ogromny plus :D
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Lakier »

tylko po co komu teraz Chimenti? Nie mogli pomyslec przed zakontraktowaniem lysolca ,ze on jest za slaby?
:)
Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2131

Post autor: venomik »

Od poczatku było założenie, że przychodza obaj.
Odszedł Belardi, odszedł Vanstrattan, więc pozyskaliśmy dwóch.

Negocjacje nie trwają 1-2 dni i jedna niepewna interewencja bramkarza nic tu nie zmienia.
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post autor: 10 »

venomiq pisze:Od poczatku było założenie, że przychodza obaj.
Odszedł Belardi, odszedł Vanstrattan, więc pozyskaliśmy dwóch.

Negocjacje nie trwają 1-2 dni i jedna niepewna interewencja bramkarza nic tu nie zmienia.
A Belardi odszedł?
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2131

Post autor: venomik »

Do Udinese.

Vanstrattan nie odszedł, mój błąd, ale to zawodnik, który nie nadaje się nawet na trzeciego bramkarza. Buffon w półtora miesiaca gra zwykle tyle spotkań co ten zawodnik przez całą swoją kariere w podrzędnych klubach z dalekich lig.
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post autor: j1mmy »

BadBoy pisze:no po tym jak sie Tiago zaprezentowal w turnieju Emirates Cup to watpie zeby ktos chcial go kupic. Chociaz paradoksalnie byly to jedne z lepszych meczow w jego wykonaniu

A ja bardzo płakałem jak go puściliśmy i nadal nie wiem czemu nie gra tak jak u nas, a szkoda bo to dobry grajek był :)
Jeśli nie możesz złapać na forum napisz PM
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 809

Post autor: BadBoy »

No dobry byl i umiejetnosci ma nadal ale jak widac nie moze sie zaaklimatyzowac w nowym otoczeniu. Jak do nas przychodzil mialem nadzieje ze bedzie to duze wzmocnienie (chyba jak wiekszosc) ale niestety sie rozczarowalem...
"Być nie mieć to odwieczny dylemat"
Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2828

Post autor: sci »

Pierwsza brama Mrówy w Beijingu :) jak on będzie takie bramy sadził to będę zadowolony i to bardzo :)
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Z Tiago największy problem jest taki że on nie potrafił stać się liderem zespołu, kimś kto wziął by na swoje bary całą formację pomocy. JUVE potrzebował kogoś takiego a Tiago tego nie potrafił zrobić, dopiero przeszedł Sissoko i stał się prawdziwą opoką w środku pola. Kolejny problem to taki że on portugalczyk na boisku jest bardzo mało aktywny, często wręcz niewidoczny i o ile potrafi pokazać umiejętności czy w ofensywie jakimś pojedynczym podaniem czy dobrym odbiorem w obronie to są to wyjątki zdarzające się niezmiernie żadko...
Teraz pojawił się w środku pola 19-letni Albin Ekdal, kupiony za jakieś 600'000 € i tak na dobrą sprawę prezentuje się lepiej, głównie dlatego że nie ma takiego bałaganu jaki zwykle się pojawia gdy na boisku jest Tiago (znaczy się on tak jest że często go niema i JUVE wtedy przestaje sobie radzić gdy ma tylko jednego efektywnie grającego środkowego pomocnika, a jak gra JUVE choćby z tym młokosem w środku pola to zdominowanie Interu czy gra jak równy z równym przeciwko Man Utd problemem nie jest...)

A jeśli mowa o naszej atomowej mrówie to mamy mocną kandydaturę nawet do największej gwiazdy turnieju :D
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
Juventus7
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: Juventus7 »

Tiago gra dość słabo, a szkoda, bo potencjał ma;/

A co do Mrówki niech się rozwinie i będzie prawdziwą gwiazdą
Serce w bieli, krew w czerni. Na zawsze wielkiemu JUVENTUSOWI wierny!
Obrazek
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post autor: 10 »

sci pisze:

Pierwsza brama Mrówy w Beijingu :) jak on będzie takie bramy sadził to będę zadowolony i to bardzo :)
Ożesz w dupę, i to jest jego słabsza noga...
:shock:

Już przed zeszłym sezonem mówiłem, że szykuje się nam nowa wielka '10' w juve. Zdania nie zmieniłem :P .
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

jest pewne wytłumaczenie tej sprawy z uderzeniem:
Giovinco pisze:Miałem nauczyć się strzelać i bardzo mocno nad tym elementem pracowałem. Wszystko czego mi brakowało, to strzelenie, a moim celem jest podnoszenie swoich umiejętności
znaczy się trochę się chłopak poduczył, skoro teraz takie bramy ładuje słabszą nogą :lol:

a ja zdania nie zmienie że przyjście Giovinco do JUVE to nasze największe wzmocnienie i najlepszy "transfer" tego okna we włoszech :D
Winston Churchill
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro »

Dziś najważniejszy jak do tej pory sprawdzian dla Juve. Mecz o wielką stawkę dla nas i nie widzę innej możliwości jak zapewnienie sobie awansu już dziś. Wyjazd jak to wyjazd, można mieć słabszy dzień, Artmedia będzie gryzła trawe u siebie, wszystko możliwe dlatego dziś trzeba odprawić gości z bagażem co najmniej dwóch bramek. Nie jest to jeszcze Juve przygotowane na 100% do sezonu, sporo kontuzji w naszych szeregach ale gramy u siebie i rywal coby nie mówić słaby, z całym szacunkiem.
Ranieri nie będzie mógł dziś skorzystać z kilku zawodników. Największym osłabieniem w tym momencie będzie chyba brak Nedveda, który jest zawieszony za kartki. Kontuzjowani są Zanetti i MM, którzy będą pauzować około miesiąca. Marchionni człowiek ze szkła :? łapał formę, fajnie grał w meczach przygotowawczych, no i jak zwykle kontuzja. Szkoda, bo zawodnicy praktycznie tracą okres przygotowawczy. Kontuzjowany jest również Knezevic. Jak wiadomo Giovinco i De Ceglie są na IO, Marchisio wrócił z kontuzją. Jak już pisałem największym osłabieniem jest brak Nedveda, bo reszta zawodników to raczej rezerwowi i można ich spokojnie zastąpić, o ile w pełni sił będzie Camor :P Molinaro też zmagał się z urazem ale dziś już chyba będzie gotowy do gry. Włoskie media spekulują, że w ataku zagra Del Piero i Treze. osobiście popieram te rozwiązanie :P Dla mnie ciągle jest to podstawowy napad Juve, po tym co pokazali w poprzednim sezonie, to jak najbardziej oni zasługują, by rozpoczynać sezon w pierwszym składzie. Del Piero w Anglii już łapał formę, więc będzie dobrze. W bramce Gigi, obrona Zdenek-Mellberg-Kielon-Molinaro, pomoc Camor-Momo-Poulsen-Hasan atak Alex-Treze. Tak to widzę na dziś. W grę wchodzi tylko pewne, przynajmniej dwubramkowe zwycięstwo.
Aha mecz ponoć pokaże Rai1 ale w przekazie satelitarnym pewnie kodowany... :roll:

A z innej beczki, Juventus ponoć dogadał się z Newcastle w sprawie Tiago. Portugalczyk przejdzie do Srok na zasadzie wypożyczenia, z opcją definitywnego transferu po roku za 10mln euro. Byłoby zajebiście tyle za niego dostać, szkoda tylko, że po roku i to nie wiadomo :P

Milan ponoć dogadał się z Chelsea w sprawie wypożyczenia Ivanovica. Brawo zarząd, kolejny raz wdeptaliśmy w ziemię konkurencję i wygraliśmy wyścig o klasowego zawodnika :)

Obrazek

Jakieś nowe, ciekawe propozycje :> jak coś proszę wysyłać na priv :)
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

maestro pisze: Milan ponoć dogadał się z Chelsea w sprawie wypożyczenia Ivanovica. Brawo zarząd, kolejny raz wdeptaliśmy w ziemię konkurencję i wygraliśmy wyścig o klasowego zawodnika :)

Sory, ale nazywanie zawodnika, który nie rozegrał ani jednego meczu w Chelsea "klasowym" i ma narazie doświadczenie tylko z Lokomotivu Moskwa to jednak narazie nieporozumienie i nie ma co wyrokować czy będzie to dobry czy zły transfer, bo tak na dobrą sprawę to nikt nic o nim nie wie. Gdyby Milan sprzątnął JUVE z przed nosa Zapatę, albo Santacroce to bym lamentował, tak mi to różnicy nie robi większej bo ja liczyłem na to że JUVE jeśli już to kupi kogoś, kto by był naprawdę klasowym zawodnikiem, albo pewną inwestycją w przyszłość. Branislav takim graczem chyba jednak nie jest....

A co do meczu to o ile stawka wielka to jednak rywal taki że nie ma specjalnie czym się podniecać, gdyby były jeszcze urazy Camora i Poulsena to ciśnienie pewnie by nam podskoczyło :lol: tak czekam na szybkie i pewne rozstrzygnięcia ze strony JUVE bo dziś inaczej być nie może

PS: Fajnie by było gdyby zamiast z Hasanem na lewej pomocy, JUVE wyszedł z 3 napasników (Del Piero-Tereze-Amauri/Iaquinta)

i jeszcze jedno PS: Maestro masz wiadomość na priva :P
Winston Churchill
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”