Arsenal FC (zbiorczy)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: rbortniczuk »

Ale Wenger będzie na niego stawiał? Ma grać obok Cesca, i hiszpan jako ten bardziej defensywny? Jak widzicie linie pomocy? Rosicky, Cesc, Samir i Eboue(theo)? Ade i Robin z prdzodu? Życzę im jak najlepiej, kibicuje Kanonierom ale przy tak grającej Chelsea będzie ciężko...
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

Samir będzie grał na skrzydle niestety, nie na środku. Defensywnego będzie grał ktoś nowy [ponoć jutro ma być coś wiadomo] albo Denilson, który jest tak naprawdę zwykłym środkowym pomocnikiem.
Nasri póki co będzie grał, bo:
a) Cesc się leczy
b) Tomas się leczy
c) strzelił póki co 100% goli, które zdobył Arsenal w lidze :lol:
Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

fieldy pisze:Samir będzie grał na skrzydle niestety, nie na środku.
Też tak sądziłem, i choć na skrzydle traci połowę swoich walorów ( a mając wysokiego Ade, przydałby się dobry klasyczny skrzydłowy, szybki, z dryblingiem i dośrodkowaniem) to lepszy Samir niż Eboue. Szkoda Samira na skrzydło, ja bym tam widział Robina lub Theo, lecz znowu braki z przodu, z kolei szkoda Cesca na defensywnego, dobrze będzie jeżeli pojawi się ktoś nowy, bo tak to bieda. Czyżby Veloso?
Forn
Junior
Junior

Post autor: Forn »

Też tak sądziłem, i choć na skrzydle traci połowę swoich walorów
Imho nie w Arsenalu, u nas boczni bardzo często schodzą do środka, a Samir w meczu z Hull (nie można wyciągać daleko idących wniosków, ale co tam) na lewej radził sobie dobrze, lepiej niż sądziłem.
ja bym tam widział Robina lub Theo
Theo będzie grał, ale na prawej pomocy. Z racji, że na Rosę nie ma chyba co liczyć, trzeba przewidywać, że Nasri będzie grał tylko z boku. A Robina Wenger na boku nie chce, w sumie szkoda, bo sam jestem ciekaw jakby sobie poradził.
Czyżby Veloso?
Osobiście spodziewam się mniej znanego nazwiska (chociaż to Veloso, tez niezbyt znane w szerszych kręgach), choć Wenger może zaskoczy ?
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Forn pisze:Imho nie w Arsenalu, u nas boczni bardzo często schodzą do środka, a Samir w meczu z Hull
:o Panie, z WBA graliśmy. Z Hull byśmy nie wygrali :lol:
Forn pisze:choć Wenger może zaskoczy ?
Ja bym chciał Veloso. Skoro tyle klubów się nim interesowało [podobno] to coś musi potrafić. W ogóle nie wiemy czy ktokolwiek przyjdzie.
Chciałbym też Barry'ego - dziś 2 asysty jeśli się nie mylę :]
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post autor: myhalek_acm »

Patrze Fieldy wiele bys chcial . Kapitan Aston Villi to naprawde swietny gracz i nie wierze ze tak latwo spelnia ie twoje zachcianki tak samo Veloso on niekosztuje tak jak Jakis tam pilkarz w 2 lidze rumunskiej 5 kg miesa :lol:
Noi del Milan siamo qua e per voi non c'e pieta :boruta:
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

myhalek_acm pisze:on niekosztuje tak jak Jakis tam pilkarz w 2 lidze rumunskiej 5 kg miesa
serio ? patrz, cholera sądziłem że uda się go wyciągnąć.
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post autor: myhalek_acm »

:maruda: na zartach sie nie zna
serio ? patrz, cholera sądziłem że uda się go wyciągnąć.
Noi del Milan siamo qua e per voi non c'e pieta :boruta:
Forn
Junior
Junior

Post autor: Forn »

Surprised Panie, z WBA graliśmy. Z Hull byśmy nie wygrali Laughing
Już z piąty raz zdarza mi się myśleć o W.B.A, a pisać Hull.
Ja bym chciał Veloso. Skoro tyle klubów się nim interesowało [podobno] to coś musi potrafić.
No, ale Wenger woli takie transfery z pupy, Inler byłby bardziej w jego stylu, albo ktoś z kierunku wschodniego, o kim nigdy wcześniej nie słyszałem.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore »

Forn pisze: No, ale Wenger woli takie transfery z pupy, Inler byłby bardziej w jego stylu,
Inler był jedną z rewelacji zeszłego sezonu Serie A i jest obecnie jednym z najlepszych na świecie lewonożnych środkowych pomocników, który łączy dobry odbiór ze świetną grą w ataku, więc trudno nazywać jego zakup transferem z pupy, choć fakt, moim zdaniem przydałby się bardziej defensywny piłkarz.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: mistyk »

Wilmore pisze:
Forn pisze: No, ale Wenger woli takie transfery z pupy, Inler byłby bardziej w jego stylu,
Inler był jedną z rewelacji zeszłego sezonu Serie A i jest obecnie jednym z najlepszych na świecie lewonożnych środkowych pomocników
Powaznie?
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Lakier »

Jarzinho pisze:Na poprzednim stadionie Arsenalu był klimat, atmosfera super, ale stradion nie duzy i mzoe dlatego

wez nie gadaj glupot. Dzieki tej atmosferze kibice innych druzyn przeinaczali nazwe poprzedniego stadionu na library.
:)
Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Forn pisze:a Samir w meczu z Hull (nie można wyciągać daleko idących wniosków, ale co tam) na lewej radził sobie dobrze, lepiej niż sądziłem.
Forn pisze:Theo będzie grał, ale na prawej pomocy.
To był jego pierw oficjalny mecz, chciał się pokazać, jak się odnajdzie na skrzydle zobaczymy za jakiś czas, całe życie grał na środku...
Sugerujesz pomoc w stylu

samir cesc nowy tajemniczy theo ?

ciekawe, tylko gdzie tu miejsce dla rosickiego i czy tak łatwo Wenger zrezygnuje z Eboue
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

miejsce Tomasa niestety jest w gabinetach lekarzy, bo jest połamany. W poprzednim sezonie 5 miesięcy nie grał, teraz nie gra od początku [od stycznie się leczy :!:]
Jak Tomas wróci do zdrowia, to będzie grał.
w miejsce "nowego tajemniczego" póki co ma grać Denilson. Co do Eboue, Wenger może go próbować właśnie na środku, tak jak w meczu z WBA.
No i Eboue jest teraz pierwszym zmiennikiem Sagny na prawej obronie, bo Hoyte odszedł.

edit:

Adebayor przedłużył umowę, nie podali o ile, ale napisali że jest to kontrakt długoterminowy.
Havard Nordtveit poszedł do Salamanci na ten sezon, grał już tam Vela, a gra jeszcze Pedro Botelho

Nasri poszedł w ślady m.in Ade i Ljungberga, strzelając gola w debiucie.

http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... sc-or-theo
heh, projektujemy buty naszym piłkarzom ? :D
Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Logan »

Veloso i Inler są za młodzi ;]. Mamy Denilsona i Diaby'ego.
Potrzeba kogoś ogranego, potrafiącego przytrzymać piłkę, niepodpalającego sie w trudnych sytuacjach. Marcos Senna :?:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”