AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZ

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore »

McSuchy pisze: Skąd ta pewność że trzecim? Jakaś wypowiedź Carlo/Galianiego?
Podpisanie kontraktu Favalliego na kolejny rok - wszystkie działania sztabu były wyraźne - zostajesz, ale jako kolejny Digao.
Trudno się dziwić takiemu nieprzeciętnemu piłkarzowi, jak Grimi, że rzucił takie układy w cholerę.
McSuchy pisze:Nikt nie powinien mieć zagwarantowanego miejsca w składzie czy jaki pierwszy zmiennik.
McSuchy pisze:Ale pewnie zaraz napiszesz że nie miał szans bo Carlo "lubi" Favalliego i dyskusja będzie się kręcić w kółko.
Dokładnie. Skoro nie powinien dostać takich gwarancji, to czemu Brocchi i Favalli grają niezależnie od formy i rywala? Zrozumiałbym taką politykę wobec gwiazdy, nie wobec boiskowych miernot.
McSuchy pisze: A według mnie nie ma dramatu że został.
W sytuacji, gdy klub ma do wyboru pozostawienie nieprzeciętnego młodego piłkarza na pozycji OL (dość słabo obstawionej na świecie) lub przedłużenie kontraktu z piłkarską miernotą, rozwiązanie wybrane przez Milan jest dramatem. Po sezonie powinni byli na równi z Digao, Serginho czy Cafu pogonić Favalliego i dać szansę Grimiemu. Widziałem go w Portugalii i możesz mi wierzyć - w walce z Jankulovskim o miejsce nie stał na straconej pozycji.
McSuchy pisze: O popatrz- jednak sam uważasz że trudno udowodnić że wymieniona trójka jest lepsza niż Favalli, czyżbym zaczynał cię przekonywać? Wink
Późna pora. Miałem na myśli to, że w kategoriach sportowych nijak nie udowodnisz, że Favalli jest od nich lepszy, ale oczywiście się pomyliłem. Tak to jest, jak się pracuje nocami i jednocześnie pisze w sieci. ;)
McSuchy pisze:A co Gourcuff ma wspólnego z Favallim? Też ma grać w obronie że znalazł się w tym zestawieniu?
Kontynuuję porównywanie sytuacji Favalliego i Brocchiego, miałem tam dopisać nazwisko tej drugiej miernoty. Także... To zdanie miało tak wyglądać:
Wilmore pisze: Bo kryteriami sportowymi nijak nie udowodnisz, że Gourcuff, Grimi czy nawet Digao nie są lepszymi piłkarzami od Favalliego (w przypadku Brazylijczyka chodzi mi o testowanie Favalliego na OŚ) czy Brocchiego.
:wink:

Tak czy tak nie dojdziemy do consensusu, więc nie odpowiadam nawet na wszystkie zarzuty, bo już kiedyś to robiłem, a i tak jedna drugiej stronie nie udowodni, że Favalli i Brocchi są przydatni Milanowi i na odwrót. :)
EoT
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: McSuchy »

Wilmore pisze:Podpisanie kontraktu Favalliego na kolejny rok - wszystkie działania sztabu były wyraźne - zostajesz, ale jako kolejny Digao.
Trudno się dziwić takiemu nieprzeciętnemu piłkarzowi, jak Grimi, że rzucił takie układy w cholerę.
To twoja interpretacja, ja się z nią nie zgadzam. Gdyby Grimi podjął walkę i pokazał że jest wart tego aby być pierwszym zmiennikiem to by taką możliwość dostał, Favalliemu zostałaby głęboka rezerwa, ale nie chciał nawet spróbować- to moja interpretacja. Z resztą mimo tego że miałem okazje trochę meczy Leandro widziałem to nie dostrzegłem w nim tej jego "nieprzeciętności". Sporting też jakoś zaciekle nie walczył o jego zatrzymanie i gdyby nie dobra wola zarządu, który chciał uszanować zdanie zawodnika, do definitywnego transferu by nie doszło.
Wilmore pisze:Tak czy tak nie dojdziemy do consensusu, więc nie odpowiadam nawet na wszystkie zarzuty, bo już kiedyś to robiłem, a i tak jedna drugiej stronie nie udowodni, że Favalli i Brocchi są przydatni Milanowi i na odwrót
Tu się zgodzę, każdy ma swoje racje i drugiej strony nie przekona. Dlatego z mojej strony również koniec tematu.
....fanatyczny milanista....zgniły lewak....podły ateista....
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

McSuchy pisze:Favalliemu zostałaby głęboka rezerwa
Drobna uwaga - gdyby ktokolwiek w zarządzie rozważał głęboką rezerwę dla niego, to nie przedłużano by z nim kontraktu - to był jasny sygnał, że będzie poważnie w Milanie brany pod uwagę do gry w pierwszym składzie, więc trudno się Grimiemu dziwić, że rzucił Milan w cholerę.
Co do Sportingu - niesamowicie walczyli o jego zatrzymanie, wielokrotnie trener z prezesem wypowiadali się na temat Argentyńczyka, że chcą go w zespole - nie wiem, skąd wziąłeś informacje, że nie walczyli o niego zbyt zaciekle. Bo oni myśleli kategoriami sportowymi i bardzo chcieli, by jeden z najbardziej - moim zdaniem - utalentowanych argentyńskich piłkarzy, i jeden z najlepszych młodych OL na ziemi pozostał w Portugalii.

Milan podobno otwarcie wyraził chęć ściągnięcia OŚ ustami Gallianiego - ciekawe, bo rzekomo mieliśmy zakończyć zakupy, ale w obecnej sytuacji zakup takiego obrońcy jest koniecznością. Co prawda będzie musiał zajmować pozycję w Milanie numer 5 (za Favallim, Nestą, Kaladze, Maldinim i ewentualnie Bonerą), ale że się przyda, w to nie wątpię - Kaladze popełnia błędy, Nestę łapią kontuzje, Maldini gra rzadko, Favalli to miernota, a Bonera... Bonera to za mało, jeśli mamy myśleć o dwóch równorzędnych środkach obrony. Przydałby się któryś z tych młodych Brazylijczyków z olimpiady, albo Ivanovic...
I mówi się we Włoszech o poważnym zainteresowaniu Nevesem ze strony Milanu, choć mam wrażenie, że w sytuacji, gdy w pomocy jest Kaka, Ronaldinho, a przede wszystkim Brocchi, to Ancelotti chyba nie będzie chciał innego OPŚ. Po co ma do nas przechodzić Neves, skoro musiałby oglądać z ławki Brocchiego. :roll:
Choć, odsuwając ironię, to byłby fantastyczny transfer - Brazylijczyk jest niezwykłym piłkarzem.
AC Milan nie traci nadziei na sprowadzenie Branislawa Ivanovicia z Chelsea Londyn, ale w klubie z San Siro rozważają też inną możliwość. Niewykluczone, że Rossoneri wymienią się zawodnikami z rzymskim Lazio.

Do stolicy Włoch przeniósłby się Cristian Brocchi. Tym samym rozwiązałby problemy Biancocelestich, którzy nie ukrywają, że poszukują jeszcze jednego pomocnika. W odwrotnym kierunku powędrowałby Guglielmo Stendardo.

Defensor jest gotowy zmienić otoczenie. Jego relacje z włodarzami klubu od dawna nie są najlepsze i Lazio poważnie rozważa możliwość sprzedaży piłkarza.
TAK, TAK, TAK!
To najlepsza rzecz, jaką można zrobić z tym piłkarzem - wymienić go na kogoś innego. Stendardo nie jest złym graczem, a nie ma być zawodnikiem pierwszego składu, tylko doświadczonym zmiennikiem - a do tej roli byłby świetny właśnie on. Tymczasem Brocchi poza tym, że jest po prostu miernym piłkarzem, niegodnym nawet Lazio, a co tu mówić o Milanie, jest nam nieprzydatny - gra tylko ze względu na sympatię Ancelottiego, w pomocy mamy czterech (!) lepszych od niego DP - Emersona, Gattuso, Flaminiego i Ambrosiniego - na pozycjach ofensywnych pomocników mamy trzech lepszych - Seedorf, Kaka i Ronaldinho - a rozważa się zakup jeszcze jednego, choć może tam grać i Antonini, i Jankulovski czy Zambrotta, a nawet Flamini. Choć to wszystko rozwiązania mocno awaryjne, to jednak mogą i na pewno nawet oni graliby tam lepiej od Brocchiego z prostej przyczyny - potrafią przyjąć piłkę.
Mam nadzieję, że ta wymiana dojdzie do skutku, choć oczywiście wymarzył mi się lepszy obrońca, ale jeśli ma dojść słabszy, ale kosztem odejścia Brocchiego - to jestem jak najbardziej za.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2008, 16:49 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Wilmore pisze: Co do Sportingu - niesamowicie walczyli o jego zatrzymanie, wielokrotnie trener z prezesem wypowiadali się na temat Argentyńczyka, że chcą go w zespole - nie wiem, skąd wziąłeś informacje, że nie walczyli o niego zbyt zaciekle. Bo oni myśleli kategoriami sportowymi i bardzo chcieli, by jeden z najbardziej - moim zdaniem - utalentowanych argentyńskich piłkarzy, i jeden z najlepszych młodych OL na ziemi pozostał w Portugalii.
Ty czasami Wilmore nie jestes jakims managerem Grimiego?
"Jeden z najlepszym mlodych OL na ziemi" "nieprzecietny" i tak dalej.Nasz zarzad lekka reka odpuszcza taki talent godzac sie na kolesiowskie uklady w Milanie proponowane przez Carlo? Ok kazdy wierzy w co chce.

Z tym "niesamowitym walczeniem" to mocno przesadzasz. Moze zacytuj te wypowiedzi sztabu lub prezydenta Sportingu wychwalajace Grimiego pod niebiosa bo jakos nigdy sie z nimi nie spotkalem.
Oto co powiedzial Gallini w lipcu:
"Jeśli chodzi o Grimiego, to otrzymaliśmy niezadawalającą ofertę ze Sportingu Lizbona."
Jeszcze wczesniej w maju doniesienia byly takie:
"Grimi ostatnie sześć miesięcy spędził na wypożyczeniu w Sportingu Lizbona. Portugalski klub, wbrew wcześniejszym deklaracjom, nie zdecydował się skorzystać z opcji wykupienia Argentyńczyka. Według prasy za kartę Grimiego Milan życzy sobie około 3.5 mln euro."
Ostatecznie po negocjacjach Grimi zostal sprzedany za 2.5 miliona.

Powyzsze cytaty zaczerpniete z acmilan.pl coby bylo znane zrodlo.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: McSuchy »

Wilmore:
Krótko:
-nie uważam Grimiego za jednego z najlepszych młodych OL, widziałem go w akcji, niczym nie przykuł mojej uwagi i nie wiem na czym opierasz swoją opinię
-Chlopaczek ci dobrze wyłożył jak wyglądała ta "niesamowita walka" o wykupienie Leandro i widzę tu małą sprzeczność z tym co mówisz (też nie czytałem żadnej notki mówiącej o jakimś szczególnym zainteresowaniu wykupem, czytałem zaś sporo innych mówiących co innego)
-tak jak pisałem dla mnie koniec tematu bo ani ja, ani ty zdania nie zmienimy więc szkoda tracić czas
....fanatyczny milanista....zgniły lewak....podły ateista....
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Chlopaczek pisze: "Jeden z najlepszym mlodych OL na ziemi" "nieprzecietny" i tak dalej.
A ilu masz młodych-zdolnych OL na świecie obecnie? Grimi to najzdolniejszy młody obrońca ligi argentyńskiej w swoim czasie, następnie najlepszy OL ligi portugalskiej, która do najsłabszych nie należy. Szkoda, że nie dostał szansy gdzie indziej, to by potwierdził swoją klasę.
Lekce sobie ważenie go jest nie na miejscu, bo gdzie gra i dostaje szanse, tam gra super.
Chlopaczek pisze: Jeszcze wczesniej w maju doniesienia byly takie:
Również w maju, tuż po zakończeniu ligi i rozpoczęciu poważnej walki o Zambrottę prezes Sportingu mówił, że zrobią wszystko, by go zatrzymać. Walczyli o niską kwotę sprzedaży, bo nie sprzedali żadnego Veloso czy innego Moutinho, toteż nie mieli forsy - długo walczyli, inaczej by nie starali się zbić ceny. Nie chce mi się szukać dokładnych cytatów, zresztą acmilan.com.pl nie tłumaczy wszystkiego, a i niektóre doniesienia miałem tylko papierowe z La Gazzetta...
Ale twierdzenie, że Sportingowi nie zależało specjalnie na nim ma takie same podstawy, jak stwierdzenie, że Milanowi nie zależało specjalnie na Ronaldinho - przecież też kiedyś było dementi, i to niejedno.
I wreszcie - gdyby im niespecjalnie zależało na zakupie Argentyńczyka, to nie toczyłaby się medialna dyskusja na jego temat między Sportingiem a Milanem przez kilka miesięcy - kwiecień do lipca, bo chyba wtedy pozbyto się Leandro z Milanu. Sporting bardzo umiejętnie zbijał cenę, ale gdyby im na nim nie zależało, to nie dość, że byliby głupi (to świetny gracz, choć ma pewne braki szybkościowe), to jeszcze nie rozmawialiby z Milanem tak długo.
McSuchy pisze:nie wiem na czym opierasz swoją opinię
Polsat Sport i internet (wybrane mecze Sportingu, ale raczej w większości) i opinie znajomego, który w lidze portugalskiej się specjalizuje i sprowadza (próbuje :P ) do Polski piłkarzy stamtąd. Mam dziwne wrażenie, że raczej by mnie nie wprowadził on w błąd.
Hermann Hesse
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Lakier »

Wilmore pisze:A ilu masz młodych-zdolnych OL na świecie obecnie?

troche ich jest. Moim zdaniem Vargas polknalby Grimiego na sniadanie.
:)
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

troche ich jest. Moim zdaniem Vargas polknalby Grimiego na sniadanie.
Toteż nie mówię, że to najzdolniejszy OL na świecie. :wink: Ale w pierwszej 5-7 moim zdaniem się mieści, a przecież nie gra w zespole z najwyższej półki.
Grałby, gdyby nie zaślepienie Ancelottiego.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1373
Kibicuję: AC Milan

Post autor: MazurXIII »

5-7 najzdolniejszych OL?...no bez jaj...w samej Europie znajdzie się z 10 lepszych,o perełkach z Ameryki płd nie wspomnę...
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

MazurXIII pisze:5-7 najzdolniejszych OL?...no bez jaj...w samej Europie znajdzie się z 10 lepszych,o perełkach z Ameryki płd nie wspomnę...
Chciałbym tylko przypomnieć, że na razie o Grimim wypowiadają się ludzie, którzy jego gry nie widzieli. OL to w tej chwili najsłabiej na świecie obsadzona pozycja, bo dobrych lewonożnych graczy jest coraz mniej. Grimi zaś gra świetnie stale, kiedy tylko dostaje szanse - nie jest lepszy od kilku, ale jest lepszy od wielu.
I proszę tych, którzy widzieli parę jego meczów, żeby wymienili tych 10 lepszych w Europie graczy do 23 roku życia na OL w Europie i choćby dwie perełki na tej pozycji z Ameryki Płd. :lol:
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1373
Kibicuję: AC Milan

Post autor: MazurXIII »

Ok - podwyższam tylko wiek do 24
Bale
Chiellini
Vargas
Drenthe
Marcelo
Lahm
Taiwo
Clichy
i trochę mniej znani
Kolarov (http://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandar_Kolarov)
Baines (http://pl.wikipedia.org/wiki/Leighton_Baines)

każdy z nich umiejętnościami i potencjałem przewyższa Argentyńczyka...

Co do Ameryki płd - nie mam szerszej wiedzy o tym rynku,ale w samej Argentynie na lewej za większy talent uchodzi choćby Insua...

Spytaj się kogokolwiek poza fanami ACM (i to pewnie nie wszystkimi...:( )czy wiedza kto to Grimi...
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Lakier »

akurat Cheillini to bardziej srodkowy obronca, na lewej spisuje sie tak sobie. Juz lepiej podalbys Pasquala z Violi, czy jak to sie tam pisze :D
:)
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post autor: Kluchman »

MazurXIII pisze:Drenthe
To zaden obronca. Typowy skrzydlowy.
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 121

Post autor: Sammyy »

Bale
Chiellini
Vargas
Drenthe
Marcelo
Lahm
Taiwo
Clichy
i trochę mniej znani
Kolarov (http://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandar_Kolarov)
Baines (http://pl.wikipedia.org/wiki/Leighton_Baines)
Chiellini już gra na środku, Drenthe w pomocy ;)
Baines lepszy nie jest, a Kolarov to wielka niewiadoma. Marcelo natomiast to mniej więcej ta sama półka...
Grimi to obecnie najlepszy LO w BWIN lidze... ja tam się dziwię, że Milan go sprzedał i żałuję, że Vcf się nim nie zainteresowała... a szkoda...

Co do tych 10 lepszych to hmm:

Bale
Vargas
Lahm
Taiwo
Clichy

To ta piątka wcześniej wymieniona, a ja dodałbym jeszcze:

Yuri Zhirkov'a i Benoît Assou-Ekotto - tyle, że ten drugi nie może być tak szklany ^^ inne młode talenty ciężko znaleźć...
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Sammyy pisze: Bale
Vargas
Lahm
Taiwo
Clichy
I od biedy Zhirkov.
Zresztą o Lahmie trudno mówić, że jest młodym-zdolnym, bo Grimi ciągle (w niesamowitym tempie!) się rozwija, a Lahm to już wielka klasa.
Reszta wymienionych przez kogoś tam piłkarzy w kontekście bycia lepszymi od Grimiego to jakiś marny żart.
Wyjątkowo marny.

I kończąc temat Grimiego i braku wiedzy wielu na jego temat:
Scolari zgodził się na odejście Ivanovica z Chelsea, teraz tylko czekać na decyzję Abramowicza. Czekam na niego z niecierpliwością, bo to fantastyczny piłkarz, tyle że do dyspozycji pewnie będzie najwcześniej w listopadzie-grudniu. Ale to może być świetny następca Kaladze czy Nesty, w lidze rosyjskiej był piłkarzem nie gorszym moim zdaniem od Vidica, który teraz jest w czołówce świata. :wink:
Hermann Hesse
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”