Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZ
Oskarinho_FCB
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

Post autor: Oskarinho_FCB »

Real sie zbroi... Huntelaar i najprawdopodobniej L.Diarra. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieje ze nic dobrego :lol:
Awatar użytkownika
Squirel
Junior
Junior

Post autor: Squirel »

Są to dwie niewiadome. Osobiście bym wolał kogoś pewniejszego, ale zobaczymy czy te transfery się sprawdzą.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post autor: Kluchman »

nie narzekaj. kogos lepszego na rynku trudno znalezc.

klaas i l. diarra to nie sa pilkarze anonimowi.
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Berik »

RealFan pisze: diarra to nie sa pilkarze anonimowi.
Sam jestem ciekaw, jak Francuz sobie poradzi w najwybitniejszym klubie świata. Naprawde jestem ciekaw. W Arsenalu i Chelsea sobie kompletnie zawiodl, a przeciez tam presja i historia jest duzo duzo biedniejsza , niz u was. A nuz widelec bedzie nowy Makelele,ale ja tam mam nadzieje, iz Calderon po raz kolejny pokazal, ze glowe do transferow ma porownywalna do Gasparta, choc Joana ciezko przebic
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 123

Post autor: Sammyy »

Berik pisze:W Arsenalu
Nie radził sobie w AFC ? A to ciekawe ^^ grał bardzo dobrze, ale nie był w stanie w tamtym momencie wygryźć Flaminiego, który rozgrywał sezon życia. Gdy dostawał szansę to nie zawodził. Do Portsmouth odszedł dlatego bo chciał grac w pierwszym składzie co w Arsenalu wtedy było niemożliwe. Teraz pewnie Arsenal żałuje, że nie został bo po odejściu Flaminiego nie mają DM'a. W Chelsea też grał nieźle, ale nie miał szans gry w momencie gdy w zespole byli i Essien i Makalele, przez co dostosował się raczej do gry na boku obrony ^^

Jedynym jego minusem jest charakter. Piłkarz chciałby wszystko za 'nic' ;P
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

nie patrzylbym na niego przez pryzmat gry w arsenalu i chelsea. to byl mlokos, a konkurentow mial niebylejakich.

ja nie jestem przekonany, ze to bedzie akurat strzal w 10-tke, bo takich pilkarzy, z ktorymi mozna to stwierdzic bez jakiegokolwiek zawahania, gdy przechodza do wielkiego klubu jest niewielu. jednak jestem pewien, iz nie bedzie to klapa, a ryzykowac czesto warto.

moze nie tyle glowa calderona do transferow - tym razem. decyzje podejmuje dyrekcja sportowa i co wazne - wiele wskazuje na to, ze ramos chce nauczyc dzialaczy, ze to jego zdanie sie liczy najbardziej i to on dobiera pilkarzy. naprawde wierze, ze mu sie uda to osiagnac, bo czesta samowola zarzadu bywa irytujaca. jestem pewien, ze lass to pomysl juande. mijatovic predzej by sobie wymyslil kogos innego... albo w ogole nie kupil dm'a.

czy polityka transferowa realu jest zla? nie wiem, nie przesadzalbym. nie mozna calderonowi odmowic, ze odkad objal prezydenture real zdobyl dwa mistrzostwa i superpuchar. przy zlych transferach byloby to niemozliwe, a niewypaly zawsze sie trafia. calkowicie przebudowano i odmlodzono zespol. byc moze az za bardzo zmierzamy w strone arsenalu (choc graczy w wieku ramseya jeszcze nie sprowadzamy i przyszlo kilku pilkarzy doswiadczonych). ale mi to w sumie pasuje. moze dlatego, ze mijatovic bardzo trudnych operacji po prostu przerowadzac nie potrafi. tak czy inaczej ma to swoje plusy. mozna i nalezy sie czepiac kompetencji "negocjatora". wazne jednak, ze mial jakas wytyczona droge. teraz niech po prostu wykonuje polecenia trenera. wtedy polityka transferowa bedzie zdrowsza.
Awatar użytkownika
ostry <3
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post autor: ostry <3 »

A tymczasem Diarra pokazał nam w swoim debiucie, że przejście do Galacticos wcale przypadkiem nie było.
Dużo widział - dobre odbiory czasami niepewność ale to normalka i każdy chyba się tego spodziewał, młody jest trzeba dać mu czas. Póki co z Gago razem jako DP powinni grać ;-)
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post autor: Bienias »

Morrow pisze:. Znowu najlepsi piłkarze świata będą grać w Hiszpanii. Kaka i Ronaldo vs. Messi i Iniesta.
ale sie porobilo. jeszcze Ribery do nas i mam w lidze galaktyke.

Co z Valencia? jakie szykuje wzmocnia?

Asteniu a jak Atletico?
tata tatą, mama mamą, rozróżniajmy
Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post autor: MeToYou »

Co z Valencia? jakie szykuje wzmocnia?
Valencia raczej szykuje sie do wyprzedaży. Mają ogrooomne długi i stadion na którym staneły prace budowalane bo brakło środków na jego wykończenie.
Bardzo wiec prawdopodobne ze Silva i VIlla odejda, chociaz ten drugi pan często podkreśla ze zostanie by pomóc klubowi w odbiciu sie od dna :P

Jestem Ciekaw czy po 2 wielkich transferach Realu - Kaka i Ronaldo(jeszcze niepewne) bedą kolejne zbrojenia na Bernabeu.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

silva to raczej ostatni zawodnik, jakiego valencia bedzie chciala sprzedac. kazdego bedzie latwiej wyciagnac od nich niz silve.
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post autor: brylancik »

RealFan pisze:silva to raczej ostatni zawodnik, jakiego valencia bedzie chciala sprzedac. kazdego bedzie latwiej wyciagnac od nich niz silve.
Oj nie byłbym tego taki pewien. Jak dla mnie Valencia jest w takiej dupie że jak by się pojawiła podobna oferta co (przynajmniej z prasowych spekulacji) oferują za Villę to Silva by odszedł. Jak dla mnie Llorente podbija cenę. Ciekawi mnie co robił na Bernabeu agent Silvy. Był na kolacji z okazji ponownego objęcia przez Pereza prezydentury?

Z drugiej strony przy obecnych transferach jakoś nie widzę dla Davida miejsca w składzie Realu.
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 123

Post autor: Sammyy »

Niby te wywiady mało wiarygodne są, ale Silva mówił kilka razy, że poza Valencia nie chce grać w innym Hiszpańskim klubie.
Biorąc pod uwagę, że to wychowanek to te 10% szans w prawdomówność sobie zachowam. Chociaż i tak uważam, że jeśli klub nie będzie chciał go sprzedać to zostanie. Ma dobry charakter i nie powinien się buntować.
VIlla jeśli Perez się uprze myślę, że odejdzie. Kwestią będzie cena i podejście zawodnika. Villa wie, że jest w klubie uwielbiany, zresztą pokazał że ma jaja zostając rok temu. Jeśli odejdzie i tak będę wdzięczny za to co zrobił, chociaż mam nadzieję że nie wzmocni ani Barcy ani Realu.

Jeśli chodzi o wzmocnienia. Ucichł transfer Paulo Ferreiry. Zarząd póki co milczy też o doniesieniach o pozyskaniu już Pedro Lopeza. Dużo więcej nie wiadomo.
Tak czy tak mówi się, że przyjdzie prawy obrońca, środkowy pomocnik i napastnik. Zobaczymy.

No, a długi nie są takie straszne. Ostatnio blisko 100 mln klub dostał.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

brylancik pisze:ak dla mnie Valencia jest w takiej dupie że jak by się pojawiła podobna oferta co (przynajmniej z prasowych spekulacji) oferują za Villę to Silva by odszedł.
ale valencia nie dostanie takiej oferty za silve, jak za ville, wiec naklonienie ich do negocjacji bedzie bardzo trudne. to ich wychowanek, a to ma znaczenie. to ostatni pilkarz, jakiego beda chcieli oddac.
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post autor: emdżej »

Sammyy pisze:Silva mówił kilka razy, że poza Valencia nie chce grać w innym Hiszpańskim klubie.
Saviola mówił to samo o Barcelonie. Ale tak jak mówisz różnica tkwi w tym, że Silva jest wychowankiem Valencii.
Obrazek
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Asteniu »

Bienias pisze:Asteniu a jak Atletico?
Żadnych wielkich transferów nie będzie, bo nie ma kasy na to. Mamy kryzys i władze Atletico nie chcą przesadzić i bardzo dobrze. Główne zadanie to utrzymanie najważniejszych zawodników w składzie, czyli przede wszystkim Forlana i Aguero, a dodatkowo Maxiego czy Simao. Wydaje mi się że cała czwórka zostanie na VC. Oczywiście brak kasy nie oznacza brak transferów, bo takowe na bank będą, ale wielkie nazwiska nie przyjdą.

Na 99% odchodzi z klubu Leo Franco oraz Gregory Coupet. Tak więc trzeba kupić bramkarz i najprawdopodobniej będzie to Sergio Asenjo z Valladolid, choć ta sprawa ciągnie się dość długo. Oba kluby są w stałym kontakcie i nie zaprzeczają tego, jednak nie mogą dość do porozumienia.

Z klubu najprawdopodobniej odejdą : Leo Franco, Gergory Coupet, Mariano Pernia, Luis Garcia, Jose Reyes. Dodatkowo odejść mogą Pablo Ibanez, Cleber Santana, Diego Costa, Juan Valera i niestety Jose Manuel Jurado (mam nadzieje że go nie sprzedadzą).

Na wypożyczenie mogą odejść : Miguel de las Cuevas i Ignacio Camacho.

Tak więc jak widać, jeżeli uda się tych zawodników sprzedać to trochę kasy się uzbiera, myślę że około 25-40 mln euro tyle że wtedy trzeba będzie kupić skrzydłowego, bo Atletico zostanie tylko z Simao, Maxim i młodziutkim Keko. Prasa co chwile podaje nowe nazwiska, jednak póki co nic pewnego. Dodatkowo jak odejdzie Cleber Santana, Jose Jurado oraz Ignacio Camacho to Atletico zostanie w środku tylko z Assuncao oraz Raulem Garcią.

Obecnie najbliżej przejścia do Atletico jest : Sergio Asenjo oraz Juanito (koniec kontraktu z Betisem).
"Alcohol is in my veins...
Tears fall as I think of you.
The true memory you left me with
is a key to the wine of melancholy."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”