Niemcy - Transfery (zbiorczy)

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 172

Re: Niemcy - Transfery (zbiorczy)

Post autor: Michał M »

Squirel pisze:Ribery w Realu...może marzenie się spełni :P
Marzyciele się znaleźli :lol:

Pominę już fakt, że słowa Francka sa totalnie wyrwane z kontekstu i zaraz po tym jak to stwierdził, że lubi Real z uwagi głównie na tradycję, dodał, że w tej chwili czuje się świetnie w Bayernie (który to jest dla niego jednym z największych i najlepszych klubów na świecie) a na inne rzeczy przyjdzie czas ewentualnie później :]

Zajebisty filmik, Akarin :spoko:
Obrazek
Awatar użytkownika
Squirel
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post autor: Squirel »

Akarin pisze:Wy macie jakiegos tam Gago.
Niedługo to będzie jeden z najlepszych def pomocników na świecie. Następca Makelele :wink:
Co do obecnej polityki transferowej Realu, to też mi się ona nie podoba dlatego mam nadzieję, że niedługo dołączy do nas jakiś prawdziwy crack typu Ribery czy Benzema, a nie przeciętniaki za które zarząd grubo przepłaca i do tego nie wiadomo czy się sprawdzą.

PS. Świetny filmik :rotfl:
Obrazek
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post autor: Akarin »

Oglądam ten wasz Real i na razie muszę przyznać, ze Gago gra czasami dobrze, czasami źle. U was w ogóle są niezłe wahania formy. Żeby Gago był kiedyś dobrym DMem to jeszcze musi sporo poracować :wink:
Luca Toni \o/
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post autor: Kluchman »

akurat gago to pilkarz, ktory ma u nas chyba najrowniejsza forme.

moglby jeszcze tracic troszke mniej pilek, ale tu nie ma zaraz tragedii. w odbiorach za to jest jest juz zupelnie inaczej i odbiera pilke czesciej niz toure, czy senna. chyba tylko albelda go w tym przebija :P

to juz jest dobry dm. nawet bardzo dobry. powoli poprawia sie tez w grze ofensywnej, a perspektywy rozwoju ma swietne. nie ma znaczenia, ze na poczatku sezonu mial problem by wygryzc diarre ze skladu.

eot.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor »

Za Marcą:

Minuty spędzone na boisku/przechwyty - co ile minut przechwyt (średnio)

Busquets: 692/56 - 12,36
Toure: 915/73 - 12,53
Gago: 900/76 - 11,84
Senna: 1211/87 - 13,92
Albelda: 1232/116 - 10,62

To na potwierdzenie Twoich słów RealFan :P Akurat siedziałem trochę w statystykach jak zobaczyłem ten post więc sobie policzyłem kilka rzeczy tak ogólnikowo :wink:

Nie byłbym sobą gdybym nie dodał, że Yaya fauluje rzadziej od Gago :P Toure - 14 fauli, Gago - 22 faule. Yaya generalnie jest prawie (różnica wynosi tylko 2) tak samo często faulowany jak sam fauluje. Świetny wynik dla DM-a. Najczęściej faulują oczywiście Albelda i Senna (po 31). Wychodzi na no, że w bieżącym sezonie Albelda jest dużo efektywniejszy w destrukcji od Senny, ale i tak nie przepadam za Davidem. Zbyt często zdarzają mu się naprawdę ostre a niekiedy wręcz brutalne wejścia.

Teraz dopiero EOT :P
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post autor: cruel »

Ribery bedzie mial duzy dylemat - walczyc z Hoffenheim o mistrzostwo Bundesligi, czy tez uczestniczyc w Gran Derby Europa. Nie zazdroszcze ciezkiej decyzji :/
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Te Hoffenhiem by pocisneło ten wasz Real tak, ze nie wiedzielibyście jak się nazywacie.

Poza tym info o transferze Francka jest zupełnie z dupy.

Nie ma takiej opcji jak transfer Francka. Wibij sobie to do głowy koleś.
Albo lepiej przeczytaj wypowiedzi samego zainteresowanego a przede wszystkim naszego zarządu.

Powodzenia w rozkminie.
Luca Toni \o/
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Akarin pisze:Te Hoffenhiem by pocisneło ten wasz Real tak, ze nie wiedzielibyście jak się nazywacie.
ja ja. werder brema, borussia dobtmund i schalke zapewne tez. gdyby real gral w bundeslidze to normalnie do pucharu uefa by sie nie zalapal. keine chance :cry:
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Brema? Dortmund? Schalke?

A czy ja o nich coś wspominałem?

Nie, bo nie są to kluby zdolne go wygrania z Realem na chwilę obecną.

A z niemieckimi klubami Realowi gra sie zwykle cieżko.

Hoffenheim to akurat świetnie dysponowana drużyna i to co napisałem to jest prawdą.

Ja, ganz genau, Sie hatten, fast keine chance gegen die Hoffeinheimer.
Luca Toni \o/
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 172

Post autor: Michał M »

RealFan pisze:ja ja. werder brema, borussia dobtmund i schalke zapewne tez.
No to żeś wymienił :lol: Akurat szóstą, siódmą i ósmą drużynę BL w tej chwili :P

Hoffenheim by spokojnie sobie poradził z Waszą defensywą. Inna sprawa, że Wasza ofensywa pewnie nawrzucała by tez sporo bramek. Jakieś 5:4 w takim meczu mogłoby być :)
Akarin pisze:Ja, ganz genau, Sie hatten, fast keine chance gegen die Hoffeinheimer.
:rotfl: Piękne :beer:
Obrazek
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Michał M pisze:No to żeś wymienił :lol: Akurat szóstą, siódmą i ósmą drużynę BL w tej chwili :P
to ma mniejsze znaczenie.

hoffenheim mialby problem z nasza defensywa w kompletnym skladzie. a zreszta - odkad trenerem jest ramos tylko barcelona zdolala nam wbic bramke i to wcale nie z latwoscia. hoffenheim nastrzelalby 4 lub 5 :lol: :lol: :lol:

co wy chcecie porownywac tutaj? bo ktos strzela bramki ekipom z bundesligi? to zaden wyczyn co doskonale pokazuja osiagniecia z ostatnich lat werderu w lidze i w lidze mistrzow.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

RealFan pisze:odkad trenerem jest ramos tylko barcelona zdolala nam wbic bramke i to wcale nie z latwoscia
Ile spotkań za kadencji Ramosa rozegrał Real?

Co nie zmienia faktu, że Bawarczycy mnie tutaj rozbawili.

Z jakimi silnymi (!) drużynami mierzył się Hoffenheim i jakie wyniki z nimi osiągał?
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

trzy, ale rywale byli mozna powiedziec mocni. w koncu zenit nie jest druzyna nie majaca argumentow w ofensywie, valencia rowniez ma kilku wysokiej klasy atakujacych i bramki strzelac potrafi. a real wcale nie mial najsilniejszego zestawienia obrony.

na pewno sa to druzyny znacznie lepsze z przodu niz hoffenheim.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Ależ ja o tym wiem RealFan. Tyle tylko, że nie oceniałbym poczynań defensywy Realu po trzech rozegranych spotkaniach.

Hoffenheim jest mocarny co udowadnia regularnie pakując budę za budą takim tuzom jak Bielefeld, Kolonia, Wolfsburg czy Karlsruher. Niewątpliwie są gotowi do starć z najlepszymi.
Obrazek
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Mogliby sie zmierzyć z Realem. Chętnie bym zobaczył jak Wieśniaki grają z Królewskimi. I wygrywają.

Wolfsburg to nie jest taki słaby zespół wcale ;]

Nom, a HSV 3:0, z Werderem co prawda przegrli 5:4, ale był świetny mecz. BVB 4:1 i u siebie nie przegrali z nikim w tym sezonie.

Nie mówię wam, że HSG by przejechało po całej La Liga.
Po prostu śmierzy mnie niedoceniamie drużyny, która pod wzgledem statystyk jest obecnie w czołówce Europy.

Zobaczymy jak ten Real Ramosa sie rozwinie. Wtedy bedziemy mogli podyskutować. I żeby TSG trafiło w LM w przyszłym roku na Real. Real Ramosa, bo wierze, że Juande pociągnie trochę ten wózek.
Luca Toni \o/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”