AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZ

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: MGiggs »

Vidić w 35 meczach jakie rozegrał w tym sezonie zobaczył 5 zółtych i 2 czerwone kartki z czego 1 czerwona to lekkie popchnięcie kolesią na KMS a druga to z Liverpoolem po 2 żółtych- to są jakieś straszne staty? Vidić gra ostro na pograniczu faulu ale nie zbiera kartke i nie wycina rywali.
Nie wiem jak można pisać że nie nadaje sie na seria A i jest za wolny, facet w tym sezonie gra kosmos, strzela bramki i czysci wszystko z pola karnego, dodatkowo gra 3 znakomity sezon.
Nie wiem jaki ma sens porównanie Vidy z Flaminim. Serb jest najlepszym obrońcą globu w tej chwili i gra 3 wielki sezon, Flamini zapchajdziura miał 1 dobry sezon.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore »

A o nawiedzonych fanów ManU ostatnio łatwo :wink:
Dla mnie kwartet Pippo, Boriello, Pato i Paloschi jest w zupełności wystarczający na przyszły sezon jeśli trio Boriello, Pato i Pippo nie będzie nękane przez kontuzje i Marco będzie w fizycznej formie z Genoi.
Co jest nieprawdopodobne niestety.
Ale o jakiekolwiek wzmocnienie tej formacji będzie trudno - tym bardziej, że Alberto jest chyba oddany na współwłaścicielstwo, a nie wypożyczony (poprawi mnie ktoś?), co może oznaczać, że do Milanu już nie wróci i za kilka lat będzie gwiazdą... Interu albo innego Juventusu. A kolejnego Amoroso czy Vieriego nam nie trzeba - lepiej zostać z takimi młodymi i zdolnymi. Nie wierzę bowiem w Milan kupujący piłkarzy do pierwszego zespołu na środek i lewą obronę i do ataku - na trzy pozycje. A nie byłoby błędem sprowadzenie piłkarza właściwie na każdą pozycję w składzie...
Szkoda w tej sytuacji, by był sprowadzany jakiś dziad, lepiej postawić na młodego - powrót di Gennaro też nie jest głupim pomysłem w takiej sytuacji.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
R.A.B.
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: R.A.B. »

MazurXIII pisze:mete - oglądam praktycznie każde Match of the Day i uwierz mi - jest overrated z wymienionych przeze mnie powodów,aczkolwiek jeśli jakiś nawiedzony fan MU każe mi podać lepszego środkowego w Milanie to będę w kropce.

Jeśli Vidić jest przeceniony to śmiech na sali.szkoda komentować takie brednie "fachowców"
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

MGiggs pisze:Vidić w 35 meczach jakie rozegrał w tym sezonie zobaczył 5 zółtych i 2 czerwone kartki z czego 1 czerwona to lekkie popchnięcie kolesią na KMS
o tym lekkim popchnięciu mówisz ?

inna sprawa, że MazurXIII nie wie co mówi.
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Czerwona kartka słuszna tylko koleś zrobił dokładnie 6 obrotów po tym ciosie wiec czysta komedia.
Zawieszenie w LM - skandal.Dostać zawieszenie ze inne rozgrywki, brawo Fifa.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1374
Kibicuję: AC Milan

Post autor: MazurXIII »

Nie wiem co mówię?Niedługo z Kriżanaca zrobicie gwiazdę globalną...Poza tym nigdzie nie napisałem,że jest słaby,po prostu on nie prezentuje poziomu Nesty,Baresiego czy Scirey...to jest wielkość...a to,że tak wolny chłop wybija się świadczy tylko o niskim poziomie obrońców dzisiaj...podajcie mi przykład solidnego silnego obrońcy w stylu Stama...Rio i długo,długo nic...mały offftop się zrobił a dziś Maldini oficjalnie potwierdził,że po sezonie zawiesza buty na kołku.
Obrazek
R.A.B.
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: R.A.B. »

szzerze to nie widzę obrońcy w Milanie na poziomie Vidicia ale to tylko moja opinia.każdy może się nie zgadzać.Czy ja wiem czy obrońcy na świecie obniżyli loty? Może nie ma już takich legend ale jest dużo młodych obiecujących którzy za kilka lat mogą świecić
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

MazurXIII pisze:.Poza tym nigdzie nie napisałem,że jest słaby,po prostu on nie prezentuje poziomu Nesty,Baresiego czy Scirey...to jest wielkość...a to,że tak wolny chłop wybija się świadczy tylko o niskim poziomie obrońców dzisiaj (...) co nie oznacza,że Serb nie jest lepszy od wszystkich naszych środkowych obrońców - bo obecnie jest - problem w tym ,że my potrzebujemy kogoś klasy Nesty...a najlepiej to dwóch takich i kogoś na lewą za Jankula.
Czyli Vidic wyróżnia się obecnie, bo poziom obrońców jest niski, czyli nie ma obecnie wielu lepszych od niego.
Jak więc chcesz sprowadzić kogoś o klasie Nesty, czy Baresiego ?

Chcesz dwóch na środek i jednego do boku. Vidic za słaby ... masz jakieś lepsze nazwiska na myśli ?

Piszesz równocześnie, że Vidic jest lepszy od waszych stoperów, więc nie lepiej jego ściągnąć i mieć Serba niż tych gorszych, którzy grają obecnie ?
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post autor: Kamil232 »

A o nawiedzonych fanów ManU ostatnio łatw
znalazła się największa "fachura" na świecie, tzw. miszcz świata.

A tych bredni o najlepszym obecnie środkowym obrońcy na świecie to nie ma nawet co komentować.
Obrazek
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Mazur sorry ale bredzisz kręcisz strasznie. Baresi to chyba najlepszy obrońca w historii piłki więc się nie dziw że takiego obecnie nie ma.
O Vidiciu piszesz tak jakbyś go raz w życiu na oczy widział-naprawde.
Proponowałbym Wam Gallasa bo on raczej by gdzieś odszedł z Arsenalu, kiedyś już o nim pisano. Vidić jest nie na sprzedaż , no chyba że sam będzie chciał odejść.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Nie za szybko na plotki transferowe?

Obrone wzmocnic trzeba to nie ulega watpliwosci. Po co jednak strzepic klawiature na pisanie o Vidicu? Takiej klasy pilkarzy trzeba sciagac gdy graja w slabszych klubach. Tak zrobil MU "wychowal" go sobie i maja piekny okaz obroncy. Dyskusja na ten temat moze i mialaby odrobine sensu gdybysmy sprzedali Kake.

Po sezonie nowy trener - pisalem przed sezonem ze jezeli Carlo nie zdobedzie mistrzostwa to powinien zakonczyc swoja przygode z Milanem i zdania nie zmieniam chociaz bardzo lubie Carlo - kilka wzmocnien i mozna z optymizmem patrzyc w przyszlosc. Niestety sprawdzilo sie troche to co pisalem we wrzesniu o naszych transferach na ten sezon. Wszystko wygladalo ladnie ale to taka zbieranina. Senderos i Shevchenko to porazki. Ronaldinho i Zambro odstaja od swojego poziomu ktory prezentowali 2-3 lata temu (aczkolwiek ciagle wierze ze ten pierwszy nawiaze do swoich czasow swietnosci poniewaz iskre boza ciagle ma brakuje mu natomiast dynamiki). Borriello sie leczyl (nikt tego nie mogl przewidziec niestety) Flamini szuka formy oraz uznania u trenera i tylko Abbiatiego mozna zdecydowanie zapisac po stronie plusow.

No ale bedzie jeszcze czas na takie rozwazania.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post autor: Rezus »

Przebywający w Bremie Adriano Galliani został zapytany o transfer Daniela Aggera. Ostatnio w mediach mówi się o walce pomiędzy Milanem, Interem i Juve. Jednak najgłośniej jest o derbach Mediolanu o Duńczyka. Oto odpowiedź żartobliwa Gallianiego: 'Derby o Aggera? Nie wiem, nic o tym nie wiem. Ale kontrakty podpisuje się ręką, a patrząc na to, jak Inter wygrał derby, to oni chyba wyjdą zwycięsko z tej walki'.
:haha: :haha: :haha:
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post autor: mete »

Galliani lepiej niech nie bedzie taki dowcipny...bo jego dowcip o Scudetto tez byl calkiem niezly.ile beda to przezywac??ponoc Agger jest do wziecia za 4 banki.musimy to wykorzystac
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore »

To akurat bardzo celny i trafny żart - prawie jak ręka Adriano.
W tezy o 4, 6 czy 8 bańkach za Aggera nie uwierzę, póki nie zobaczę kwoty - Liverpool chyba nie jest w aż tak złej sytuacji, by oddawać takiego gracza za takie pieniądze.
W meczu z Werderem musimy zagrać najmniej na jednobramkową porażkę, ale remis czy nawet zwycięstwo nie jest nieosiągalne, o ile zagramy wreszcie jak Milan - może obudzi się w piłkarzach piłkarska złość po okradzeniu z punktu(ów) w derby.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post autor: mete »

W tezy o 4, 6 czy 8 bańkach za Aggera nie uwierzę, póki nie zobaczę kwoty - Liverpool chyba nie jest w aż tak złej sytuacji, by oddawać takiego gracza za takie pieniądze.
Aggerowi konczy sie kontrakt w 2010 a w kontrackie chyba ma klauzule ze rok przed koncem kontraktu moze odejsc za 4 banki..gdzies tak czytalem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”