AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZ

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore »

Ewa_ pisze:Możliwe, ale obiło mi się o uszy, że właśnie Primavera trenuje z pierwszym zespołem. Dowiem się u dobrego źródła to dam znać jak to wygląda ;)
Z tego, co wiem, to primavera trenuje sama ze sobą, jedynie najzdolniejszych czasem przesuwa się do pierwszego składu, bądź w razie kontuzji bierze się odpowiedników kontuzjowanego gracza do skompletowania składów na gierki treningowe - jak np. Osuji czy Strasser byli brani czasem na mecze treningowe po kontuzji Gattuso. :wink:
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post autor: maciek_88 »

Wilmore pisze:
Ewa_ pisze:Możliwe, ale obiło mi się o uszy, że właśnie Primavera trenuje z pierwszym zespołem. Dowiem się u dobrego źródła to dam znać jak to wygląda ;)
Z tego, co wiem, to primavera trenuje sama ze sobą, jedynie najzdolniejszych czasem przesuwa się do pierwszego składu, bądź w razie kontuzji bierze się odpowiedników kontuzjowanego gracza do skompletowania składów na gierki treningowe - jak np. Osuji czy Strasser byli brani czasem na mecze treningowe po kontuzji Gattuso. :wink:
Mecze treningowe? :P U nas na jesień mecz bez kogoś z Primavery - mecz stracony.
Punkt kulminacyjny nastąpił w meczu ligowym z Bologną gdzie ławka rezerwowych wyglądała następująco:

Antonio Chimenti
Albin Ekdal
Mauro German Camoranesi
Sebastian Giovinco
Lorenzo Ariaudo
Fausto Rossi
Luca Castiglia

:lol:

A z tym co piszesz o tych treningach Primavery, masz 100% rację. Tak to właśnie wygląda.
#injacekwetrust
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post autor: gilardino11 »

Dzisiaj mecz z Atalantą a kadra jaka jest każdy widzi i przez to będzie bardzo ciężko.
Czasem sobie czytam na tym forum na temat innych klubów i forumowicze narzekają że a to oborńca wypadnie na 3 tygodnie a to napastnika nie ma przez miesiąc to sie zastanawiam co ma powiedzieć Milanista.Nesty nie widziałem od pół roku, Kaladze przechodzi w sezonie już drugą operacje bo jak sie okazuje gral ciągle z kontuzją i z tego też wynikała ta jego beznadziejna gra :shock: .Takiego Boriello( miałbyć naszym super snajperem) nie ma od października i już w tym sezonie go nie będzie. Ronniego i Kaki nie ma już miesiąc i co tydzień ciągle przedłuża się ich powrót.Gattuso nie zagra do końca sezonu.Ambro z Seedorfem jeszcze wypadli Pirlo nie grał 3 miesiące i dopiero wraca przez gre do wysokiej formy.Jestem ciekaw kto następny bo jak utrzymamy tempo to Kalac skończy na wysuniętym napastniku :roll: .
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post autor: Rezus »

Ja wiem kogo brak by nas zabolał najbardziej ale boję się napisać bo będzie, że wykrakałem. Chyba wszyscy wiedzą o kogo chodzi.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
Pato_7
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post autor: Pato_7 »

Co mowicie na dzisiejszy mecz z atalanta?jaki typujecie wynik?ja strasznie licze na PATO ale bedzie ciezko wygrac mimo ze w atalancie nie zagra 2 podstawowych pilkarzy ktorzy nie sa powolani.kontuzje ktore nas trapia od poczatku sezonu przegraly wszystko.Jak wszyscy mogli grac to byl nawet lider a teraz? trzeba sie ogladac za plecy na fiorentine i rome;/
"Milan Sempre per te" !
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 716

Post autor: mete »

ja bym bardzo na Pato nie liczyl dzis.wszyscy wiedza ze jest w formie i jest najwiekszym zagrozeniem wiec beda go uwaznie kryc a w razie czego faulowac.mam nadzieje ze raz sie im nie uda.mysle ze wieksze prawdopodobienstwo jest ze Pippo strzeli.mam nadziej ze Carlo nie ustawi Beckhama na ofensywnego pomocnika.gra dobrze na prawej pomocy i tak powinno zostac.mysle ze zagramy na zero bo atak Atalanty oslabiony

ponoc sie interesujemy Santacroce.mam nadzieje ze to nie plotka
Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post autor: Ewa_ »

Wilmore pisze:
Możliwe :) nie będę się kłócić, gdyż nie jestem pewna do końca jak to wygląda. Skoro tak mówisz i potwierdza to również maciek_88, więc tak zapewne jest :)

Co do Miśkiewicza to na początku sezonu 2008/09 był podawany w składzie U-18 czyli Berretti, ale pierwszy bramkarz Primavery Milanu doznał kontuzji (Donnarumma) i Miśkiewicza przesunęli. Jak na razie jest pierwszym bramkarzem Primavery. Zobaczymy jak wróci Donnarumma. Trudno więc stwierdzić czy jest on pierwszym czy może drugim albo trzecim bramkarzem Primavery.

pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Znowu w wyjściowym składzie to drewno ze Szwajcarii, a Antonini siedzi na ławce. Carlo mój mistrzu. :roll:
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Widziales Rezus co Antonini zagral z Doria?
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Jeden mecz kontra całokształt Senderosa, gratuluje. Aha mecz widziałem.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Antonini nie gra na pozycji Sendersosa.
Wasza sympatia do Wlocha bierze sie z tego ze jest wychowankiem do tego jak na Milan dosc mlodym. Nie ma to zbytnich podstaw w jego grze bo jak gra to co najwyzej solidnie a ostatnio slabo.
Tak utrzymuje Iks
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Jak już chcesz się wymądrzać to najpierw zbadaj dokładnie sprawę. Nasz obrona wygląda tak - Bonera, Senderos, Maldini, Zambrotta. Do wniosku sam sobie dojdź.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Wiem jak wyglada nasza obrona. Mam podlaczenie do Internetu jak pewnie zauwazyles.
Jestem cienki w wyciaganiu wnioskow. Pomoz mi i przedstaw wlasne.
Tak utrzymuje Iks
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Chlopaczek pisze:Wiem jak wyglada nasza obrona. Mam podlaczenie do Internetu jak pewnie zauwazyles.
Jestem cienki w wyciaganiu wnioskow. Pomoz mi i przedstaw wlasne.
Pomogę, bo widzę, że w ostatnich tygodniach taka pomoc Ci jest potrzebna.
Antonini z Al Sadd zagrał co najmniej dobrze. Mattioniego nie biorę pod uwagę. Senderos ostatnio (i właściwie od początku sezonu) jest zwyczajnie słaby. Bonera na prawej obronie od roku gra źle, właściwie od czerwonej kartki z Juventusem gdzieś stracił formę i gra tylko na środku dobrze.
Toteż na podstawie ostatnich meczów obrona Antonini, Bonera, Maldini, Zambrotta nie tylko wygląda lepiej, bo prezentują się ostatnio Bonera i Antonini lepiej od swoich odpowiedników na OP i OŚ ze składu na Atalantę lepiej, ale i jest bardziej perspektywiczna - mam nadzieję, że Senderosa od nowego sezonu w Milanie nie zobaczymy, a Bonerę raczej tak, tak samo jak Antoniniego.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Doczekałem się - sędzia nam pomógł, kilkucentymetrowy spalony przy dośrodkowaniu Beckhama, ale spalony. Później piłka leci do Zambrotty, strzał jego odbity do linii końcowej, tam dobiega Jankulovski, którego dośrodkowanie wykańcza Inzaghi.
1:0, ale jak dla mnie był spalony przy dośrodkowaniu Beckhama. Kontrowersyjny, bo jeśli już, to na kilka centymetrów, ale spalony.
Hermann Hesse
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”