Po co dyskutujesz skoro każdy mający inne zdanie niż twoje, jest dla ciebie idiotą? Dowiedz się najpierw co to jest szacunek dla rozmówcy, a potem prowadź dysputy.Wilmore pisze:(...)mam nadzieję, że niezależnie od idiotów wyzywających i umniejszających jego zdolności(...)
Reprezentacja Polski (zbiorczy)
Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)
O meczu można powiedzieć właściwie tyle, że się odbył. Wynik mówi zresztą sam za siebie, a i tak mógł być wyższy biorąc pod uwagę stworzone okazje i dwie bramki nieuznane. R. Lewandowski lepiej chyba prezentuje się z przodu niż na boku, choć wiadomo, że nie ma co oceniań na tle San Marino. Zresztą dość szybko opadł z sił. Jeśli chodzi natomiast o Smolarka to, pomimo strzelenia tych trzech goli, nieco denerwował mnie swoim egoizmem w grze. Wielokrotnie wdawał się w zbędne kiwki z kilkoma rywalami, zamiast podawać do kolegów. Rozumiem, że był zły sytuacją z soboty, ale takie egoistyczne udowadnianie czegoś jest przesadą. A na koniec zaproponuję mały handel: ZAMIENIĘ DZIEWIĘĆ BRAMEK Z KIELC, NA DWIE W BELFAŚCIE!

- czeher
- Nałogowy hazardzista

- Reputacja: 1
zmartwychwstaliYukasz pisze:Kutwa Anglia [*]
Chlopaczek
Wilmore, juz dawno pisalem, ze Czesi sa bezzebni... nie ma juz pokolenia Poborskiego czy Kollera, Rosicki caly czas kontuzjowany i nie ma kto grac... kryzys a swiatelka nie widac, wg mnie bedzie kilkuletni niebyt zanim to na nowo zorganizuja (do nastepnych MS
O dzisiejszym meczu nie ma co pisac bo to tak jakby reprezentacja pilka.pl zagrala z repra....
A wyniki w tej grupie pokazuja jak dramatycznie slaba jest ta grupa, a zarazem wyrownana, najlepsza pozycje ma Slowacja.

"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce
-
Wilmore
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 108
Problem polega na tym, że kiedy ktoś pisze coś takiego, jak Ty powyżej, to można albo wyśmiać, albo przemilczeć.Yukasz pisze: I pamiętaj że my także potrafimy wyzywać więc daruje sobie te inwektywy.
W naszej grupie nie ma ani jednej ekipy mocnej. Od Polaków mocniejsze są na pewno dwie - Słowacja i Czesi. Na szczęście ci drudzy są w kryzysie (czeher, czy ja kiedykolwiek pisałem co innego? Tyle że oni w kryzysie nadal są na papierze mocniejsi od nas, naszym atutem w październiku była tylko przewaga taktyczna), co daje nam niejako nadzieje na pozytywny (remis?) wynik w Pradze - o ile jutro nie obudzę się ze Stefanem jako selekcjonerem.
Niezła jest też Irlandia Płn., ale ich mimo wszystko u siebie powinniśmy pokonać dobrym rozegraniem i szybką wymianą piłek.
Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - bez szczęścia i przy farcie (i odpowiedniej murawie) Polacy REALISTYCZNIE plasują się na najwyżej trzecim miejscu w grupie. Niezależnie od tego, co Yukasz, Kamil czy inne mądre internetowe głowy będą opowiadać na temat piłkarzy i sportu, o którym mają, najwyraźniej, najwyżej blade pojęcie.
Jednak jeśli Czesi się szybko z kryzysu nie otrząsną, a Irlandia przestanie mieć tyle szczęścia, to drugie miejsce jest nawet możliwe.
Cóż, nie zawsze można mieć w losowaniu szczęście i trafiać na Ukrainę, Białoruś, Austrię czy Walię...
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Hermann Hesse
- Duch
- Entuzjasta Kraftu

- Reputacja: 196
Faktycznie, to były słabiutkie zespoły. Słowacja i Czesi w obecnej sytuacji bez dwóch zdań są ekipami silniejszymiWilmore pisze:Cóż, nie zawsze można mieć w losowaniu szczęście i trafiać na Ukrainę, Białoruś, Austrię czy Walię...
Wilmore pisze:Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - bez szczęścia i przy farcie (i odpowiedniej murawie) Polacy REALISTYCZNIE plasują się na najwyżej trzecim miejscu w grupie.
Mecz przyjemny dla oka. Dużo bramek, ładnych akcji, ale to tylko San Marino i czy to byłoby 10:0 czy 15:0 nie ma większej różnicy. Jesteśmy w grze i zobaczymy co się stanie na jesień.Problem polega na tym, że kiedy ktoś pisze coś takiego, jak Ty powyżej, to można albo wyśmiać, albo przemilczeć.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2009, 22:58 przez Duch, łącznie zmieniany 1 raz.
Dość zabawne przywoływanie jest przez Ciebie Austrii w momencie, gdy prawie rok temu, nasi zawodnicy grając z nimi przez długi czas nie wiedzieli gdzie mają biegać i blamażu nie zawdzięczaliśmy tylko Borucowi (nie idźcie tą drogą).
#injacekwetrust
Skończ waść, wstydu oszczędź

Ukraina podobnie do Czech, Białoruś do Słowenii, Austria do Słowacji, a Walia do Irlandii Północnej.Wilmore pisze:Cóż, nie zawsze można mieć w losowaniu szczęście i trafiać na Ukrainę, Białoruś, Austrię czy Walię...
Viva poglądy Wilmore, w których jest osamotniony.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
-
Wilmore
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 108
cloner pisze:Ukraina podobnie do Czech, Białoruś do Słowenii, Austria do Słowacji, a Walia do Irlandii Północnej.
Viva poglądy Wilmore, w których jest osamotniony.
Ukraina przed 2002 rokiem była słabsza niż później. Od biedy można ją porównać do dzisiejszych Czech. Od biedy.
Białoruś jako druga potęga grupy obok Ukrainy - to pokazuje siłę tamtej grupy. Norwegia już wtedy nie istniała. Fakt, Engel wielki trener.
Austria 2005 = Słowacja 2009? Żal komentować.
Walia 2005 = Irlandia Płn. 2009? Jako wyżej. Naprawdę nie masz o tym zielonego pojęcia, czy starasz się wyśmiać moje tezy tylko dlatego, że są podpisane "wilmore", a nie innym nickiem?
QED. Szkoda, jak napisał Bienias, czas marnować na dyskusję.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Hermann Hesse
Statystyka jest ciekawą rzeczą. Biorąc pod uwagę wyłącznie mecze z San Marino, jesteśmy statystycznie w trójce najsilniejszych zespołów Europy w XXI wieku. Bo dopiero jako trzeci strzeliliśmy im w tym stuleciu 10 goli 

To pakuj manatki i spieprzaj. Posłużę się cytatem z Liroya: "nikt Cię tu nie lubi, nikt Cię nie chce, wypier.dalaj!"Wilmore pisze:Szkoda, jak napisał Bienias, czas marnować na dyskusję.
Wychodzi na to, że nie mam pojęcia. No trudno się mówi.Wilmore pisze:Naprawdę nie masz o tym zielonego pojęcia
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Wilmore obyś nigdy nie stracił internetu i wyobraźni.
Bez Ciebie pilka.pl zginie, a juz napewno temat Reprezentacji Polski.
Bez Ciebie pilka.pl zginie, a juz napewno temat Reprezentacji Polski.
http://futbolnet.pl/petycja
Mamy dość korupcji, chciwości, arogancji i tchórzostwa w polskiej piłce nożnej. Sędziowie, działacze, zawodnicy, którzy mieliście odwagę handlować wynikami sportowej rywalizacji:
Czy macie odwagę przyznać się do błędu?
Czy stać was na to, by powiedzieć: zrobiłem coś złego ?
Czy macie w sobie pokorę, aby choć w części odkupić swoją winę ?
Jeśli została w was odrobina uczciwości, zaproponujcie sposób, by zadośćuczynić kibicom, uczciwym zawodnikom i działaczom. Wiele szkół chętnie zaakceptuje wasze fachowe wsparcie jako trenerów czy piłkarzy. Możecie
zaangażować się w szkolenie młodzieży z biedniejszych regionów. Niejeden dom dziecka przyjmie pomoc finansową, by zbudować boiska dla dzieciaków. Pomożemy zorganizować podobne działania wszystkim tym, którzy odważą się z podniesionym czołem przyznać do popełnionych błędów.
Naprawmy wspólnie nadszarpnięty wizerunek polskiego świata piłkarskiego.
Petycja zostanie złożona w PZPN oraz Ministerstwie Sportu z prośbą o dalsze przekazanie jej na ręce osób, którym udowodniono działania korupcyjne.
DOPISYWAĆ SIĘ!!!!
Mamy dość korupcji, chciwości, arogancji i tchórzostwa w polskiej piłce nożnej. Sędziowie, działacze, zawodnicy, którzy mieliście odwagę handlować wynikami sportowej rywalizacji:
Czy macie odwagę przyznać się do błędu?
Czy stać was na to, by powiedzieć: zrobiłem coś złego ?
Czy macie w sobie pokorę, aby choć w części odkupić swoją winę ?
Jeśli została w was odrobina uczciwości, zaproponujcie sposób, by zadośćuczynić kibicom, uczciwym zawodnikom i działaczom. Wiele szkół chętnie zaakceptuje wasze fachowe wsparcie jako trenerów czy piłkarzy. Możecie
zaangażować się w szkolenie młodzieży z biedniejszych regionów. Niejeden dom dziecka przyjmie pomoc finansową, by zbudować boiska dla dzieciaków. Pomożemy zorganizować podobne działania wszystkim tym, którzy odważą się z podniesionym czołem przyznać do popełnionych błędów.
Naprawmy wspólnie nadszarpnięty wizerunek polskiego świata piłkarskiego.
Petycja zostanie złożona w PZPN oraz Ministerstwie Sportu z prośbą o dalsze przekazanie jej na ręce osób, którym udowodniono działania korupcyjne.
DOPISYWAĆ SIĘ!!!!
Widzew Łódź!!!
Widzew można ugiąć,ale nie mozna go złamać!!!
Widzew można ugiąć,ale nie mozna go złamać!!!
- Yukasz
- Basket fan hooligan
- Reputacja: 0
- Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo
Racja - rozejdźmy się spokoju póki jeszcze nie doszło do rękoczynówWilmore pisze:czas marnować na dyskusję
I zagadka - które miejsce i ile punktów na Euro przewidywałem dla naszej reprezentacji o której mam ponoć wielkie mniemanie?
Odp Ostatnie miejsce i jedyny punkt z Austrią
PS Pewnie Boliwia jest potęgą, inaczej by nie rozniosła Argentyny
-
LookAsh
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 0
Im wiecej czytam Lorda tym bardziej smiac mi sie chce. A kiedys mialem o nim dobra opinie ze choc bywa kontrowersyjny w swych opiniach to jednak jest dosc inteligentny. A tutaj robi z siebie - wybacz ale jednak kompletnego idiote tak za wszelka cene probujac bronic swojej racji po drodze podpierajac sie takimi glupimi argumentami a cudzymi albo pogardzajac albo kompletnie pomijajac, byleby tylko to pasowalo do jego teorii.
Ok, skoro Slowacja jest mocniejsza od nas to w takim razie po co nam Leo ? Slowacja jezeli jzu ma byc mocniejsza to tylko minimalnie czyli taki geniusz trenerski jak Benhaker powinien zrobic ta roznice by nie tylko zniwelowac te straty do naszych sasiadow, ale i by ich chocby minimalnie przegonic bo oni chyba nie maja trenera tej klasy(szczerze, nie mam pojecia kto ich trenuje ale pewnie Slowak) a poki co to my dostajemy po tylkach od nich.
Ok, skoro Slowacja jest mocniejsza od nas to w takim razie po co nam Leo ? Slowacja jezeli jzu ma byc mocniejsza to tylko minimalnie czyli taki geniusz trenerski jak Benhaker powinien zrobic ta roznice by nie tylko zniwelowac te straty do naszych sasiadow, ale i by ich chocby minimalnie przegonic bo oni chyba nie maja trenera tej klasy(szczerze, nie mam pojecia kto ich trenuje ale pewnie Slowak) a poki co to my dostajemy po tylkach od nich.

Słowacja od momentu strzelenia bramki nie istniała..... wszystko wybijali i mieli mase szczęścia pod własną bramką bo Czesi dość ostro naciskali, niestety 1 długa piłka i po meczu, bardzo szczęsliwa wygrana ale taka jest piłka
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.