El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF
Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF
Jeżeli nie będzie miał wpływu na Twoją formę to będzie miał na moją i odwrotnie
Ale i tak wypada nam się cieszyć, że Barcelona gra ciągle w LM i dzięki temu mecz w jest w sobotę a nie niedzielę ![Krzywy :]](./images/smilies/krzywy6am.gif)
"I Play For The Name On The Front Of My Jersey, Not The Back"
- krzychu212
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 0
- Kontakt:
Jakby tak na wszystkich. Pół Polski by zdało a drugie nie. Ja bym zdał wtedyVianuch pisze:Ciekawe czy wynik meczu będzie miał wpływ na moją formę na maturze z polskiego
A meczyk już jutro, a ja jakoś emocji jeszcze nie czuje, ale za to jutro już będzie koniec nauki na polski bo jak tu se uczyć gdy drużyna wzywa
EDIT:
Nie ma takiej opcji, że przegramy dlatego zdam. Gorzej mają kibice blancos, cały sezon frustracji grą swojej drużyny. Ehh ale trzymam za Was kciuki chłopaki.Etus2 pisze:mówisz że przegrana Barcy Cię nie ruszy ? i zdasz? gratuluje silnej psychikipozdro
Ostatnio zmieniony 01 maja 2009, 13:23 przez krzychu212, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakby tak na wszystkich. Pół Polski by zdało a drugie nie. Ja bym zdał wtedy
mówisz że przegrana Barcy Cię nie ruszy ? i zdasz? gratuluje silnej psychiki
- peepe
- Kluczowy Zawodnik

bez przesadykrzychu212 pisze:cały sezon frustracji
Wyglada na to, ze Raul trafil z forma wlasnie na GD, w parze z Pipita sa wstanie rozmonotwac obrone Barcy. Nie spodziewam sie jakichs frontalnych atakow z naszej strony, sadze ze kluczem bedzie jak najdluzsze utryzmywanie sie przy pilce i cierpliwe szukanie swoich okazji. tak probowala zagrac Chelsea w paru fragmentach meczu LM( w tych kiedy sie nie bronila w 11 + trener
mysle ze wygramy, 1-0
kibice Barcy niech tylko nie narzekają po meczu że przegrali bo ich gracze byli zmęczeni meczem z Chelsea
o atak się nie boje , raczej o środek pola ale jak nie zagra Hanry (bo niby ma problemy) to Iniesta w ataku poluzuje troche Kataloński środek pola i wtedy powinno być dobrze
o atak się nie boje , raczej o środek pola ale jak nie zagra Hanry (bo niby ma problemy) to Iniesta w ataku poluzuje troche Kataloński środek pola i wtedy powinno być dobrze
- Yukasz
- Basket fan hooligan
- Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo
Raczej będą narzekać że Real wystawił obrońców a Messiego i spółkę choć w szczególności jego zawodnicy Realu faulowali a przecież nie powinni (więcej niż piłkarzy i takich gwiazd się nie fauluje) - ani faulować ani bronić dostępu do własnej bramki - ale to tak pół żartem, pół serioEtus2 pisze:kibice Barcy niech tylko nie narzekają po meczu że przegrali bo ich gracze byli zmęczeni meczem z Chelsea![]()
A teraz serio - mnie w pełni usatysfakcjonuje tak gdzieś 3:0 dla Barcy, inaczej będę czuł niedosyt
Teraz nie jest związany kontraktem z żadnym z tych klubów a więc uważam, że może jak najbardziej mówić co mu się podoba. Nawet jeżeli naraziłby się kibicom to co z tego? Do Europy już i tak nie wróci i świńskim ryjem nie dostaniePelart pisze:Ronaldo przepowiada zwycięstwo Realu, nazywa siebie Madridistą. trochę mnie to dziwi, grał w obydwu klubach więc powinien trochę bardziej dypomatycznie wyrażać swoje zdanie.
Jakoś nie wierzę w taki scenariusz. Oczywiście będziecie przy piłce częściej i dłużej niż Chelsea, ale przypuszczam, że będzie starali się raczej przyspieszać Robbenem. Generalnie gdybym miał wskazać element, którego się obawiam najbardziej to byłyby to Wasze kontry. Inna sprawa, że teoretycznie Real Madryt w meczu z Barceloną na SB, który musi wygrać powinien być stroną atakującą a nie wyczekującą, ale raczej się za bardzo nie otworzycie. Tak przynajmniej sobie przewiduję.peepe pisze:sadze ze kluczem bedzie jak najdluzsze utryzmywanie sie przy pilce i cierpliwe szukanie swoich okazji
Te parę momentów kiedy byli dłużej przy piłce to chyba tylko sam początek meczu + stałe fragmenty.peepe pisze:tak probowala zagrac Chelsea w paru fragmentach meczu LM
Trochę mnie dziwią Wasze przewidywania co do wyniku. Nie chodzi mi tutaj jednak o wróżenie zwycięstwa tylko o sam wynik bramkowy. Większość typuje, że Barcelona nie strzeli gola. Skąd się to bierze? Wypadł Wam bądź co bądź bardzo ważny Pepe, musicie zagrać nieco bardziej do przodu niż w pierwszym meczu a my w ataku wciąż gramy dobrze. Czyżby wynik z Chelsea na niektórych tak mocno wpłynął? Real nie jest w stanie zagrać w defensywie tak jak Chelsea. Suma summarum mam na myśli to, że typowanie wyniku 2:1 czy nawet 3:2 zaskoczyłoby mnie mniej niż 1:0.
Oczywiście mam nadzieję, że Titi zagra, ale nie uważam, aby jego obecność była całkowicie niezbędna. Jeżeli odpoczynek miałby go zupełnie postawić na nogi to może lepiej niech zagra zdrowy z Chelsea

Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Ja obawiam się tylko tego, że nasza ławka mizaernie się prezentuje, nie wiem kto może wejść na boisko? Huntelaar? VdV?
To będą inne Derbi niż te grudniowe, możemy zagrać skrzydłami, mamy mocniejszy środek pola. Raul świetnie się czuł ostatnio jako 9. Pipita gra świetnie co drugi mecz, z Sevillą fajerwerków nie było, wychodzi więc na to ,że z Barcą mogą się one pojawić.
To będą inne Derbi niż te grudniowe, możemy zagrać skrzydłami, mamy mocniejszy środek pola. Raul świetnie się czuł ostatnio jako 9. Pipita gra świetnie co drugi mecz, z Sevillą fajerwerków nie było, wychodzi więc na to ,że z Barcą mogą się one pojawić.
Trzeba być gorszym,by potem stać się lepszym. Trzeba być głupim, by móc stać się mądrzejszym.
- sudden
- Rezerwowy

- Kontakt:
Co do środka pola - Guti bodajże wczoraj doznał kontuzji na treningu, więc jego występ w GD stoi pod znakiem zapytania. Real może zagra skrzydłami, wraca Sneijder chociaż nie wiem jak pokaże się po kontuzji i czy wytrzyma mecz... To samo Robben. W pełni ma wyleczony uraz? Bo z tym nie jestem na bieżąco.

- wianuch
- Lider Drużyny

- Reputacja: 38
BARCA:
Bramkarze: Victor Valdés, Albert Jorquera
Obrońcy: Gerard Piqué, Carles Puyol, Martín Cáceres, Sylvinho, Dani Alves, Éric Abidal
Pomocnicy: Andrés Iniesta, Xavi, Alaksandr Hleb, Seydou Keita, Eidur Gudjohnsen, Yaya Touré, Sergio Busquets
Napastnicy: Thierry Henry, Bojan Krkić, Samuel Eto'o, Lionel Messi
REAL:
Bramkarze: Casillas i Dudek
Obrońcy: Sergio Ramos, Metzelder, Cannavaro, Torres i Heinze
Pomocnicy: Gago, Lass, Javi García, Faubert, Drenthe, Parejo, Marcelo, Robben i Van der Vaart
Napastnicy: Higuaín, Raúl oraz Huntelaar
Grunt, że Faubert jest w kadrze
Bramkarze: Victor Valdés, Albert Jorquera
Obrońcy: Gerard Piqué, Carles Puyol, Martín Cáceres, Sylvinho, Dani Alves, Éric Abidal
Pomocnicy: Andrés Iniesta, Xavi, Alaksandr Hleb, Seydou Keita, Eidur Gudjohnsen, Yaya Touré, Sergio Busquets
Napastnicy: Thierry Henry, Bojan Krkić, Samuel Eto'o, Lionel Messi
REAL:
Bramkarze: Casillas i Dudek
Obrońcy: Sergio Ramos, Metzelder, Cannavaro, Torres i Heinze
Pomocnicy: Gago, Lass, Javi García, Faubert, Drenthe, Parejo, Marcelo, Robben i Van der Vaart
Napastnicy: Higuaín, Raúl oraz Huntelaar
Grunt, że Faubert jest w kadrze
"Bóg jest Francuzem. Bóg to Zinedine Zidane"
wraca Sneijder chociaż nie wiem jak pokaże się po kontuzji i czy wytrzyma mecz...
co? farmazon ;D
A z Robbenem jak mówi Juande nic nie wiadomo , jak będzie w stanie zagrać 90min to wejdzie , jak nie to dostanie szanse na podmęczoną Barce.
natomiast praktycznie pewnym jest że w pierwszym wybiegnie Heinze który wyleczył całkowicie uraz i zastąpi M.Torresa na lewej ;D
myśle że jednak VDV wyjdzie w pierwszym a zmiany to na pewno w drugiej połowie wejdzie Robben i Hunter (no chyba że będziemy wygrywać różnicą conajmniej 2 bramek) to wtedy już może być różnie
A gdzie Saviola? 
Spodziewam sie trudnego meczu i kilku zmian w skladzie. Bedzie sie dzialo.
Spodziewam sie trudnego meczu i kilku zmian w skladzie. Bedzie sie dzialo.
- Asteniu
- Kluczowy Zawodnik

Przed Real'em naprawdę ciężkie spotkanie. Barcelona tego spotkania nie musi wygrać, choć nie może przegrać. Natomiast Real musi wygrać i tutaj zaczynają się prawdziwe schody dla Realu. Jeżeli chcą wygrać to muszą atakować, a pójście na wymianę ciosów z Barcą może się skończyć tragedią, bo jeżeli Barca opanuje grę i narzuci własny styl gry, to Realowi pozostanie tylko czekanie na cud. Z drugiej strony jeżeli zagrają tak jak Chelsea to nie wróże im niczego dobrego. Real tak się bronić nie potrafi, a Barca w końcu coś strzeli. Co prawda Real może dużo lepiej kontrować nić Chelsea, jednak jestem pewny że Barcelona w takiej sytuacji strzeli w dwie bramki.
Tak więc co pozostaje Realowi ? Moim zdaniem muszą sprawić aby to spotkanie nabrało wielkiego tempa, aby obie drużyny pomijały II linię i jak najszybciej przechodziły do ataku. Wtedy moim zdaniem Real będzie miał szanse.
Właściwie powinienem być za Barceloną, ale dla Atletico dużo lepsze będzie to jeżeli Real wygra, a co lepsze dla Atletico, niech się dzieje.
Tak więc co pozostaje Realowi ? Moim zdaniem muszą sprawić aby to spotkanie nabrało wielkiego tempa, aby obie drużyny pomijały II linię i jak najszybciej przechodziły do ataku. Wtedy moim zdaniem Real będzie miał szanse.
Właściwie powinienem być za Barceloną, ale dla Atletico dużo lepsze będzie to jeżeli Real wygra, a co lepsze dla Atletico, niech się dzieje.
"Alcohol is in my veins...
Tears fall as I think of you.
The true memory you left me with
is a key to the wine of melancholy."
Tears fall as I think of you.
The true memory you left me with
is a key to the wine of melancholy."
gadasz głupoty , Chelsea grała na Camp Nou a my gramy na Santiago, pozatym Barca nie będzie miała tyle sił co my więc prędzej czy później albo opadną z sił albo poświęcą Gran Derbi na rzecz meczu z Chelsea , co by było głupim posunięciem ...
Głupoty komus zarzucasz.Etus2 pisze:gadasz głupoty , Chelsea grała na Camp Nou a my gramy na Santiago, pozatym Barca nie będzie miała tyle sił co my więc prędzej czy później albo opadną z sił albo poświęcą Gran Derbi na rzecz meczu z Chelsea , co by było głupim posunięciem ...
Co to za fantazje na temat przygotowania fizycznego Barcy. Blaugrana grała mecz w wtorek 4 dni odpoczynku. Nie przypominam sobie, zeby Barca grała z Bostonem jakies 3 dogrywki w nocy z czwartku na piątek. Barca nie grała czegoś co mogło doprowadzić ja do utraty sił w kolejnym spotkaniu. Takich spotkan w ostatnich miesiacach było kilkanascie. Nawet z mniejsza iloscia dni do odpoczynku, czy wyjazdy poza Hiszpanie grać w Niemczech czy Francjii. Bardziej sie obawiam spotkania z Chelsea, bo po spotkaniu z Realem trzeba wrócic do Barcelony, pozniej trzeba leciec do Londynu. Takie wycieczki wiecej kosztuja.
Co z tego, ze Real gra u siebie jak i tak ciezko sobie wyobrazić, że bedzie chciał sie bardziej odkryć niż taka Cheslea. Nie widze szans, żeby Real poszedł na otwarta grę z Barca, skonczy sie na 10 faulach w 10 minut na Iniescie.