Liverpool (zbiorczy)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post autor: Elfin »

Zdecydowanie Wy na tym lepiej wyjdziecie:P

A ostatnio w ogóle tak się zastanawiałem - może Owen ma jakieś takie niecne intencje w stylu strzelenia samobója w meczu z LFC w finale LM, czy coś i rozłoży MU "od środka"... Hm... Ja bym mu tam nie ufał, bo piętno LFC będzie na nim już do końca:P
So what if you can see the darkest side of me?
No one will ever change this animal I have become...
Help me believe it's not the real me...
Somebody help me tame this animal!
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1373
Kibicuję: AC Milan

Post autor: MazurXIII »

Po obejrzeniu skrótu w Match of the Day dochodzę do wniosku,że sędzia skrzywdził Liverpool - należał im się jeszcze co najmniej 1 karny w tych 2 sytuacjach:
- faul Assou-Ekotto na Voroninie
- ręka (wyraźny ruch do klatki piersiowej!) w polu karnym w/w strzelca pięknej bramki w tym meczu...
Ale jeżeli mówicie,że Liver grało padkę natomiast Tottenham nieźle cisnął to wynik w sumie sprawiedliwy...
Obrazek
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post autor: Daaaamian »

Angielskie media donoszą, że w kręgu zainteresowań Beniteza znajdują się Fernando Amorebieta (Athletic Bilbao) i Pape Diakhate (Dynamo Kijów). Pytanie do osób lepiej zorientowanych (czyt. fanów ligi hiszpańskiej): co powiecie o tym Fernando?
O drugiego nie pytam, bo pewnie większość, podobnie jak ja, pierwszy raz widzi to nazwisko.

Liczę na Was. :lol:
Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Po pierwsze: A kto nie znajduje się w kręgu zainteresowań Beniteza?
A po drugie: widziałem parę meczyków z jego udziałem... I może po prostu źle trafiłem, ale nie wygląda, żeby miał z niego wyrosnąć defensor, na widok którego napastnicy s***ą ze strachu. Jasne, ma warunki - te jego ok. 190 cm wzrostu robi wrażenie, a w FMie podobno jest jednym z lepszych obrońców, ale na pewno nie byłby dla LFC tym, kim Terry jest dla Chelsea, Rio dla MU, czy Puyol (czyt. Puziol) dla Barcy. Z drugiej strony, pisałem wcześniej o przeciętnym składzie LFC i zgodnie z tym, Amorebieta pasowałby do niego jak ulał:P:P:P:P:P a cena za niego już w ogóle jest śmieszna:P Za mniejsze pieniądze, o ile się nie mylę, Barca ściągnęła z powrotem Pique, który jak dla mnie jest 10 razy lepszym defensorem.

Tego drugiego nie znam, ale gra w lidze ukraińskiej, więc pewnie będzie jakimś masakratorem, bo na wschodzie większość obrońców to takie biegające czołgi:P
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: boskigonzo »

a w FMie podobno jest jednym z lepszych obrońców
Czy tylko mnie draznia takie wstawki Elfina?
Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

1. Nikt Ci nie każe czytać moich postów.
2. Dla niektórych kibiców taki argument wystarcza.
3. Nie pisałem na poważnie, ale widocznie... A zresztą, nieważne;>
4. Nie wiem, czy wiesz (pewnie nie), ale tak się składa, że baza danych w FMie jest doskonałym narzędziem dla skautów - również w tych "większych" klubach. Jakby na to nie patrzeć, te wszystkie statystyki zawodników nie biorą się z kosmosu - ludzie odpowiedzialni za stworzenie "wirtualnego profilu" piłkarza często obserwują go w rzeczywistości, śledzą całą ligę, w której występuje, porównują go z innymi graczami i tworzą szczegółowy opis. Jasne, że może nie za każdym razem jest on w 100% trafny, ale podsuwa skautom, komu warto się lepiej przyjrzeć. Gdyby LFC, Barca, MU, albo jakikolwiek inny klub chciały uważnie obserwować tyle lig, ile zawartych jest w FMie, ilu skautów musiałyby opłacać? Kiedyś czytałem w jakiejś gazecie - nie pamiętam jakiej - wywiad z jednym z łowców talentów Arsenalu, który otwarcie przyznał, że chcąc mieć dobry przegląd w młodych talentach, sięga po różne środki: od wyjazdów na mecze, przez transmisje w TV, filmiki na youtubie, fora dyskusyjne po bazy danych w grach typu FM.

Jak dla mnie, chcesz się trochę ponapinać - osobiście sugerowałbym pierwszy lepszy temat na onecie... Tylko że jak przesadzisz, może Cię cenzura nie przepuścić.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Elfin pisze:A kto nie znajduje się w kręgu zainteresowań Beniteza?
:shock:

Benitez w tym okienku ma naprawdę ograniczone fundusze, więc nie wiem o co Ci chodzi. Plotek odnośnie graczy, którzy mogą przejść na Anfield jest naprawdę niewiele. Miał być Turner, ale cena - 11 milionów funtów, jest za wysoka. Miał być Shawcross, ale Anglik chce został w Stoke, bo jest wdzięczny drużynie za to, że może grać w Premier League. Teraz mówi się o wspomnianych wcześniej defensorach (chociaż niektóre gazety pisały, że Rafa chce Distina, S. Taylora i Milnera, ale to chyba akurat zwykłe plotki).
Elfin pisze:Z drugiej strony, pisałem wcześniej o przeciętnym składzie LFC i zgodnie z tym, Amorebieta pasowałby do niego jak ulał
Racja. Cieszmy się i radujmy, że United nie mają żadnego przeciętnego gracza.
Elfin pisze:Dla niektórych kibiców taki argument wystarcza.
:angry2:
Elfin pisze:Kiedyś czytałem w jakiejś gazecie - nie pamiętam jakiej - wywiad z jednym z łowców talentów Arsenalu, który otwarcie przyznał, że chcąc mieć dobry przegląd w młodych talentach, sięga po różne środki: od wyjazdów na mecze, przez transmisje w TV, filmiki na youtubie, fora dyskusyjne po bazy danych w grach typu FM.
Brawo Sport? :wink:
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

1. Nikt Ci nie każe czytać moich postów.
2. Dla niektórych kibiców taki argument wystarcza.
3. Nie pisałem na poważnie, ale widocznie... A zresztą, nieważne;>
4. Nie wiem, czy wiesz (pewnie nie), ale tak się składa, że baza danych w FMie jest doskonałym narzędziem dla skautów - również w tych "większych" klubach. Jakby na to nie patrzeć, te wszystkie statystyki zawodników nie biorą się z kosmosu - ludzie odpowiedzialni za stworzenie "wirtualnego profilu" piłkarza często obserwują go w rzeczywistości, śledzą całą ligę, w której występuje, porównują go z innymi graczami i tworzą szczegółowy opis. Jasne, że może nie za każdym razem jest on w 100% trafny, ale podsuwa skautom, komu warto się lepiej przyjrzeć. Gdyby LFC, Barca, MU, albo jakikolwiek inny klub chciały uważnie obserwować tyle lig, ile zawartych jest w FMie, ilu skautów musiałyby opłacać? Kiedyś czytałem w jakiejś gazecie - nie pamiętam jakiej - wywiad z jednym z łowców talentów Arsenalu, który otwarcie przyznał, że chcąc mieć dobry przegląd w młodych talentach, sięga po różne środki: od wyjazdów na mecze, przez transmisje w TV, filmiki na youtubie, fora dyskusyjne po bazy danych w grach typu FM
1. Nikt nie kaze ci tu wogole pisac , ba nikt nie kaze ci pierdolic glupot
2. A dla niektorych jest z pizdy .
3. Aaaaa yyyyy bbbbb ...
4. Nie wiem, czy wiesz (na pewno nie) ale umiejetnosci pilkarskich nie da sie przelac na tabelke 20x10 ze skillem od 1-20 . Bakircioglu, Harper, Faranczuk, Bojan Djordjic moglbym rzucic jeszcze kilkoma nazwiskami , wszyscy oni w FMie byli wymiataczami - widzisz ktoregos z nich w topowym klubie europejskim ? Zacznij ogladac mecze a nie przelewac swoje opinie na forum w oparciu o FM. Aha , zeby nie bylo - to juz nie pierwszy post twoj ktory czytam i scyzoryk sam mi sie w kieszeni otwiera...

Benitez w tym okienku ma naprawdę ograniczone fundusze, więc nie wiem o co Ci chodzi.
Jak co roku :haha:
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

boskigonzo pisze:Jak co roku
Tego nie napisałem. Poprzednie dwa były całkiem udane. Pieniądze były, ale transfery okazały się średnio udane (np. transfer Keane'a czy innego Dosseny).

Ale w tym okienku jest beznadziejnie. Liczyć chyba umiesz, więc przedstawię Ci kilka liczb.

Odeszli:
Alonso - 30 mln funtów
Arbeloa - 3,5 mln funtów
Leto - kwota niby nieujawniona, ale dostaliśmy za niego ok. 3 miliony funtów
Anderson - 0,25 mln funtów
Hobbs i Hammill - kwoty nieujawnione

Do tego Hyypia i Pennant, ale obaj za darmo.

Przyszli:
Johnson - 17 mln funtów
Aquilani - 17 mln funtów (kwota może wzrosnąć do 20 milionów, pisałem już o tym jakiś czas temu)
Mavinga - kwota nieujawniona

Policz i powiedz czy to udane okienko.

Warto wspomnieć o tym, że Amerykanie nie dali i nie dadzą absolutnie żadnych pieniędzy na transfery. Jeśli Benitez chce kogoś kupić, to najpierw musi sprzedać.
Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Killerbean »

Daaaamian pisze:Benitez w tym okienku ma naprawdę ograniczone fundusze
konkretnie zostało mu 2 mln funtów . Z taką kasą to się mogą na dziwki wybrać a nie kupić dobrego grajka . Co zrobić czasy trudne a wam się przytrafiły wyjątkowe jankeskie niedojdy . Shit happens
Daaaamian pisze:Teraz mówi się o wspomnianych wcześniej defensorach (chociaż niektóre gazety pisały, że Rafa chce Distina, S. Taylora i Milnera, ale to chyba akurat zwykłe plotki).

o wyspiarzach można zapomnieć , bo przez kase ze sky sports za prawa , anglików ostro pojebało . Wystarczy , że jakiś głąb zagra poprawnie 5 meczów i od razu chcą za niego 9 baniek .
Elfin pisze:pisałem wcześniej o przeciętnym składzie LFC i zgodnie z tym, Amorebieta pasowałby do niego jak ulał
Jeszcze byś się mógł bardzo zdziwić odnośnie Amorebiety , oj bardzo . Sformułowania o składzie nie będe komentował , bo jest to ewidentna zaczepka , może tylko dodam , że zupełnie niepotrzebna
Daaaamian pisze: Elfin napisał(a):Kiedyś czytałem w jakiejś gazecie - nie pamiętam jakiej - wywiad z jednym z łowców talentów Arsenalu, który otwarcie przyznał, że chcąc mieć dobry przegląd w młodych talentach, sięga po różne środki: od wyjazdów na mecze, przez transmisje w TV, filmiki na youtubie, fora dyskusyjne po bazy danych w grach typu FM.

Brawo Sport? :wink:
Już nieważne w jakiej . Inna sprawa , że spektrum informacyjne takiego skauta stanowi kilkadziesiąt pozycji a dane z FM moga być jedynie skormną 1 pozycją ze zbioru . Co nie zmienia faktu , że rzeczywiście skauci chwytają wszelkiego rodzaju bazy danych w tym i te fm .
boskigonzo pisze:Bakircioglu, Harper, Faranczuk, Bojan Djordjic moglbym rzucic jeszcze kilkoma nazwiskami , wszyscy oni w FMie byli wymiataczami - widzisz ktoregos z nich w topowym klubie europejskim
Kennedy gra w Ajaxie wiec źle nie wylądował :)
boskigonzo pisze:Aha , zeby nie bylo - to juz nie pierwszy post twoj ktory czytam i scyzoryk sam mi sie w kieszeni otwiera...
Czyżby kolega z Kielc ?? :lol: ( joke )
THERE'S ONLY ONE GOD
Obrazek
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Killerbean pisze:konkretnie zostało mu 2 mln funtów
A jeszcze bardziej konkretnie - 1,5. Przynajmniej tak podaje Echo.
Killerbean pisze:Z taką kasą to się mogą na dziwki wybrać a nie kupić dobrego grajka .
Ciężko się nie zgodzić. :?

Gdzieś czytałem, że Benitez chciał wypożyczyć Distina lub Shawcrossa, ale Portsmouth i Stoke, delikatnie mówiąc, odrzuciły propozycje.
Killerbean pisze:Co zrobić czasy trudne a wam się przytrafiły wyjątkowe jankeskie niedojdy .
Najgorsze jest to, że ci idioci odrzucili jakiś czas temu oferty DIC. Losy klubu mają w dupie. Taka jest prawda.
Killerbean pisze:Wystarczy , że jakiś głąb zagra poprawnie 5 meczów i od razu chcą za niego 9 baniek .
Akurat wysokie ceny za Anglików to problem od dłuższego czasu. Wystarczy sobie przypomnieć ile taki Bent kosztował... :roll:
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Tego nie napisałem. Poprzednie dwa były całkiem udane.
Co roku jest u was ta sama gadka - nie mamy pieniedzy , po czym na transfery wydajecie wiecej niz MU
Johnson - 17 mln funtów
Aquilani - 17 mln funtów
Czy udane to nie wiem . Chyba Benitez w koncu zauwazyl ze jakosc>ilosc . Chociaz co do Aquilaniego pewien nie jestem. Inna liga , inne warunki i spora kwota. Z drugiej strony ciezko kogos dostepnego w miare taniego wychaczyc na zastepstwo Xabiego.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

boskigonzo pisze:Co roku jest u was ta sama gadka - nie mamy pieniedzy , po czym na transfery wydajecie wiecej niz MU
Z tym, że wydajemy więcej nie do końca się zgadzam. Ale co tam...

A kibice LFC mówiący o tym, że w tym roku pieniędzy na transfery nie ma, mają rację.
red85

Post autor: red85 »

A w Liverpoolu ciągle o kasie, kasie i jeszcze raz kasie. Niech sobie Benitez w końcu wychowa przynajmniej jednego wartościowego zawodnika to nie będzie potrzebował co sezon kilkudziesięciu melonów.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

red85 pisze:Niech sobie Benitez w końcu wychowa przynajmniej jednego wartościowego zawodnika to nie będzie potrzebował co sezon kilkudziesięciu melonów.
Wychował. Emiliano Insue.
W najbliższym czasie tacy gracze jak Nemeth, Pacheco, Spearing, Plessis, Kelly, Gulacsi, San Jose czy Ayala również będą mieli szansę przebić się do pierwszej kadry.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”