Polacy na świecie

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Re: Potworna kontuzja Wasilewskiego :O

Post autor: Magnum »

Jakos Taylor po zagraniu na Eduardo Da Silvie bardzo podobnym nie dostal zadnych sankcji.. a to bylo tkaie samo zagranie i z takim samym rezultaten.. nie wydaje mi sie, ze w tym wypadku bedzie inaczej
Obrazek
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6567

Re: Polacy w Europie

Post autor: Boromir »

Brak słów na takie zachowania, mam nadzieję, że Wasyl jeszcze wróci na boisko.
Obrazek
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: boskigonzo »

zero [k****] wyobrazni ['] skonczony kretyn i tyle :-/
Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post autor: MENDEZ »

Ja pierdziele. Wielki dramat Wasyla :cry:

A jeszcze w czwartek był na naszym sektorze i dopingował swoich byłych kolegów w meczu z Brugge...
KKS LECH POZNAŃ
Kiedy puszczam "Bąka" - mówię "Jacek"
Obrazek"To, co chiałbym widzieć... Lech na ligowym szczycie..." Obrazek

ObrazekObrazek

*miasto know-how
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: bellus »

Jak dla mnie koniec kariery, słuszne się wydaje żeby to był koniec kariery też dla sprawcy. Jednak chyba mało to realne.

Tutaj widać całe zajście dość dobrze, jeszcze jak się zachowuje Axel po jak dostaje kartkę -
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6567

Post autor: Boromir »

Ten Witsel to ładnie ma nasrane. 21 lat, wielka przyszłość przed nim i takie chamstwo.

http://tylkopilka.pl/index.php?id=67&news=11295
Obrazek
Awatar użytkownika
OstatniSkaut
Skład C
Skład C

Post autor: OstatniSkaut »

koszmarna kontuzja , ale bez pierdolenia przesadnego...

Larsson wrócil
Eduardo wrócil
Cisse wrócił

wróci i Wasyl

Witsel powinien miec kilka meczy zawieszenie , ale nie [k****] całe zycie , przeciez on myslal " a , jebne polaczkowi noge w poł ! " ? nie myslal ...
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post autor: Salas11 »

OstatniSkaut pisze:Witsel powinien miec kilka meczy zawieszenie , ale nie [k****] całe zycie , przeciez on myslal " a , jebne polaczkowi noge w poł ! " ? nie myslal ...
A skąd panie skaucie możesz wiedzieć co Witsel myślał? Istnieje spore prawdopodobieństwo że Belg świadomie i celowo chciał zakończyć występ Wasilewskiego tym chamskim zagraniem, więc nawet nie próbuj w jakikolwiek sposób usprawiedliwiać jego debilnego zachowania. Atak wyraźnie był wymierzony w nogę, nie w piłkę. Mógł przeskoczyć nad interweniującym Wasylem? Pewnie że mógł i powienien! Ale tego nie zrobił, więc teraz może spodziewać się poważnych konsekwencji swojego nieprofesjonalizmu.
Z niecierpliwością czekam na jakiś wywiad z Witselem odnośnie jego karogodnego zagrania. Jak do sprawy podchodzi i czy ma wyrzuty, że być może zniszczył karierę innemu piłkarzowi. Z tego co widziałem, po brutalnym faulu Belg niespecjalnie się przejął. Ba, nawet ze zdziwieniem przyjął czerwoną kartkę. Mam nadzieję że wydział dyscyplinarny stanie na wysokości zadania i surowo ukaże... nie, nie będę flugał bo Witsel nie jest już dla mnie nawet tego wart. Olbrzymia kara finansowa plus parę lat rozłąki z futblem powinno być dobrym przykładem dla zawodników o podobnych predyspozycjach. Chamstwo, nie... CHULIGAŃSTWO boiskowe powinno być równie surowo karane co doping, a nawet bardziej, bo koksiarze szkodzą jedynie sobie, a tacy idioci jak Witsel innym piłkarzom, co w innych okolicznościach spotkałoby się z procesem sądowym. Duch Fair Play musi zostać podtrzymany, więc panowie decydenci od spraw dyscyplinarnych, pokażcie jak powinno traktować się takie zachowanie. NO MERCY!
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: boskigonzo »

wróci i Wasyl
Wroci ale po takiej kontuzji ciezko dojsc. Rok minimum. Zreszta jeszcze nie znamy szczegolow to nie ma co gdybac.

Kretyna nie zawiesza tak dlugo jak Wasyl bedzie dochodzil do siebie . Z prostej przyczyny - Belg, w lidze belgijskiej , w dodatku nadzieja ich pilki . Dostanie 3 mecze out na trybunach i wsio. A wcale bym sie nie zdziwil gdyby tylko w najblizszym spotkaniu nie zagral .
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post autor: Martinho »

Nie bede lamentowal z powodu Wasyla, bo juz dosyc lez w tym temacie sie znalazlo, odniose sie tylko do Witsela. Piszecie ze kretyn, jakies porownania do mordercy itp, ale obiektywnie patrzac, to byl to faul jakich wiele. Tyle ze tutaj skonczylo sie w koncu zlamaniem nogi. Wasyl wjechal wslizgiem z duza predkoscia w nogi Witsela chcac wybic pilke, Belg chcial ja zblokowac. Sila z jaka byl rozpedzony Wasyl, spowodowala ze noga badz co badz musiala sie zlamac. I dla mnie takie teksty jak dyskwalifikacja dozywotnia dla Belga sa conajmniej smieszne. Oczywiscie dla swietego spokoju dostanie 2-3 mecze przerwy ale nie wiecej... Druga sprawa to moze to ze zawodnicy w lidze belgijskiej wiedza ze Wyasilewski jest jednym z najbrutalniejszych pilkarzy, i niedawno w poprzedniej lub jeszcze wczesniejszej kolejce prawie by on wlasnie nie polamal nogi przeciwnikowi, z ta roznica ze gosciu zdarzyl zrobic ruch co sie tak zle nie skonczylo, ale jezeli mamy rozmawiac o chamskich faulach to tamten Wasyla byl przegieciem. Jak to sie mowi - trafila kosa na kamien.

Co do miny Witsela - on tego specjalnie nie zrobil, dlatego tez zdziwil sie ze dostal czerwien. Co prawda kartka sie nalezala, ale to jego zachowanie po otrzymaniu czerwonej kartki nie wynikalo z tego ze chcial powiedziec ze nic nie bylo... Tylko ze on nie zrobil tego specjalnie i zdziwil sie decyzja sedziego, zreszta w wiekszosci przypadkow pilkarze sie nie zgadzaja z decyzja jak dostaja od razu czerwona kartke.

Szkoda Wasilewskiego, ale nie robcie z Witsela rzeznika, spojrzcie troche obiektywnie na sytuacje. Bura Belgowi sie nalezy ale nie teksty typu dyskwalifikacja do konca zycia. Przeciez nie wskoczyl mu specjalnie na ta noga z calej sily obiema nogami :lol: A ten wslizg Wasyla to tez taki fair do konca nie byl, ale to juz rozmowa na inny temat. Czekam na odniesienie sie do mojej wypowiedzi i zjebanie mnie ze jestem synem Hitlera, ze nie jestem patriota, ze bronie Belga. Prosze bardzo, ale wg mnie sytuacja wygladala tak jak opisalem ja powyzej.
Mógł przeskoczyć nad interweniującym (faulujacym? - przyp. red. Martinho) Wasylem?
Mogl Lech awansowac do fazy grupowej LE? Mogl. A dlaczego nie awansowal? Moze, nie dalo rady...
Obrazek
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Porównanie zdarzenia do nieporadności Lecha w europejskich pucharach... no comment. Jadę i będę jechał po Belgu nie z pobudek patriotycznych bo patriotą nie jestem i nie będę. Patrzę na sytuację jako osoba trzecia w kontekście "piłkarz zrobił piłkarzowi kuku". Jeżeli Ty nie widziałeś w tym zagraniu premedytacji i celowości, to już Twoja sprawa. Tak, najlepiej dać Witselowi spokój, młody jest, narwany... Tak mam to rozumieć? Spowodował trwały uszczerbek na zdrowiu innego zawodnika (bo takiej kuntuzji nigdy nie zaleczy się do końca) więc musi za to ponieść karę. 3 mecze na trybunach? Wybacz, ale to nie Wyspy Brytyjskie. Nie wszędzie boiskowe chamstwo jest traktowane jak chleb powszedni.
Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B

Post autor: szura »

To nie pierwsza głupota jaką palnął Martinho na tym forum, chce być albo na siłę indywidualistą, albo naprawdę ma tak najebane - albo jedno i drugie.

Co do zdarzenia z Wasylem, mam dziwne przeczucie, że Marcin już nigdy nie wybiegnie na boisko. Ten gość który go tak urządził, jak widzę na zdjęciu, wcale się nie poczuwa do winy. Totalna bezmyślność. Brak słów, pewnie i tak nie dostanie jakiejś ogromnej kary. A takich fauli będzie więcej na boiskach...
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post autor: Martinho »

Salas11 pisze:Porównanie zdarzenia do nieporadności Lecha w europejskich pucharach... no comment
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
Salas11 pisze:Tak mam to rozumieć?
Uwazasz ze powinien dostac dozywotnia dyskwalifikacje? :lol: No i w Belgi wcale lagodniej nie gra sie niz na Wyspach.
Salas11 pisze:boiskowe chamstwo
Kare juz poniosl dostal czerwona kartke i pewnie pare meczow obejrzy z trybun. Moze go powiesic publicznie? Albo kazac mu ogladac mecze Zaglebia Lubin przez caly sezon?

Z twojej wypowiedzi wynika ze zachowal sie chamsko bo chcial polaczkowi, ktory paru juz osoba zrobil kuku notabene, zlamac noge. Nikt takim nie jest, byl to po prostu wypadek, fakt moze i mogl darowac sobie wysuniecie tej nogi, ale chcial walczyc o pilke, a to ze nagle Wasyl wjechal mu rozpedzony wslizgiem wyprostowana noga, to inna sprawa. Nie trafil w pilke i mamy tego taki efekt ale celowo na pewno tego nie zrobil.
Martinho pisze:Ten gość który go tak urządził, jak widzę na zdjęciu, wcale się nie poczuwa do winy.
Dlaczego nie poczuwa sie do winy juz wyjasnilem, byl zdziwiony czerwienia bo wg niego nie bylo to specjalne zagranie tym bardziej ze Polak wjechal wslizgiem mu pod nogi. A nie dlatego ze faulu nie bylo [`]

Lista tych ktorzy sie doigrali ostatnio:
1. Gattuso - uwazany za walczaka, ale tak naprawde brutal porownalbym go z Diawara z Marsylii, wywalony z boiska za bezmyslnosc, moze w koncu pomysli nad soba
2. Wasilewski - Jeden z najbrutalniej grajacych pilkarzy w lidze belgijskiej, spotkalo go to co moglo spotkac jego przeciwnikow kiedy brutalniej wjezdzal wslizgami.
3 - Eduardo - Teatr Marzeń, mam nadzieje ze zawiesza go w koncu za wyludzanie goli.

Jak ktos tego nie zrozumial to klikac w link powyzej
Obrazek
Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B

Post autor: szura »

mogl darowac sobie wysuniecie tej nogi,
i to jest w tym najważniejsze.W takiej sytuacji są rzeczy ważniejsze niż walka o piłkę, ale jeśli nie ma się mózgu... nic nie poradzisz. Gdyby każdy miał tak robić jak ten pierdolec to Polska nie byłaby jedynym miejscem gdzie brakuje miejsc dla chorych.
Piłkarzy ze złamaną nogą byłby ogrom.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Martinho, ironizować należy umieć i dobierać odpowiednie momenty. Ty jak widać nie umiesz ani jednego ani drugiego. Dziwi mnie Twoja obojętność wobec tak oczywistego przykładu boiskowego chamstwa. Bronisz sprawy wbrew logice. Witsel chciał wywalczyć piłkę? Obejrzyj sobie jeszcze parę razy całe zajście. Nie... oglądaj tak długo dopóki nie zauważysz że Belg szans na dojście do piłki nie miał. Abstrachując... Przyszła mi na myśl bardzo fajna kara dla bezmózgiego gwiazdora Belgijskiej piłki. Nierealna ale pospekulować przecież nikt nie broni. Otóż Axel mógłby pokryć koszty leczenia i rehabilitacji Wasilewskiego, a na boisku pojawić się dopiero wtedy, gdy Polak się na nim pojawi. Jeśli zrządzeniem losu Wasy nie wyliże się i nie będzie mógł już zagrać, sorry Winnetou, Witsel też nie zagra. Kodeks Hammurabiego. :wink:
Aaa... I jeszcze jedno Martinho. Nagminnie używasz określenia "polaczek" co brzmi szalenie znajomo i nawet jest całkiem powiązane z tym portalem. Hmm... :think:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”