Lech Poznań (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZ

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%

Liczba głosów: 73

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post autor: Wilmore »

Na tej zasadzie i owszem, można uznać, że Lech był godnym przeciwnikiem dla Brugge, rzecz polega na tym, że nie zasłużył w dwumeczu na jedno zwycięstwo, ani na choćby dogrywkę.
Jak trafi Lech za rok na zespół wyższej klasy, który po festiwalu nieskuteczności awansuje po rzutach karnych, to też się będzie sądzić, że Lech jest na poziomie Milanu czy innej Barcelony?
Lech osiągnął dobry wynik tylko na papierze - wszyscy, którzy widzieli oba mecze, są albo zaślepieni, albo przyznają, że Lechowi się nie należała dogrywka. To nie jest umniejszanie sukcesu - to po prostu opis rzeczywistości. Bo Lech przecież żadnego sukcesu, dobrego wyniku nie osiągnął - ot, ze słabą europejską ekipą fartem u siebie wygrał.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: BERGKAMP »

Oba mecze widziałem, swoje wiem. Wiem, że zespół z całą pewnością zagrał poniżej swoich możliwości (jeżeli chodzi o styl). Jestem też przekonany że Lecha stać na wiele więcej, gdy osiągnię pełną dyspozycję. Przyznaję Lech nie zasłużył na dogrywkę. Futbol to taka gra, gdzie nie zawsze wygrywa ten, kto na to zasługuje. W tym momencie należało pomimo braku dobrej formy znaleźć się w grupie. W grupie w której gra Lecha mogła stać na wyższym poziomie (w moim odczuciu). To, że w to wierzyłem, nie rozpatrywał bym w kategoriach zaślepienia. Po to jest się kibicem żeby wierzyć w swoją drużynę i wspierać Ją nie tylko wtedy gdy znajduje się na topie.
Wilmore pisze:też się będzie sądzić, że Lech jest na poziomie Milanu czy innej Barcelony?
Kto tak sądzi (znowu coś wyrażone w liczbie mnogiej, nie za bardzo rozumiem po co mi to piszesz??!.

PS. Aha i mówiąc o umniejszaniu sukcesu w żadnym wypadku nie miałem na myśli dwumeczu z Belgamii, a wyjście z grupy w PU w zeszłym sezonie (gdzie poziom prezentowany przez Lecha był wyższy)
"To Fabio Capello. Słynny coach, przed laty słynny trener " - Andrzej Borowczyk
Kwalifikacje GP Włoch 12.09.09
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post autor: Martinho »

Lech obecnie jest na poziomie Herthy Berlin. Slynny klub mozecie sie cieszyc :) Oczywiscie poziom Herthy adekwatny do ich ostatnich meczow :) Nie biorac pod uwage meczu z Broendby bo to ogórki.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho »

Wilmore pisze:Marcin Kikut, Grzegorz Wojtkowiak, Tomasz Bandrowski, pierwsze z brzegu nazwiska, które na początku sierpnia narzekały na brak premii na ich kontach.
gdzie narzekały. Ja nie potrafie znaleźć odpowiednich linków, nadal.
Wilmore pisze:GW miała bardzo wiarygodne źródła, a milczenie można prosto wytłumaczyć - po opłaceniu premii natychmiast po ukazaniu się artykułu nie było po prostu dalej o czym pisać.Ale, ale, taka ewentualność może być zbyt trudna do wykoncypowania, nie?EDIT: skoro doszły do mnie informacje na temat uzasadnienia występu z Cracovią, to należy spodziewać się, że więcej piłkarzy nie miało tych premii wypłaconych.
Skad ty to wziałes, skad ty to bierzesz. Wszedzie jest o tym cicho. Nie jest trudno znaleźć ten niby artukul, ktory raczej daje tyle co informacja kiedyś o tym co powiedzial Kasprzak o Wisle, czy jest na tym samym poziomie co Ebi w Lechu. Taka sama wiarygodność. nic dodac nic ujac.
Miałem upojne lato, ale taka afera poprostu nie mogła mi przejść koło nosa, a nic nie potrafie znaleźć, nie liczac tego co pisałem- czyli wypowiedz Smudy, ze nie otrzymał wszystkich peniedzy, pzoniej w Lidze+Extra stwierdził, ze pieniadze otrzymał.
Doszły cie informacje chyba od babci, bo nigdzie nie ma wzmianki na ten temat. Bujasz.
Obrazek
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Doszły cie informacje chyba od babci, bo nigdzie nie ma wzmianki na ten temat. Bujasz.
To samo mogę powiedzieć o Tobie, z tą różnicą, że na temat braku wypłat dla piłkarzy Lecha wie masa osób, które tych piłkarzy znają w jakimkolwiek stopniu, a także czytelnicy Wyborczej, która od nich się o tym dowiedziała - jestem dziwnie przekonany, że dziennikarz pisząc artykuł miał źródło od tych samych piłkarzy, raczej byłoby wiadomo, gdyby jakiś inny puścił farbę.
Zapewne pieniądze zostały już na konto piłkarzy przelane, skoro paru nie ukrywało po meczu z Cracovią, że nie mają motywacji do gry, jeśli nie dostają premii za wyniki. Ale oczywiście w Twoim świecie pewnie wszyscy premie dostali, a Cracovia z Lechem przegrała. :wink:
Smuda też nigdy nic na ten temat nie mówił.
Poważna obsuwa w wypłatach premii jest faktem niepodważalnym, jej efektem jest wynik z Cracovią, artykuł w Wyborczej, wypowiedź Smudy, itp.
Wszedzie jest o tym cicho.
Pewnie, poza artykułem w największym ogólnopolskim dzienniku. :lol: Ślepa i głupia nienawiść do Wyborczej przesłania Ci wzrok. :lol:
Możesz w to wszystko nie wierzyć, to nie moja sprawa, nie dziwi mnie też specjalnie, że ja mam trochę bardziej dokładne informacje od Ciebie. Niezależnie zresztą, co ja napiszę, to Ty zanegujesz, bo tkwiąc w błędzie nawet nie zauważasz, że dokładnie wiadomo, kto puścił farbę i na brak forsy się skarżył - Wyborcza zapewne na prośbę zawodnika nie publikowała nazwiska, bo mogłoby mieć to konsekwencje dalece bardziej idące, niż efekty rozmowy z paroma osobami tych piłkarzy.
Choć pewnie mniejsze konsekwencje, niż problemy niektórych grajków po zaprezentowaniu swojego stanowiska na temat porażki z Cracovią, bo ci mają trochę mniejsze obecnie względy Zielińskiego.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Ty jestes naprawde debilem.
- pisałem, ze Smuda powiedział, ze nei dostał wszystkich pieniedzy, tj. nie dostał premii za miejsce w lidze i chyba za PP. Oznajmil, ze jesli Lech nie wyplaci mu nalezności sprawa bedzie w sądzie. W Lidze+Extra powiedział, ze wszystko zostału juz uregulowane kilka dni temu.
- GW, GW, GW. Afera jakich mało i nigidzie o tym nie ma. Jeden artykul, ktory zawierał np.

- Piłkarze dostają pensje zawsze w terminie - dodaje Karol Klimczak, członek zarządu Lecha. - Nie przypominam sobie, byśmy spóźnili się z płatnością nawet o 24 godziny. Premie za rundę wiosenną piłkarze dostali tydzień temu. Za rundę jesienną rozliczyliśmy się w grudniu i styczniu. Jeśli chcecie, doprowadzę do konfrontacji z piłkarzami i powiedzą wam to samo - mówi dyrektor sportowy Marek Pogorzelczyk, kierownik Amiki Wronki, gdy klubem trząsł Ryszard F. ps. "Fryzjer".

To jest podsumowanie całego tego artykułu.
- wynalazłes sobie pomysl z tym meczem z Cracovia sam i nie potrafisz nawet pokazać wzmianki, ze mogło chodzic o jakieś zaległości. Piszesz ciagle to samo, zreszta tak jak zawsze, zero konkretow- jakiś dowodow. ZERO
- piszesz o jakis zawodnikach zero na to potwierdzenie, nawet najbardziej szmacianego artykulu o tym nie mozesz przytoczyć choćby z FAKT'u. Bo takiego nie było.

DAJ JAKIŚ LINK GDZIE JEST MOWA O ZALEGŁOŚCIACH ODNOŚNIE ZAWODNIKOW, TAM GDZIE SA PRZYTOCZONE NAZWISKA WYMIENIANYCH PRZEZ CIEBIE OSÓB. NIE MA TAKIEGO BO SZMACIANY ARTYKUŁ BYŁBY OBALONY PO JEDNYM TELEFONIE CHOĆBY DO TAKIEGO BANDROWSKIEGO.

Przestań się ośmieszać, bo jesli masz za bardzo wybujałą fantazje i wymyślasz sobie jakieś historyjki to postaraj sie chociaz o gowniany argument. Wiem, że cie na to nie stać, ale musisz z tym zyc.
Obrazek
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Jeśli dasz radę - porozmawiaj sobie z Bandrowskim.
A wtedy zaneguj to, co napisałem.
Inaczej Ci niedługo żyłka pęknie. :wink:
A rozmów ze znajomymi, którzy informowali mnie o zaległościach w Lechu, nie nagrywałem i nie będę nagrywać tylko dlatego, że ktoś zaślepiony wierzy w to, co mówią bezpośrednio zainteresowani winni, to nie moja sprawa. Napisałem, co się mówi o porażce z Cracovią, jakie były jej motywy, wybacz, że nie mam aż takich znajomości, by pokazać Ci wydruki z kont i ostatecznie udowodnić, że nie zmyśliłem sobie ani ja, ani ludzie Lechowi bliżsi, zaległości w opłatach.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: BERGKAMP »

Jarzinho co się dziwisz Wilmore wie wszystko co z polską piłką związane i nie tylko.
Podobno, jako kibic Milanu wie co teraz Ronaldinho z Pato robią, bo właśnie miał z nimi okazję chwilkę zagadać.
"To Fabio Capello. Słynny coach, przed laty słynny trener " - Andrzej Borowczyk
Kwalifikacje GP Włoch 12.09.09
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Przerażasz, mnie!
Wilmore pisze:Marcin Kikut, Grzegorz Wojtkowiak, Tomasz Bandrowski, pierwsze z brzegu nazwiska, które na początku sierpnia narzekały na brak premii na ich kontach.
Gdzie narzekały u Towich znajomych czy może w twojej głowce.
Wilmore pisze:Jeśli dasz radę - porozmawiaj sobie z Bandrowskim.A wtedy zaneguj to, co napisałem.
Ja po co, jesli taka wybuajała sytuacja by zaistniala napewno by z nim rozmaiwało 10 dziennikarzy, nie jakiś szarak.
Wilmore pisze:A rozmów ze znajomymi, którzy informowali mnie o zaległościach w Lechu, nie nagrywałem i nie będę nagrywać tylko dlatego, że ktoś zaślepiony wierzy w to, co mówią bezpośrednio zainteresowani winni, to nie moja sprawa. Napisałem, co się mówi o porażce z Cracovią, jakie były jej motywy, wybacz, że nie mam aż takich znajomości, by pokazać Ci wydruki z kont i ostatecznie udowodnić, że nie zmyśliłem sobie ani ja, ani ludzie Lechowi bliżsi, zaległości w opłatach.
Moze Towi znajomi to własnie Wojtkowiak, Kikut czy Bandrowski. Znajmo ci mowili, [k****] mac dobrze, ze nei dzieci z pisakownicy. Moze oni by byli naprawde jakims argumentem.
Gdzie sie mowi tak o porazce z Cracovia, chyba u ciebie na osiedlu, bo w mediach taka cisza, ze nawet Fakt o tym nie raczył napisać. :?
Przestań pisac wymyslone przez Siebie farmazony, na ktore masz argument w postaci : moi znajomi mowili. Takie argumenty to wsadz sobie. Chyba, że dalej chcesz sie ośmieszać. Tylko znaim cos napiszesz pomysl i daj chocby zalazek, mały lineczek gdzie znajde choćby minimalna wzmianke o bzdurach, ktore sobie wymyśliłeś.
Obrazek
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post autor: czeher »

To co, jednak teraz Jacus poleci? bowiem watpie aby czekali jeszcze do konca rundy
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
:!: LUCA TONI SHOW :!:
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek »

Haha, będzie kolejne wytłumaczenie typu: "Teraz skupimy się wyłącznie na lidze"

Zieliński już dawno powinien być zdymisjonowany. Problem tylko, że aktualnie nie ma kogo zatrudnić.
"Kiedy mówię „Polska”, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, co przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie…"
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post autor: Marco Van Basten »

Problem tylko, że aktualnie nie ma kogo zatrudnić.
Ryszard Wieczorek jest wolny :lol: Abstrahując od zmiany trenera to walka Lecha o majstra któryś już sezon z rzędu jest dosyć zabawna.
Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post autor: MENDEZ »

Ja najchętniej widziałbym jakiegoś trenera z zagranicy... nie wiem kto bo to nie ja się tym zajmuję i są od tego inni ale z pewnością Zieliński nie daje sobie rady. Zarząd swoimi transerami też dał dupy i to bardzo.
KKS LECH POZNAŃ
Kiedy puszczam "Bąka" - mówię "Jacek"
Obrazek"To, co chiałbym widzieć... Lech na ligowym szczycie..." Obrazek

ObrazekObrazek

*miasto know-how
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek »

Przede wszystkim Lewandowski i Stilić są kompletnie bez formy, a to oni głownie napędzali nam ofensywę w poprzednim sezonie. Teraz grają fatalnie, więc wyniki są jakie są. Nie chciało się zapłacić większej pensji Smudy to mamy efekty.
"Kiedy mówię „Polska”, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, co przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie…"
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post autor: czeher »

Walka Lecha o majstra to niekonczonca sie historia... Never ending story :lol2:

Henio jest wolny, w sumie to tez mogloby interesujaco wygladac... dostalby znowu druzyne po Smudzie, moze nie bezposrednio ale jednak w jakims stopniu. Wisla za jego wodza to bylo cos... no ale nic 2razy sie nie zdarza, powiecie ze Henio pokazal w Gorniku swoje cuda ale pamietajcie, ze Smuda nie mial wylacznie sukcesow, byly tez spektakularne porazki (Legia, Piotrcovia, Odra)

Chociaz Henio bedzie wyczekiwac sygnalu od PZPNu, nie wiem czy sobie uzmyslawia, iz ma marne szanse

Szatalow raczej nie do wyjecia na chwile obecna .... reszty kandydatow brak - chyba ze wyszukaja jakiego balkanskiego coacha
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
:!: LUCA TONI SHOW :!:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”