Seriale

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post autor: fieldy »

FCB keres pisze:Trochę irytuje mnie ta jej ciągła gadka, że ''musimy sobie ufać i mówić prawde" bla bla bla,
Dex mógł ją wtedy zapytać jak tam pierwszy mąż, bo z tego co pamietam przed tym co ją bił [co grał Jacoba w Lost], miała jeszcze jednego, ale jakoś się nie pochwaliła. Ale chyba scenarzyści o tym zapomnieli :P
Rezus pisze:Jak zobaczyłem zwiastun kolejnego odcinka to lekko mnie powaliło, bo zaczyna to wyglądać jak w 3 sezonie gdy sobie kolegę znajduje, ale zobaczymy może będzie jakaś niespodzianka, bo w poprzednim sezonie z Miguelem, czy jak mu tam było, okazało się porażką.
wątek przyjaciela już był, więc spokojnie. Zesztą koleś postrzelił Deb, wiec długo nie pociągnie. Ciekawe dla kogo trumne szykował. BTW też od razu widzieliscie, że trumne robi :>
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post autor: Daaaamian »

A ktoś 8 sezon Monka obejrzał?
Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1524
Kibicuję: FC Barcelona

Post autor: Keres »

fieldy pisze:BTW też od razu widzieliscie, że trumne robi
Ja się kapnąłem od razu. Wczoraj brat oglądał ten odcinek i pytam się go czy wie, co Trójkowy robi, a on: przecież nie trumnę, bo to zbyt oczywiście. Chyba rzeczywiście trochę do przewidzenia to było.
fieldy pisze:Ciekawe dla kogo trumne szykował
Dobre pytanie :think:
Daaaamian pisze:A ktoś 8 sezon Monka obejrzał?
Ja Monka skończyłem na 7 sezonie, tylko nie pamiętam na którym odcinku. :? Muszę nadrobić zaległości z tym serialem, ale najpierw muszę dokończyć The Wire.
Rezus pisze:Adebisi jako Mr. Eko.
Pancamo z Oz'a miał małą scenę w Entourage.
"Kiedy oglądam Barcelonę, widzę sztukę." - Arsene Wenger.

Hard work beats talent, but when talent works hard it’s game over. That’s Messi.
Strusiek
Skład B
Skład B

Post autor: Strusiek »

Z seriali komediowych mogę polecić "Lucky Louie". Serial rewelacyjny tylko 1 sezon ale jaki. Polecam też Świat glin, chyba najlepszy serial jaki oglądałem (opowiada o grupie policjantów działających często a właściwe zawsze niezgodnie z prawem) i Carnivale ( o facecie który dołącza do grupy cyrkowców i odkrywa, że jest obdarzony nadprzyrodzonymi zdolnościami).
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8610
Kontakt:

Post autor: cloner »

Tak przejrzałem ten temat, to nieźle jesteście wciągnięci w oglądanie seriali. Poważnie tak dużo ludzi ogląda seriale? :shock: Ja z tych ambitnych i normalnych to obejrzałem chyba tylko 3: Rodzinę Soprano, Przyjaciół oraz Boston Public (jak ktoś napisze, że to nie jest dobry serial to uduszę :P )

Kilkanaście dni temu skończyłem oglądać Soprano (na dvd oczywiście), bardzo czasochłonne, bo odcinki mają średnio 50minut, ale musiałem sobie odświeżyć ich historię. Jak leciał na TVN oglądałem prawie wszystkie odcinki, prawie bo zaczynał się zawsze ok. północy :wink:

PS, ja jednak pozostanę przy oglądaniu filmów na dvd, seriale są zbyt długie, trzeba dużo czasu na to poświęcić, za dużo :wink:
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Premo »

fieldy pisze:Ciekawe dla kogo trumne szykował. BTW też od razu widzieliscie, że trumne robi :>
Może dla siebie albo kogoś z rodziny. Też widzialem...

Tak mnie naszło, że może to nie Trinity postrzelił Debre i zabił Lundiego, tylko Anton. Wiem, wiem spotkali się potem w szpitalu, no ale... Ciekawe się teraz robi, Dex złamał swój kodeks, nigdy wcześniej nie miałem takiej mani wyczekiwania na następny odcinek.
Daaamian pisze:]A ktoś 8 sezon Monka obejrzał?
Właśnie skończyłem 7 sezon i powoli się zabieram za 8.
Obrazek
HALA MADRID!
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post autor: Rezus »

cloner pisze:Poważnie tak dużo ludzi ogląda seriale? :shock:
Ja to ostatnio miałem tak, że oglądałem coś 8 seriali naraz :D Seriale są długie, ale nie mogę się skupić w ostatnich latach na dłuższym oglądaniu (pooglądam ze 20 minut i sprawdzam gadu itp. :lol: ) i jeśli mam wybierać odcinek, który trwa przeciętnie 40 minet a film dwugodzinny to wybieram serial. :wink:
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post autor: John Travolta »

W moim przypadku dzień dzieli się na 3 odcinkowe przygody z wybranymi serialami, obiad, kolacja i coś do poduchy :P Filmy są za długie, żeby je dopasować do codziennych posiłków :) Co prawda obiad czasem przedłuża się do 2 albo nawet 3 odcinków, ale to już inna bajka :P
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post autor: kaczy »

Tom & Jerry

Moja ulubiona bajka z dzieciństwa :D jakiś rok temu ściągnąłem sobie wszystkie wydane odcinki (te oryginalne od Disneya), niestety nie miałem czasu jak dotąd ich obejrzeć.
A wszystko to za sprawą jednego odcinka na który natrafiłem na youtube. Normalnie dreszcze mnie przechodzą do dzisiaj jak to oglądam :D

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: Grand »

kaczy pisze:Tom & Jerry

Moja ulubiona bajka z dzieciństwa :D jakiś rok temu ściągnąłem sobie wszystkie wydane odcinki (te oryginalne od Disneya), niestety nie miałem czasu jak dotąd ich obejrzeć.
A wszystko to za sprawą jednego odcinka na który natrafiłem na youtube. Normalnie dreszcze mnie przechodzą do dzisiaj jak to oglądam :D

ten odcinek jest najlepszy http://www.youtube.com/watch?v=2TaaSUZhg24

btw. z jakiej strony sciagnałes wszystkie odcinki bo ja szukalem kiedya ale nie znalazlem? :(
Obrazek
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

z peb.pl chyba. Napewno miałem wtedy konto rapidshare i było bodajże ok 160 odcinków
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8368

Post autor: piotrcies »

Lubiłem tę bajkę, ale zawsze mnie wkurzało, że Tom nie mógł zeżreć tej myszy. Może jakiś dziwny jestem, ale zawsze w tego typu produkcjach kibicowałem silniejszemu.
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 123

Post autor: Sammyy »

Ogląda ktoś z was serial Flash Forward ? Zagraniczne media już wypatrzyły w tym następce Losta, w końcu tutaj też się sporo dzieje i nie wiadomo o co chodzi tak ostatecznie.
Póki co wyszło 8 odcinków i każdy jest lepszy od poprzedniego. Co ciekawe już od środy czy tam czwartku AXN będzie puszczało odcinki.

Tutaj takie mini streszczenie:
Głównym tematem serialu jest tytułowy flashforward. Pewnego dnia we wrześniu 2009 cała ludzkość na 2 minuty i 17 sekund traci przytomność, a każdy doznaje wizji swojej przyszłości z 29 kwietnia 2010. Akcja serii ma miejsce głównie w Los Angeles, gdzie agent FBI Mark Benford wraz z zespołem pracuje nad rozwikłaniem zagadki. Agenci tworzą globalny serwis internetowy, na którym każdy może opisać co widział w swojej wizji. Okazuje się, że poszczególne wizje pokrywają się ze sobą, a przyszłość zaczyna się urzeczywistniać.
Powiem tak, jeśli tego nie zepsują i dalej będzie trzymać poziom to serial może dogonić Lostów czy PB popularnością.

Odcinek 1
http://hotfile.com/dl/13414173/c65ad35/ ... g.rar.html

Odcinek 2
http://hotfile.com/dl/13948352/e686600/ ... g.rar.html

Odcinek 3
http://hotfile.com/dl/14443281/e4a40f7/ ... g.rar.html

Odcinek 4
http://hotfile.com/dl/14977047/c2147f6/ ... g.rar.html

Odcinek 5
http://hotfile.com/dl/15532212/22bbc19/ ... g.rar.html

Odcinek 6
http://hotfile.com/dl/16144875/2d83e16/ ... g.rar.html

Odcinek 7
http://hotfile.com/dl/16757012/a5a4ee3/ ... g.rar.html

Odcinek 8
http://hotfile.com/dl/17400661/100be4a/ ... g.rar.html

Napisy na napi i na hataku.
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Powiedzcie mi czy Lost już się skończył, czy dalej tasiemcowato się ciągnie jak moda na sukces ?
Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post autor: Angelo18 »

Szósty,ostatni sezon w styczniu startuje :D
Obrazek

Oczywiście, że nie łabędzi to śpiew - tylko początek
dumnego, wspaniałego i pięknego lotu ku wyżynom Gratulacje dla piłkarzy - i takie właśnie życzenia, by był to początek wspaniałego lotu!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”