Matura

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Re: Matura

Post autor: Lisek »

A wie ktoś czy można wychodzić do toalety w czasie matury?
"Kiedy mówię „Polska”, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, co przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie…"
El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: El-Polacco »

lisek_chz pisze:A wie ktoś czy można wychodzić do toalety w czasie matury?

Tak, w asyście jednego z członków komisji.
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

To spoko, będę gotowy na maturę. Ściągi w gaciach to dobry sposób, tylko trochę niewygodny :twisted:
"Kiedy mówię „Polska”, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, co przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie…"
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post autor: Diamen23 »

bułka z masłem :P . Nie wiem jak z czytaniem ze zrozumieniem, ale wypracowanie było banalne. Do wyboru był 'Świętoszek' i 'Zdążyć przed panem Bogiem'. Jak zobaczyłem jedynie tytuły to podłamałem się, bo z wczorajszych streszczeń te lektury ominąłem. :P . Ale w 'Świętoszku' należało jedynie scharakteryzować głównego bohatera.. do tego 2 obszerne teksty źródłowe i o Tartuffie można było pisać bardzo dużo bez wiekszej znajomości lektur.
Teraz prosta matematyka i angielski :P
Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: muszeq »

Rzeczywiście łatwe. Zdążyć przed... bym nie napisał, bo kompletnie nie wiem o co tam chodzi. Na szczęście Świętoszek opiera się praktycznie na jednym wątku, więc nie było z tym problemów. Tym bardziej, że z samych tekstów można było mnóstwo napisać.

Są już może odpowiedzi?

Ech. A za chwilę rozszerzenie, którego nie chce mi się pisać. Kto wymyślił, żeby dwa wypracowania w jeden dzień pisać?
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post autor: Marco Van Basten »

W 2006 roku też pisaliśmy rozszerzony język polski w ten sam dzień. Jak widzisz nic się nie zmieniło na przestrzeni tych kilku lat.
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Jazda. Ja napisałem 'Zdążyć przed Panem Bogiem', temat raczej łatwy, lałem wodę. W dodatku nie trzeba było odwoływać się do całego tekstu :wink:
Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: Metal »

Dobra, dobra - tak mówicie, że łatwe, banalne. Dziś to słowo jest nadużywane, skoro tak gadacie to każdy z was powinien mieć powyżej 80%, a nie sądzę by każdemu się udało. Moim zdaniem nie było złe, zaliczyć się dało bez znajomości lektur i liczę na 50-60%, w sumie to może być i 30%, dużo to ma być z matmy i anglika, tam się spodziewam w granicach 70-80%, a może i więcej.
"Tak się składa, że ja za bardzo lubię to, co robię, żeby to rzucić. Nie mogę tego rzucić. To jest część mojego życia." - Ayrton Senna

Sol amnibus lucet
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post autor: Diamen23 »

Mi polski do niczego nie jest potrzebny, więc chciałem napisać na te 50% jak na próbnych. Banalna była według mnie, bo to było niczym 2x czytanie ze zrozumieniem. W tekście źródłowym było wszystko napisane i należało tylko ubrać to w słowa i podać argumenty.
Nie wiem jaka była dla kogoś ambitniejszego :P
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8367

Post autor: piotrcies »

Metal, w rawskim LO (bo pewnie tam chodzisz), świetnie Cię przygotują do matury :P A tak serio, to zależy na jakiego nauczyciela trafisz, ja np. miałem świetną polonistkę, aż żal, że miałem tylko 68% z rozsz. (koleżanka z klasy zrobiła... 100% :shock: serio), do historii i wosu przygotowywała mnie wychowawczyni, też dobrze to robiła. Wyniki nie satysfakcjonowały mnie, ale wystarczyły. Czyli, jeśli się przygotujesz, to naprawdę można mówić, że było łatwe. Szczególnie, że tu wiele osób otwarcie mówi, że z matur liczą na wyniki ~80%.
Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Premo »

Jedna z nielicznych lektur, jakie przeczytalem - Swietoszek :D Stresy poszly sie... :wink: Bardzo prosty temat, duzo dalo sie z tekstu wywnioskowac, ogolnie to podobny temat mialem w szkole. Tekst ze zrozumieniem tez latwy, wszystko dobrze full napisane, procz zad 13, zle zrozumialem polecenie. Drugiego tematu nie bralem nawet pod uwage, nie pamietalem, ze w ogole cos takiego bylo, WTF? :lol: Ogolnie jestem mega zadowolony. Jedna z najlatwiejszych matur chyba w ogole.
Obrazek
HALA MADRID!
Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

A to kto cie uczył języka polskiego? Pewnie Preis, bądź Imioła. Ta druga mnie, czego najlepiej nie wspominam. Może nauczycielka wymaga i można sporo zapamiętać nie robiąc praktycznie nic i to jest plus. Jednak jej wyżywanie się na uczniach, próba poniżenia, taka niechęć i pogarda jest odrzucająca i moje wspomnienia z nią będą jak najbardziej negatywne. Ogólnie to piękna flaga na siatce szkoły wisi "Kibice Widzewa życzą zdanej matury!" :lol:

Ja liczę, że może z 50% będzie. Matma podstawowa 70-80, angielski podstawowy 80-95, a rozszerzony hmmm z 70. No i jeszcze geografia, ale tą chcę tylko zdać (; Osobiście i tak idę na studia zaoczne, wspinam się i chcę zrobić kurs alpejski oraz licencje instruktora wspinaczki, tanie to nie jest. Każdy ma swój pomysł na życie, może nie doświadczę życia studenckiego, ale trudno - wolę mieć ta papiery i zarabiać tym co kocham.
"Tak się składa, że ja za bardzo lubię to, co robię, żeby to rzucić. Nie mogę tego rzucić. To jest część mojego życia." - Ayrton Senna

Sol amnibus lucet
Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8367

Post autor: piotrcies »

Ani jedna, ani druga. Raczyńska-Sroga, która jako nauczycielka przebija obie, przede wszystkim podejściem do uczniów. A że Rawa Widzewem stoi, to wiadomo :P
Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

No wiadomo, rok temu też to było na maturach. Tylko ta zeszłoroczna flaga była staranniej wykonana. Tak abstrahując widzę, że też jesteś fanem Beatlesów, a więc w Rawie nie jestem sam, ba jestem ich fanatykiem. Ohh znam tą nauczycielkę, fakt jest świetna, dużo dobrego o niej słyszałem jak i sam doświadczyłem, chociaż nie uczyła mnie w szkole.

Sol amnibus lucet
Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post autor: Aker »

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”