AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore »

Wklejaj.
http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... uunvo.jpg/
Przy przenosinach z jednego na drugi komputer musiałem odpuścić save'y, więc to screen z zaczętej na czysto gry z patchem 4.1.5.
Źródło tak samo wiarygodne, jak transfermarkt.de czy inne odmiany managerów. Jak ktoś oglądając Montolivo nie wie, jak ten chłopak gra, to... Mógłbym zacytować Hessego, bo jego cytat byłby tu odpowiedni, ale powiem tylko, że jest to rodzaj głupoty wymagający szpadla.
Po jaki grom sie kłocic , jezeli ktos z was mowi po włosku , znajdzie przez internet kontakt do Montolivo i zasiegnijscie informacji z pierwszej ręki :mrgreen:
To nie takie proste niestety, chciałbym mieć do paru piłkarzy włoskich kontakty. :wink:
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: Il Padrino »

Wilmore pisze:Jak ktoś oglądając Montolivo nie wie, jak ten chłopak gra, to... Mógłbym zacytować Hessego, bo jego cytat byłby tu odpowiedni, ale powiem tylko, że jest to rodzaj głupoty wymagający szpadla.
To Ty nadal tkwisz na swoim :shock: . Ręce mi opadają, naprawdę. Skoro piłkę prowadzi prawą nogą, strzały oddaje prawą, karne wykonuje prawą, wolne prawą, gdy tylko może podaje prawą (a nawet na filmie, który wrzuciłem z meczu z Romą widać, że nawet czasem gdy prościej jest zagrać lewą, on i tak woli jakoś przechylić ciało by podać prawą, lub zagrać zewnętrzną stroną prawej. Był też w tym filmie widoczny wślizg, który naturalnie powinien być wykonany lewą nogą - lewa noga wyprostowana zagarniając piłkę, on wolał przechylić ciało tak, żeby zrobić to prawą nogą), to w jaki sposób chcesz mnie przekonać, że to jest naturalnie lewonożny piłkarz? To się kupy nie trzyma. Przyznaj się do błędy - tyle. Ja chłopaka oglądam od jego pierwszego meczu U21. Przyznam natomiast, że z Atalanty w ogóle go nie pamiętam, uwierzyłem Ci w słowa "w Atalancie grał wysoko podwieszonego lewoskrzydłowego" (BTW. np. Giovinco można powiedzieć, że grał wysoko grającego lewoskrzydłowego, a również jest naturalnie prawonożny), ale postanowiłem Cię sprawdzić, wszedłem na football-lineups, z kótrego wynika, że za czasów Atalanty, Montolivo 11 razy zagrał środkowego pomocnika, 8 razy trequartistę, 4 razy lewego pomocnika i raz prawego. Coś nie gra Wilmore, prawda? Dalej Montolivo naturalnie lewonożny?
Obrazek
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Lekka manipulacja faktami - dodaj jeszcze, na jakiej pozycji grał w Atalancie w pierwszym sezonie, po którym trafił do zespołu U-21.
Plus dodaj jeszcze, jakimi systemami grała wtedy Atalanta.
Choć wydaje mi się, że strona, którą podałeś, nie ma tych danych, albo ma dane błędne, bo nie pisaliby wtedy o środkowym pomocniku i ustawieniu na tej pozycji Montolivo.
Zresztą z kim ja chcę dyskutować. Takie same rzeczy, tylko na lewą nogę, możesz znaleźć na pierwszej lepszej kompilacji o nim, np. na stronie oficjalnej Fiołków. Jestem pewien, że można spokojnie też znaleźć filmiki, na których widać jego nieudane zagrania prawą nogą, i co wtedy? :wink:
Podałeś parę liczb nie mając zielonego pojęcia o tym, jak to ma się do rzeczywistości... :roll:
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

Wilmore pisze:można spokojnie też znaleźć filmiki, na których widać jego nieudane zagrania prawą nogą, i co wtedy? :wink:
Czyli wg Ciebie piłkarzowi wychodzą WSZYSTKIE zagrania jego mocniejszą nogą. Gdy Montolivo zaczynał karierę to może miał lepszą lewą nogę, a z biegiem czasu się to zmieniło. Linki, które podał "Il Padrino" tylko udowadniają, którą nogą gra Ricardo - prawą. Prawą ma bardzo dobrą, lewą dobrą.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Czyli wg Ciebie piłkarzowi wychodzą WSZYSTKIE zagrania jego mocniejszą nogą.
A skąd. Uważam jednak, że ktoś, kto pojęcie o piłkarzu buduje na podstawie kompilacji - to już najlepiej świadczy o tej osobie - pewnie dostanie zamętu, gdy wyrobi sobie zdanie po paru dobrych zagraniach, a później zobaczy parę złych.
Dyskusja nie ma sensu, jedna strona drugiej nie przekona. Tym, którzy w Montolivo widzą gracza prawonożnego, polecam zobaczenie tego piłkarza na własne oczy. To na początek, a później obejrzenie paru jego meczów.
Il Padrino
Nie chcę, żeby zabrzmiało to zbyt ostro - radzę Ci podchodzić z dystansem do takich suchych statystyk. Atalanta miała w tamtym okresie dwóch trenerów, z których jeden odkrył talent Riccardo i wystawiał go inaczej, po czym przyszedł Delio Rossi i ustawiał go zupełnie inaczej, ale nadal z lewej strony. Środkowy pomocnik to dość pojemna kategoria i ustawienie go na tej pozycji nic nie oznacza. Jak widzę, że Montolivo grał wtedy trequartistę, to też zaczynam się zastanawiać nad tym, co przez to pojęcie rozumieją twórcy tej strony.
Trochę więcej dystansu do suchych statystyk, a najlepiej trochę więcej dystansu do wypowiadania się o czymś, czego nie miałeś okazji zobaczyć na własne oczy.

Miłego wieczoru wszystkim :wink:
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Niesamowite.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Niesamowite.
Akurat Ciebie ma prawo zaskoczyć to, że ktoś ma pojęcie o tym, co pisze w dyskusji.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Enjo »

Montolivo ma Twittera ? Jeśli tak to zapytajcie jaką woli grać nogą i będzie po sprawie.Albo mejla wyślijcie.
Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: Il Padrino »

Wilmore pisze:Zresztą z kim ja chcę dyskutować. Takie same rzeczy, tylko na lewą nogę, możesz znaleźć na pierwszej lepszej kompilacji o nim, np. na stronie oficjalnej Fiołków.
No właśnie nigdzie nie mogę znaleźć tej pierwszej lepszej kompilacji, gdzie będzie robił większość lewą nogą, o prowadzeniu piłki nie wspominając. A ta z oficjalnej strony Violi, tylko potwierdza, że jest prawonożny. Weź naprawdę obejrzyj ten film z Romą. To są akcje tylko i wyłącznie z jednego meczu. Ale rozumiem, że przed tamtym spotkaniem chłopak postanowił, że dzisiaj wszystko będzie robił prawą nogą, bo lewą ma zbyt zajebistą?

Wilmore pisze:Podałeś parę liczb nie mając zielonego pojęcia o tym, jak to ma się do rzeczywistości... :roll:
A Ty widząc, że piłkarz 80% rzeczy robi prawą nogą, prowadzi piłkę prawą nogą, rzuty wolne i rożne wykonuje prawą nogą, wślizgi prawą nogą, jest lewonożny. Przebij to... :roll:

Wilmore pisze:Uważam jednak, że ktoś, kto pojęcie o piłkarzu buduje na podstawie kompilacji - to już najlepiej świadczy o tej osobie
Oczywiście jestem tego samego zdania. Ja Montolivo znam bardzo dobrze. Od pierwszego meczu w U21, od pierwszych meczów w Violi byłem jego fanem i kiedyś bardzo chciał zobaczyć w Juventusie. I na podstawie tych długotrwałych obserwacji nie można inaczej wywnioskować, jak to, że Riccardo jest PRAWONOŻNY. Ja jestem przekonany, że Ty o tym doskonale wiesz, tylko, uważasz się za zbyt ważną osobę, aby teraz przyznać do błędu.

Wilmore pisze:Lekka manipulacja faktami - dodaj jeszcze, na jakiej pozycji grał w Atalancie w pierwszym sezonie, po którym trafił do zespołu U-21.
Tu się nie będę kłócił, gdyż jak wspominałem nie pamiętam go z Atalanty. Chociaż w przeciwnej sytuacji, Ty byś się dalej kłócił. Tutaj masz ustawienia Atalanty w tamtym czasie z każdego meczu - http://www.football-lineups.com/footbal ... =242&s=182. Ale o tym mi się nie chce dyskutować, bo nie widziałem.
Obrazek
Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post autor: Pawel875 »

On bardzo dobrze posługuje się prawą nogą, ale jako były lewoskrzydłowy jego naturalną nogą jest lewa.
Odkopałem to co pisałeś wcześniej Wilmore. To tak, jak ktoś próbowałby mi wmówić, że jestem lewonożny bo zawsze gram na lewym skrzydle :lol: Sam mam lepszą prawą nogę, ale też od jakiegoś czasu lewa nie cierpi na kalectwo, umiem oddać ją strzał, oczywiście z gorszym skutkiem niż zrobię to prawą, wykonać przerzut (zresztą przerzut to ja mam prawie jak Scholes :mrgreen: - w odpowiedniej skali oczywiście, mówię o meczach podwórkowych czy tam innych na WF-ie :lol: )

Powiem tak, jak już gram sobię w tą piłkę to zazwyczaj gram na lewym skrzydle. Lewej nogi używam, ale tylko w przypadkach kiedy muszę, kiedy nie ma czasu na przełożenie sobie piłki - czyli sytuacja jak u Montolivo, do czego wcześniej nawiązał Il Padrino. Natomiast jak tylko mogę to staram się wszystko robić prawą nogą - też jak u Montolivo

Jestem lewo czy prawonożny?
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Pawel875 pisze:Jestem lewo czy prawonożny?
A ktora noga wiazesz krawat?
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post autor: Rezus »

Pomijając to cudowną dyskusję wyszła kadra na jutrzejszy turniej. Nasza formacja ataku powala, mamy tylko Cassano i młodych. :roll: Na środku obrony Nesta z Bonera i pewnie Ely znowu dostanie szansę, będzie zabawnie.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post autor: MarcinW »

a sbQ blefuje // fieldy
Wręcz przeciwnie. Jest nas wielu ! Powiem więcej, że na jutro planowany jest start długo przygotowanej akcji pod kierunkiem oraz światłem przewodnim towarzysza Wilmora, której celem jest udowodnienia światu, że stopień zgodności z rzeczywistością WSZYSTKICH metryk jest bardzo wątpliwy, zaś ludzie, którzy je tworzą mają delikatnie mówiąc reputacje niemoralnych chamów i prostaków (np. panie z transfermarkt.de zdradzają mężów, Wilmore widział - były w Londynie z Raiolą). Słowem nie warto im ufać. Ponadto celem drugorzędnym będzie przedstawienia niezbitych dowodów na to, że w sensie językowym zdanie "Messi ma lepszą lewą nogę" oznacza tyle, że się nią lepiej podpiera oraz co równie ważne dla świata sportu a jeszcze bardziej doniosłe dla ludzi uprawiających metodologie nauk to jeśli z naszych obserwacji wynika, że z1 = m, z2 = m, z3= m, z4 = m, z5 =m, z6 = m, z7 =n , z8 = m (...) to oznacza, że z = n nie m jak dotychczas uważano ! Jeśli ktoś jest mało pojętny, a jak zauważył towarzysz Wilmor takich tutaj nie brakuje (pozdrawiam!) oznacza to znaczny postęp w zakresie rozwoju nauki na temat wnioskowania indukcyjnego. Operując na znanym nam przykładzie jeśli Montolivo zagrywa piłkę prawą nogą prawie za każdym razem (np. 95 % obserwacji) to oznacza tyle, że jest zawodnikiem LEWONOŻNYM tępaki ! Niesamowicie odkrywcze ! Nauko przygotuj się na przewrót ! Wilmore nadchodzi ! A i jeszcze jedno, jeśli uważacie, że jest inaczej to nie wasza wina, wszak intelektualna moc drzemiąca w Wilmorze wyprzedza o lata świetlne przeciętność tego forum, a nawet świata !
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post autor: Łukasz_ »

Nie pamiętam kiedy się ostatni raz udzielałem ale dla sprostowania dodam że czytam forum codziennie.
Po prostu popłakałem się ze śmiechu.
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post autor: MarcinW »

Po prostu popłakałem się ze śmiechu.
W tym, co się tutaj tworzy (słowo adekwatne do doniosłości rozważań) nie ma nic śmiesznego, wszak jak już pisałem mamy do czynienia z walką oświecenia z ciemnogrodem. To co natomiast ważne w kontekście twojej nieobecności to której strony jest zwolennikiem ? Klasy oświeconej reprezentowanej przez Wilmora czy też ciemnej zwanej niekiedy dziką lub chędożącą intelekt ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”