AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1295
Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
Tymczasem włoskie media nie odpuszczają i wcale nie uważają że okienko dla Milanu jest zakończone. Mister X ma zostać Kaka. Będzie to opcja z rocznym wypożyczeniem i obowiązkowym wykupienie Ricardo za rok. Montolivo natomiast ma zostać odpuszczony i w zimie ma przyjść za "czapkę gruszek" bo kończy mu się w czerwcu kontrakt. Montolivo jest na tyle zdeterminowany żeby przyjść do Milanu że odrzuca możliwość opuszczenia Włoch i w zimie ma zawitać na San Siro.
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2867
Wciąż mnie zadziwia fenomen Ambrosiniego, gościu strasznie trapiony przez kontuzje wyszedł na prostą i gra na wysokim poziomie i, jak mnie pamięć nie myli, to nieczęsto łapie kontuzje. Zazwyczaj z piłkarzami jest na odwrót, jak są młodsi to grają sporo a później się częściej leczą, z Włochem jest na odwrót.mete pisze:A wy czego możecie się spodziewać od Pirlo? Przypominam, że mamy rok 2011 a wehikułu czasu chyba nie macie.
Aquilani jest tańszy, młodszy ostatnie dwa lata pokazują, że kontuzje może mieć za sobą(Ambrosini też miewał ciągłe problemy z kontuzjami a gdy go ominęły to wszedł na wielki poziom gry i było to tuż przed trzydziestką) i co najważniejsze jeżeli okaże się klapą to po roku go możemy odesłać do Anglii. Nie jest to wymarzony transfer
Z tym odrzuceniem po roku czasu Aquilaniego to nie wiem, wiadomo, raczej nie ma przepisu, który zobowiązuje wykup piłkarza ale ja przeczuwam, że Milan i tak będzie zmuszony to zrobić. Jest to bardziej dżentelmeński układ i mógłby zachwiać ewentualne przyszłe transakcje, jeśli takowe miałyby się pojawić.
Jeśli chodzi o dyskusję z kibicami Juventusu to oni patrzą ze swojego krzesełka a my ze swojego. Każdy ma swoje plusy, przeciwnicy widzą minusy. Dla mnie więcej jest jednak plusów, wiek, zarobki raczej też będą po stronie Milanu bo nie chce mi się wierzyć, że Pirlo będzie mało zarabiać a Aquilani ma pobierać coś ponad 2 mln euraków, czyli jak na Milan to średnie zarobki. Ważna jest też rola na boisku, przez Pirlo przechodzi akcja, jak on zwalnia to drużyna zwalnia, młodszy Włoch takiego wpływu mieć nie będzie (zrobi to Seedorf
Przy kontuzji Flaminiego teraz można żałować wypożyczenia Strassera, ale kto się mógł spodziewać
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
- MazurXIII
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1374
- Kibicuję: AC Milan
Dobra zachowam proporcje - Seedorf od Juve - Vidal do Milanu.Czego sobie i wam życzę 

- czarny samael
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 861
- Kibicuję: Manchester United FC
Swoją drogą ile Pirlo zarabia w Juve?
Pirlo rzeczywiście wygląda jakby szedł zakończyć karierę w średniaku, ale z aspiracjami. Juve zachowało się trochę jak Malaga, która żeby zwiększyć swój prestiż kupiła Van Nistelrooy'a, czy City podpisujące Vieirę.
Pirlo rzeczywiście wygląda jakby szedł zakończyć karierę w średniaku, ale z aspiracjami. Juve zachowało się trochę jak Malaga, która żeby zwiększyć swój prestiż kupiła Van Nistelrooy'a, czy City podpisujące Vieirę.

- Il Padrino
- Pierwszy Skład

- Reputacja: 0
Nie. Nie musi wrócić do wielkiej formy, wystarczy że będzie grał, jak w dotychczasowych sparingach, może grać nawet gorzej, a i tak w porównaniu do Aquilaniego jest olbrzymi skok jakościowy.mete pisze:Natomiast śmieszy mnie to, że kibice Juventusu już go skreślają i przypisują mu 5 dobrych piłek natomiast uważają, że Pirlo po kilku meczach z ogórkami(rok temu z Lecce zagrał kapitalnie na początek sezonu, no ale to było Lecce) wraca do wielkiej formy i nagle po kilku miesiącach w Turynie będzie tym Pirlo z przed 4 lat.
Dla klubowej klasy oczywiście tak. Ale już suche Aquilani>Pirlo, byłoby co najmniej śmieszne.MazurXIII pisze:27-letni Aqua za 6 mln €,wypożyczony,w ratach,z pensją 2 mln € > 32-letni Pirlo bez formy z pensją 6 mln € - proste?

Pirlo w słabszej formie jest dla Juve wzmocnieniem na pozycji, na której Aquillani dał dupy, natomiast dla Was Alberto wzmocnieniem nie jest żadnym.
Dupa nie proporcje. Amauri, Iaquinta, Motta, De Ceglie, Pazienza - tych zawodników pozbędziemy się bez żalu, tak jak bez żalu pożegnaliśmy AquillaniegoMazurXII pisze:Dobra zachowam proporcje - Seedorf od Juve - Vidal do Milanu.Czego sobie i wam życzę

Z Kaką są sprzeczne informacje. Jedni mówią, że przyjdzie i to jest kwestia czasu. Natomiast inni uważają, że dla Gallienigo cena za Ricky'ego(20 mln płatne w 4 ratach) nie jest promocją i że to Berlusconi zdecyduje. Wczoraj w Sportitalia podali, że Kaka w rozmowie z kolegami powiedział, że nie ma rozmów w sprawie jego powrotu a niedawno udzielił wywiadu mówiąc, że zostaje w Realu. Oby słowa dotrzymał i trzymał się z dala od Milanu.
Widzę, że mamy tu jasnowidzów z dużą nutą optymizmu (Pirlo wzmocnienie a Aquilani nie). Kibice Milanu pogodzili się z tym, że Łysy dał dupy natomiast u was widzę, że macie powody do dumy, bo Marotta sprowadził wielkiego mistrza.
Aquilani czy się to kibicom Juve podoba czy nie będzie dla Milanu większym wzmocnieniem niż Pirlo z ostatnich lat. Nie takim jak kibice oczekiwali, ale nie będzie miał wysoko postawionej poprzeczki by okazać się lepszym graczem na przestrzeni całego sezonu niż Pirlo. Co prawda obaj są zagadka, ale bardziej uwierzę, że wreszcie bardzo utalentowany pomocnik wejdzie na poziom na który ma potencjał by grać niż, że 32-letni zawodnik po 4 latach gry na mizernym poziomie nagle sobie przypomni jak grać w piłkę na najwyższym poziomie.
Widzę, że mamy tu jasnowidzów z dużą nutą optymizmu (Pirlo wzmocnienie a Aquilani nie). Kibice Milanu pogodzili się z tym, że Łysy dał dupy natomiast u was widzę, że macie powody do dumy, bo Marotta sprowadził wielkiego mistrza.
Aquilani czy się to kibicom Juve podoba czy nie będzie dla Milanu większym wzmocnieniem niż Pirlo z ostatnich lat. Nie takim jak kibice oczekiwali, ale nie będzie miał wysoko postawionej poprzeczki by okazać się lepszym graczem na przestrzeni całego sezonu niż Pirlo. Co prawda obaj są zagadka, ale bardziej uwierzę, że wreszcie bardzo utalentowany pomocnik wejdzie na poziom na który ma potencjał by grać niż, że 32-letni zawodnik po 4 latach gry na mizernym poziomie nagle sobie przypomni jak grać w piłkę na najwyższym poziomie.
- MazurXIII
- Laureat Złotej Piłki

Z tymi niechcianymi w Juve to ciekawa sprawa - vide Giovinco
Poza tym Aquy tak bardzo nie chcieliście,że dawaliście 10 mln € jeszcze 2 m-ce temu
Tu też wychodzi pewna różnica między Milanem a Juve - na poziomie dyrektorów sportowych
No i najważniejsze - dla nas Aqua to najwyraźniej plan awaryjny,dla was Pirlo to główny kąsek mercato (a miał być Aguero,Rossi,teraz chyba marzycie o Maloudzie,a rzeczywistość to emeryci za free i kolejne gwiazdy vide Giaccherini)...
Mnie cieszy jedno - Galliani wypowiedział magiczne - mercato jest zamknięte
...Wiadomo co to oznacza (De Rossi?Oby nie Kaka').
No i najważniejsze - dla nas Aqua to najwyraźniej plan awaryjny,dla was Pirlo to główny kąsek mercato (a miał być Aguero,Rossi,teraz chyba marzycie o Maloudzie,a rzeczywistość to emeryci za free i kolejne gwiazdy vide Giaccherini)...
Mnie cieszy jedno - Galliani wypowiedział magiczne - mercato jest zamknięte

- grzegorzfcb
- Gwiazda

- Reputacja: 174
Aquilani może w Milanie odżyć, szeroka kadra i spora konkurencja pewnie sprawi, zenie będzie grał wszystkiego, co przy jego łamliwosci może mieć kluczowe znaczenie
Az tym Pirlo w Juve to mam podobne zdanie jak milaniści. Turyńczycy mogą się rozczarować
Az tym Pirlo w Juve to mam podobne zdanie jak milaniści. Turyńczycy mogą się rozczarować
Messi jada przy stole oddzielonym od reszty świata - Jorge Valdano
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów - Vysogota z Corvo
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów - Vysogota z Corvo
Aquy nikt nie chciał, ale chyba nie ma wątpliwości, że lepszy Aqua niż Pazienza, poza tym wtedy i tak zaklepany był Pirlo przez co Aqua sezon zaczął by na ławce. Po przyjściu Vidala to już w ogóle Alberto wąchał by ogony. Co do niechcianych - każdy popełnia błędy, żeby Wam nie przypomnieć Gourcuffa. Nie ma co wypominać, że ktoś w Juve grał piach, a gdzie indziej odżył.MazurXII pisze:Z tymi niechcianymi w Juve to ciekawa sprawa - vide GiovincoPoza tym Aquy tak bardzo nie chcieliście,że dawaliście 10 mln € jeszcze 2 m-ce temu
Tu też wychodzi pewna różnica między Milanem a Juve - na poziomie dyrektorów sportowych
![]()
Ale o tym mówię. Różnica w kadrach obu drużyn jest znaczna, nikt tego nie neguje. Pirlo jest dla nas wzmocnieniem, bo rozgrywającego szukamy od dawna, a Alberto był nim tylko do grudnia, potem to już Melo lepiej rozgrywał niż Włoch. U was za to Alberto to kolejny zawodnik, który nie podniesie jakoś znacząco jakości w grze, dlatego nie można tu mówić o wzmocnieniu.MazurXII pisze:No i najważniejsze - dla nas Aqua to najwyraźniej plan awaryjny,dla was Pirlo to główny kąsek mercato (a miał być Aguero,Rossi,teraz chyba marzycie o Maloudzie,a rzeczywistość to emeryci za free i kolejne gwiazdy vide Giaccherini)...
No i nie martwcie się o Juve, to fajnie, że wspieracie nas w "bulu i nadzieji" ale my doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, co nas czeka.

- Berele Lewartow
- Gwiazda

- Reputacja: 700
Sory Mazur gyby Juventus chciał Aquilaniego, to by go po prostu kupił, tu nie ma wielkiej filozofii, Liverpool go nie chcial, mu sie w Turynie podobało, tyle. Pirlo głównym kąskiem nie jest, raczej jednym z kilku dań miedzy Vidalem,Vucinicem i Lichtsteinerem. Jasne nie ma Aguero czy Rossiego, ale jakość pierwszego składu i tak poszła znacznie w góre, jak dojdzie do tego dobry lewy pomocnik bedzie naprawde udane okienko transferowe. Teraz kibice Juve bedą jak to piszesz marzyć o Maloudzie i Bruno Alvesie, a kibice Milanu beda marzyc, ze magiczne slowa Gallianiego - mercato jest zamkniete, oznacz przyjscie De Rossiego. Sprawdzałes juz jego rozmiar buta?
Boromir zrozum wreszcie, że Aquilani będzie wzmocnieniem Milanu. Jedynym piłkarzem mogącym grać na pozycji na którą jesz szykowany Włoch jest Seedorf, który całego sezonu nie pociągnie. Włoch pogra sobie, Holender będzie miał więcej czasu na regeneracje sił. Z Pirlo natomiast nie było żadnego pożytku!!!!
Kibic Juventusu wie lepiej kto będzie wzmocnieniem Milanu niż trener, zarząd (którzy to zdecydowali, żeby odesłać Pirlo z Milanu) i od kibiców, którzy regularnie oglądają mecze. Szkoda, że mamy obecnie trenera, bo zgłosiłbym twoją kandydaturę.
Przypomnę również, że u was rok temu każdy dał dupę zaczynając od Marotty a na graczach kończąc. (L)oczkerson pisał, że do grudnia Aquilani grał dobrze a jego opinia jak dla mnie jest bardzo wiarygodna. Natomiast Pirlo po za pierwszym meczem nie zagrał nic godnego uwagi.
Kibic Juventusu wie lepiej kto będzie wzmocnieniem Milanu niż trener, zarząd (którzy to zdecydowali, żeby odesłać Pirlo z Milanu) i od kibiców, którzy regularnie oglądają mecze. Szkoda, że mamy obecnie trenera, bo zgłosiłbym twoją kandydaturę.
Przypomnę również, że u was rok temu każdy dał dupę zaczynając od Marotty a na graczach kończąc. (L)oczkerson pisał, że do grudnia Aquilani grał dobrze a jego opinia jak dla mnie jest bardzo wiarygodna. Natomiast Pirlo po za pierwszym meczem nie zagrał nic godnego uwagi.
Spoko, nie uważam się za eksperta. Jestem kibicem, który regularnie oglądał Aquillaniego i wiem jak wyglądał. A wyglądał średnio w przekroju całego sezonu i idealnie wpasował się poziomem do 7 drużyny Serie A. Skoro uważacie, że sprawdzi się w mistrzu Włoch oraz pomoże wam w walce o LM to ok, niech tak będzie.mete pisze:Kibic Juventusu wie lepiej kto będzie wzmocnieniem Milanu niż trener, zarząd (którzy to zdecydowali, żeby odesłać Pirlo z Milanu) i od kibiców, którzy regularnie oglądają mecze. Szkoda, że mamy obecnie trenera, bo zgłosiłbym twoją kandydaturę.

- MazurXIII
- Laureat Złotej Piłki

Berele - rok temu,kiedy Galliani zamknął nasze okienko to w niedługim czasie wzmocniliśmy się Zlatanem i Robsonem
Co do Aquy - Juve go chciało - inaczej nie składalibyście oferty.Oferty składane były też za Aguero czy Rossiego,jednakże ci zawodnicy nie trafili do stolicy Piemontu.Czyli byli niechciani w Juve?Jakbym czytał Wilmore'a dosłownie (bez obrazy)...
BTW - ile zarabia u was Pirlo?Bo jeśli odpuściliście w zimie Cassano (ponoć za drogi) by tyle samo zapłacić Andrei...to pogratulować.
Aha - Aquilani jest stworzony do gry 3 pomocnikami.Przy 4-4-2 ten piłkarz traci większość walorów (typowy środkowy pomocnik i tyle.)
BTW - ile zarabia u was Pirlo?Bo jeśli odpuściliście w zimie Cassano (ponoć za drogi) by tyle samo zapłacić Andrei...to pogratulować.
Aha - Aquilani jest stworzony do gry 3 pomocnikami.Przy 4-4-2 ten piłkarz traci większość walorów (typowy środkowy pomocnik i tyle.)

Fakt jest taki że o pożegnanie Pirlo prosiło się od kilku sezonów. I tak jak mówią osoby wyżej nawet gdyby Alberto był niewypałem, to przynajmniej tańszym.
Ale Silvio zaszalał z prezentem dla kibiców, takiego zwrotu akcji się nie spodziewałem, niestety raczej nie mam nadziei na powtórkę z zeszłego roku, bo o Robinho się trochę mówiło.
Ale Silvio zaszalał z prezentem dla kibiców, takiego zwrotu akcji się nie spodziewałem, niestety raczej nie mam nadziei na powtórkę z zeszłego roku, bo o Robinho się trochę mówiło.